kızları olupta erkek bebek ıcın asılama yada tup bebek yaptıranlar yada dusunenler

bencede canım ya benim burada aradıklarım çekiniyor kıbrısta konuştuklarım ise yumurta takibi yapan 2-3 doktordan bahsetti antalyada kıbrısla bağlantılı yumurta olgunlaştırma türkiyede yapılıyor transfer kıbrısta ne var burda da yasal olsa keşke ....eğer böyle bir doktora ulaşırsanız bende varım topluca olursa belki ikna etme şansımız olur...sonuçta benim ailemde tüp bebek yaptıranlar var hamile kalamadıkları için ve doktor 2 bebek koydu hep ve şu ana kadar hepsi bir kız bir oğlan 2 kız 2 si oğlan olanı duymadım böylesi yasalda erkek bebek için ezilen kadınlara niye yasak sonuçta kızı olan erkek erkek olan kız istiyor dengenin bozalacağı falan hikaye....

canım glişmeleri lütfen paylaş.ben suan karar asamasındayım sen hangi merkez düşünüyorsun. aynı sorular benim kafamdada dönüyor.
Tabi canım gelişmeleri mutlaka yazarım.Kıbrısta doğuş tüp bebek merkezinde firdevs hanım ya da verda hanım için iyi diyorlar.Allah hepimiz için hayırlısını versin.
cnm kıbrısmı burdamı yaptıracaksın her ne kadar yasak olmasına ragmen yapan yerler vardır mutlaka burdada ?

Türkiyede ki doktorlara mail yazdım fakat hiç birinden olumlu cevap gelmedi.
Bence de burada yapan yerler vardır mutlaka ama nasıl ulaşırız öyle yerlere bilemiyorum.Yasak olduğu için gizli yapılıyordur tabii...

Son düzenleme:
kızlar türkiyede yapabılme ceseretınd eolanın olacagını sanmıyorum düşünsene embroyolgda işin içind edoktorda.bu riski hiçbir doktor göze almaz ben burada bırkac yere sorum ama hayır yanıtını aldım.maalesef tek çare kıbrıs. bır doktor bana kıbrıstada yasak oldugunu söyledi .

nıe sankı burda yapılmıor kı yanı aıle planlaması dıye bısı var ya bız erkegı bulana kadar doguralımmı be burda yapılsa uc ten yada ıkı kızdan sonra erkek cocuk ıcın ıste sıze aıle planlaması ne olurdu sankı habıre dogurup mıllet atsınmı koseye valla burda ole bısı cıksa bıde yasası cıksa enbasta dogudan ve karadenızden mıllet uca uca gelırdı bana maıl geldı kıbrıstakı bı yerden 6.250 euro ıstenıo oda pgt yuzde yuz dıye asılama ıcınde hesapladım 4,500 bın lıra ıstıolar asılamada yuzde seksenmıs ayrıstırıolarmıs spermlerı ama yuzde yuz dııl erkek ıhtımalı olan spermlerı koyuyolarmıs yumurtlama gunu onu burdada yapıolar sanırsam cogu yerde ısmını vermıımm sımdı napsak ya gercı benım daha 2 senem var ama bılgı edınımm anca benım akılsız kafam hamıle olduktan sonra calısıooooo:18::18:ben yaptırırsam ınsallah ıkız olsun ısterım oda tutarsa bıde bısı sorcxam tutmazsa aynı parayı bı dahamı verıyoruz acaba yuhh yanı ınsallah para tuzagı bı yere dusmeyızzzz

cnm bende bu hamılelıgımden once bu dusunceler ıcınde oldugum ıcın bısı yaptırmadım sadece mevlaya sıgındım demekkı mevla boyle uygun gordu hakkımdaaa boylesını hayırlı kıldı onun hayır dedıgı bazen bız ser olarak goruyoruz ama mevla okadar merhametlı ve buyukkı bızler ıste mınıcık beynımızle bazan kırılıoruz yaradana her ne kadar kırılmak ıstemesekte ben cok dusundum ya olursa hayırsız olursa ya mevla benden alırsa hıc bıseyın garantısı yok ablam gıt yaptır kocan zahmet edıcegıne huzurun bozulacagına yap demıstı bende olmaz demıstım sımdı dıomkı keske yapsaydım boyle hem ben hemde esım daha cok gunaha gırıoruz napalım yanı keske dıorum seytan vesvese verıo demekkı nasıp degılmıs vaktı zamanı dıılmıs mevlam nasıp etseydı ıkıncıdede gıderdım dusuncem degısırdı ama nasıp olmamıs ınsallah nasıp olur bır gun gecte olsa

ama soyle bısıde var cocugu olmayanda tup bebek yaptırıo mevla vermedıyse vardır hıkmetı deyıp yapmamaları gerek onlarında dusuncesınde ya hayırsız olursa gıbı bızlerın dusuncesı gıbı bısı gecmıokı gıdıp denıolar ust uste ve bız aıle huzurumuz ıcın yapıoruz bunda asırlar oncesı erkek ccocuk ıcın dua vermıs peygamberımız demekkı olması ıcın bır sebep gostermıs bızde sımdıkı gunumuzde nıye tıbbı kullanmayalımkı dıımıı??

karakedi cnm
sen yumurtlama gununu nasil tayin etmistin
birde dr a tekrar gittinmi kesin mi kiz olacagi

hayırlısı kızlar... benim tek kızım var oda tüp bebekle oldu.ikinciyi istıyoruz bu kadar zahmete katlanmısken erkek olsun zaten o ılacları o parayı hersekılde harcıyacgız dıye düşünüyoruz ama bir yanımız hep düşüncele riçinde dogrumud ıye

orkıdemm ben dr a gıtmıstım cnm menegon dıye ıgne yapmıstı sonrada catlatma ıgnesı catlatma ıgnesınden 36 saat sonra oldu ılıskı tek ılıskıydı daha sonrası korunmalıydı cnm ama nasıp buyuk ulktrasondada kız dendı artık dogumda belkı mucıze olur.

sen bir kezmi gittin yanlizcaa kesin dedimii
kac haftalikti en sonnn

Kızlar sanırım kıbrıs doğuş tüp bebek merkezinden Firdevs Hanıma gideceğim.Adetime 2 hafta kadar süre kaldı,adetim başlayınca tedaviye başlanacak galiba.Ayrıntıları yazarım.Eğer benim için hayırlı olacaksa hamile kalayım diye dua ediyorum.Hamile kalamasam da üzülmeyeceğim, yeter ki hayırlı olan olsun.Aminnn

evet biz tüp bebekte üst üste gidip deniyoruz ama ille erkek yada kız demiyoruz yeterki sağlıklı hayırlı olsun diyoruz kız yada erkek farketmez 5 sene uğraşıp didinip dahada hala evladınız olmasaydı ve her geçen gün aleyhinize işleseydi bu yazılanlara sizde çok kızardınız Allah herkesin gönlüne göre versin ama ne olur yazdıklarınıza dikkat edin üzmeyin bizim gibileri birde bu tüp bebek tedavisinin ne kadar zor olduğunu insanı ne kadar yıprattığını bir bilseniz Allah sizi anlamayan evladının değerini bilmeyenlere akıl fikir versin

ama soyle bısıde var cocugu olmayanda tup bebek yaptırıo mevla vermedıyse vardır hıkmetı deyıp yapmamaları gerek onlarında dusuncesınde ya hayırsız olursa gıbı bızlerın dusuncesı gıbı bısı gecmıokı gıdıp denıolar ust uste

bu yazdığın beni çok üzdü
bunu okumasydım bu sayfaya cevap filan yazmazdım
neyse yinede dua ediyorum Allah herkesin gönlüne göre versin

batının erkeği de aynı doğunun erkeğide...türkiyede bu acı gerçek değişmeyecek....Rabbim ailesinde böyle geri kafalı bi tane bile adamı olanın ilk bebeğini sağlıklı bir erkek olarak nasip etsin...

iş arkadaşım annesinin duasını söylemişti....ilk çocuğunuz erkek olsun diye dua etmiş kadıncağız...bütün kızlarının ilk çocukları erkek oldu...bizede sanırım kızlarımız için bu duayı etmek düşecek...

canlarım bu iş bizim ülkemizde bi 500 sene daha böyle devam eder....

o erkeği doğuranda bir kadın değil mi??? hangisi daha kıymetli????

ilk bebeğim erkekti...karnımda öldü....şimdiki bebeğim kız...cinsiyetini öğrenene kadar eşim aslanım diye sevdi....kız çocuklarını çok sever aslında...ama yine de hala oğlu olacağını hissediyormuş....3-4 tane istiyor...."ya kız olursa hepsi" diyorum "sağlıklı olsun da olsun" diyor...
ama ben biliyorum ki yine hepsini önce aslan parçam diye sevecek.....

Rabbim isteyen herkese sağlıklı eli yüzü aklı tam hayırlı erkek evlatlar nasip etsin

haklısın, erkeklerin hepsi aynı,ve biz kadınlar onlar istiyor diye böyle binbir türlü yöntem araştırıp kendimizi paraladıkça 500 sene daha böyle devam edecek maaleef.

Katılıyorum gercekten bebek özlemi çok zor. Allah her isteyene hayırlı evlat nasip etsin. Kız erkek hiç fark etmez. O evlatların kıymetli bilmeyen, kız diye hor görenlere de akıl fikir versin.

Yazınızı okuyunca yorumlara bakmak içimden gelmedi. Allah yardımcınız olsun, demek istiyorum.Evlilikte huzur sıkıntısını iyi bilirim.Tüm kalbimle hayırlı bir şekilde muradınıza erersiniz inşallah...

sevgılı arkadasım senı anlayabılıorum ne kadar zorlu bır surec oldugunu tahmın edebılıyorum ama bılırsınkı ben sadece senın sıkıntını anlamak yada tahmın etmekle kalıyorum aynısı senın ıcınde gecerlı sen de benım sıkıntımı anlamayabılır yada anlamaya calısırsın ama ne cektıgımı nasıl kosullarda oldugumu bılemezsın benım soledıgım seye uzulmenı ıstemezdım benım ıcınde once saglık ama kocam ve aılesıbenı cok yıprattı cnm bende ısterdımkı hamılelıklerımı mutlu gecıreyım ama ınankı cındıyetlerını ogrendıkten sonra ben hep aglıyorum bana solenenlerı soylesem dersınkı arkadasım haklısın lutfen yanlıs anlama ınsallah mevla sana vetum cocugu olmayan arkadaslara hayırlı saglıklı evlatlar versın
hayatım hakkında cok fazla derıne ınmıcem ama ben gencecık yasımda omuzlarında cok agır yuklerı olan bırıyım buraya sadece ıcımı acmaya derdımı dokmeye gelıyorum ıstersen aynı sekılde yargılamaya devam edebılırsın sadece kırıldıgına uzuldugum ıcın yazdım baska yargılayan arkdaslara cevap vermıcem artık mıllete derdımı anlatmaktan kendımı ıfade etmeye calısmaktan sıkıldım neyse ıyı gecelerrr

canım kıyamam ben sana benim annemin yaşadıklarını yaşamızsın gibime geliyor.ama onun ki senden biraz farklı en azında cinsiyeti erkeği belirlediği ortaya çıktı..annemi çok suçladılar..kendini o da suçladı o zamanlar.aglamaktan daha fazla yazamayacağım.

Karakedim sen olumsuz yorumlara cevap verip uzlme gulum herkes iradesinde hur sonuna kadar yanindayim guzelim yolun acik olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…