- 18 Mart 2017
- 939
- 987
- 18
- 35
inşallah tek derdim onun psikoloji si onu yetiştirmek tabiO zaman daha ne olsun. Seni ve çocuğunu istemeyen insanların peşine düşme. O çocuğu bal gibiyetiştirirsin sen.
merhaba
kızlar benim şöyle bir sıkıntım var ailece çok şaşkınız ve ne yapacağımızı bilemiyoruz açıkçası. Abimin 11 yıllık evliliği var ve ikide güzel evladı. Çocuklar 8 ve 10 yaşlarında. Yengem yaklaşık iki hafta önce çat diye senden boşanmak istiyorum demiş abime.
Boşanmak için sunduğu sebepler ise şunlar; özgür olmak istiyormuş sosyalleşmek istiyormuş kimseden izin almadan istediği yere gitmek istiyormuş. Zaten özgür bir kadın istediği her yere gider. İzin almaktan kastı da mesela yarın arkadaşlarla kahvaltı organize ettik ne dersin? bu yani. sosyalleşme konusu da daha nasıl olabilir bilmiyorum. her sene kış tatiline yaz tatiline termaline ayrı ayrı giderler. haftasonu avm si sineması parkı sürekli giderler. Biz bir anlam veremedik öncesinde herhangi bir tartışma kavga gürültü şiddet aldatma hiçbirşey yok.
sonuç olarak boşanma davası açacakmış yengem ve çocuklarla tehdit ediyor. velayetini vermiyor ama çocuklara çok kötü davranıyor. kaç kez şahit oldum aptal gerizekalı ezikler sizi yatılı okula vericem filan dediğini. psikolojik şiddetin yanında fiziksel şiddet de uyguluyor.Ama bunları hiçbir zaman söylemedik abime araları açılmasın huzursuz olmasınlar diye. bu yüzden çocuklar bizde kalsın istiyoruz. kendisi çalışıyor ve bakacak anne babası yok . ama vermicem diye tutturdu.
ne yapabiliriz bir akıl verin nolur? unuttuğum şeylerde vardır sorarsanız cevaplamaya çalışırım.
çocukları tehdit olarak kullanıyor bize karşı. eğer çekişmeli dava açarsan ki 2-3 yıl sürüyormuş o süreç boyunca sana çocukları göstermem diyor. böyle bir durumda hem abim hem çocuklar çok yıpranır. ikna et gerekirse mallardan yarısını değil daha fazlasını ver yeterki velayeti sana versin dedim bunu teklif edecekbosanmak ıstıyorsa acsın dsvayı. abınıze bunu soyleyın. şahıt olarak sız ve sızın dısında kım varsa veleyet davasında bunu da dava dılekceye yazın..
yada mahkemeye gıtmeden aralarında bunu konuşsunlar. kopruyu gecene kadar dıyıp veleyat mevzusunda karısını ikna etsin.
çocukları tehdit olarak kullanıyor bize karşı. eğer çekişmeli dava açarsan ki 2-3 yıl sürüyormuş o süreç boyunca sana çocukları göstermem diyor. böyle bir durumda hem abim hem çocuklar çok yıpranır. ikna et gerekirse mallardan yarısını değil daha fazlasını ver yeterki velayeti sana versin dedim bunu teklif edecekbosanmak ıstıyorsa acsın dsvayı. abınıze bunu soyleyın. şahıt olarak sız ve sızın dısında kım varsa veleyet davasında bunu da dava dılekceye yazın..
yada mahkemeye gıtmeden aralarında bunu konuşsunlar. kopruyu gecene kadar dıyıp veleyat mevzusunda karısını ikna etsin.
kanunlar kadını koruyorlar çokta güzel fakat her zaman mağdur kadın olmuyor işteOrtak velayet icin
Dikkat edilmesi gereken husus tamamen çocuk menfaatidir. Bu konuda hakime geniş bir yetki tanınmış bulunmaktadır. Çocuğun psikolojik, sağlık, eğitim ve gelişimine en uygun hangisi ise hakim o tedbiri almakla yetkilidir. Bu karar yeni bir durum. Kanunda düzenlenmemiş bir durum. Hem anne hem de babanın şüphesiz velayet hakkı vardır. Çocuğun menfaati hem anne hem de baba açısından birlikte götürülmesini gerektiriyorsa hakim onu takdir edebilir."
Yakin bir davada anne baba da velayetten vazgecmiyor mahkeme yillar suruyor anne babanin ortak velayet istegiyle hakim cocugun menfatine olacak ve gonulluluk esasina dayali olarak kabul ediyor.anne baba cocuklarin kalma surelerini zamanlarini anlasabiliyorlar. masraflar da ortak oluyor.
Ancak bu karar benim acimdan kabul etmem zor. annelerin aleyhine gibi geldi bana.ben sahsen vermem velayeti.
çok teşekkür ederim. çocukların velayeti karşılığında tazminat vermeyi teklif edecek abim. umarım kabul eder.***Merhaba, yazdıklarınızı ayrıntılı biçimde okudum. Bir avukat olarak ve bu tür çok fazla olaya şahit olmuş biri olarak söylüyorum ki yengenizin hayatında başka bir erkek var.En azından aklında var. Hayatının geri kalanında abinizle olmak istemiyor. Şu an tek isteği boşanmak ve bir an önce boşanmak için herşeyi yapabilir. Abiniz çocukların velayetini bana verirsen anlaşmalı tek celsede boşanırım diyebilir. Bunu koz olarak kullanabilir. Veya yine çocukları vermek istemezse bir miktar tazminat önersin. Aklına boşanmayı koyan kadın boşanır, boşanamazsa da fiili hayatını mutlaka ayıracaktır. Bundan da en çok manevi olarak abiniz yaralanır. Abiniz barışma ihtimalini hiç görmüyorsa anlaşmalı boşanmayı çocukları almak için koz olarak kullansın. Tek tavsiyem budur.
hat abimin üzerine değil bu yüzden döküm alamıyor diye biliyorum.Telefon görüşmelerini abiniz çıkartsa hat üstüneyse ,varsa biri ortaya çıkar, otomatikman çocuklar abinize verilir aldatan eş konumunda olursa..
Kimsenin günahı lazım değil, ama ortada güzel giden bir evlilik varsa insan neden çocuklarını babasız büyütmek ister ki..
Acaba çocuklara sorsanız anneniz gün içinde telefonla çok konuşuyor mu? gibisinden..
Sizin adınıza üzüldüm..
malların yarusını da hepsıne de versenız tum bunları avukat eşliginde yapın. hemen orada tum kagıtlara imza atsın.velayet bodanma vb..çocukları tehdit olarak kullanıyor bize karşı. eğer çekişmeli dava açarsan ki 2-3 yıl sürüyormuş o süreç boyunca sana çocukları göstermem diyor. böyle bir durumda hem abim hem çocuklar çok yıpranır. ikna et gerekirse mallardan yarısını değil daha fazlasını ver yeterki velayeti sana versin dedim bunu teklif edecek
kanunlar kadını koruyorlar çokta güzel fakat her zaman mağdur kadın olmuyor işte
danıştığımız avukat çocuklara sorulmaz dedi bize8 10 yaşındaki çocuklara mahkeme sürecinde sorarlar zaten kimde kalmak istersin diye. anne dediğiniz kadar kötü ise çocuklar babayı seçer...
anlaşmalı boşanmayı kabul ediyor zaten sadece çocukların velayetini istiyor karşılığında. inanın böyle sudan sebepler insanın canını daha çok yakıyor.Çocuklara uyguladığı şiddet ve baskıyı susturmak için yaptığını düşünüyorum ve kesinlikle biri var bile diyebilirim ama vebal almak ya yoksa ?
Bence anlaşmalı boşanmayı istiyor ki mal paylaşımın dan yararlanmak için ,çekişmeli olursa hem alacağı mallar hakkı olmuyacak ,bizzat ispatlandığın da tamamen herşey'den vazgeçmesi gerekiyor bundan çekiniyor ,ya da pskolojik travma da ve sadece bunalım ,ani bir patlama da ileriyi gözü göremeyecek kadar kafası karışık...
Anlaşmalıyı kabul etsin abiniz ,sonuçta gerçeği öğrenmek içini yakabilir ama yine de fazla taviz vermesin yoksa her denileni bu tehditvari yaklaşımla yaptırır...
pedagog sorar. zaten velayet davasında mutlaka görüştürülür pedagogla. kardeşinizde mutlaka talep etsin. çocukların psikolojisini bozuyor. çocuklar pedagogla görüştürülsün diye..danıştığımız avukat çocuklara sorulmaz dedi bize
cocuklara boyle davraniyorsa gozden cikarmis ve hayatini yasamak istiyormerhaba
kızlar benim şöyle bir sıkıntım var ailece çok şaşkınız ve ne yapacağımızı bilemiyoruz açıkçası. Abimin 11 yıllık evliliği var ve ikide güzel evladı. Çocuklar 8 ve 10 yaşlarında. Yengem yaklaşık iki hafta önce çat diye senden boşanmak istiyorum demiş abime.
Boşanmak için sunduğu sebepler ise şunlar; özgür olmak istiyormuş sosyalleşmek istiyormuş kimseden izin almadan istediği yere gitmek istiyormuş. Zaten özgür bir kadın istediği her yere gider. İzin almaktan kastı da mesela yarın arkadaşlarla kahvaltı organize ettik ne dersin? bu yani. sosyalleşme konusu da daha nasıl olabilir bilmiyorum. her sene kış tatiline yaz tatiline termaline ayrı ayrı giderler. haftasonu avm si sineması parkı sürekli giderler. Biz bir anlam veremedik öncesinde herhangi bir tartışma kavga gürültü şiddet aldatma hiçbirşey yok.
sonuç olarak boşanma davası açacakmış yengem ve çocuklarla tehdit ediyor. velayetini vermiyor ama çocuklara çok kötü davranıyor. kaç kez şahit oldum aptal gerizekalı ezikler sizi yatılı okula vericem filan dediğini. psikolojik şiddetin yanında fiziksel şiddet de uyguluyor.Ama bunları hiçbir zaman söylemedik abime araları açılmasın huzursuz olmasınlar diye. bu yüzden çocuklar bizde kalsın istiyoruz. kendisi çalışıyor ve bakacak anne babası yok . ama vermicem diye tutturdu.
ne yapabiliriz bir akıl verin nolur? unuttuğum şeylerde vardır sorarsanız cevaplamaya çalışırım.
tabi bide böyle bir durum var bi kabul etse herşeyi vermeye razıyız.malların yarusını da hepsıne de versenız tum bunları avukat eşliginde yapın. hemen orada tum kagıtlara imza atsın.velayet bodanma vb..
aksi halde malları allır veleyet davasını da acarsa elinizdekinde de olursunuz.
kadına tekliften once avukat ile gorusun.
bende aynı şeyi düşünüyorum zaten ama velayeti vermicem diye tutturdu dava sürecini uzatırsan çocukları göstermem sana diyormuşcocuklara boyle davraniyorsa gozden cikarmis ve hayatini yasamak istiyor
yani bir seyler eksik kadindan da dinlemek lazimbende aynı şeyi düşünüyorum zaten ama velayeti vermicem diye tutturdu dava sürecini uzatırsan çocukları göstermem sana diyormuş
tek söylediği özgür olmak istiyormuş kimseye hesap vermeyecekmiş sosyal yaşayacakmış bu yani. bizde şaşkınız öncesinde bir kavga gürültü olsa diyeceğim ki zaten sorunlulardı o da yok. kendi annesi babası bile konuşamıyormuş. konuşturmuyor kimseyi. gözüne gözükmüş birşey var ama hayırlısı olur inşallah.yani bir seyler eksik kadindan da dinlemek lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?