Kızlar yardımınıza ihtiyacım var

btlkrm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2009
59
0
86
40
Burdur
Merhaba kızlar ya kafam çok karışık.Eşimle beş yıldır beraberiz.Ben açık bir bayanım.Tanıştıgımızda eşim kapanır mısın diye sordu bende kabul etmiştim.zaman içinde araştırdım falan mantıklı da geldi.Fakat ailem bunu kesinlikle istemiyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Kapanmakta istiyorum.Ama ailem seni sileriz diyor.Böyle bir sebepten ailemi kaybetmek istemiyorum.Ne kadar evli olsamda aile başka eş başka.Orta yolu bulamadım.Ne yapacağımı bilmiyorum.Kafam çok karışık bana bi fikir verir misiniz kendimi çok çaresiz hissediyorum.
Çok teşekkür ederim şimdiden sagolun kızlar

sen artık baba sevinden çıkmışsın onların karışması doğru gelmiyor ama aile kıramıyorsun onlara gittiğinde açılıver başka çözüm gelmiyor aklaıma

canım böyle bişeyi ilk defa duyuyorum, kapanacaksın diye ailen seni silecek öyle mi, başka hiç bir sorun yok ama tek sorun bu mu:uhm:

Madem aileniz sizin kapanma isteğinize sizi silmekle tehdit ediyor..
Kapanmayın..
Ne denir ki artık...akannehir

kalbinden ne geçiyorsa o nu yap canım . ailen eşin baskı yapmıştır diye düşünüyordur. ailene güzelce anlat ve bunun eşinin değil kendi isteğin olduğunu söyle zamanla alışırlar merak etme

Canım öncelikle tebrik ederim seni inş tüm sorunların hallolur. Ailene neden kapanmak istediğini anlatsan, belki baskı gördüğünü düşündükleri için istemiyorlardı. Sen istedikten sonra kararlı olduktan sonra onlar da alışmak zorunda. Bunlar hassas konular ama her zaman öncelik Allah rızası, sen Allah rızasını gözettikten sonra Rabbim yardımcın olacaktır korkma kararlı ol birazcık zamana ihtiyacın var canım. ınş eşinle çook mutlu bi yuvanız olur ailen seni kabullenir.

Arkadaşlar kapanmayı kişi ister,
başkasının zoruyla ya da isteğiyle kapanılmaz ki...
eşim istiyor kapanıyorum,ailem istiyor
açılıyorum,böyle bir davranış ne kadar etik Allahaşkına...
önemli olan sizin istemeniz,gerçekten istiyorsanız kapanırsınız,
ailenizin bu yüzden sizi reddetmesine de bir anlam veremedim doğrusu...

Ne kadar ilginç evlatlarını doğruya yöneltecekleri yerde karşısına engel çıkarıyolar :1shok:
içinizden gelen sese kulak verin arkadaşım yerinizde olsam öyle yapardım
bu dünya fani diğer taraf baki bence kapanın kaydirigubbakcemile5

ama ailemi silmek istemiyorum derseniz orasını bilemem evladının kapanmasına karşı çıkan bir aileden ne beklenirtartışılır .kusura bakma ama çok tuhaf geldi aile yapınız :1closedeyes:

doğru kararı vermeniz dileğiyle sevgiler a.s.

Siz önce sadece kendiniz hangisini istiyorsunuz onu belirleyin ve yapın,gerisi onlara kalmış,başımı kapattığım için beni evlatlıktan silebiliyorsa da silsin,ne diyeyim..

Aileniz çok yanlış düşünüyor Allah gücenir valla ne güzel kapanmak istemişsiniz darısı benim başıma

ıçinizden geliyorsa kapanın ve bunu herkese kabul ettirin. Önemli olan giysi değil, giysinin içindekidir. ınsanın kendi aileside buna saygı duymuyorsa ne denirki? O, bu, şu için yaşamıyoruz, kendimiz için yaşıyoruz ve herkes kendi hesabını kendisi verecek. Ailem izin vermemişti...mi diyeceğiz, kararınız ne olursa olsun inşallah sizin için kolay olur.

Bence ailen artık eşin... Önemli olan senin mutluluğun değil mi? Hem ne kadar güzel kapanmayı istemen. Allah hepimize nasip etse keşke... Sen kapan ailen seni reddetmez eninde sonunda alışırlar bu duruma...

Arkadaşlar hep güzel şeyler söylemişler.
Ama artık sen evli yetişkin bir kadınsın her şekilde. Yapacağın en doğru şey kendi doğru bildiğin şeyi korkmadan yapmak. Hiçkimse hiçkimseye bu konuda bir baskı yapmamalıdır. Çünkü baskı sonucu birşeyi yapan gönülden, yürekten yapmıyordur ki. Ve her inanç, kişinin içinde süregiden birşeydir.
Yanlız, eğer bunun gerekliğini düşünmeden eşine "tamam, kapanırım" demişsen sen de yanlış yapmışsın. Ailenin "seni sileriz" yaklaşımı da yanlış. Ortada birçok yanlış varsa tek bir hamleyle herşeyi çözmek çok zor.
İnanıyorum ki sorunun, şu an göründüğü kadar büyük bir deprem olmadan çözülecek.

teşekkür ederim kızlar.Aileme yüz çevirmek istemiyorum biliyorum ki eşimin baskısından dolayı istediğimi düşünüyorlar çünkü önceden böyle bir düşüncem yokttu çünkü bilmiyordum.Hatta şu son bir yıldır yapamayacagım ailem reddedecek diye kapanma fikrinden de uzaklaşmaya başladım.Ama içim rahat etmedi.Bu kezde eşim ailen için yapmıyorsun diyor.Arada derede kaldım napyim bilmiyorum.

bir kere eşinin sana böyle birşeyi dayatması hoş değil... tıpkı ailenin kapanırsan seni sileriz demesi gibi birşey..

ailenizin tavrı kadar eşinizin de tavrı yanlış.
insanın kapanmak kendisiyle alakalıdır, başka birini asla ve asla alakadar etmez.
siz o zaman araştırmadan evet demişsiniz; zaman gelmiş kapanmayı siz de istemişsiniz.
ya isteemseydiniz ne olacaktı?
şimdikinin tam tersi.
şimdi aile baskısı yüzünden kapanamazken o durumda da koca baskısı yüzünden açık gezemeyecektiniz.
kendinizle ilgili kararlara başkalarını dahil etmeyin..

eşimin dayatması da hoş değil biliyorum.Fakat ben ilişkinin başında şimdi de oldugu gibi ona okdar aşıktım ki yaparmısın dediğinde neden olmasın yaparım dedim.Bu temel prensipti.O süreden sonra sürekli araştırdım doğru mu değilmi farz mı değilmi nedir herşeyi araştırdım zaten çok şükür namazımda orucumdaydım ama acık olarak.Doğrulugunu ve farziyetini öğrendikten sonra yapmak istedim.Fakat ailem eşimin baskı diye düşündüğünden karşı çıktı.Bende şimdi afallamış durumdayım yapayımmı yapmayayım mı arada kaldım Eşimden mi ailemden mi vazgeçmek zorunda kalacagım bilmiyorum doğru olduguna inanmama rağmen çaresiz kaldım

Son düzenleme:
Canım benim nolur gücünü kaybetme, istersen aşabilirsin, arastırmalarını başa al kitaplar oku ilk günkü gibi istekli olacaksın önemli olan senin istemen hersey hallolur, ailen zamanla alışır. Erkek arkadasını da tebrik ederim ilk günden söylemiş sana, 5 yılın ardına seni şaşırtmamış. Dürüst davranmış isteklerindende vazgeçmemiş

ailenin tepkisine çok şaşırdım canım..ama önemli olan senin ne istediğindir eğer kapanmak istiyosan kapan ama eger eşin için kapancaksanda kapanma!!çünkü bayanların başlarını kapatma sebebi başkadır eşleri değildr yani..eşin için kapatcaksan kapatma ama kendin kapanmak istiyosanda kim seni silerse silsin dinleme derim ben..sonuçta kotu bişey yapmıyosun ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…