Kızlar yardımınıza ihtiyacım var

öyle bısey ıcın senı sıleceklerını sanmıyorum ıcı gene sensın aynı sen sen saygısızlık terbıyesızlık yapmadıktan sonra bır muddet gorusmezsınız belkı ama sonucta nlarda anlar merak etme sen saglam dur yeterkı kırılma pes etme hemen hele hele torunlarıda varsa ıkan olurlar hem ayrıca fıkır ınanc ozgurlugu vardı hanı hanı dıyorlarya mahalle baskısı aslında oyle bı baskı yok asıl baskı kapalılar uzerınde nedense uzaylıymısız gıbı davranıyorlarzaman zaman ben unıv mezunu bırıyım yıllarca calıstım sımdı kapalıyım ama ınankı bu baskıyı kapalıyken daha cok hıssettım acıkken kımse kapan demesı ama kapanınca nedense her ortama gıremedım ornegın alısverıs merkezının wc sındekı bakısları hıc unutmucam ama onlar boyle dıye ben kendımı nasıl mutlu hıssedeceksem onu yaparım sonucta hayat benım hayatım ayrıca bunun ahırete yansıyan yonlerıde varkı onlara hıc gırmıcem zaten oyle bısey demeye kımsenın hakkı yok bu suna benze namaz kılma oruc tutma kapanma yoksa...gıbı bısey bu halbuku ınancla allah arasına kımse gırmemelı ayrıca vıcdanın en ıyı muftundur ona danıs allah kolaylık versın nedıyım ..hayır ıslerın cok muzur manısı olurmus zaten ınankı aılen bısey demese bıle baska bı engel gene cıkardı merak etme sen

Heee unutmadan ılk kapandıgımda babamda karsı cıkmıstı hatta bana sen ataturkcu bı cocuksun neden kapanıyorsun orumcek kafalı felan dedı ama sımdı hıcbısey dıyemıyor sen bılırsın dıyor takdır bıle edıyordur belkı saglam durusum sayesınde o yola geldı ben degıl sımdı en kucuk kız kardesımde kapandı 27 yasında yenı kapandı ortancamıs ıse mını etek de gıyer sıfıır kolda kımse karısmıyor yanı mutluyuz uc kız kardesım var bıde erkek kardesım var

eşinin derdi ne ki bu adar kapan istiyor! hayret bi olay !
eşine söyle açsın bakara 256. ayeti: dinde zorlama yoktur !

benim kafam karışık.Doğru oldugunu biliyorum yapmam gerek zaten cok acık giyinemiyorum içim rahat etmiyor.Ama eşime söz verdim o sözü tutmamanın ezikliğini yaşıyorum ve bu sebepten eşimden ayrılmak istemiyorum.Aileme anlatmaya calıştım tabi alışmaları için zamana ihtiyacımız var muhakkak.yapıp yapamayacagımdan emin değilim.Kapanıp açılmak istemiyorum.Kapanacaksam tam olsun istiyorum.Ama hor görülüp dışlanmaktan korkuyorum.Birde bu yıl kpss ye falan gireceğim tarih bölümü mezunuyum calışmayı çok istiyorum atanırsam kapalı nasıl çalışırım çalışabilirmiyim bilmiyorum bu yüzden cok karışığım ne istediğimekadar veremiyorum sevdiklerimi kaybbedeceğim korkusundan kararsız kalıyorum

Önemli olan senin düşüncelerin bugün eşim istiyor diye kapanır bir süre sonra ailem çok tepki gösteriyor diye açarsan olmaz bence hiç kimse için değil kendin için kapanmalısın ve bunun içinde bol bol kitap okumalısın bu konuda, ben kapalı bir bayanım çalıştığım dönemde dışarıda kapatıp işyerinde açıyordum sende kapanırsan ve işe girersen böyle yapabilirsin. Yeterki sen doğru kararı ver canım.

canım bu ülkede milyonlarca kapalı üniversite mezunu var, çalışırken sorunu bişekilde çözersin. onu kafana takma da dışlanacağını düşünme sakın. öyle bir inançla iradeyle yap ki bunu kim ne derse desin ne türlü bakışlar alırsan al önemseme. valla ben tesettürlü mayoyla aqua parka, havuza bile gidiyorum. bakmıyorlar mı bakıyorlar ama umrumda bile değil. çünkü ne için yaptığımı ve sonunda nasıl mükafatlandırılacağımı ben biliyorum. böyle dışlamaya çalışan işte kapanmayı gereksiz gören insanlar için de gerçekten üzülüyorum. eğer inancın ve psikolojik durumun elveriyorsa kapan ve arkasında dur. bende ailemle sorunlar yaşadım ama bitti herkes alıştı artık.

Canım benim eğer kapanırsan çok büyük bir sevgi, destek merhamet hepsi seninle birlikte olacak en büyüğü en güzeli. Adım adım ilerleyebilirsin, birden kendini zorlama :1hug: Bende çok istiyorum bu yaz kısmet olmadı malesef hep böyle ölmekten korkuorum ama mesela bu yaz hiç kısa kollu bişey giymedim, inş bi gün kısmet olur. Benim en cok istememdeki etken şu oldu. Evleneceğim insandan bazı beklentilerim var, ama benim istediklerim gercek olursa oda benden kapalı olmamı isteyecek, karşılıklı, ben bi insanın isteklerini önemsersem Rabbimin benden isteğinide önemsemeliyim diye düşündüm. İnş kısmet olur olmadı mı olmuyor nasıl bir döngüyse..

belki ailen seni senelerdir açık mutlu gördüğünden,eşinin baskısıyla kalkıştığını sanarak kestirip atıyorlardır ..oturup ciddi ciddi bunun kendi kararınız olduğunu,zorunlu yapmadığınızı anlatırsanız daha rahat olur belki_?

çoook teşekkür edderim kızlar kapalılık hakkında da sizlerden öğreneceğim cok şey var yardımlarınızı bekliyorum.inşaallah herşey çok güzel olur ben kendimi bu konuda hazırlamaya devam edeyim okumalarımı araştırmalarımı bırakmayayım hazır olduktan sonra sabırla herşeye katlanırım sanırım
Allah razı olsun hepinizden çok mutlu ettiniz fikirlerinizle kızlar teşekkür ederim

canım sen smdi baskasının istegyle mi kapanacaksın? bu çok yanlş. kendn istiyorsan kapan. ve bu da kmseyi ilgilendrmez.ailen nie karsı ckıyor anlamıs değilm.sonucda muslumanız,öyle değilmi? eşinin baskısı altnda kalmadan kapanmak istiyormusun,once bunu sor kendıne.eger istiyorsan ailene bnu uygun bır dille açıkla

O bu degil, SEN NE ISTIYORSUN ? Bence sen önce bunu netlestir kafanda...
Kendinden emin olamadigin icin kararlarinin arkasinda duramiyorsun (cünkü zaten ortada henüz verilmis net bir karar yok!)...
Sirf söz verdin ve bu yüzden mahcupsun diye basörtülmez bence...
Esine söz verdin diye degil de kapanacaksan sirf Rabbim icin kapan, ki bi anlami olsun...
Aile benim icin herkesin üstündedir, ama eger ailen seni Rabbimin emri icin silecekse varsin silsinler... COK ACI...

eğer kapanmayı gerçekten istiyorsan sırf eşin için yapmıyorsan bence doğru olanı yapmalısın
bu bize allahın emridir ama kişi ister uygular ister uygulamaz ve sırf bunun içinde kimsenin kimseyi silmeye yada yargılamaya hakkı yok
ailen seni bu nedenden dolayı nasıl siler bunu nasıl söyler anlamak gerçekten zor
onlarla oturup konuşmalısın bunu allah rızası için yaptığını uygun bi dille anlatmalısın

Vallaha bu dünyada ve ahirette tek hesap vereceğimiz Allah'tır.Bu konu için silerlerse de silsinler.Allah yardımcın olur.Hiç merak etme ve sen eğer gerçekten istiyorsan kapan arkadaşım.

kisi kapanacaksa kendi icin rabbi icin kapanir kocasi icin kapanmaz ailesi icinde acilmaz
siz önce ne istediginize karar verin kendi kisiliginizi bulun

eşinin derdi ne ki bu adar kapan istiyor! hayret bi olay !
eşine söyle açsın bakara 256. ayeti: dinde zorlama yoktur !

Birincisi Dinde zorlama vardır...

Bu zorlama da ayetten yola çıkarak TEBLİĞ NASİHAT ve UYARI olduğunu anlamış oluruz.

Ayette vahyedilen şu dur..

Bir Hristiyan Müslümanı zorla hristiyan yapma hakkı yoksa bir Müslümanında Hristiyanı Müslüman yapma zorunluluğu yoktur.

Ayette vahyedilen bu dur.

Çünkü bir çocuk dahi 7 yaşında namaza alıştırılmalı emri veriliyorsa sizce zorlama yokmudur burda ?

Konuya gelince öncelikle arkadaşımız bence kapanmaya daha karar vermiş değil.

Öncelikle ne için kapandığınız ve kapanmak zorunda olduğunu çok önemlidir.
Sorunlardan biri de şudur.

Eğer eşiniz gerçek manada neden kapanmanız gerektiğini ve bu durumda neleri feda edeceğinizi Dini noktada size tebliğ etseydi siz bu gün bu çelişkileri yaşamış olmayacaktınız.
Ben çok küçük yaşlarda kapandığım için böyle bir sorunum olmadı .

Eşimde zaten ilahiyatçı böyle bir sıkıntımız yok.

Hep bir düşüncem vardı bekarken çarşaf giyemedim ama evlenince nasipse giymek isterim demiştim.
Eşimlede ilk tanıştığımızda çarşaf giymeni çok isterim demişti.
Evlendik konu çarşafa gelince şöle düşündüm eşimin işi gereği çarşaf giymem yasak olabilirdi ki yasa gereği bu muhtemeldi.
Eşime bunu danıştım ve giy çıkar olursa çok canım yanar dedim.
Haklısın sen bilirsin dedi.
Evliliğimden 4 ay sonra annemlere gittim istanbul'a eşim gelip beni alacaktı ve gelmeden aradı ve bu şehre çarşafsız adım atmayacaksın dedi :)
Bende tereddütsiz tamam dedim ve bir hocamı aradım durumu izah ettim Cuma günü gel giy dedi.
Tabi annemlerin vereceği tepkiyi gerçekten merak ettim.
Babamdan asla tepki görmezdim çünkü hamd olsun mutassıb bir insan iyide ilmi vardır.
Ama annem ne der diye düşünmedim değil.
Eve geldim annem beni yolda bekliyo gülerek tabi.
Gel buraya nereye gittin sen gibi soırular sordu.
Halbu ki ben eve gelmeden ev sahibi söylemiş annemde olur mu zaten kapalı yine siyah giyiniyor ne gerek var diye söylenince ev sahibide karışma artık evli o kocası ne isterse onu yapar gibi telkinlerde bulununca annemde eve geldiğimde hiç ses etmedi.
Giydim yanlarına gidince herkes şok olduı ve güzel olduğunu söyleyince dahada rahatladım.
Hiç pişman değilim iyiki küçükken kapandım ki bu halde okudumda çalıştımda.
Açık bayanların girdiği bir çok ortama da girdim gönlümcede eğlendim sınırlar dahilinde Türkiye'yi hemen hemen karış karış gezdim ama benden giden hiçbirşey olmadı çünkü insanın fikri ne ise zikride odur.
Sosyal hayatım olduça zaten yoğundu bekarlığımı güzel ve yoğun yaşadım yani
çarşaf giydiğime de pişman değilim gayet rahaatım.
Etrafımda ki insanların cahillikle dayatmaları beni hiç enterese dahi etmiyo çünkü ben ne istediğimi çok iyi biliyorum.
Kişinin öncelikle ne istediği çok önemli.
Arkadaşa da onu tavsiye ederim.
KARARLI OLUN...

Her şeyden önce bencee Allah rızası gözetilmelidir. Allah ın emri ailenizin çevrenizin... isteklerinden arzularından önce gelmelidir. Siz karar verdikten sonra gerisinin çokta önemi yoktur bence.

Ben de kapanmak istediğimde ailem karşı çıkmıştı en azından üni. bitirene kadar ertele dediler çevremdekiler desenn her zaman ayyyy öncekii halin ne güzeldii şimdi ne biçim oldun falan dediler ama ben çok istediğim ve kararlı olduğum için hiç kimse hiç bir düşünce beni caydıramadı çok şükür. Bence sende bu fikrini isteğini herkese kabullendirebilirsin

Ben buna katilmiyorum (dinde zorlama yoktur)seni nakadar zorlasalarda sen Allah icin degil baskasi icin yapiyosan hic yapma daha iyi.canim sana gelince icinden ne geliyosa onu yap s'en nasil mutlu olucaksan

ben yeni kapandım ailem kapalı olduğu halde pek istemedi bile kimseyi dinlemedim okudum öğrendim yaptım siizn yerinize kimse hesap vermicek amaa eşiniz için asla kapanmayın yakında nişanlancağım sevgilim yıllardır kapan dedi bana hiç yapmadım onun için mi kapanıcam içimden gelince de bi anda kapanıp çıktım karşısına :teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…