meraba arkadaslar esim ilk defa akrabasi ve arkadaslariyla 1 gunlugune denize gitmek istedi bende hayir ne isin var bensiz bende gelceksem olur dedim o da o o kadar erkegin arasinda senin ne isin var dedi bi ton bisey soyledik birbirimize bende tamam git dedim bende kendi arkadaslarimla giderim dedim hemen benle kendini kiyasliyosun ben erkegim sen bayansin falana getirdi lafi ben sensiz bi yere gidemicekmiyim dedi izin almak zorundamiyim dedi bende ben bi yere gideken san soyluyosam sen de izin almak zorundasin dedim arada bir suru bisey yasandi ben sinirden hatirlamiyorum ama en son ben senle ugrasamiyorum basa cikamiyorum sen kazandin bidaha sana karismiyorum artik ozgursun ne istiyosan yap dedi bende sinirlendim kufur edip kapi orda .... Git bidaha da gelme bu eve dedim ne kadar merakliymissin gitmeye dedim bekar hayatini cok ozledin heralde dedim bosanalim dedim bubsekilde saten bi yere varamiyoz her seferinde ayni seyler oluyo dedim aslinda bu deniz konusu bizim patlak noktasi oldu daha arada bi cok sey oldu eski kavgalar yasananlar falan araya girdi tabi konu iyice buyudu sinirden hatirlamiyorum bile inanin uzun oldu kusura bakmayin haksizmiyim sizce gitmemesi konusunda
Her ikiniz de birinci dereceden haksizsinjz
Evlenmeden önce sanırım her iki tarafta sakın ipleri kaptırma öğütlerini almissinjz.
Eşim benimle evlenirken tutsak değildir ya beni ya da arkadaşlarını, rahat gezmelerini,ailesini ....... Tercih etmek zorunda değildir . Uygun ortamlara benimle gider ama arkadaşlarıyla gittiği her ortamda ben de olmak zorunda değilim.
Eşim arkadaşlarıyla plan yaparken benim neye olumlu neye olumsuz bakacağımı çok iyi bilir . Benden gidebilir miyim diye izin istemez . Arkadaşlar bir plan yapıyor ben de katılmayı düşünüyorum der ve bana demek istediği senin için bir mahsuru var mı ,o gün bana ihtiyacın var mı, o güne bir planımız var mı.... Gibi gibi sorular vardır içinde ve izin olarak da değerlendirilebilir tabi. Eğer benimle hiç plan yapmıyorsa sürekli erkek erkeğe planlar yapılıyorsa o zaman müdahale ederim ama kesinlikle hakaretle, bağırarak , küfür ederek ve bosanaljm diyerek değil . Karsimdakinden anlayış bekliyorsam anlayışlı olmam gerek tavrıyla.
Eşinizde de sen kadınsın ben erkeğim tavrı çok çirkin kadın da erkek de arkadaşlarıyla plan yapabilir bunun cinsiyetle alakası yoktur.
Hatta biz eşimle genelde arkadaşlarla plan yaptığımız günleri denk getiririz ya da birimizin o gün evde olmayacağı güne , başka bir işi olduğu güne denk getiririz ki birbirimizin yokluğu rahatsız etmesin bizi. Yani eşim arkadaşlarıyla gezmeye gittiğinde benim planım yoksa doğal olarak o gün benim için sıkıcı olur eşimin yokluğu belli olur .
Oturun konuşun sorunlarınızı çözün , konuşarak cozemiyorsaniz yazın . Ayrıca hem konuşma hem de yazı dilinde olumsuz cümle barindirmayin, eleştirel olmayın , suçlayıcı olmayın. Sadece onun yaptığı x davranışın size neler hissettirdiğini yazın . Değiştirmesini istediğiniz noktaları yazarken iki sevdiğiniz özelliğini bir değiştirmesini istediğiniz özelliğini belirtin.
Velev ki bunlar da işe yaramadı o zaman evlilik danışmanlarından destek alın o da olmadı bir süre ayrılık kararı alın bu da olmadı boşanın ama sakın sakın bu şartlarda çocuk yapmayın