Kizlar yardima ihtiyacim var esimle kavga ettik sizce haksizmiyim

haksızsın ne var yani bunda gidebilir. bende geçen hafta bi kız arkadaşımla günü birlik tura katıldım denize falan girdim. eşimde bıraktı gece döndüğümde aldı. rahatsız etmemek için o gün ben aramayınca aramadı. canım ya kendisi de evdeydi film falan izledi annesine gitti yemek yedi beni bekledi. ama o da arkadaşlarıyla gidebilir gidiyor da yani. boğmaya ne gerek var. illa evlendik diye afedersiniz tuvalete de beraber gitmenin anlamı yok. eşin ben erkeğim sen bayansın demek de haksız. ama senin misilleme yapıp bende gitcem demende çok yanlış.

herşey karşılıklı o evlendiği halde arkadaşlarıyla zaman geçiriyorsa sen de geçireceksin bişey demiyosa eşitse herşey olur ama ben evde oturcam o gezcek yook öyle bi dünyaaa

Bizde de ayrı takılma olmaz çalışıyoruz ikimiz de hafta sonu da kızım eşim ben beraber geziyoruz.
Her evlilikte farklı bu durum .

Sizin dusuncenizde olsaydim esimi 10 sefer bosamistim simdiye dek. Adam arkadaslariyla kafa dagitmak istemis ne var bunda. Olcuyu kacirmadigi surece birak gitsin biraz nefes alsin surekli dib dibe olmaya gerek yok. Sizde normal bir sekilde kendinize o gun icin ayri bir program yapmak istediginizi soyleyebilirdiniz. Birbirinize biraz alan birakin.

Bence abartmissinz, ben gecen yaz arkadaslarimla gittim esimin yogunlugu dolayisiyla gidemedik ben de kiz kiza gittim esim de hic birsey demedi, gitse ben de ona demem evliyiz diye hic ayri hayatimiz olmayacak mi ? Sonra esim beni boguyor oluyor adi

Haksızsınız, adamın burnundan getirmişsiniz. Her gün olsa haklısınız derim ama ayda yılda bir olan bir durum.
Başka bir günde beraber gidelim, sen bugün git keyfine bak demeliydiniz.
Aynı şeyi eşiniz size yapsaydı, arkadaşlarınızla yaptığınız planı bozsaydı ne hissederdiniz.
Bu davranışınızın yanlış olduğunu kabul edip gönlünü almanız gerekir

off ne kadar garip ilişkileriniz var ya gidemezsin bilmem ne, ne var adam denize gidecekse? haftaya da seninle gider.
valla derim git bende evde mis gibi temizliğimi yapar kedimle ilgilenir film izler daralırsam yürüyüş yapar sakin bir gün geçiririm, tam ihtiyacım olan şey.
biraz nefes aldırın birbirinize

meraba arkadaslar esim ilk defa akrabasi ve arkadaslariyla 1 gunlugune denize gitmek istedi bende hayir ne isin var bensiz bende gelceksem olur dedim o da o o kadar erkegin arasinda senin ne isin var dedi bi ton bisey soyledik birbirimize bende tamam git dedim bende kendi arkadaslarimla giderim dedim hemen benle kendini kiyasliyosun ben erkegim sen bayansin falana getirdi lafi ben sensiz bi yere gidemicekmiyim dedi izin almak zorundamiyim dedi bende ben bi yere gideken san soyluyosam sen de izin almak zorundasin dedim arada bir suru bisey yasandi ben sinirden hatirlamiyorum ama en son ben senle ugrasamiyorum basa cikamiyorum sen kazandin bidaha sana karismiyorum artik ozgursun ne istiyosan yap dedi bende sinirlendim kufur edip kapi orda .... Git bidaha da gelme bu eve dedim ne kadar merakliymissin gitmeye dedim bekar hayatini cok ozledin heralde dedim bosanalim dedim bubsekilde saten bi yere varamiyoz her seferinde ayni seyler oluyo dedim aslinda bu deniz konusu bizim patlak noktasi oldu daha arada bi cok sey oldu eski kavgalar yasananlar falan araya girdi tabi konu iyice buyudu sinirden hatirlamiyorum bile inanin uzun oldu kusura bakmayin haksizmiyim sizce gitmemesi konusunda
Bnde izin vermiyorum.beni bir yere gondermiyor cunku kirk.kere burnumdan getirir ama izin verseydi ben de verirdim yani sen bayansin kiyaslama falan demesi sizi hakli cikarmis

Ben evlilikte herkesin kendine özel alanları olması yanayım. Eşim haber verir istediği yere gitmekte özgürdür aynı şekilde ben istediğim heryere giderim. Asla birbirimize karışmayız ama haber veririz.Kısıtlanmak benim kaldıramayacağım olayların başında geliyor.Bence hatalısınız size açıklama yapmış olayı büyümenin anlamı yok. İleride sizde bir yere gitmek istediğinizde önünüze çıkacak bu olay.

Aslinda tum problem arkadaslar parasizlik dugunumuzu falan hep biz karsiladik bide bebegim var 4 aylik cani sag olsun bizi iyice yipratti maddi acidan esimde maddi olarak eliden geleni yapmaya calisiyo saten bu zamana kadar hep dipdibeydik herseyi beraber yapardik tabiki arkadaslariyla gorusup konusrdu arkadaslari karsilayacagi icin 1 gunluk gitm
Bebegim kucukken esim carsiya, berbere bile gitse sinirim bozulurdu. Rahat rahat gidiyorsun ben 1 saate donmek zorundayim kostura kostura ya da bebekle cikip perisan olmak zorundayim bu bebek sadece benim mi diye dusunurdum. Belki siz de bebekle surekli evde bunaldiniz o sebeple olmustur boyle.

Evet arakadasim allah razi olsun dogru ben haksizim bisey demiyorum ama benim hamileligim riskli gecti yataktan cikmadim 8 ay ustune erken dogum yaptim ilk cocugum cok zorlandim hersey ust uste geldi saten bu zamana kadar 2 mizde sadece gitcemiz yerleri haber veriyoduk izin alma yoktu sadece kizdigim icin ona o sekilde soyledim yani kizginlikla soylenen bisey simdi ben bir yere gitmek istesem bebeyle cok zor saten cok huysuz bir bebek hic bir yerde durmuyor ben bu kadar cebellesirken onun oraya gitmesi bence normal degil ben ondan daha cok bunaldim cunku

Siz arkadaşlarınızla denize gidemiyorsanız o da gitmemeli. Kadınsın muhabbeti falan boş. Ailelerin gittiği çok düzgün plajlar var. Bekar erkekler de geliyor adabıyla denize giriyor. Halk plajına maalesef İstanbul'da gitmek mümkün değil. Plajda kadın olmuyor diyebilirim.
Sonuç olarak Bırakın gitsin sizde gidin. Ama birlikte her plaja gidilmez. Uygun plajları seçip birlikte de gidersiniz.

Cok dogru soyluyosunuz haklisiniz hepsiniz ama ben desem kiz arkadasimla 1 gunlune gitcem diye o bana izin vermez gondermez ben erkegim benim basima bisey gelmez ama sen bayansin senin gelir der bu konuda geri kafali birisi malesef

meraba arkadaslar esim ilk defa akrabasi ve arkadaslariyla 1 gunlugune denize gitmek istedi bende hayir ne isin var bensiz bende gelceksem olur dedim o da o o kadar erkegin arasinda senin ne isin var dedi bi ton bisey soyledik birbirimize bende tamam git dedim bende kendi arkadaslarimla giderim dedim hemen benle kendini kiyasliyosun ben erkegim sen bayansin falana getirdi lafi ben sensiz bi yere gidemicekmiyim dedi izin almak zorundamiyim dedi bende ben bi yere gideken san soyluyosam sen de izin almak zorundasin dedim arada bir suru bisey yasandi ben sinirden hatirlamiyorum ama en son ben senle ugrasamiyorum basa cikamiyorum sen kazandin bidaha sana karismiyorum artik ozgursun ne istiyosan yap dedi bende sinirlendim kufur edip kapi orda .... Git bidaha da gelme bu eve dedim ne kadar merakliymissin gitmeye dedim bekar hayatini cok ozledin heralde dedim bosanalim dedim bubsekilde saten bi yere varamiyoz her seferinde ayni seyler oluyo dedim aslinda bu deniz konusu bizim patlak noktasi oldu daha arada bi cok sey oldu eski kavgalar yasananlar falan araya girdi tabi konu iyice buyudu sinirden hatirlamiyorum bile inanin uzun oldu kusura bakmayin haksizmiyim sizce gitmemesi konusunda
Her ikiniz de birinci dereceden haksizsinjz
Evlenmeden önce sanırım her iki tarafta sakın ipleri kaptırma öğütlerini almissinjz.
Eşim benimle evlenirken tutsak değildir ya beni ya da arkadaşlarını, rahat gezmelerini,ailesini ....... Tercih etmek zorunda değildir . Uygun ortamlara benimle gider ama arkadaşlarıyla gittiği her ortamda ben de olmak zorunda değilim.
Eşim arkadaşlarıyla plan yaparken benim neye olumlu neye olumsuz bakacağımı çok iyi bilir . Benden gidebilir miyim diye izin istemez . Arkadaşlar bir plan yapıyor ben de katılmayı düşünüyorum der ve bana demek istediği senin için bir mahsuru var mı ,o gün bana ihtiyacın var mı, o güne bir planımız var mı.... Gibi gibi sorular vardır içinde ve izin olarak da değerlendirilebilir tabi. Eğer benimle hiç plan yapmıyorsa sürekli erkek erkeğe planlar yapılıyorsa o zaman müdahale ederim ama kesinlikle hakaretle, bağırarak , küfür ederek ve bosanaljm diyerek değil . Karsimdakinden anlayış bekliyorsam anlayışlı olmam gerek tavrıyla.
Eşinizde de sen kadınsın ben erkeğim tavrı çok çirkin kadın da erkek de arkadaşlarıyla plan yapabilir bunun cinsiyetle alakası yoktur.
Hatta biz eşimle genelde arkadaşlarla plan yaptığımız günleri denk getiririz ya da birimizin o gün evde olmayacağı güne , başka bir işi olduğu güne denk getiririz ki birbirimizin yokluğu rahatsız etmesin bizi. Yani eşim arkadaşlarıyla gezmeye gittiğinde benim planım yoksa doğal olarak o gün benim için sıkıcı olur eşimin yokluğu belli olur .

Oturun konuşun sorunlarınızı çözün , konuşarak cozemiyorsaniz yazın . Ayrıca hem konuşma hem de yazı dilinde olumsuz cümle barindirmayin, eleştirel olmayın , suçlayıcı olmayın. Sadece onun yaptığı x davranışın size neler hissettirdiğini yazın . Değiştirmesini istediğiniz noktaları yazarken iki sevdiğiniz özelliğini bir değiştirmesini istediğiniz özelliğini belirtin.
Velev ki bunlar da işe yaramadı o zaman evlilik danışmanlarından destek alın o da olmadı bir süre ayrılık kararı alın bu da olmadı boşanın ama sakın sakın bu şartlarda çocuk yapmayın

Eşinin alyansini bile karısından habersizce abisine vermiş ve bunu " abime borcum vardı ben de karşılığında senin alyansini vermeyi uygun gördüm ,herşeyi sana söylemek zorunda değilim" şeklinde açıklamış bir adamın arkadaşları ile denize gitmesi bence lüks.Otursun evinde karısı çocuğuyla

Konu sahibi denize arkadaşları ya da akrabalarıyla gitmesine tepki vermekte çok haklısınız. Neden mi? Konunuzdan anladığım kadarınca eşinizde sizin arkadaşlarınızla bir yere gitmenize tepki gösteren birisi "sen kadınsın ben erkeğim olayına getirdi diye yazmışsınız çünkü" bu şekilde düşünen erkeğe bu şekilde yaklaşmak çok doğal. Küfür etme konusunda haksızsınız küfür etmeden de sorunlarınızı çözebilirsiniz, kaldı ki evliliklerde küfür hakaret saygıyı bitirmekten başka bir işe yaramaz ve hiçbir sorunu çözüme kavuşturmadığı gibi daha da alevlendirir.

Haksızsınız sürekli olmuyorsa tabi, birde gittiği insanları tanıyorsanız güveilirlerse neden olmasın.Evlenince illa dipdibe olmak gerekmiyor, iki kişininde önceden kendi hayatı vrdı zaten, boğmamak lazım.Onun size sen bayansın deyip erkekliği yücetmesi çok çirkin! erkekler genelde bu tarz yaklaşınında bayanlar sinirlerine hakim olamıyor ki sizde olamamış küfür etmişsiniz evet hoş değil keşke demeseydiniz.Birde izin almak nedir köle miyiz yada o köle mi ? danışılır gidiyorum hayatım ben diye tatlılıkla haber verilir ne bilim :işsiz: İnşallah düzelir aranız,oturup bir sakince düşünün daha mantıklı aklı başınızda düşünüceğinize eminim.Evlilik kolay kurulmuyor ve emek istiyor,fedakarlık istiyor karşılıklı.
Evde saten sürekli birbirini görüyor insan bir süre sonra paylaşım azalıyor paylaşılacak konuşulacak yeni şeyler gerekiyor Özel alan bırakılmalı nefes alınmalı bence, ben genelde arkadaşlarımla görüşürüm kendi der hatta görüş hava al değişiklik olur diye , o gitmez mesela git gez çık arkadaşlarınla zman geçir sanada iyi gelir işten kafan dağılır derim ben sen olmadan çıkınca içim rahat etmiyor der (canım kocam ya :KK68: )

Evet haksızsınız. Eşinizin isteği gayet makul.
Yapışık ikiz gibi gezilemez her zaman.

Ama eşinizin erkek kadın ayrımı sözleri de çok denyoca. Yok öyle bir şey.
Ben de arkadaşlarımla gezerim, eşim de gezer..

bana karışmıyorsa bende karışmam ama biliyorsam ki o da bana aynı tepkiyi verecek tekbaşına yollamam hem denize girmekse maksat aiecek gitmek en iyisi olur bence.. bende yollamazdım eşimi bu durumda bana göre haklısınız çünkü siz böyle bir istekle gelseniz eşiniz sizi kısıtlayacak bu belli..
s.. çekmekle de iyi etmişsiniz bence bu tarz adamlar bundan anlıyor..

Back
X