Bizi 5.5 aylikken meyve puresine baslatmisti dr. Ek gidaya gecmeden bagirsaklari calistirmak oncelikle. Msma iciyorsa meyveden basla once.Saol cnm benim gece hic uyumadim saolsun annem 12 ye kadar cocuklara bakti uyudum benimkilerde uyudu cok sukur kizima yayla corbasi yapicam oglum 5 aylik acaba ona ne yapablrm canim sadece yogurt ve aptamil mama iciyor
Tamam geldim kızz :)Alevbuse aklini yedigim akil ver :)
Gece yatarken muhallebi tavsiye ederimHenuz cok yeni basladim ek gidaya uyumadan tahilli kasik mamasini veriyorum suyunu iciriyorum karnini tok tutmaya calisiyorum demem oki aclikla alakasi yok benim kiz illa gece uyanip o memeyi alicak agzina ili dakika emip uyuyo e yat kalk benim vucut perisan hemen uykuda tutmaz beni gece uyaninca uyuyamiyorumda tekrar
Aynen 5 buçuk aylıkken yoğurt ve meyve püresiyle başlanıyor :)Bizi 5.5 aylikken meyve puresine baslatmisti dr. Ek gidaya gecmeden bagirsaklari calistirmak oncelikle. Msma iciyorsa meyveden basla once.
Görürsün tabii ki canım zaman çok hızlı :)Ayy ne güzel bende o günleri görebilecek miyim acaba
Babamız erken uyuyo ise gideceği icin ondan cok yardımcı olamiyo. Oğlum da ben nerdeysem orda uyumayı istiyo. Mecbur kızımla ilgilenirken hep yanımda ayrilmiyo. O yüzden uyuyamiyo. Sesten de cok etkileniyo. Başka odaya gitse de cok zor uyumasıOdalarini ayr yazk oda uykusuz kalmasn
Rezene çayı içiyorum bol bol kimyon tuketiyorum. Kızıma da damlasini düzenli kullanıyorum masaj yapıyorum ama değişen bisey yok. Geceyle gündüzü karistirdik resmen.Emziyorsan kimyon falan ye canım bitki çayları iç sütünden geçip rahatlatır bebeğini
Ayy ben ne giydiğini çok merak etim amaKızlar uzun zamandan beri kocamla vakit geçiremiyorduk :)
Nisanın sebze püresini yedireceğim şimdi anneme bırakacağım hazırlanıp makyaj yapacağım kocamla sinemaya gideceğiz :)
Ne giydiğimi çekip gönderirim size yorumlarınızı bekliyorum :):)
Atıcam canım 1-2 saat sonra :)Ayy ben ne giydiğini çok merak etim ama
Biberon asla almadi emzik falan yok yani ek gida olarak pureler yapiyorum bir kere patates ve havuc puresi yaptim kabiz oldu bu defa sadece havuc yapiyorum cok seviyo ayrica yaptigim herseye cok minicik tarcinda serpiyorum cok seviyoGece yatarken biberon versen almazMi
Tamam geldim kızz :)
Canım oğlun 5 aylık daha bence sadece kendin yoğurt mayala haftada iki kez onu yedir şimdilik
Yoğurdu sevmezse içine biraz pekmez at yer
1-2 hafta sonra meyve püresi yedir
Muz, elma, armut yedir canım
Sonra akşam yatmadan muhallebi yedir gece tok tutar uyanmaz
Bir süre sonra muhallebiye alışınca içine bebe bisküvisi ez çatalla karıştır yedir
Yoğurdun içine de bebe bisküvisi kır karıştır güzel oluyor daha Yok Tutuyor
Sebze püresine başla ama 6 aylık olmasını bekle
Sebze püresine alışması için sadece patates ve havuçla başla
Daha sonra içine pirinç, pırasa, ıspanak ekleyebilirsin
Ama dediğim gibi alıştıra alıştıra:)
Zeytinyağ dök sebze püresine tuz koyma
7 aylık olunca herşeyden verebilirsin et, balık.. kahvaltı
Kahvaltıya pekmez,reçel, tuzsuz peynir, ekmek kırıntıları bebe bisküvisi vs, yumurtanın sarısının dörtte birini koy canım çatalla ez yedir
Herşeyden yedir derim ben:):)
Kızlar uzun zamandan beri kocamla vakit geçiremiyorduk :)
Nisanın sebze püresini yedireceğim şimdi anneme bırakacağım hazırlanıp makyaj yapacağım kocamla sinemaya gideceğiz :)
Ne giydiğimi çekip gönderirim size yorumlarınızı bekliyorum :):)
. Bize en cok etki eden şey hayat kurtarıcı damlamiz vallaGAve benim oglum cok kabizdi. Oglumada kimyon veriyordum bir iki cay kasigi birde kiraz cekirdekli pelusu koyuyordum hep karnina ayaginin altina azaltiyirdu tamamen gecirmiyordu
Babamız erken uyuyo ise gideceği icin ondan cok yardımcı olamiyo. Oğlum da ben nerdeysem orda uyumayı istiyo. Mecbur kızımla ilgilenirken hep yanımda ayrilmiyo. O yüzden uyuyamiyo. Sesten de cok etkileniyo. Başka odaya gitse de cok zor uyuması
Alistr cnm yazk oda uykusundn kalmsn daha kucukmus
Rezene çayı içiyorum bol bol kimyon tuketiyorum. Kızıma da damlasini düzenli kullanıyorum masaj yapıyorum ama değişen bisey yok. Geceyle gündüzü karistirdik resmen.
Yok canım yanlış anlamam doktor tavsiye etmişti bana pekmezle yoğurdu :)Canim yanlis anlama ama bildiğim kadarıyla yoğurt ve pekmez birbirine karıştırilmamasi gereken yiyecek grupları(kalsiyum ve demir). Doktorlar da tavsiye etmiyo. Birlikte tuketilince emilimi azaliyo. İkisinin de faydasını alamiyo.
Ayrıca muz da 8 ayından once kesinlikle tavsiye edilmiyo.
Sadece bildiklerimi paylaşmak istedim yanlis anlama lütfen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?