kızlık zarını diktirmek istiyorum ama eşimin yüzüne nasıl bakarım?

Bu be biçim bir yorumdur böyle siz kimsiniz ya nası ahkam kesersiniz böyle. Yok siz kesin evlenmeyin çocugunuz da böyle olur bilmem ne . Kimin çocuk dogurup dogurmayacagına siz karar veremezsiniz. İnternet doktorculugu yapıp ahkam kesmenin bir anlamı yok. Yok ilaçlarınız şöyle agır, yok mani döneminde böyle oluyor. Konu sahibinin zaten bir rahatsızlıgı mevcut bir de bu şekilde yorum yapmanız çok saygısızca, inanamıyorum.
Konu sahibi, bak canım sen burda yazanlara kulak asma. Nası mutlu olacaksan, kendi iç huzurunu ne şekilde bulacaksan öyle davran. Annenin art niyeti oldugunu düşünmüyorm elbet o da senin iyiligini düşünüyor ama sen kendi kararını kendin ver. İnşallah her şey istedigin gibi olur canım

Bipolar ha

stalıgı olanlar cidden evlenemıuorlar mı? Tedavısı yok mu ki bu hastalıgın

Hayır tabiki olmaz olur mu.. Evleniyorlar ancak doktorlarının evet evlenebilirsin demesi lazım..ve evet anne olabilirsin demesi lazım..bu da çok sık olmuyor ,onu demek istedim..Gerçi bizim ülkemizde evlenmek ve anne olmak tek amaç olduğundan,doktorları kimse takmıyor..zaten hamilelikte ilaçları bırakmak zorunda kalacağından,korkunç ataklar geçirecektir ve doktor bunu göze alamaz çünkü intihar riski bile yüksek

Zar da zar diye tutturan erkekler kızları bu hale getiriyor kendileri sayısız kadınla yatarken tecrübe oluyor..
Ülkede dengesizlik bikere toplumun en temel güdüsünde başlıyor!
Hindistan gibi olsun ozaman hindistanda erkeklerin de bakir olması gerek dinen...
Neden kadınlar bakire olmak zorunda ama erkekler değil????
Öyleyse takılacak sorunda yok !!!!!

Ben artık psikoloji öğrencisiyim merhaba siz kimsiniz?? Ahhh durun tahmin edeyim,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olancıgillerden?? Ben istediğim yorumu yaparım,saygınızı koruyun,insanlara SALDIRMAYIN.bye

Ben artık psikoloji öğrencisiyim merhaba siz kimsiniz?? Ahhh durun tahmin edeyim,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olancıgillerden?? Ben istediğim yorumu yaparım,saygınızı koruyun,insanlara SALDIRMAYIN.bye
Psikolog degil de psikiyatrist oldugunda gel de konuşalım

Ben size çocuğun annesi ile arasındaki duygusal bağı ve sürecini sormadım farkındaysanız; bana %100lük bir kanıt sunun dedim "İmkansız" dediniz. Bizzat bu tip konuları araştıran alanında ordinaryus ünvanına kadar almış bir bilim insanı dahi "İmkansız" demekten kaçınır, imkansız yoktur ve mevcut imkansızlık ancak teorik olarak varsayılır.

Bana bipolar tanıyor musun diyor, hanımefendi ben bipolarım. Kulaktan dolmadım, bizzat yaşadım, test ettim, onayladım.
İçgörü, bipolar hastaları için "Gelişi fark etmek" demektir. Mani öncesi kendini fark ederek düzenli deposunu yaptırabilen, depresyon öncesi kendini tartarak doktoruyla paslaşabilen bipolarlar var. Toplumdalar, hastanede sağlıkçı, okulda eğitimci, şirketlerde yöneticiler.

Benim nikahım geçersiz mi şimdi? Hiç de izin almamız gerekmedi, davetlilerim arasında doktorum da vardı, şahane eğlendik. Sağlıklı(!) birine düğün stresini kolay geçirsin diye ya iki kadeh içirirler, ya da lüzum görürlerse sakinleştirici yaparlar. Ne iki tek attım, ne iğne vuruldum.Hayret, üstelik mani dönemimdi :)

Hamileyim, şimdi benim çocuğum psikopat mı olacak? Ruh hastası mıyız nedir ailecek?

Çok biliyorsunuz, o kadar ezbersiniz ki insanların umutlarını tüketiyorsunuz.
Sizin anne ve babanız bazı şeyleri net aşamadan sizi hayatlarına kattılarsa bilemem, ancak herkes bir değil ve hiçbir şey aşılamaz da değil.

Bir şizofreniyi konuşmuyoruz sizinle, Türkiye'nin en iyisi olarak bilinen profesöründen, belki en mahrum devlet hastanesindeki uzmanına kadar sordum, doktorlarımla ahbap oldum ve hepsinden işittiğim şey "Yapabileceğini biliyorduk, ancak bu kadarını hayal dahi edemezdik" ... Hepsi de hamileliğimi desteklediler, bebişe isim bile önerdiler.

Bakın, sizin tezinizin bizzat antiteziyim ve aşılabilirliğine, kontrol edilebilirliğine kanıt olarak %100 karşınızdayım.

Bu derece hassas konularda, fikirlerinizi kendinize saklamanızı tavsiye ederim, bizzat yaşamıyorsanız bilhassa.

Eşimin yüzüne nasıl bakarım diyorsunda zaten onu kandırmak için diktirmeyi düşünmüyormusun???

Böyle bir şey için seni yadırgamam olabilir herkes hata yapar önemli olan bundan sonraki hayatın.

Bana kalırsa zarınıda diktirme seni seven benimseyen erkek böyle sevsin böyle benimsesin, yalnız her önüne gelen adama anlatma ve her önüne gelenle güvenip bir şeyler yaşama.

Ayrıca günah boyutunu yaşarken düşünmedin zarını diktirdiğinde günahın silineceğini mi düşünüyorsun??
Safsata bunlar.
Önemli olan vicdanın ve dürüstlüğün, dediğim gibi gerisi fasa fiso.

O kadar güzel yazmışsınız ki tebrik etmeden geçemicem. Güzel bir hamilelik geçirirsiniz umarım

Evet şimdi neden böyle yazdığınız anlaşıldı:)) bipoların tam içindeki biriyle oturup bipoları tartışacak halim yok tabiki çünkü o içgörüye sahip olsaydınız bipolar olmazdınız..

Yazdığım herşeyi tekrar okursanız,herkes %100 böyle gibi bir ibare kullanmadığımı göreceksiniz.Sanırım hastalığınız ve hamileliğiniz dolayısıyla fazla hassassınız,ancak bu size benim ne yorum yapacağıma karar verme hakkı vermez..

Sizinle tartışmak sizi üzmek istemiyorum ..İnşallah herşey çok iyi olur sizin için ve evladınız için..iyi günler

Bipolar ha

stalıgı olanlar cidden evlenemıuorlar mı? Tedavısı yok mu ki bu hastalıgın

Sürekli doktor kontrolünde olmak gerekiyor. Hastalık zaman zaman alevlenip durluyor. Benim babam bipolar dedem bipolar. Dedemin annesi de muhtemelen bipolarmış mahallede deli derlermiş çünkü o zamanlar teşhis edilememiş. Evlenebiliyorlar ama birlikte yaşadıkları insan için durum çok zor. Öncelikle hastanın tedavisini aksatmaması gerekir. Karşısındaki insanın çok sabırlı ona her koşulda destek olabilecek biri olması lazım. Genetik bir rahatsızlık. Çocuklarda da çıkıyor. Çocukta hastalık olmasa bile bipolarlı bir anne ya da baba ile büyümek çocuğu fazlasıyla yıpratıyor. Hastalığın atak dönemleri krizler sinir harpleri çok zor. Hele bahar aylarında çeneleri bir düşer. :) para din seks konularında takıntılı olabilirler. Takıntısı hangi konuysa sürekli ondan konuşur.
Konu sahibi hastalığının ciddiyetinin yeterince farkında değil. Kontrol altında olursa toparlar. Ama ayda 2 kez en azından terapiye gitse çok faydasını görür. İlaçlarını aksatmamalı.

Gel buraya sarılıp öpcem ne güzel anlattın aynı düşüncedeyiz. Bunu ifade edince erkekleri aklıyor oluyosun ama
Çok teşekkür ederim. Aynı fikirde olduğum kadınlar olması çok sevindirici benim için de..
Erkeği aklamak değil de, bu korkunçlukları iyi tahlil edebilmeye çalışmak bu. Erkek zaten buna son derece yatkın bir varlık. Bunu kabul ediyorum. Kadından başkası da önünde duramaz. Kaldı ki o erkeği yetiştiren de yine kadın. Bu erkekler ağaç kovuğundan çıkmadı ki?
Elbette her şeye dikkat edildiği halde evlendiği kişinin sonradan tabiri caizse "bir canavar" olduğunu keşfeden kadın yok mu bu ülkede? Var. Biliyorum. Ama yine de elimizden geleni önce bir yapalım değil mi? Biliyorum, üniversite mezunu kadın da evliliğinde dayak yiyor. Hem de bu meselelerden bile! Ama böyle bir kavganın ilki olur olmaz kadın uzaklaşamıyor ki. Hepsi olmasa da inatla devam ettirmiyor mu çoğu kadın? Ayrıca erkek üniversite mezunu olunca modern olur sanan da yine kadın, çoğu adam daha nişanlılıkta başlıyor höt höt davranmaya, görmezden gelen yine kadın. Neden, çünkü kadın aşık olunca dünya durdu sanıyor, o adamdan başka seçeneği yok sanıyor. Sonra da aşk meşk kalmıyor ortada ama çaresizliği öğrenmiş oluyor.
Kadın fedakar olsun, kadın çeksin, kadın kendini değiştirsin, kadın başka biriymiş gibi rol yapsın, kadın mutfakta aşçı, yatakta f...e, sokakta hanımefendi olsun, kadın gerekirse adamın gururu kırılmasın diye bekaret zarını diktirsin.. Bu tavsiyeler de yine hep kadından. Neden? Çünkü böyle buyurmuş erkek! Kadın da "Neden yahu?" diye sormamış.
Kadın erkeğe hizmetkar olarak mı yaratıldı? Cariye miyiz biz? Buna inananlara diyecek bir şeyim yok. Ama asıl bu operasyonları reddetmek kadına sahip çıkmaktır. Ayrıca bir tek ben mi travmatik bir şey olduğunu düşünüyorum bunun, son derece ilkel değil mi? Neden bir kadın bunu yaşamaya mecbur kalsın? Neden yeniden cinselliğini yaşayabilmek için tekrar, sahte de olsa bir bekaret zarı edinmek zorunda kalsın kadın?
Bir kadını yine kadın bu korkuların içine sokuyor, üzgünüm.
Ailesinden olaya farklı bakmasını bekleyemeyebiliriz, bunu kabul ederim. Ama bunu dert etmeyecek milyonlarca erkekten biriyle evleneceği zaman, evlenmeden bir süre önce bunu adama açıkladığında, ailesi ne yapabilir ki? Dış kapının mandalı olmazlar mı o noktada?

Son düzenleme:

Tartışacak haliniz olduğundan değil, tartışamazsınız zaten. Kimin kulaktan dolma olduğunu şu cümleleriniz ile gösterdiğiniz için teşekkür ederim bu benim için yeterli. Hali hazırda önceki sayfada yazdıklarınız ile de nasıl çeliştiğinizi görmem de yeterli.
Beni üzebilmeniz için bende bir ederiniz olmalı.

Çözümde yer almayacaksanız, problem yaratmayın bari; hadi size de aynından iyi akşamlar.

Benim de babam hasta. Sizin kadar bilincinde değil hastalığını da kabul etmiyor. Hastalık kontrol edilebiliyor dediğiniz gibi bir arkadaşım şu an yurtdışında doktorasını yapıyor bu hastalığa sahip. Konu sahibinin de tedavisine önem vermediği ortada.

Bilinçli ebeveynler için hiçbir hastalık engel değil. Ama herkes sizin gibi değil. Babam beni de hasta etti mesela.

bipolar değilim ama sosyal fobi tedavisi gördüm babamın atakları yüzünden çok içime kapandım ergenlikte. Kardeşimde de farklı sıkıntılar var ama daha yaşı küçük anlaşılamıyor şimdilik hiperaktivite tedavisi görüyor. Bunların genetik olduğunu da düşünüyor doktorlar bipolarlı babayla büyüdüğümüz için de olabileceğini söylüyorlar. İkincisi daha mantıklı

Bipoların da dereceleri var ayrıca herkes aynı düzeyde yaşamıyor. Sizin yazış tarzınızdan da belli maşallahınız var

Neden bunlar oluyor ülkemizde biliyormusunuz? Çünkü bilinçaltında kadın kendini değersiz hissediyor.Ve gidip o kendilerine höt höt davranan adamlarla birlikte olup,birde stockholm sendromu yaşıyorlar..Zaten kendini değerli gören bir kadının ben maço,höt höt erkek severim demesi mümkün değil..erkek dediğin centilmen,kibar,saygılı,görgülü sana kendini prenses gibi hissettirecek biri olmalı..Ama bizim toplumda ayılar makbul çünkü kadınlarımız kendilerine değer vermediğinden,kendilerine kaba sana kötü muamele yapan adamlarla birlikte olup bir nevi değersizlik duygularını kanıtlıyorlar..

Herşey erkek için yapılmalı..bekaret bile erkek için kalmalı..kendisi istemiş birlikte olmuş(konu sahibi bipolar olduğundan tenzih ediyorum) ama erkek için diktirmeli..erkeği nasıl bağlamalı..erkeğe nasıl cilveli olmalı..erkeği nasıl evde tutmalı..erkeği evlenmeye nasıl ikna etmeli..kimse kusura bakmasın bunlar korkunç aşağılayıcı şeyler..ondan sonrada vay efendim evlenen her adam değişir..hayır her adam değişmez,sadece kadın evlenip erkeğin gözünde gizemini kaybettikten sonra geriye sadece karakteri kalır..sen kendine değer vermiyorsun o da sana vermiyor..senin özsaygın yok o da sana saygı duymuyor..yani başına gelen herşey senin sorumluluğun..adam dövüyor..evet dövüyor çünkü dövebiliyor!!!

Bence sen ilk once kendi ayaklarinin ustunde durmayi ve kendine guvenmeyi ogren meseleye gelince bence bunu evlenecegin zaman dusun karsindaki kisi bunu kaldira bilirmi kaldiramazmi az cok anlarsin ona gore davran soylemen en iyisi tabi ama baktin dogru insani buldun ama bunu sorun edecek o zamanda diktir. Bazi arkadaslar sana yuklenmis bu konuda ama kizligi bozulmadan neler yapanlari duydum onlar nasil eslerinin yuzune bakiyorsa sende bakarsin meseleyi sevdigin insana yalan soylemen olarak degerlendirdigin zaman dogru yolu bulursun

Hanımefendi oturup psikoloji bilgimi bir hastayla tartışacak değilim beni sizi incitmek zorunda bırakmayın,tadında bırakın!! Size uzatmayalım iyi günler dedim..aşağıdaki arkadaşın yaZdıklarını okuyun hem kendisinde hem kardeşinde psikolojik rahatsızlık yaşamış,üstelik onun babası bipolar..anne çok farklıdır..2-3 kaynak okuyun yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…