- 13 Kasım 2016
- 269
- 270
- 23
O duzelir isine hic inanmiyorum benim bebegimde seste yatamiyo daha kucukken tvnin sesini acardim alissin diye aglamaktan helak olurdu tvyi kapatinca uyurdu bazilarida boyle oluyo madem kabullenmek gerek maalesef gece bile biz yatagimizda bi donus yapalim diyince o ta besiginde duyupta uyaniyo sastim kaldim valllaaaAlistirmayi denedim. Muzik actim. Yaninda konustuk hic sessiz ortsmda uyutmadim. Ama uykuya dalamiyor. Gunduz hele . Ninni sadece ses olabiliyor. En ufak seste kalkiyo. Zaten uyutana kadar bayagi zaman geciyor. Bide bir uyanisi var sanki hic uyumamis. Aniden kalkiyor. Uyku mahmurlugu yok. İlk uc ay gazi kabizligi reflusu vardi. 3 ayi bekledik. 6 ayi bekledik. Duzelir bekle bekle on ay bitti. Anason vermeye baslDim. İse yatamado. Cok hareketli. Hic oturmaz Otururken bile eli kolu oynuyor.
Bizimki aksam sallandirmiyo bizim yatakta uyuyor once uyumasi birsaat. Dönüyor habire. Bide gece sute kalkinca aciliyor uykusu agliyor yatagimiza gelmek istiyor . Uykuya dalinca yatagina koyuyorum. Kış oldugu icin odasini ayiramadim. Baharda ayirmayi dusunuyorum. En azindan deneyecegim bi. Son care. Gunduzde yatagina yatmiyor. Ayagimda salliyorum birakinca uyaniyor. Uyku beslenmeden daha onemli vucudun dinlenmis olmasi lazim. O yyzden birakmiyorum uyusun biraz diye. Sallamaktan ayak kemigim şişti. Gece buyume hormonu salgilaniyor cok onemli.O duzelir isine hic inanmiyorum benim bebegimde seste yatamiyo daha kucukken tvnin sesini acardim alissin diye aglamaktan helak olurdu tvyi kapatinca uyurdu bazilarida boyle oluyo madem kabullenmek gerek maalesef gece bile biz yatagimizda bi donus yapalim diyince o ta besiginde duyupta uyaniyo sastim kaldim valllaaa
Benim ki meme de uyuyor hepGünaydın lar
Uyku ve yeme problemi olmayan çocuk can dır :)))
Kızım 8 yaşında 4 aylıkken uykusuzluktan delirdim Birgün netde ferber duydum okudum uyguladım. Nolacaksa olsun diye başladım ikinci gün çok çok az ağlamıştı. Sonra alıştı zaten. Ilk gün 25 dk aglamıştı.o günden beri asla problemi olmadı uyku konusunda
Ama ikincide başaramadım aynı şeyi çok zorladı beni
Üçüncü de tövbe elimi vurmadan uyuttum. Kah bekledim kah ninni söyledim. Şu an çok uykusunun gelmesini bekliyorum. Artık sersemliyor iyice yatağına kıyuncada uyur hmn.beşik den atlıyordu kenarını açtık tek kişilik gibi oldu yatak. Yanında durmassam kalkıp geliyor. 5 dk bekliyorum bende uyyır zaten h
8 senede öğrendiğim şu. Çocuğun çok uykusu varsa uyuyor yöntem farketmez:)))))
Ama kendi kendine uyuyan çocuğun gece uyanma riski az oluyor
Nekadarlık demiştiniz? 2 yaşından önce odasını ayırmayında bence zaten..Bizimki aksam sallandirmiyo bizim yatakta uyuyor once uyumasi birsaat. Dönüyor habire. Bide gece sute kalkinca aciliyor uykusu agliyor yatagimiza gelmek istiyor . Uykuya dalinca yatagina koyuyorum. Kış oldugu icin odasini ayiramadim. Baharda ayirmayi dusunuyorum. En azindan deneyecegim bi. Son care. Gunduzde yatagina yatmiyor. Ayagimda salliyorum birakinca uyaniyor. Uyku beslenmeden daha onemli vucudun dinlenmis olmasi lazim. O yyzden birakmiyorum uyusun biraz diye. Sallamaktan ayak kemigim şişti. Gece buyume hormonu salgilaniyor cok onemli.
Bizimki aksam sallandirmiyo bizim yatakta uyuyor once uyumasi birsaat. Dönüyor habire. Bide gece sute kalkinca aciliyor uykusu agliyor yatagimiza gelmek istiyor . Uykuya dalinca yatagina koyuyorum. Kış oldugu icin odasini ayiramadim. Baharda ayirmayi dusunuyorum. En azindan deneyecegim bi. Son care. Gunduzde yatagina yatmiyor. Ayagimda salliyorum birakinca uyaniyor. Uyku beslenmeden daha onemli vucudun dinlenmis olmasi lazim. O yyzden birakmiyorum uyusun biraz diye. Sallamaktan ayak kemigim şişti.
Ay oayakta sallamak cidden cok kotu topuklarim ezilmisti sonra int bi hamak besik aldim sukur kurtuldum
Evet cogunluk oyle gercekten uyku yok aksama kadar enerjik nasil kalabiliyorlar. 10 ay bitti. Benimde niyetim yatabildigi kadar uzun yanimda yatirmak. O yüzden Park yatak aldim karyolasini bile aldim. Boylede uykusuz kaliyor. Uykusu var yuzu gozu kuculuyor rengi gidiyor uykusuzluktan. Deneyecegim bi bakalim olmadi odaya alirim . Zaten yaza girilecek yazin sehir disi derken kisi ancak bulur iki yasina yakin oluyor zatenArkadasimin bebegi iki ay buyuk 7.5 aylikken ayirdi uslu bebekti. Aksam uykusu gelince eee diyodu yerine yatiriyordu uyuyordu. Boyle olanlar annenin basarisi degil bebek uslu .Nekadarlık demiştiniz? 2 yaşından önce odasını ayırmayında bence zaten..
Ilk 2 yıl anne babanın yanında güvende hissetmeleri şart, yoksa.özgüven sorunu oluşuyor.Daha sonra rahatca ayırırsınız.
Ayrıca son 3 yıldır doğan çocuklarda hep bisi var, siz son zamanlarda cok sakin, sorunsuz bi bebek duydunuzmu? ben duymadim :)
Gece sirf bu yuzden kac defa uyaniyo acaba ...benimkide oyle abartmadan 6 7 kere uyaniyoBenim ki meme de uyuyor hep
Nasıl uyutucam emzirmeden bilmiyorum canım
Eskiden uyanıyordu ama 7 buçuk aylık oldu artık bu yüzden sabaha kadarkalkmıyor canımGece sirf bu yuzden kac defa uyaniyo acaba ...benimkide oyle abartmadan 6 7 kere uyaniyo
Bana sordun pek anlamdim ama cevaplimBesik nasil besik 3. Aya girerken otimatik sallanan besik aldim. O zaman ancak kesfettik onu. 5. Ay bitimine kadar kullanabildik donmeye basladi olmadi. Ondada gunduz yatmiyordu gece yatiyordu. Kac aylik sizinki buyuk sallanan besik varmi
Yani umut var diyosun oleyyy aslinda bu dis donemi cok zor geciyo biturlu cikaramdi da minik disleriniEskiden uyanıyordu ama 7 buçuk aylık oldu artık bu yüzden sabaha kadarkalkmıyor canım
Çok nadir kalktığı
Bebeğine göre değişiyor galiba Can'ım ilk 9 ay emzik verip yatırıyordum oğlum kendi uyuyordu hiçbir yöntem denemedim ama daha sonra farklı mekanlara gidince bozduk mecburen salladım falan ama sallamaya da düşkünlüğü olmadı yalnız ben pedegogların güvenli bağlanma olayına dikkat ettim. Yatağını kendi yatağımıza eşitledim vs Mutlu bir çocuktuBende denedim ferberi
Ağlamasına kıyamadığım için yapamadım
Ama kendi kendine uyumasını çok isterim nasıl bir yöntem deneyeceğim bilmiyorum
Allah sana bagislasin canim hosgeldin...napiyo simsi kuzucuk 1 ay olmustur gulucuk sacali kendi kizimdan tahmin yuruterektenKızlaaar bende muhabbete karışmak istiyorumBu arada benim de 3,5 aylık bir bbişim var
Bi alem bu çocuklarBenim minik aynen oyleydi avizeye bakar bakar dururdu
Merak etme canım 6 Aydan sonra ek gıdaya geçtiğinde gece uyanmayacak :)Yani umut var diyosun oleyyy aslinda bu dis donemi cok zor geciyo biturlu cikaramdi da minik dislerini
Hoşgeldin CanımmKızlaaar bende muhabbete karışmak istiyorumBu arada benim de 3,5 aylık bir bbişim var
Sallamaya alışkın değil bizim ki Allah'a şükürBebeğine göre değişiyor galiba Can'ım ilk 9 ay emzik verip yatırıyordum oğlum kendi uyuyordu hiçbir yöntem denemedim ama daha sonra farklı mekanlara gidince bozduk mecburen salladım falan ama sallamaya da düşkünlüğü olmadı yalnız ben pedegogların güvenli bağlanma olayına dikkat ettim. Yatağını kendi yatağımıza eşitledim vs Mutlu bir çocuktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?