- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.044
- 1.123
Zaten hayatınızda bir desteğiniz yok, o yüzden ben mantıklı bulmuyorum.
Bir defa çocuk çok büyük bir sorumluluk öncelikle bununla gireyim mevzuya.
Hayata geldiği andan itibaren, kendi hayatınızı bir kenara atacaksınız.
Siz diye birşey kalmayacak, o yüzden şu anda bir bebeğiniz olduğunu düşündüğünüzde, maddi anlamda ve manevi anlamda tek başınıza yetebilecek misiniz?
Ailenizin olmadığını belirtmişsiniz, işe dönmeniz gerektiğinde bebeğiniz ile kim ilgilenecek.
Şöyle ifade edeyim bunu, ben en son çocuğumun 18 aylık aşısı için sağlık ocağına gidemedim, eşim götürdü. İzin alamadım iş yerinden çünkü çok yoğun bir dönemimdi.
Bu size bir örnek olsun ve bunun gibi niceleri.
Herhangi bir desteğin olması çocuk büyütme aşamasında çok önemli, özellikle çalışan bir anne için.
Çok küçük olduğu dönemlerde bakıcıya bırakmak biraz riskli bir iş.
Bunu da göz önünde bulundurun derim.
Bütün bunları geçelim.
Gelelim eski eş kişisine.
Eğer çok mübah bir insan olsaydı ondan ayrılmazdınız değil mi?
20 senelik evliliğinizi de bitirmezdiniz.
Diyeceğim o ki, böyle bir adamdan çocuk sahibi olmak istediğinize emin misiniz?
Yerinizde olsam hiç yeltenmezdim böyle şeylere, biraz sonunu düşünerek karar vermekte fayda var.
Tabii ki hayat sizin hayatınız ve kararlar sizin kararlarınız.
Nasıl isterseniz o şekilde seçimler yapacaksınızdır.
Ancak 2 değil, 4-5 defa düşünülmesi gereken bir mevzu.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Aynı şekilde ben de an geliyor çocuğumun bir ihtiyacı için işi bırakamıyorum. O an eşim veya kv kim müsaitse o yapıyor.
Mesela geçen hafta yanımdaki arkadaş senelik izinde olduğu için tam gün izin alamadım. Eşimle nöbetleşe çocuk baktık o gün. Normalde kv bakıyordu oğluma eltimin doğumuna gitti. Sabah eşim kaldı, öğleden sonra ben devraldım..
2 yaş aşısı için de kv den rica ettim o götürdü.
Özellikle anne çalışıyorsa desteksiz çocuk büyütmenin imkansız olduğunu çok iyi anladım ben.
Yaşayan biliyor işte.
Çünkü çocuk gerçekten yaşadıkça tecrübe ediliyor.
Önceden kullanma klavuzu ile gelmiyor malesef ve her çocuk ayrı olduğu için, her ailenin yaşadığı sıkıntılar da ayrı.
1 tane farklı, 2 tane çok farklı. 3 taneyi düşünemiyorum bile...
Çocuk zor zanaat vesselam.
Analarımızın hakkını ödeyemeyiz, insan bunu da anlıyor zamanla.
Anne hasta olunca sürüne sürüne olsa da bakıyor gene çocuğunaTabi ki..
Bunun hastalığı var. Basit bir soğukalgınlığı bile. Anne veya çocuk hasta olsa tek olunca ikisi için de zor mesela.
Biz çocuk hastayken karı koca şaşırıyoruz hala ne yapsak diye. Birimiz hasta olsak öteki ilgileniyor çocukla.
İnsanoğlu önceden hiç bu olumsuzlukları düşünmez.
Hamilelikten önce eşime kalsa çocuk saksıda büyür gibi bir şeydi. Ki ben az çok bilsem de yaşamadan anlaşılmıyor. Eşim de anladı zorluğunu..
O adamdan çocugunuz olacağına hala yapılıyormu emin değilim ama kıbrısa gidip sperm bankasından çocuk sahibi olun daha iyiHayırlı geceler arkadaşlarım beni bilenler bilir özetle eşimden tek celsede anlaşmalı boşandım donunuda alıcaktımda neyse eşimin başkasından çocuğu olduğunu öğrendim kaynanam sayesinde.Ara ara telefonda konuşuyoruz arıyor hal hatır sormak için çok lazımmış gibi.Neyse pisikolojik destekle kendime geldim ilçlarımı yarı yarıya indirdi doktorum işime geri döndüm tekrar ahben oldum.Tekrar benim ayaklarımın üstünde duruyorum dahada güçlü olarak ailem yok kimsem yok manevi olarak tek tabancayım anlıyacağınız.20 yıllık evlilikten sonra hoş evlilikte denmezmiş benim evliliğime yalanla güvensizlikle nasıl yürürdüki.Evet şimdi size sormak istediğim bir konu var bilirsiniz hamileliğimde bebeğimin kalbi durmuştu zorunlu kürtaj oldum kaybettim.Ben tekrar hamile kalmak anne olmak istiyorum şimdi diyeceksinizki kimden hamile kalacaksın yine eski eş kişisinden zaten gel desem hoplaya zıplaya koşa koşa gelir tüp bebek yöntemiyle çünkü bana dokunmasını istemiyorum çokmu saçma olur yada abesmi olur yaşım geçiyor bu fırsatı kaçırmak istemiyorum eş kişisiyle tekrar beraber olma düşüncem asla yok sadece kimlikte baba olucak istediği zaman görücek.Kızmayın bana nolursunuz çok yanlızım ben hayatta bana destek olucak yada yanlızlığımı giderecek kimsem yok.Ama yüreğimde o kadar çok sevgi varki helede çocuk sevgisi ilgi delisi olur benim bebeğimm.Neyse çok uzatmıyayım olurmu kızlar bu iş nasıl olur tekrar söylüyom insan sevgisiz güvensiz yaşayamazki benimde bu hayatta bir gayem amacım olur .Allaha emanet olun nolur kötü yorum yapmayın düşüncelerinizi artısı eksisiyle bekliyorum
Anne hasta olunca sürüne sürüne olsa da bakıyor gene çocuğunaEvet tek başına zor iş herkesin harcı değil mecbur kalınca her şeye gücü yetiyor insanın bu da bir gerçek...
Hayırlı geceler arkadaşlarım beni bilenler bilir özetle eşimden tek celsede anlaşmalı boşandım donunuda alıcaktımda neyse eşimin başkasından çocuğu olduğunu öğrendim kaynanam sayesinde.Ara ara telefonda konuşuyoruz arıyor hal hatır sormak için çok lazımmış gibi.Neyse pisikolojik destekle kendime geldim ilçlarımı yarı yarıya indirdi doktorum işime geri döndüm tekrar ahben oldum.Tekrar benim ayaklarımın üstünde duruyorum dahada güçlü olarak ailem yok kimsem yok manevi olarak tek tabancayım anlıyacağınız.20 yıllık evlilikten sonra hoş evlilikte denmezmiş benim evliliğime yalanla güvensizlikle nasıl yürürdüki.Evet şimdi size sormak istediğim bir konu var bilirsiniz hamileliğimde bebeğimin kalbi durmuştu zorunlu kürtaj oldum kaybettim.Ben tekrar hamile kalmak anne olmak istiyorum şimdi diyeceksinizki kimden hamile kalacaksın yine eski eş kişisinden zaten gel desem hoplaya zıplaya koşa koşa gelir tüp bebek yöntemiyle çünkü bana dokunmasını istemiyorum çokmu saçma olur yada abesmi olur yaşım geçiyor bu fırsatı kaçırmak istemiyorum eş kişisiyle tekrar beraber olma düşüncem asla yok sadece kimlikte baba olucak istediği zaman görücek.Kızmayın bana nolursunuz çok yanlızım ben hayatta bana destek olucak yada yanlızlığımı giderecek kimsem yok.Ama yüreğimde o kadar çok sevgi varki helede çocuk sevgisi ilgi delisi olur benim bebeğimm.Neyse çok uzatmıyayım olurmu kızlar bu iş nasıl olur tekrar söylüyom insan sevgisiz güvensiz yaşayamazki benimde bu hayatta bir gayem amacım olur .Allaha emanet olun nolur kötü yorum yapmayın düşüncelerinizi artısı eksisiyle bekliyorum
çocuk isteğinizi anlıyorum ama öyle karaktersiz hiç sevmediğiniz bi adamdn çocuk yapmanız saçma olur çocukta ona benzerse. hiç tanımadığınız birinden yapın daha iyi.Hayırlı geceler arkadaşlarım beni bilenler bilir özetle eşimden tek celsede anlaşmalı boşandım donunuda alıcaktımda neyse eşimin başkasından çocuğu olduğunu öğrendim kaynanam sayesinde.Ara ara telefonda konuşuyoruz arıyor hal hatır sormak için çok lazımmış gibi.Neyse pisikolojik destekle kendime geldim ilçlarımı yarı yarıya indirdi doktorum işime geri döndüm tekrar ahben oldum.Tekrar benim ayaklarımın üstünde duruyorum dahada güçlü olarak ailem yok kimsem yok manevi olarak tek tabancayım anlıyacağınız.20 yıllık evlilikten sonra hoş evlilikte denmezmiş benim evliliğime yalanla güvensizlikle nasıl yürürdüki.Evet şimdi size sormak istediğim bir konu var bilirsiniz hamileliğimde bebeğimin kalbi durmuştu zorunlu kürtaj oldum kaybettim.Ben tekrar hamile kalmak anne olmak istiyorum şimdi diyeceksinizki kimden hamile kalacaksın yine eski eş kişisinden zaten gel desem hoplaya zıplaya koşa koşa gelir tüp bebek yöntemiyle çünkü bana dokunmasını istemiyorum çokmu saçma olur yada abesmi olur yaşım geçiyor bu fırsatı kaçırmak istemiyorum eş kişisiyle tekrar beraber olma düşüncem asla yok sadece kimlikte baba olucak istediği zaman görücek.Kızmayın bana nolursunuz çok yanlızım ben hayatta bana destek olucak yada yanlızlığımı giderecek kimsem yok.Ama yüreğimde o kadar çok sevgi varki helede çocuk sevgisi ilgi delisi olur benim bebeğimm.Neyse çok uzatmıyayım olurmu kızlar bu iş nasıl olur tekrar söylüyom insan sevgisiz güvensiz yaşayamazki benimde bu hayatta bir gayem amacım olur .Allaha emanet olun nolur kötü yorum yapmayın düşüncelerinizi artısı eksisiyle bekliyorum
veriyolar. 40 yaşını aşmadıysanız evli ya da bekar farketmiyo. araştırmamışsınız bileevli olmayan bayana çocuk vermiyorlar maalesef
Psikoloğunuzla acil görüşünüz, gel gitler bitmemiş sizde...Hayırlı geceler arkadaşlarım beni bilenler bilir özetle eşimden tek celsede anlaşmalı boşandım donunuda alıcaktımda neyse eşimin başkasından çocuğu olduğunu öğrendim kaynanam sayesinde.Ara ara telefonda konuşuyoruz arıyor hal hatır sormak için çok lazımmış gibi.Neyse pisikolojik destekle kendime geldim ilçlarımı yarı yarıya indirdi doktorum işime geri döndüm tekrar ahben oldum.Tekrar benim ayaklarımın üstünde duruyorum dahada güçlü olarak ailem yok kimsem yok manevi olarak tek tabancayım anlıyacağınız.20 yıllık evlilikten sonra hoş evlilikte denmezmiş benim evliliğime yalanla güvensizlikle nasıl yürürdüki.Evet şimdi size sormak istediğim bir konu var bilirsiniz hamileliğimde bebeğimin kalbi durmuştu zorunlu kürtaj oldum kaybettim.Ben tekrar hamile kalmak anne olmak istiyorum şimdi diyeceksinizki kimden hamile kalacaksın yine eski eş kişisinden zaten gel desem hoplaya zıplaya koşa koşa gelir tüp bebek yöntemiyle çünkü bana dokunmasını istemiyorum çokmu saçma olur yada abesmi olur yaşım geçiyor bu fırsatı kaçırmak istemiyorum eş kişisiyle tekrar beraber olma düşüncem asla yok sadece kimlikte baba olucak istediği zaman görücek.Kızmayın bana nolursunuz çok yanlızım ben hayatta bana destek olucak yada yanlızlığımı giderecek kimsem yok.Ama yüreğimde o kadar çok sevgi varki helede çocuk sevgisi ilgi delisi olur benim bebeğimm.Neyse çok uzatmıyayım olurmu kızlar bu iş nasıl olur tekrar söylüyom insan sevgisiz güvensiz yaşayamazki benimde bu hayatta bir gayem amacım olur .Allaha emanet olun nolur kötü yorum yapmayın düşüncelerinizi artısı eksisiyle bekliyorum
yumurtalarınızı dondurun. belki sonra evlenir sevdiğiniz kişiden çocuk yaparsınızçocuk yuvalarına bi kaçkez gittim yüreyim dayanmıyo arkamdan anne anne değişleri öldürsünler beni daha iyi hepsini alıp eve getiresim var gönüllü annelik bana göre değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?