- Emoji Skoru
- 2.871
- Puanlar
- 63
29 yasına giricem evlilik planım yok böyle seyleri okuyunca daha da geriliyorum ahkaslals27 yaş çocuk için yaşın geçiyor yaşı mı ben 31 yaşında yeni nişanlıyım çocuk konusu gözümü korkutuyor
Anneanne babaanne gelip bakarmış, daha üç buçuk aylık evlisin, adamı tanımıyorsun doğru düzgün bir de evde kaynana. Herif keyfinden ödün verir mi böyle olunca, vallahi cahil desem cahil de değil. Asla anlam veremiyorum böyle şeylere, sonra gelip burada bin tane konu açacak yeni evliyim ama şöyle böyle oldu diye.27 yaşında 2 sene daha iş temposuna dayanamayacaksın çocuklu tempoya nasıl dayanacaksın?
Daha ne çocuğu 27 yaşında ne yaş geçmesi Allah aşkına
Adamı da çok gözüm tutmadı zaten bencile benziyo konusa anlattığı kadarıyla.Anneanne babaanne gelip bakarmış, daha üç buçuk aylık evlisin, adamı tanımıyorsun doğru düzgün bir de evde kaynana. Herif keyfinden ödün verir mi böyle olunca, vallahi cahil desem cahil de değil. Asla anlam veremiyorum böyle şeylere, sonra gelip burada bin tane konu açacak yeni evliyim ama şöyle böyle oldu diye.
Bencilin teki adam, böyle tiplerle evlenip kendilerini harcıyorlar ona üzülüyorum ama Allah akıl vermiş insana al kullan diye.Adamı da çok gözüm tutmadı zaten bencile benziyo konusa anlattığı kadarıyla.
Başkasının lafıyla çocuk yapınca ortada kalma ihtimali hele çok yüksek
Konuda bir tane bile ben şöyle istiyorum yok hep baskaları birşeyler istiyor konu sahibide yerine getiriyor şu okumuş etmiş çalışan kadınların bu sekilde olmasına deliriyorumAnneanne babaanne gelip bakarmış, daha üç buçuk aylık evlisin, adamı tanımıyorsun doğru düzgün bir de evde kaynana. Herif keyfinden ödün verir mi böyle olunca, vallahi cahil desem cahil de değil. Asla anlam veremiyorum böyle şeylere, sonra gelip burada bin tane konu açacak yeni evliyim ama şöyle böyle oldu diye.
İyi de kurumun çıkardığı bir sıkıntı yok. Siz bu şartları bilerek evlendiniz. Eşiniz de biliyordu nöbetçi çalışacaksınız. Şimdi neden sorun çıkarıyor. Ayrıca o nasıl bir orta yol bulmaktır. Eşiniz on dakka az yol gitsin diye siz okadar yolu minibüsle gidip gelmeyi göze mi aldınız. Sizi çok saf gördümİşte ben vicdan yaptım 1 saat yol gidiş 1 saat geliş yapmasın diye şimdi ben zorluk çekiyorum. Tekrar kpss çalışıp tercih vermek için sözleşmeli olmamam lazım. Aynı unvanda tercih veremiyor sözleşmeliler. Sözleşmeli olduğum için zaten ile geçmeme izin vermediler. Kurum ayrı sıkıntı çıkarıyor, evde ayrı sıkıntı çıkıyor. Ne yapacağımı bilemez haldeyim.
3.5 aylık evliyim kızlar , hemşireyim. İlçede çalışıyorum. Evi ilden tuttuk çünkü eşim de benden farklı bir ilçede çalışıyor. İlçelere her gün git gel yapıyoruz. Ben minibüsle gidiyorum o kendi arabasıyla gidiyor. Bu arada ikimizin de gidiş mesafesi 50 dk geliş 50 dk. Çalışma şartlarım yoğun. Ayda mesela 5 tane gece yazılıyor aynı zamanda gündüze de yazıyorlar. Ses çıkarınca personel yok bu şekilde mecburen çalışacaksınız deniyor. Toplam 3 kadın hemşireyiz. Üçümüz de yeni evliyiz. Hem git gel yapmak hem kurum beni yordu. Kendimi yemeye içmeye verdim +10 kilo almışım düşünün. Kıyafetlerim artık dar geliyor. Kendimi tanıyamaz oldum. İstifa etsem edemiyorum çünkü üç sene atama bekledim. Eşim de evliliğimizden hiçbir şey anlamadım 30 yıllık evliyiz sanki diyor. Ki haklı. Nöbetler yüzünden yeri geliyor 3 gün birbirimizi görmüyoruz. Otel gibi kullanıyorum evi. Eşim 30 yaşında ben 27 . Bu arada aklımızda gebelik planlaması var. Eşya taksidi ödüyoruz, kendimiz almıştık evlenirken. Mayısta borç bitiyor bu arada. Aslında şimdi de kendimizi idare edecek kadar para kalıyor ayın 15 ine kadar. İlçede zorunlu sürem 2 yıl kaldı. 2 yıl daha git gel yapmaya dayanacak gücüm kalmadı kızlar. İle geçemiyorum çünkü sözleşmeliyim. Ailelerimiz farklı bir şehirde yaşıyor. Onlar bebek olsun yaşınız geçiyor diyor. Biz gelir dönüşümlü bakarız diyorlar. Bakacak kimsemiz yok burada. Siz dışarıdan bir göz olarak bebek düşünür müydünüz bu şartlarda ? Ne tavsiye edersiniz? Evet çocuk kurtuluş olarak görülmemeli ama başka türlü bu git gelden , fazla çalışma saatlerinden kurtulamıyorum.
3.5 aylık evliyim kızlar , hemşireyim.
Toplam 3 kadın hemşireyiz. Üçümüz de yeni evliyiz.
Yeni evli diğer 2 arkadaşınız da sizinle aynı yolu izlerse ne yapacaksınız ? Yer değişimi için evlenen ve çocuk yapanları Bekar personeller idare etmek zorunda mı sizce ? Bekar personellerin evi, ailesi, sorumlulukları yok mu ?İşte iki yıl sonra olsun dediğimde de yaşımız geçiyor diyor eşim. Hem gebelikte ya da çocuk varken dilekçe yazarsam il sağlik müdürünün inisiyatifinde merkeze geçme ihtimalim olabilirmiş. Gebeyim git gel yapamıyorum ya da çocuğum var git gel yapamıyorum gibisinden. Benim yerime de merkezde bekar personeller varmış onlar çekilebilirmiş.
O da işte sorumlu hemşireye kızıyor hem gece hem gündüz yazıyor diye. Geleyim konuşayım diyor. İyi de hemşirelik nöbetli meslek. Ben bunu bile bile yazdım . Neyi konuşacak. Hemşireyle öğretmenin evlenmesi zormuş valla.
Olarak ücretsiz izin alabileceğiniz maddi konforda olmayı da bekleyin. Aileler sizde yatılı kalıp Bebek bakacaksa bu kotkunc ötesi olur. Evliliğiniz eşinizle paylaşımınız kalmaz. Bebeği kreş yaşına iki yaş iki buçuk yaş mesela getirene kadar evde kalabileceğiniz ya da ücretli bakıcı ayarlayabilrceginiz durumda olun. Tabi buna karar verebilecek duruma da gelin. Şu durumda aileler ve eşiniz bebeğe aile gelip bakacak dede sanki sizin hayır bakıcıya vereceğim deme ihtimaliniz yok gibi geldi. Eşiniz ve ailenizin Yasin geçiyor demesi çok kaba ve çirkin . Kimsenin size bu şekilde davranmasına izin vermeyin. Eşiniz de evli gibi değiliz deyip mesleginizden şikayet etmedim nikahtan sonra mesleginizi ogrenmedi herhalde.Haklısınız. Yaşım geçiyor diyor eşim ama benim de önce süreyi doldurmam gerek. İl sağlık müdürlüğü vermeyebilir, gideceğimin garantisi yok. Seneye Şubatta kadroya geçeceğim (2027) . +1 yıl daha çalışma şartı var (2028). Kafam karmakarışık. Tek başına karar verememek hem iş temposu hem ev birlikte götürmek zormuş. Bilerek evlendi tabi doğru.
Hemde nasıl bencil, adamın eşine dönüp sen uykusuz yorgun minibüslerde 50dk yol yapma eve gel uyu diyeceğine kendisi arabasında sıcacık gidip geliyor ne ala memleket. Birde üstüne çocuk istiyor, aileler gelip evlerinde kalınca ne olcak sanıyolar acaba cinsellik aşk romantizim nirvanaBencilin teki adam, böyle tiplerle evlenip kendilerini harcıyorlar ona üzülüyorum ama Allah akıl vermiş insana al kullan diye.
İşte iki yıl sonra olsun dediğimde de yaşımız geçiyor diyor eşim. Hem gebelikte ya da çocuk varken dilekçe yazarsam il sağlik müdürünün inisiyatifinde merkeze geçme ihtimalim olabilirmiş. Gebeyim git gel yapamıyorum ya da çocuğum var git gel yapamıyorum gibisinden. Benim yerime de merkezde bekar personeller varmış onlar çekilebilirmiş.