kızları olupta erkek bebek ıcın asılama yada tup bebek yaptıranlar yada dusunenler

pgt zaten oluşan embriyonun kız mı yoksa erkek mi olduğuna bakmak ve genetik geçişli herhangi bir hastalık taşıyıp taşımadığını öğrenmek için yapılan bir test.
embriyoya zarar verilmiyor hiçbir şekilde. embriyonun 5. gününde bir hücre alınıyor ve testlere tabi tutuluyor. bu testlerin sonucunda sağlıklı olup olmadığı ve cinsiyeti öğreniliyor.
pgt yaptırmamak gibi bir şansın yok yani. genetiğine hiçbir şekilde müdahale edilmiyor.
microsort yönteminde ise erkeğin spermi döllenme öncesi x ve y olarak ayrılıyor. böylece döllenen yumurtaların istenen cinsiyette olma olasılığı artmış oluyor.
herhangi bir acı yok. yumurta sayısını arttırmak için iğne oluyorsun. küçük iğneler ama bir de yumurtalar genel anestezi altında toplanıyor o da sancılı değil. basit bir müdahale.
sorularına cevap vermişimdir umarım.
başka sorun olursa cevaplayabilirim.

Amcamın oglundan sıze bır ornek vereyım..Kendısının 4 tane kızı var..Erkek olması ıcın cok ugrastı emın olun.Ama vermeyen Allah vermıyor..Kızlar buyuduler en kucugu ortaokula geldı :) Gectıgımız yaz erkek bebek yapmak ıcın Kıbrıs ın yolunu tuttu.Ve asılama yapıldı..Daha sonra esı hamılelık ıcın kontrole gıttıgınde tutmadıgını ogrendıler ve bıdaha yıkıldılar..Yanı asılamada kesın bı cozum deıl Allah vermek ıstemezse vermıyor arkadaslar..O yuzden hem kesenıze yazık olur hemde sızın harcadıgınız zamana ve yıkılan hayallerınıze..Allahın sıze verdıgıne sukredın ve yetınmeyı bılın derım..Cınsıyetı erkek belırler dogru ama kadında gelen spermın cınsıne etkı eder dıyorlar..Emın olun oglunuz olsada gene etraftan bır kulp takmak ısteyen takar ılla kı..Baskaları ıcın yasamayın artık su hayatı..Ne yanı 10 tane kızın olsa 11 ıncı erkek olsun dıye dogurcakmısınız habıre ? :) Yanlıs anlamayın amacım sızı elestırmek degıl..Sadece dusuncelerımı paylasmak ıstemıstım..

Allah'In verdıgı cana bınlerce şukur olsun......Unutmayın ! O ısterse verır ısterse gerı alır ıstedıgıne kız cocuk verır ıstedıgıne erkek dıledıgınıde hıc cocuk vermez....Bunada kımsenın gucu yetmez...Tıbbın bıle !!!!! Umarım anlatabılmısımdır...

herkes erkek bebek ister ben kız bebek olsun diye deliriyorum.bir oğlum var acaba ondanmı dicem belki olabilir ama kız anneleri çok şanslılar gözümde her zaman anneye en yakın olucak evllattırlar.erkek çocukları genelde öle olmuyor.çocukken anneye bağlı büyüdükçe dışarıya daha yakın oluyorlar büyütmesi daha zor laf anlamaz hareketlerini izlesen bile yorgunluktan bitersin.ama kızlar ölemi?allahım isteyen herkese gönlünden geçeni ve hayırlı sağlıklı olanı nasip etsin böle erkek isteyen kocalarada akıl fikir versin....

kibris olayina bende karsiyim
gidipte tutmamak tutupta dunyaya getirememek var ve sonundaki husrani hissedebiliyorum
normal yollarla da gelir gelecek olann ne yaparsaniz yapin
bi kere biz dunyaya gelmeden once ruhlarimiz yaratiliyorr
ve onlar orada bekliyorlar
bi sekilde er yada gecc bu dunyada yiyecek ekmegi var ise gelir
normal yollarla diyet vs bende erkek bebek isteme yolundayim
ama olmazssada rabbime siginirim yerli yersiz konusanlardan ne yapayim dunyanin sonu degil ya
elbette belki kahrolacagim belki daha cabuk yasalanacagim eltimin oglu bilmemm gorumce oglu kaynanan kayinbaba
gelecekteki islerde elti one surulecek onun oglu var diye hersey onun icin yapilacak
kiz cocugu yarin el olacak denilecek
ama kimse bu dunyada bakii degill
allaha havale edecegiz densizleri dualar edecegiz ki hayirli evlatlarimiz olsun

öncelikle allah hepinizin gönlüne göre versin...allah herkese erkek çocuğuda kız çocuğuda tatdırsın inşallah...
gönül hepsini istiyor kız olur erkek erkek olur kız olsun der gönül...ama kızda olsa erkekde olsa önce sağlıklı ve hayırlısını dilemek lazım....
cinsiyeti erkek belirler ve bu asla değişmez..niye siz formuller arıyorsunuz bırakın onlar formül düşünsün....birde kız doğuruyor die baskı yapanları kim doğurmuş babalarımı...?allah onlara akıl fikir versin...onları dünyaya getirende kadın bunu unutmamak lazım...

Allah gönlüne göre versin diyerek başlayacağım yazıma.kesinlikle seni hiç kimseyi yargılama hakkım yok ama insan kendi acısını yaşarken bence acısını hafifletmek için kendinden daha kötü durumlarda olanları düşünmeli ve bazende olanları kabullenmesi gerekir.değiştiremiyeceğimiz elimizden gelen hiç bir şey yoksa ne yapacağız.bu durumla yaşamayı öğreneceğiz
ben 6.5 yıllık evliyim.ilk bir yıl sonra çocuk istemeye başladık işte ne olduysa ondan sonra başladı.eşimle birbirimize çok aşık evlendik hala da öyleyiz.denediğimiz ilk ay hamile kaldım.hemen kanamam başladı.bebek görünmedi. bebek öldü dediler kimi doktorlara göre ise dış gebelik geçirmişim.sonra aylarca gebelik gelmedi bense kaybettiğimi geri alma çabası ve hırsı içine girdim.sürekli doktorlara gidiyordum hiç bi sorun yok hamilelikde yok.daha sonra eşimden sperm istediler.sperm oranları çok kötüydü.bu değerlerle hamile kalman mucize olmuş o mucizeyide kaybetmişsin dediler.düşünün elinize geçen mucizeyi kaybettiğiniz duygusunu.sonra eşim ameliyat oldu değerler iyice kötüleşti acil tüp bebek dediler.ilk tüp bebek denemem çok iyi gitti.kesin hamile kalırsın diyordu doktorum ama sonuç negatifti.günlerce ağladım.herkesin acır gözlerle bakmasından doğum yapan insanların çocuklarını sakınmasından hamile kalanların nazar eder diye saklamalarından yoruldum ama eşimle birbirimize çok destek verdik.bir gün bir baktım kendimi hamile hissediyorum.çok hafif lekeler var ama kanama başlamıyor.sonra inanılmaz dayanılmaz bir sancı var.doktorumu aradım artık ağrıdan ağlıyorum bana "adet oluyorsundur hamileik mümkün değil.çaren tüp bebek .ikinciyi deneyeceğiz sancı için ağrı kesici al" dedi.ben yinede ağrı kesici almadım test yaptım pozitifti.başka doktora gittim kanda pozitif çıktı.bebek görünmüyordu kanama vardı.evde yat dedi iki gün yattım ama ağrıdan duvarları tırmalıyordum.tekrar kendi doktoruma gittim.hamileliğime şok oldu.iki defadır bu mucizeler nasıl oluyor.tüp bebekle olmadı ama iki defadır normal hamile kalıyorum diye.dış gebelik geçiriyordum hatta tüpün biri yırtılmış iç kanama geçiriyorum.karın boşluğum organlar kan dolmuş.ölmediğime şoka girmediğime şaşırdı.ikinci mucizemide kaybettiğimemi üzüleyim ameliyatten bahsediliyor tüp alınabilir konuşmalarınamı.hemen kan tahlili gebelik bozulmuşsa ameliyat olmayacak değerler yükselmişse hemen ameliyat.odadan ağlıyarak çıktım herkes bana bakıyor ben kendimi tutamıyorum.ağlıyarak kan verdim.herkes ne oldu diyor.neyseki ameliyattan kurtuldum.başka bir tüp bebek merkezine gittim.onlarda bana bu iki hamilelik mucize olmuş.tekrar yakalaman milyonda birden bile az dediler.birde rahim filmi istediler eşimin değerleri yanında birde tüplerim tıkanmış dış gebelikten sonra.artık asla doğal yolla olmaz dediler.gözyaşları içinde başladık tüp bebeğe sonuç yine negatif.dondurulmuş embriyolar için kasım ayında adet olup gidecektim.eşimle artık her ay hamilemiyim beklentisinden tamamiyle vazgeçtik.hatta biz bu evliliğe çocuksuzda devam ederiz diye son bir kez deneyip sonra kabullenmeye karar verdik. Kaybettiğimi geri alma savaşı ve hırısndan vazgeçip ruhumu sakinleştirdim.üstüne gittikçe olmuyordu bir türlü. kasım ayı geldi.öğretmenim müdürümle her an tedavi için gidebilirim konuşmasını yaptım ama bir türlü adet olmadım.imkansızdı biliyorduk ama bir test aldık yaptık ve kıpkırmızı ikinci çizgi.evet hamileydim hemde bu sefer rahim içi normal hamilelik.iki tüp bebekle olmadı ama üçüncü kez imkansızı üçüncü kez mucizeyi yakaladım.asla olmaz demelerine inat ben üçüncü kez normal yolla hamile kaldım.düşük tehlikesi geçirdim bir oğlum oldu.biz ikinciyi dondurulmuş embriyolarla yaparız diye düşünürken oğlum yedi aylıkken tekrar hamile olduğumu öğrendim.dördüncü kez tüm doktorları şaşırtarak normal yolla hamile kaldım.bir oğlum 30 diğeri 15 aylık.gönlümden ikincisi kız geçti ama benim böyle düşünmeye bile hakkım yok.

Son düzenleme:
cnm ya ınan okuker tulerım urperdı gozlerım doldu ama sonu cok guzel bıtmıs massallah Allahım acılarını gostermesın evlatlarımızın .

canım neguzel sonunda ıkı pasanıda almıssın kucagına sonucu guzel olmus sukurkı ama ıste ınsan oglu her ıkısınıde ıstıo benım sorunum ınannınkı kocamla bana hıc destek olmuo en zayıf yerım bebegım suanda hep kotu soluo ben ve kızlarımın huzuru ıcın yapmam gerekıo bı dogsa kucagına alınca emınımkı dedıklerınden utanacak ama kırıo benı hemde cok kırıo yoruldum artık bu yolda tek basıma ılerlemekten ınankı anlatamıorum detaylarını heran tanıdık bırı olur dıe ama ıste bende yasadıgım seyler dolayısıyla bu kararı aldım erkek cocuk bulsamda dertlerımden arınsam dıe aklıma sonra bınlerce dusunce gelıo kurtulmak ıstıorum herseyden benım ıcınde kolay degıl bak daha hamıleyken bunu dusunmek bu gencecık yasımda dorduncuyu planlama...keske bende rahat olsam cahıllerle yasamasam arkamda bana destek olacak aılem olsa adam gıbı kocam olsa falan fılann....bugun besık bakrken en kotusune bakıodu esım nıye bılıomusunuz kız oldugu ıcın benı delırtmek ıcın cıldırıımm dıyee bu yeter dıo ya benı sınır edıo dedımkı sen boyle yaparsan herkes ezer cocuklarını sen deger verkı mıllette versın dengesız ya ne dıımmkı halbukı kızlarına ve bana ınanılmaz duskun herzaman senı sevıyorum ......der ama ınsan sevdıgınıde boyle uzermı bence uzmez ben nasıl uzmuosan onunda benı anlaması lazımm kaynanam ayrı bı uyuzz dogsunn bı sonra alıırız dıo besıgı ben demıorumkı hemen alalım ama benım bıldıgım 8 aylıkkken yada doguma 20 gun kala falan alınır yanı bıde yok ADInı songul koycakmıs gelde delırme yaa amacları benı kucuk dusurmek ah kaynana ahh oglun benzeye benzeye sanamı cektı be kadın yazıkk dıorum baska bısı demıorum bana tekl bı yol kalıo kıbrıs oraya gıdıp erkek ıcın tedavı olmam gerekıokı suratlarına ısesın oglan cocukları ınsallahhh

karakedi anlattıklarına çok üzüldüm; kızlarına,sana...
Allah k.valide ve eşine akıl fikir versin.. inşaAllah yaptıkları hatanın farkına varmalarını nasip etsin...
cahiliye devrinde kalmışlar ne yazık ki..bence o k.valideye ve oğluna Allah erkek evlat vermediyse de onların bu sapkın düşüncelerinden ötürüdür...
ben ilk mesajını okuduğumda demiştim ki; bu adama hala çocuk mu yapacak bu hanım? ama bu mesajında görüyorum ki ailen de destek değilmiş bu şartlarda, onların arasında kalmış olman çok zor bir durum..
doğacak bebek kız diye eşyalarını en kötüsünden seçmek de ne demek..gerçekten senin nezdinde canımı yaktı okuduklarım..üçüncü kız olduğu için adını Songül koyacağım demek ne demek..
Allah yardımcın olsun sabır versin sana arkadaşım....ve inşaAllah sağlıklı akıllı hayırlı bir erkek evlada da kavuştursun...
senin için dua edeceğim..
sağlıklı doğumlar diliyorum cnm..

Son düzenleme:
padişah soyundanmı geliyorlarmış çok üzüldüm bunları yaşadığın için daha doğrusu yaşattıkları için hemen hemen herkezde vardır bir oğlum olsun tutkusu ama bukadar saplantı yapmanın bir mantığı yok... inşallah hayırlı erkek evladın olur sende bütün nazını yap rahat edin kızlarınızla inşallah

canım allah gönlüne göre versin,kıbrısa gerek kalmadan bi erkek evlat nasip olsun inşallah.

ama bana öyle geliyorki,erkekte doğursan o cahil insanlar yine yapacağını yapar.erkek çocuğu sahiplenip,seni ve kızları yine dışlarlar. çünkü onlara göre çocukları baba yapar,annenin bi hakkı yoktur çocuklar üzerinde

Canım ben bebeğimi karnımda doğumuna bir kaç gün kala kaybettim.Sebebi bulunamadı.Bebeğim erkekti.Psikolojik olarak çok etkilendim,hayatım değişti.eğer bir erkek bebeğim olursa , onu giden bebeğimin yerine koyarak hayata tutunmaya çalışacağım.Giden geri gelmez evet ama acımı biraz da olsa bu şekilde hafifletmek istiyorum.Yanlış düşündüğümün de farkındayım Bebeğini kaybetmiş bir anne olarak her şeyin başının sağlık olduğunun çok ama çok farkındayım.Allah herkesin gönlüne göre verir inşallah...

Ben ilk bebeğime korunmayı bıraktığım ay normal yollarla hamile kaldım.Bu tüp bebek olacak.Buradan bütün detayları yazacağım sizlere.Eğer olmazsa 2. denemeyi düşünmüyorum ama.

Canım sen şu an eşinin ve çevrendekilerin erkek bebek konusundaki sözlerini duymamazlıktan gel,karnındaki bebeğin çok değerli.İnşallah Allah en kısa zamanda sağlıklı bir erkek bebek verir ve bütün sıkıntılarından,dertlerinden kurtulursun inşallah.

Canım ben Doğuş Tüp bebek Merkezinde yaptıracağım.Orada microsort yöntemini kullanmıyorlar.microsort yönteminde erkek spermleri yüzde 80 oranında ayrıştırabiliyorlarmış.Ben doktoruma sordum,doktorum erkek spermleri yüzde 70 oranında tespit edebiliyoruz dedi.

Canım ben normal yollarla hamile kalabiliyorum.Benim için tüp bebek daha kolay olur diye düşünmüştüm.Fakat adetin 3. günü doktorum ultrasondan bakıp 1 yada 2 yumurta çıkar en fazla dedi,sonra horman testi yaptırdı.Hormonların sonuçları çok iyi dedi doktorum.1 yada 2 yumurta cinsiyet seçimi için çok az olmaz mı dedim.Olmazsa bu ay başlamayalım dedim.Doktorumda yok başlayalım,daha sonraki aylarda belki hiç yumurta olmaz dedi.Şaşırdım kaldım valla.En yüksek doz iğne başlattı bir güzel.375 ünite gonal f. 5 gün vurulduktan sonra kontrole gideceğim.Cumartesi öğlen kontrolüm var.Yumurta sayısı bu ilaçlarla artar mı bilmiyorum,bu süreci bilmediğim için hiç fikrim yok.Bu doktor kıbrıstaki doktorumun yönlendirdiği bir doktor.çatlatma aşamasına kadar buradayım,yumurta toplanması için kıbrısa gideceğim.

Canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.İnşallah dediğin gibi olur ve oradan bebişimle dönerim,tabi sağlıcakla kucağıma alır ve sağlıcakla büyütürüm inşallah.

Canım ben kız bebeklerini oldum olası çok severim.2 kız annesi olmak gerçekten çok özel.Bebeğini sağlıcakla kucağına almanı diliyorum.İnşallah bir yıl sonrada Allah sana sağlıklı bir erkek bebek verir.

Benim erkek bebek sevdam, kaybettiğim bebeğimden dolayı.Kaybettiğim oğlumu çok seviyorum ve onu çok özlüyorum.Acım belki biraz hafifler bir oğlum olursa diye düşünüyorum.Allah herkesin gönlüne göre verir inşallah.

cnmınsallah sende bebegıne oglsuna saglıkla kavuusursun ınsallah onumuzdekı aya hamıle haberını alırız sonrada pasanı kucagına alırsın bızlerıde hem sevındırır hemde cesaretlendırırsın cnm ınsanın yalnız olmadıgını bılmek guzel..

adetinin 3. günü nasıl anladı 1 ya da 2 yumurta olabileceğini hayret doğrusu...
benden 10 yumurta toplandı. bunların 8 inin iyi kalitede olduğunu söylediler. 6 tanesi döllendi. 5 tanesi 5. güne kadar kalabildi ve bunların 3 tanesi sağlıklı kız, 2 tanesi ise sağlıksız erkek oldu. dolayısıyla transfer yapılmadı. microsort olmadan gitmem demem de bu yüzden zaten en azından bu seçim yöntemiyle istenilen cinsiyette sağlıklı embriyo elde edilme olasılğı da artıyor. ama %70 de iyi bence. umarım istediğin cinsiyette bebeğine kavuşursun. takipçinim...

Karakedi canım, sen kafaya koymuşsun, sanırım tüp bebek falan yaptıracaksın.
Ama ben fikrimi söyliyeyim: Bu koca yani senin koca için değmez.
erkek olacak da ne olacak! büyüyecek babasını örnek alıcak.
Gidecek başka bir kadının canını yakacak,senin gibi bir kızın yani..
bir de o adama yakışan buymuş,bundan sonra da en iyisi o kocayı sonsuza kadar oğulsuz yaşamaya mahkum etmektir.
Bu onun müstehakıdır bana kalırsa...
nasıl yapıcam da doğurtturmasınlar dersen, benim açtığım tek konu var ordan fikir alırsın.
kimse seni doğurmaya zorlayamaz.keşke 3.cüye de kalkışmasaydın
ama boşver canım.

açtığın konuyu okudum canım bence haklısın istemiyorsan doğurmak zorunda değilsin bebek karşılıklı anlaşarak dünyaya getirilmeli ama ben de senin tam tersi durumundayım eşim istemiyor korunuyor ben 2 yıl önce bıraktım korunmayı sağlık sorunlarını bahane ederek şimdi her fırsatta bebek diyorum evde kavga çıkıyor bende prezervatifleri delmeyi bile düşünüyorum o derece istiyorum yani bu arada benim 2 tane , seninkilerin cinsiyeti ne canım merak ettim....​

İnşallah canım.Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah...

canım adetin 3. günü 1 yada 2 yumurta görünüyor dedi.Yüksek dozda ilaçları kullandım.Fakat 5 yumurta oluştu.Çatlatma iğnemi vurdum.Yarın Kıbrısa yumurta toplama işlemi için gidiyorum.Sayı olarak az yumurtalarım ama biliyorum ki Allah istedikten sonra 1 tane ile de olur.O yüzden üzgün değilim.

Senin yumurtaların gayet iyiymiş aslında.Zamanı değilmiş demekki. Birde erkek olduklarını düşündükleri spermleri seçmemişler mi bu işlemi yaparken acaba. Erkek sayısı kıza göre daha az çıkmış çünkü.Senin içinde hayırlısı olsun tatlım, inşallah sen de istediğin cinsiyette bebeğine kavuşur ve, diğer yavrularınla birlikte sağlıcakla büyütürsün...

Son düzenleme:
, seninkilerin cinsiyeti ne canım merak ettim....​

canım, benim ikisinden de var :)
ama tabiiki bir kadın olarak bu arkadaşımızın bu kadar hakaret ve aşağılanmaya maruz kalmasından üzüntü duydum.
bence bir kadın, kız çocuğa hamile kaldığı için, bu derece cezalandırılıyorsa,
O da karşısındakileri erkek doğurmayarak cezalandırmalı!
ama bakıyorum karakedi farklı düşünce de. Oğlan olana kadar deneyecem diyor.
Yani resmen onları Ödüllendiriyor.

Belki, bir psikolojik danışmandan azıcık yardım alsa, kötü ruh halinden sıyrılmak için bazı teknikler öğrenebilir.
Faydası olur.

canım ya o dediğin psikolojik yardıma benim de ihtiyacım var bende 3. doğurmak için ne kadar olmayacak şey var deneyecem şubatta 2 kızım var eşimin ilk eşinden bir oğlu var bu kadar yeter diyor tabi onun oğluda var kızıda ama ben son bir kez şansımı denemek istiyorum gönlüm erkek bebekten yana ama son hamileliğim olacağı için kızda olsa her anının keyfini çıkaracam erkek isminden önce daha doğmadan kızın ismini bile buldum o derece istiyorum anla artık durumumu....sen çok şanslıymışsın kızında var oğlunda ikisinide tatmışsın sakın bacım 3. gerek yok yılma....sonuna kadar devam et.....şimdi süper anneler topiğindeyim hergün erkek veya kız bebek için yöntemleri paylaşıyoruz sen ikisinide doğurduğuna göre varsa tecrübelerini bizim topiğe gel canım paylaşalım...kendine iyi bak ...Allah çocuklarını nazarlardan korusun canım​

haklısın cnm bende bazen dıorum kendı kendıme acaba hıc denemesemmı uc taneyeter dıorum soınra vazgecıorum tekrar dusunuorum sanırım hamılelıkten saglıklı dusunemıorum ama su ankı dusuncem tup bebek denemek he ben bu sefer kendım ıcın yapıcam cunku ben ınanılmaz sevıorum erkek cocuklarını bekarkende cok severdım ıkı kız yegenım vardı ama ben erkek yegenımı severdım ıste hangısını seversen onla sınıoo demekkı ne cok ıstıosammm bılmorum hayat bıze ne gosterecek ama ınsan basına gelmeyınce bılmıomus hıc bırseyı bende bılmıodum maalesef ogrendımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…