- 20 Ağustos 2015
- 6.549
- 15.774
- 248
- Konu Sahibi Morbidanqel
-
Bu be biçim bir yorumdur böyle siz kimsiniz ya nası ahkam kesersiniz böyle. Yok siz kesin evlenmeyin çocugunuz da böyle olur bilmem ne . Kimin çocuk dogurup dogurmayacagına siz karar veremezsiniz. İnternet doktorculugu yapıp ahkam kesmenin bir anlamı yok. Yok ilaçlarınız şöyle agır, yok mani döneminde böyle oluyor. Konu sahibinin zaten bir rahatsızlıgı mevcut bir de bu şekilde yorum yapmanız çok saygısızca, inanamıyorum.Böyle bir ailede bipolar olmanız hiç şaşırtıcı değil..Nasıl bir aileniz var ki size böyle bir tavsiye verebiliyor? Ayrıca bipolar çoook çoook ama çoook ciddi bir rahatsızlıktır ,bırakın bekaretinizi kaybetmeyi kendinizi havuz diye köprüden atmadığınıza şükretsinler..sizi yargılayamazlar yani bunun için..çünkü mani döneminde herşey olabilir..
Eski konunuza baktım kullandığınız ilaçlar gerçekten ağır,yani hayatınızı ve okulunuzu etkilemesi çok normal.Bir aptal doktor uyku sorunum için bir seroquelin çeyreğini içmemi söylemişti,resmen insanı bayıltarak yapay bir uykuya sokuyor.Kullandığınız 2 ilaç hayatınızı yeterince zorluyodur ama sakın sakın bırakmayın,ilaçlarınızı düzenli kullanın..
Bipolar hastalarının çoğuna evlenme izni bile verilmez.Hele anne olmayı aklınızdan geçirmeyin çünkü bipolar annenin çocuğunun psikolojisinin sağlıklı olma ihtimali yok.Daha anne karnında annenin duygularını hissetmeye başlıyor bebek..ve sizin ruh dünyanız olduğu gibi ona geçicek..evlenseniz bile çocuk düşünmeyin,bencilllik için bir insanın hayatını karartmayın (ben annemle babama hala kızgınım bu konuda)
Velhasılkelam evlenmek en son düşüneceğiniz şey olmalı..evlenirseniz de evleneceğiniz kişi sizi hastalığınızla kabul edebilecek biri olmalı..hastalığınızla kabul edecek biri hastalığınız hakkında yeterince bilgi sahibi olmalı..ve yeterince bilgi sahibi olan biri zaten sizi bakire değilsiniz diye yargılamayacaktır.Çünkü mani dönemlerinde önüne gelenle,yabancılarla falan yatan insanlar var..bir nevi psikoza giriyorsunuz..
Yani kocayı,zarı falan boşverin siz okulunuza,kendi hayatınıza focuslanın..o anne olacak cahil kadının da dediklerini sakın dinlemeyin..
Bipolar ha
stalıgı olanlar cidden evlenemıuorlar mı? Tedavısı yok mu ki bu hastalıgın
Bu be biçim bir yorumdur böyle siz kimsiniz ya nası ahkam kesersiniz böyle. Yok siz kesin evlenmeyin çocugunuz da böyle olur bilmem ne . Kimin çocuk dogurup dogurmayacagına siz karar veremezsiniz. İnternet doktorculugu yapıp ahkam kesmenin bir anlamı yok. Yok ilaçlarınız şöyle agır, yok mani döneminde böyle oluyor. Konu sahibinin zaten bir rahatsızlıgı mevcut bir de bu şekilde yorum yapmanız çok saygısızca, inanamıyorum.
Konu sahibi, bak canım sen burda yazanlara kulak asma. Nası mutlu olacaksan, kendi iç huzurunu ne şekilde bulacaksan öyle davran. Annenin art niyeti oldugunu düşünmüyorm elbet o da senin iyiligini düşünüyor ama sen kendi kararını kendin ver. İnşallah her şey istedigin gibi olur canım
Psikolog degil de psikiyatrist oldugunda gel de konuşalımBen artık psikoloji öğrencisiyim merhaba siz kimsiniz?? Ahhh durun tahmin edeyim,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olancıgillerden?? Ben istediğim yorumu yaparım,saygınızı koruyun,insanlara SALDIRMAYIN.bye
Bütün psikoloji kaynaklarında anne karnında 6 aylıktan itibaren bebeğin annenin tüm duygularını hissetmeye başladığı yazar,özel bir kaynak belirtmeme gerek yok googlelarsanız milyon kaynak bulursunuz..Bir çocuk ilk başta annenin uzantısıdıe ve 7 yaşına kadar hissettiği duygular,anneyle bağı,ailesiyle ilişkisi ilerideki tüm psikolojik sağlığını belirler..siz bipolar bir insan tanıyormusunuz acaba? Mani dönemine şahit oldunuz mu hiç? Peki depresif dönemi gördünüz mü?
Öyle kulaktan dolma bilgilerle "içgörü" falan yazarak olmuyor işte çünkü gidip bir psikiyatra bipolarda içgörüden bahsederseniz kahkaha atar size..psikoz diyorum hanımefendi ne içgörüsü? Mani dönemde de ,depresif dönemde de içgörüye sahip olmaları imkansız zaten sahip olmadıkları için "bipolarlar"..
Ayrıca zincire vurmak bana ne kazandırır ? Ben doğruları yazıyorum.Çoğu doktor bipolar hastasına evlenme izni bile vermez.çocuk yapma olayı toplumumuzda o kadar bencilleltirilmiş ve tüm kadınlar tek kimliklerini annelik olarak görüyorlar ki,çocuğun iyiliği için çocuk yapmamayı bile düşünemiyorsunuz.Bu sebeple etraf psikopat,ruh hastası kaynıyor..
Psikolog degil de psikiyatrist oldugunda gel de konuşalım
O kadar güzel yazmışsınız ki tebrik etmeden geçemicem. Güzel bir hamilelik geçirirsiniz umarımBen size çocuğun annesi ile arasındaki duygusal bağı ve sürecini sormadım farkındaysanız; bana %100lük bir kanıt sunun dedim "İmkansız" dediniz. Bizzat bu tip konuları araştıran alanında ordinaryus ünvanına kadar almış bir bilim insanı dahi "İmkansız" demekten kaçınır, imkansız yoktur ve mevcut imkansızlık ancak teorik olarak varsayılır.
Bana bipolar tanıyor musun diyor, hanımefendi ben bipolarım. Kulaktan dolmadım, bizzat yaşadım, test ettim, onayladım.
İçgörü, bipolar hastaları için "Gelişi fark etmek" demektir. Mani öncesi kendini fark ederek düzenli deposunu yaptırabilen, depresyon öncesi kendini tartarak doktoruyla paslaşabilen bipolarlar var. Toplumdalar, hastanede sağlıkçı, okulda eğitimci, şirketlerde yöneticiler.
Benim nikahım geçersiz mi şimdi? Hiç de izin almamız gerekmedi, davetlilerim arasında doktorum da vardı, şahane eğlendik. Sağlıklı(!) birine düğün stresini kolay geçirsin diye ya iki kadeh içirirler, ya da lüzum görürlerse sakinleştirici yaparlar. Ne iki tek attım, ne iğne vuruldum.Hayret, üstelik mani dönemimdi :)
Hamileyim, şimdi benim çocuğum psikopat mı olacak? Ruh hastası mıyız nedir ailecek?
Çok biliyorsunuz, o kadar ezbersiniz ki insanların umutlarını tüketiyorsunuz.
Sizin anne ve babanız bazı şeyleri net aşamadan sizi hayatlarına kattılarsa bilemem, ancak herkes bir değil ve hiçbir şey aşılamaz da değil.
Bir şizofreniyi konuşmuyoruz sizinle, Türkiye'nin en iyisi olarak bilinen profesöründen, belki en mahrum devlet hastanesindeki uzmanına kadar sordum, doktorlarımla ahbap oldum ve hepsinden işittiğim şey "Yapabileceğini biliyorduk, ancak bu kadarını hayal dahi edemezdik" ... Hepsi de hamileliğimi desteklediler, bebişe isim bile önerdiler.
Bakın, sizin tezinizin bizzat antiteziyim ve aşılabilirliğine, kontrol edilebilirliğine kanıt olarak %100 karşınızdayım.
Bu derece hassas konularda, fikirlerinizi kendinize saklamanızı tavsiye ederim, bizzat yaşamıyorsanız bilhassa.
Ben size çocuğun annesi ile arasındaki duygusal bağı ve sürecini sormadım farkındaysanız; bana %100lük bir kanıt sunun dedim "İmkansız" dediniz. Bizzat bu tip konuları araştıran alanında ordinaryus ünvanına kadar almış bir bilim insanı dahi "İmkansız" demekten kaçınır, imkansız yoktur ve mevcut imkansızlık ancak teorik olarak varsayılır.
Bana bipolar tanıyor musun diyor, hanımefendi ben bipolarım. Kulaktan dolmadım, bizzat yaşadım, test ettim, onayladım.
İçgörü, bipolar hastaları için "Gelişi fark etmek" demektir. Mani öncesi kendini fark ederek düzenli deposunu yaptırabilen, depresyon öncesi kendini tartarak doktoruyla paslaşabilen bipolarlar var. Toplumdalar, hastanede sağlıkçı, okulda eğitimci, şirketlerde yöneticiler.
Benim nikahım geçersiz mi şimdi? Hiç de izin almamız gerekmedi, davetlilerim arasında doktorum da vardı, şahane eğlendik. Sağlıklı(!) birine düğün stresini kolay geçirsin diye ya iki kadeh içirirler, ya da lüzum görürlerse sakinleştirici yaparlar. Ne iki tek attım, ne iğne vuruldum.Hayret, üstelik mani dönemimdi :)
Hamileyim, şimdi benim çocuğum psikopat mı olacak? Ruh hastası mıyız nedir ailecek?
Sizin anne ve babanız bazı şeyleri net aşamadan sizi hayatlarına kattılarsa bilemem, ancak herkes bir değil ve hiçbir şey aşılamaz da değil.
Bir şizofreniyi konuşmuyoruz sizinle, Türkiye'nin en iyisi olarak bilinen profesöründen, belki en mahrum devlet hastanesindeki uzmanına kadar sordum, doktorlarımla ahbap oldum ve hepsinden işittiğim şey "Yapabileceğini biliyorduk, ancak bu kadarını hayal dahi edemezdik" ... Hepsi de hamileliğimi desteklediler, bebişe isim bile önerdiler.
Bakın, sizin tezinizin bizzat antiteziyim ve aşılabilirliğine, kontrol edilebilirliğine kanıt olarak %100 karşınızdayım.
Bu derece hassas konularda, fikirlerinizi kendinize saklamanızı tavsiye ederim, bizzat yaşamıyorsanız bilhassa.
Bipolar ha
stalıgı olanlar cidden evlenemıuorlar mı? Tedavısı yok mu ki bu hastalıgın
Çok teşekkür ederim. Aynı fikirde olduğum kadınlar olması çok sevindirici benim için de..Gel buraya sarılıp öpcem ne güzel anlattın aynı düşüncedeyiz. Bunu ifade edince erkekleri aklıyor oluyosun ama
Kendi konumda da böyle yapmıştınız artık kib leyip geçiyorum sizi
Evet şimdi neden böyle yazdığınız anlaşıldı:)) bipoların tam içindeki biriyle oturup bipoları tartışacak halim yok tabiki çünkü o içgörüye sahip olsaydınız bipolar olmazdınız..
Yazdığım herşeyi tekrar okursanız,herkes %100 böyle gibi bir ibare kullanmadığımı göreceksiniz.Sanırım hastalığınız ve hamileliğiniz dolayısıyla fazla hassassınız,ancak bu size benim ne yorum yapacağıma karar verme hakkı vermez..
Sizinle tartışmak sizi üzmek istemiyorum ..İnşallah herşey çok iyi olur sizin için ve evladınız için..iyi günler
Ben size çocuğun annesi ile arasındaki duygusal bağı ve sürecini sormadım farkındaysanız; bana %100lük bir kanıt sunun dedim "İmkansız" dediniz. Bizzat bu tip konuları araştıran alanında ordinaryus ünvanına kadar almış bir bilim insanı dahi "İmkansız" demekten kaçınır, imkansız yoktur ve mevcut imkansızlık ancak teorik olarak varsayılır.
Teşekkür ederim.
Erkeği aklamak değil de, bu korkunçlukları iyi tahlil edebilmeye çalışmak bu. Erkek zaten buna son derece yatkın bir varlık. Bunu kabul ediyorum. Kadından başkası da önünde duramaz. Kaldı ki o erkeği yetiştiren de yine kadın. Bu erkekler ağaç kovuğundan çıkmadı ki?
Elbette her şeye dikkat edildiği halde evlendiği kişinin sonradan tabiri caizse "bir canavar" olduğunu keşfeden kadın yok mu bu ülkede? Var. Biliyorum. Ama yine de elimizden geleni önce bir yapalım değil mi? Biliyorum, bnce üniversite mezunu kadın evliliğinde dayak yiyor. Hem de bu meselelerden bile! Ama böyle bir kavganın ilki olur olmaz kadın uzaklaşamıyor ki. Hepsi olmasa da inatla devam ettirmiyor mu çoğu kadın? Ayrıca üniversite mezunu olunca modern olur sanan da yine kadın, çoğu adam daha nişanlılıkta başlıyor höt höt davranmaya, görmezden gelen yine kadın. Neden, çünkü kadın aşık olunca dünya durdu sanıyor, o adamdan başka seçeneği yok sanıyor. Sonra da aşk meşk kalmıyor ortada ama çaresizliği öğrenmiş oluyor.
Kadın fedakar olsun, kadın çeksin, kadın kendini değiştirsin, kadın başka biriymiş gibi rol yapsın, kadın mutfakta aşçı, yatakta f...e, sokakta hanımefendi olsun, kadın gerekirse adamın gururu kırılmasın diye bekaret zarını diktirsin.. Bu tavsiyeler de yine hep kadından. Neden? Çünkü böyle buyurmuş erkek! Kadın da "Neden?" diye sormamış.
Kadın erkeğe hizmetkar olarak mı yaratıldı? Cariye miyiz biz? Buna inananlara diyecek bir şeyim yok. Ama asıl bu operasyonları reddetmek kadına sahip çıkmaktır. Ayrıca bir tek ben mi travmatik bir şey olduğunu düşünüyorum, son derece ilkel... Neden bir kadın bunu yaşamaya mecbur kalsın? Neden cinselliğini tekrar yaşayamak için bir daha sahte de olsa bir bekaret zarı edinsin?
Bir kadını yine kadın bu korkuların içine sokan kadın, üzgünüm.
Ailesinden olaya farklı bakmasını bekleyemeyebiliriz, bunu kabul ederim. Ama bunu dert etmeyecek milyonlarca erkekten biriyle evleneceği zaman, evlenmeden bir süre önce bunu adama açıkladığında, ailesi ne yapabilir ki? Dış kapının mandalı olmazlar mı o noktada?
Tartışacak haliniz olduğundan değil, tartışamazsınız zaten. Kimin kulaktan dolma olduğunu şu cümleleriniz ile gösterdiğiniz için teşekkür ederim bu benim için yeterli. Hali hazırda önceki sayfada yazdıklarınız ile de nasıl çeliştiğinizi görmem de yeterli.
Beni üzebilmeniz için bende bir ederiniz olmalı.
Çözümde yer almayacaksanız, problem yaratmayın bari; hadi size de aynından iyi akşamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?