kızlık zarını diktirmek istiyorum ama eşimin yüzüne nasıl bakarım?

Yaa ne konuymuş..

Zardan başladı,psikiyatriye girdi oradan birebir tartışmaya dönüştü..

Konu aldı başını gidiyor,takip edemiyorum artık.

Teşekkür ederim.
Vaktinde ciddiyetle üzerine eğilinseydi muhtemelen babacığınız da ne kendisi sıkıntılar içinde yaşayacaktı ne de çevresine sıkıntı yaşatacaktı. Tabi zamanın Türkiyesinin imkansızlıkları da olabilir...
Çok uzak değil belki bir 20 sene öncesini düşünürsek, psikiyatri olarak artık tedavide-teşhiste çok daha ileriyiz. (Yeterli olmasak da)

Konu sahibine en başından beridir tekrarlı önerdiğim ettiğim tek şey "Tanı - kontrol altına al" oldu, belli ki ailecek sıfır bilgi yakalanmışlar ve ne yapacaklarını şaşırmış-önem sıralarını karıştırmış haldeler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaa ne konuymuş..

Zardan başladı,psikiyatriye girdi oradan birebir tartışmaya dönüştü..

Konu aldı başını gidiyor,takip edemiyorum artık.
Ben kendisini hatırlıyorum. Toplumdan dolayı çok korkuyor. Kendi ifadelerine göre, tesettürlü olduğu için bekarete çok önem veren biriyle evlenmek zorunda kalacağından çok korkuyor. Biraz da bunum psikolojisi var.. halbuki ne yazık, neden genç kızlarımıza bunu yapıyoruz...

Evet hiç bilmiyordum çok iyi geldi, cümlelerim de nasıl buram buram cehalet kokuyordu zaten konuya dair,
hastayla tartışamayın tabi aman egonuza zeval gelmesin, siz haklısınız, "İmkansızdır". Ben de hayal mahsülüyüm

birgun evlendiginde bir kizin olursa gozunden bile sakindigin kizinin birgun boyle bir yanlisla karsina geldiginde o anki duygularin nasil olacak acaba.. iste tamda bu yuzden hic kizim olmasini istemedim.umarim allah ogullarimin karsisina sizin gibi kizlari cikarmaz.yazik annene babana yazik sana degil onlara aciyorum

Öyle bisey yaparsan bi ömür boyunca eşini kandırmış olacaksın hakkına gireceksin yalan üzerine kurulmuş bi evlilik ne kadar mutluluk getirir... söylersin doğruyu kabul ederse evlenir etmezse herkes yoluna bakar bence en doğrusu bu

Ben de size acıdım. Kadın düşmanı ve terbiyesizsiniz.. oğlunuz biriyle beraber olursa ne yapacaksınız??? Hala bakire kız bekleyeceksiniz değil mi? Bir de size ne ki oğlunuzun kiminle sevişeceğinden?? Çarşaf da göstermelerini isteyecek misiniz?

Her sözünüze katılıyorum, bir tek prenses mevzusu dışında. Evet centilmenliği bilmeli bir erkek, ama sanki prenses gibi davranması da şart değil. Kadın zaten kendinden değerli bir varlık. Kimsenin kimseye aslansın, prensessin muamelesi yapmasına da gerek olmayabilir bence. Sevginin dışında sadece saygı, bir tek saygı yeter.
İşte umarım gerçek saygı nedir bilen erkekleri de biz çoğaltabiliriz. Bakmayın, çoğu erkek kadına duyduğu saygıyı da lütuf görüyor, kendi üstün, lütfetmiş de saygı duymuş, sayıyor. Bu bekaret konusunda da böyle olan erkekler muhtemelen az değil. Yani aslında bazısı saygı duyuyormuş gibi yapıyor, sırf talep bu diye. Ama bu da bir şeydir, çünkü genelde içlerinde bu meseleyi çözmek için bir çaba içine giriyor böyle erkekler. Ve genelde bu süreçten gerçekten fikirleri ve anlayışları biraz değişmiş olarak çıkıyorlar. İşte böyle böyle yeni nesiller kadına gerçekten saygı duymayı da öğrenecek umuyorum. Çünkü onları yetiştiren de biziz.

Bence diktir.Burda yazan seyler belki ideal olani ama etik idealler karin doyurmuyor arkadasim.Bir hata yapmissin ve de pismansin.Bu senin ozelin ve kimseye anlatmak aciklama yapmak ya da onay almak zorunda degilsin. Ilerde esin olacsk kisi erkek oldugu icin sirf anatomik yapisi senden farkli diye hicbir zaman ilk iliskisi mi degilmi bilemeyeceksin...belki sormayacaksin bile. O da seninkini bilmesin.
Aciklasan bir yanlis tum dogrulari goturecek gercekci ol.Karsindaki melek bile olsa bu riski almaya degmez. Bazen hakli ve dogru ama mutsuz olmayi degil hatali olup mutlu olmayi secmen gerekir....

Bu yüzden kızın olmasını istemedin mi? :O

inşallah oğlundan beterini görmezsin o ne biçim bir laf ya. Sen de kadınsın ve bir annenin kız evladısın.

Konu sahibi de bipolar olduğu için dürtü kontrolü zayıf.

sen kendine aci...iyimis erkeklerle yatsin kalksin sonra gelsin evinin hanimi olsun .ondan ne koy olur ne kasaba..ayrica ben cocuklarimi yetistirirken baska kizlarin namuslarina el uzatmalarinin ne kadar buyuk gunah oldugunu ogreticem.hii olduda oyle bir halt yedi o kizi alir evime gelinim degil kizim yaparim kafani yorma sen

Sen ne biçim insansın be milletin kukusunun derdi seni mi gerdi?
Senin bu kafayla yetiştirdiğin evlattan hiçbi halt olmaz zaten!

Kibledim. Sen evlenmeden ilişki yaşayan kadınları aşağılayamazsın. Önce edep öğreneceksin, sonra yarım aklınla akıl dağıt.

bu ne yaa ne kadar normallesmis hersey bu kadar basitmi bu konular .elin yahudisi bile bu kadar normallestirmemistir bu konulari .ahir zaman dedikleri bu zaman olsa gerek.kiyamet kopacak yakinda belli..

bu ne yaa ne kadar normallesmis hersey bu kadar basitmi bu konular .elin yahudisi bile bu kadar normallestirmemistir bu konulari .ahir zaman dedikleri bu zaman olsa gerek.kiyamet kopacak yakinda belli..
Bu kadın şimdi de yahudileri aşağılıyor Mune

Ben anlamadım ,kıza üzülüyor musun, Oh mu olsun diyorsun?
Ayrıca annesini babasını niye katıyorsun ki..

Feleğin çemberi geniştirr,Kızın yoksa gelinin var..

Büyük konuşma derim.

Sen ne biçim insansın be milletin kukusunun derdi seni mi gerdi?
Senin bu kafayla yetiştirdiğin evlattan hiçbi halt olmaz zaten!
evet evet o dediginden ..cok komiksiniz yaa guluyorum guluyorum guluyorum hahahahaaaaaaaa..sizin gibilerde olmasa su k.k da zaman gecmicek hahahaha

Bipolar hastalıgı olanlar cidden evlenemıuorlar mı? Tedavısı yok mu ki bu hastalıgın
Aslında evlenebiliyorlar. Ama tedavisi ömür boyu. Yani bir dönem ilaç kullanıp da sonsuza dek iyileşme söz konusu değil. İlaçlar kullanıldığı müddetçe de bazen ataklar ortaya çıkabiliyor hastalığın şiddetine göre (kendi içinde dereceleri var) ama yine de doz ayarlamasıyla hastalığın ortaya çıkmasından birkaç yıl içinde hastaya uygun tedavi tam olarak oturtulabiliyor, hastalığın seyri stabil hale getirilebiliyor.
Atak söz konuysa doktor o dönem evlilik önermez tabi, çünkü mani döneminde muhakeme yetisi çok bozuluyor, zaten hastalığın sanırım asıl zorluğu bu, yani evlilik için aslında tedaviye başlanmış ve sonuç alışmış olması gerekir genelde.
Hastalar zamanla içgörü kazanıyor böyle hastalıklarda zaten, çevre desteği de varsa daha olumlu oluyor. Bu açıdan anlayışlı bir eş şart. Ama evlenmelerine mani bir durum yok. Bir atak söz konusuysa epizotsuz döneme ertelenir sadece, o sürede zaten uygun tedaviye geçilmiş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…