- 29 Kasım 2017
- 1.528
- 689
- 43
- Konu Sahibi Childgirlss
-
Hocam daha benden evrak almadılar ne zaman alırlar bilmiyorum biraz bu da ürküttü beni doğrusu incelediniz mi benim için sorun olur mı kadrolu sayılır mıyım orada bu sözleşme ileMillî eğitime evraklarınızı gönderip atamanızı yapmaları gerekir. Sigortanızı da elbette. Takip edin. Ders saat ücretli de olsanız yapmak zorundalar bunu. Yoksa kaçak öğretmen çalıştırmış olur ve ceza yerler!
Tuğçe hanım bir ek attım bir inceler misiniz rica etsemSen o adamı unut bence git kolejde bir yer edin çalış maaşta yükselir imkanlar da falan filan
Daha erken mi acaba ya da istanbulda bunların merkezi imzaları aldı gittiler onay verildi mi sahibi kurucu tarafından ne oldu bilmiyorum , arasam biraz tersler tavırları var ama geçen aradım erken başlamak için kayıt işlemleri için önden başlamış olurum diye pazartrsi başlatmak istiyoruz ama yol durumu sizin dedi dedim arabam olmadan geleceğim yer değil köy sapağı nasıl geleyim maaşın yarısı da yola gider arabam YÖK kaldı öyle eylüleMillî eğitime evraklarınızı gönderip atamanızı yapmaları gerekir. Sigortanızı da elbette. Takip edin. Ders saat ücretli de olsanız yapmak zorundalar bunu. Yoksa kaçak öğretmen çalıştırmış olur ve ceza yerler!
Ya hiç okuyamadım desem resim net değilTuğçe hanım bir ek attım bir inceler misiniz rica etsem
Ben herhangi bir sözleşme incelemedim, öyle bir mesaj gelmedi bana. Avukat arkadaşlar daha iyi anlar. Ama siz de anlayabilirsiniz bence. Bir de merak ettiğim şu: Okuyup inceleyip iyice anlamadığınız bir sözleşmeyi neden imzaladınız ki?Hocam daha benden evrak almadılar ne zaman alırlar bilmiyorum biraz bu da ürküttü beni doğrusu incelediniz mi benim için sorun olur mı kadrolu sayılır mıyım orada bu sözleşme ile
Doğrusu şu , kargatulumba zamanımız kalmadı dediler tüm hocalara konferans şeklinde detayları anlattılar anlaştıklarına bu imzayı attırdılar olay bu sonra inceleyebildim hatta o arada maaşı neden yazmıyorsunuz dedim boşluğa, hocam ilk açılan kurumlarda hep bu anlaşma yapılıyor bizde yanlış Olmaz dedi bitirdilerBen herhangi bir sözleşme incelemedim, öyle bir mesaj gelmedi bana. Avukat arkadaşlar daha iyi anlar. Ama siz de anlayabilirsiniz bence. Bir de merak ettiğim şu: Okuyup inceleyip iyice anlamadığınız bir sözleşmeyi neden imzaladınız ki?
Ben herhangi bir sözleşme incelemedim, öyle bir mesaj gelmedi bana. Avukat arkadaşlar daha iyi anlar. Ama siz de anlayabilirsiniz bence. Bir de merak ettiğim şu: Okuyup inceleyip iyice anlamadığınız bir sözleşmeyi neden imzaladınız ki?
Tek foto bu elimde malesefYa hiç okuyamadım desem resim net değil
Bilmem ki nasıl atsamOkunmuyor canım ekteki foto.
Doğrusu şu , kargatulumba zamanımız kalmadı dediler tüm hocalara konferans şeklinde detayları anlattılar anlaştıklarına bu imzayı attırdılar olay bu sonra inceleyebildim hatta o arada maaşı neden yazmıyorsunuz dedim boşluğa, hocam ilk açılan kurumlarda hep bu anlaşma yapılıyor bizde yanlış Olmaz dedi bitirdiler
Kusura bakmayın bir yandan oğlumla ilgilenip bir yandan da anlatmaya çabaladım haklısınız. Şimdi önden maaş veririm diyen ağzı laf yapan adam. Köy gibi yerde olan da kolej . Erkenden başlamak istemiştim paraya ihtiyacım var çünkü. Onlar da gelir öğrenci kaydı yaparsınız bize de iyi olur demişti. Aradılar pazartrsi başlatalım hocam sizi ama yol durumunu siz çözün dediler . Ama hallederiz demiştiniz dedim. Bir tek siz varsınız aracı olmayan oraya gelenler içinde şu anda zaten az kişi var bir kişi için araç ayarlayamam dedi iş eylülde başlamaya kaldı mecburen ne yapayımÇok karışık yazıyorsunuz. Bunu diyen kolej mi, ağzı laf yapan adam mı? Bir de köy gibi yerde olan hangisi?
Eylülde araç ayarlanacak mı? Yoksa işiniz epey zor gibi. Ayrıca araç ayarlama sözlerini de tutmayabilirler eylülde. O zaman ne yapacaksınız? O saatten sonra da başka bir kolej bulamazsınız. Bu ihtimalleri de iyi düşünün bence. Sağlam adım atın yoksa üzülürsünüz.Kusura bakmayın bir yandan oğlumla ilgilenip bir yandan da anlatmaya çabaladım haklısınız. Şimdi önden maaş veririm diyen ağzı laf yapan adam. Köy gibi yerde olan da kolej . Erkenden başlamak istemiştim paraya ihtiyacım var çünkü. Onlar da gelir öğrenci kaydı yaparsınız bize de iyi olur demişti. Aradılar pazartrsi başlatalım hocam sizi ama yol durumunu siz çözün dediler . Ama hallederiz demiştiniz dedim. Bir tek siz varsınız aracı olmayan oraya gelenler içinde şu anda zaten az kişi var bir kişi için araç ayarlayamam dedi iş eylülde başlamaya kaldı mecburen ne yapayım
Herkes orada ulaşıma tepki verdi onlar da İstanbul’daki kurumlarımızda bu yok ama burada size 2 servis verilecek ortak bir noktadan bineceksiniz denildi Zaten eğer servis tesis edilmez ise , hiçbir öğretmen gidemez ve eğitim başlamaz zira okul ilçe çıkışı bir osb içinde meslek teknik lisesi Zaten özel. O sebeple öyle bir ihtimal Olmaz diye düşünüyorum . Zira kendileri risk alabilirler mi ki sizce bu konuda? Orada kurucusu hallederiz sizi alır bırakırız dedi şimdi kadın aramış bana öyle bir söz vermemiş sesi. Ben de karışmadım değil sözümü bitirmeden telefon kapatıldı sinir bozulmadı değil. Zira servis olmaZsa kimsenin gidebileceği yet değil köy minibüsleri dışında. Ki çok az maaş veriyorlar . Sizce ?Eylülde araç ayarlanacak mı? Yoksa işiniz epey zor gibi. Ayrıca araç ayarlama sözlerini de tutmayabilirler eylülde. O zaman ne yapacaksınız? O saatten sonra da başka bir kolej bulamazsınız. Bu ihtimalleri de iyi düşünün bence. Sağlam adım atın yoksa üzülürsünüz.
BEylülde araç ayarlanacak mı? Yoksa işiniz epey zor gibi. Ayrıca araç ayarlama sözlerini de tutmayabilirler eylülde. O zaman ne yapacaksınız? O saatten sonra da başka bir kolej bulamazsınız. Bu ihtimalleri de iyi düşünün bence. Sağlam adım atın yoksa üzülürsünüz.
Hocam sağ olun size bir kaç soru sorsam ? Şimdi hocam bize sözleşme imzalatıldı. Sözleşmede maaşı belirtmediler . 12 aylık değil Eylül’den Haziran’a ama sözleşme yenileme Nisan ayında oluyor . Anlaşılırsa zaten yaz döneminde maaş ve SSK yatıyor. Servis eylülde verilecek. Tüm resmî ve dini tatiller mevcut. 15 tatili dahil. Buraya kadar sorun yok. Maaş ilk açıldığı için 1800 burada sektör az ve alternatif YÖK. Ama zamanla kalıcı olursak artacak illaki diye düşünüyorum . 3 sene evvel bana burada adı bilindik kolejden teklif geldi o zamanda 1300 dediler başlangıç orada olsam şu an 2400 maaşım vardı. Aynı şeyi yaşamak istemiyorum.Zira oraya çimdi girmek istesem giremem. Lakin kafamı karıştıran şu hocam; bu adamlar tüm öğretmenlere üzerinde maaş yazmayan ve ders saati ücretli öğretmenlik imzalattılar. Ama maaşlarımız cv formlarımıza yazdıkları maaş olacakmış her kurumlarında ilk sene yaptıkları uygulama imiş. Sıkıntı olmazmış bu da risk . Şimdi bu durumda ben bu sözleşmeden dolayı acaba kadrolu gibi görünmeyecek miyim ?Özel öğretim kursları daima risktir.
Kolej adı üstünde okul ama öö'ler okul değil kurs gibi. Ögrencimiz az hocam borç var hocam diyerek maaşı zora sokabilirler.
Sigortanızı tam yatirmayabilirler.
Koleje devam hocam.
Yıllardır kolejdeyim hic maaşım sekmedi,sigortam hep maas üstünden yattı. (12ay)
Özlük hakları daha iyi yani.
Hocam güvenilir kurumlar sözleşmelerini öğretmenleriyle paylaşırlar . Mesela benim elimde sözleşmemin bir nüshası var neyi yapmam/yapmamam gerektiğini bu nedenle biliyorum. Keza siz de istemelisiniz vermiyorlarsa mutlaka bir tuhaflık vardır öyle anlatayım .Hocam sağ olun size bir kaç soru sorsam ? Şimdi hocam bize sözleşme imzalatıldı. Sözleşmede maaşı belirtmediler . 12 aylık değil Eylül’den Haziran’a ama sözleşme yenileme Nisan ayında oluyor . Anlaşılırsa zaten yaz döneminde maaş ve SSK yatıyor. Servis eylülde verilecek. Tüm resmî ve dini tatiller mevcut. 15 tatili dahil. Buraya kadar sorun yok. Maaş ilk açıldığı için 1800 burada sektör az ve alternatif YÖK. Ama zamanla kalıcı olursak artacak illaki diye düşünüyorum . 3 sene evvel bana burada adı bilindik kolejden teklif geldi o zamanda 1300 dediler başlangıç orada olsam şu an 2400 maaşım vardı. Aynı şeyi yaşamak istemiyorum.Zira oraya çimdi girmek istesem giremem. Lakin kafamı karıştıran şu hocam; bu adamlar tüm öğretmenlere üzerinde maaş yazmayan ve ders saati ücretli öğretmenlik imzalattılar. Ama maaşlarımız cv formlarımıza yazdıkları maaş olacakmış her kurumlarında ilk sene yaptıkları uygulama imiş. Sıkıntı olmazmış bu da risk . Şimdi bu durumda ben bu sözleşmeden dolayı acaba kadrolu gibi görünmeyecek miyim ?
Şimdi hocam kurum 7 şubesi istanbulda olan özel bir teknik koleji. Fazla mesai diye gösterir verirler diye düşünüyorum aynı sözleşmeden 2 adet imzalattılar ama vermediler kurucu istanbulda imzasını onay imzasını atacak diye ama ben foto çektim diğerleri çekmediler sanırım. 15 gün tam tatil yazı da sizin dediğiniz gibi dediler .ders saati üzerinden vermeleri imkansız herkes istifa eder zira ders saati ücreti 15.50 tl şeklinde ki branşım felsefe imkansız yani o ihtimale kalkışmaları diye düşündüm. Araştırınca kolejlerde 2200 den aşağı maaş verirlerse Zaten ceza alıyorlarmış ki en yüksek maaş benimkisi orada şu an siz düşünün adam kimyacıyı 1600 e bağladı gözümün önünde . O ihtimale kaşıklamazlar hocalar zaten gönülsüz kabul etti çünkü ayaklanır hepsi diye düşündüm sizce ?Hocam güvenilir kurumlar sözleşmelerini öğretmenleriyle paylaşırlar . Mesela benim elimde sözleşmemin bir nüshası var neyi yapmam/yapmamam gerektiğini bu nedenle biliyorum. Keza siz de istemelisiniz vermiyorlarsa mutlaka bir tuhaflık vardır öyle anlatayım .
Ders saati üzerinden gosterip size fazla mi verecekler az mi verecekler belli degil. Genelde fazla olmaz az olur ya belli de olmaz.
12 ay mantığı genelde evet sözleşmeye devam edilirse şeklinde oluyor.
15 tatil tam 15 gün olmaz hocam mutlaka 1 haftasında çalışılır.
Yazın da sadece temmuzda ve ağustosun ilk 10 günü tatil olur,diger gunler seminer egitim vs olur.
Okul yerel mi kurumsal mı bu da önemli tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?