kızlık zarını diktirmek istiyorum ama eşimin yüzüne nasıl bakarım?

aynen.

hayal dünyasında yaşamayalım.

olması gereken ve ideal davranış tabi ki dürüst olmak.

ama toplum gerçeği ortada.

Zardan önce dusunmeniz gereken ciddi bir rahatsizliginiz var. Doktorunuz bilgi vermistir mutlaka ama omur boyu kontrol altinda tutmaniz gereken bir rahatsizliktir bipolar bozukluk. Mustakbel esinizden bunu da mi saklamayi planliyorsunuz?

Yasiniz daha cok genc ve emin olun yasiniz ilerledikce bunu sorun olarak gormeyeceksiniz. En zor kismi atlatmis ailenize soylemissiniz. Ailenize soylemeniz gereken sudur;

-benim zarimdan once, endise etmeniz gereken bir hastaligim var. Evlilik icin yasim cok genc. Once okulu bitirip meslek sahibi olmam gerekiyor. Zamani gelince esimle benim aramda cozulecek bir mevzu bu.

Rica ediyorum onceliginiz hastalikla basa cikip kaliteli bir yasam surmek olsun. Evliligi simdiden dusunmeyin.

yok zaten hayatımda biri yok düşünmüyorum evet aileme söylemem iyi oldu tek başıma altından kalkabilecegimbir sey degil

Son düzenleme:
ya esınız olmadan acele etmeyın kızlar ya sonra boyle uzuluyorsunuz ıste
daha halıne sukret ya santaj yapan bırıyle yasasaydın bu ılkını ...

kızlık zarın yıne olsaydıda ama herseyı yıne yasamıs olsaydın ıcın rahat edecekmıydı cunku kızlık zarı olup her haltı yıyenlerde var burda konu acıyor bazı ergenler goruyoruz

Gerçekten seni seven biriyle beraber olduğunda bu önemli olmayacak. Baştan gidip bu konulara takık, kadını aşağı cinsiyet olarak gören bir adamla beraber olmazsan, adam gibi bir adamla olursan gerçekten sorun olmayacak.

Hastalığın çok ama çok zorlayıcı olabilen bir rahatsızlık, lütfen tüm ilaçlarını zamanında al, doktorun tavsiyelerine harfiyen uy. Başedemediğin noktada gerekirse servise yat, iyi olmak için hep çabala ve bu diğer konuları düşünmemeye çalış. Böyle bir operayondan geçmek zorunda değil hiçbir kadın. Doğru seçimler yapmaya çalışırsan hiç sorun yaşamazsın. Aksi halde zaten asıl o büyük bir sahtekarlık ve o sahtekarlığı nasıl nasıl içine sindirirsin ki? Ailene kulak tıkamaya çalış ne olur. Gerekirse psikiyatristine söyle onlarla da bir görüşsün. Umarım üzerindeki baskı azalır..

bunu zamanı gelince düşünürsünüz. illa diktirecekseniz doktorlar kaçmıyor. evlenmeyi düşündüğünüz biri olursa belki de anlayışlı olacak siz de böyle şeyler düşünmeyeceksiniz. şimdiden bu kadar strese girmenin alemi yok.

Böyle bir ailede bipolar olmanız hiç şaşırtıcı değil..Nasıl bir aileniz var ki size böyle bir tavsiye verebiliyor? Ayrıca bipolar çoook çoook ama çoook ciddi bir rahatsızlıktır ,bırakın bekaretinizi kaybetmeyi kendinizi havuz diye köprüden atmadığınıza şükretsinler..sizi yargılayamazlar yani bunun için..çünkü mani döneminde herşey olabilir..

Eski konunuza baktım kullandığınız ilaçlar gerçekten ağır,yani hayatınızı ve okulunuzu etkilemesi çok normal.Bir aptal doktor uyku sorunum için bir seroquelin çeyreğini içmemi söylemişti,resmen insanı bayıltarak yapay bir uykuya sokuyor.Kullandığınız 2 ilaç hayatınızı yeterince zorluyodur ama sakın sakın bırakmayın,ilaçlarınızı düzenli kullanın..

Bipolar hastalarının çoğuna evlenme izni bile verilmez.Hele anne olmayı aklınızdan geçirmeyin çünkü bipolar annenin çocuğunun psikolojisinin sağlıklı olma ihtimali yok.Daha anne karnında annenin duygularını hissetmeye başlıyor bebek..ve sizin ruh dünyanız olduğu gibi ona geçicek..evlenseniz bile çocuk düşünmeyin,bencilllik için bir insanın hayatını karartmayın (ben annemle babama hala kızgınım bu konuda)

Velhasılkelam evlenmek en son düşüneceğiniz şey olmalı..evlenirseniz de evleneceğiniz kişi sizi hastalığınızla kabul edebilecek biri olmalı..hastalığınızla kabul edecek biri hastalığınız hakkında yeterince bilgi sahibi olmalı..ve yeterince bilgi sahibi olan biri zaten sizi bakire değilsiniz diye yargılamayacaktır.Çünkü mani dönemlerinde önüne gelenle,yabancılarla falan yatan insanlar var..bir nevi psikoza giriyorsunuz..

Yani kocayı,zarı falan boşverin siz okulunuza,kendi hayatınıza focuslanın..o anne olacak cahil kadının da dediklerini sakın dinlemeyin..

Bu ülkede yalnız yaşayan bir kadınım. Bir maçoyla bir çay bile içmem. Etrafımdaki insanların hepsi farklı inançlardan olsalar da kadın ile erkek arasında böyle ayrımlar yapmayan insanlar. Bu insanlar da Türkiye'de yaşıyor.

Üstünlüğüne inanan erkeklere prim verenin yine kadın olduğuna inanıyorum. Bu erkeklerin yüzüne bakan, onları göklere çıkaran kadınlar olmasa kendilerini zamana uydurmak zorunda olacaklar. Oysa kadınlar baştan bayılıyor onlara, aman şöyle erkek, aman böyle aslan diye ayılıp bayıldığı adamlar sonra o kadını korkunç bir çaresizliğe sürüklüyor.
Önce kadın olarak adam seçmeyi öğreneceğiz. Ben o zihniyete mecbur değilim. Gerekirse de ömür boyu bekar kalmayı göze alırım. Nişanlım da o zihniyetten değil elbette. Türkiye'nin bizden ibaret olmadığını biliyorum. Ama hiç bir kadın ikinci tür olmaya, aşağılanmaya mecbur değil. Aileyi seçemiyoruz ama eş ve arkadaşlar seçilebiliyor. Bir üniversite öğrencisi söz konusuyken ben asla boyun eğ diyemem de. Adam gibi bir adam seçebilir bir üniversite öğrencisi. Ben bu zihniyeti kadınların tepemize çıkardığına inanıyorum. Biz kendinizi bu zihniyete layık görmediğinizde bir şeyler değişmeye başlayacak bu ülkede. Konu sahibi okuyamamış ve ailesinin apar topar evlendirmeye çalıştığı bir kadın olsaydı bile yapılabilecekler vardır. Böyle böyle kadının yeri değişecek bu ülkede. Ülkemiz böyle ne yapalım dersek kız çocuklarımıza ihanet etmiş, onları karanlığa mahkum etmiş oluruz.

İsterseniz bir köşede zincire de vuralım bu kızcağızı.
"Bipolar annenin çocuğunun psikolojisinin sağlıklı olma ihtimali yok" derken hangi bilimsel veriden faydalandığınızı çok merak ettim doğrusu.

Bipolar, şiddeti kişinin içgörüsü ile kontrol altına alınabilen, doğru adımlarla sıfırlanan, minimum doz düzenleyicilerle ömür boyu sorunsuz yaşatabilen imkanda, ortalama 32-33 yaşlarından sonra inişe geçebilen bir hastalık.

Bana %100lük bir kanıt sunun da doğacak çocuğun psikolojik olarak sağlıklı olma ihtimali yok diyelim hadi.

Bütün psikoloji kaynaklarında anne karnında 6 aylıktan itibaren bebeğin annenin tüm duygularını hissetmeye başladığı yazar,özel bir kaynak belirtmeme gerek yok googlelarsanız milyon kaynak bulursunuz..Bir çocuk ilk başta annenin uzantısıdır ve 7 yaşına kadar hissettiği duygular,anneyle bağı,ailesiyle ilişkisi ilerideki tüm psikolojik sağlığını belirler..siz bipolar bir insan tanıyormusunuz acaba? Mani dönemine şahit oldunuz mu hiç? Peki depresif dönemi gördünüz mü?

Öyle kulaktan dolma bilgilerle "içgörü" falan yazarak olmuyor işte çünkü gidip bir psikiyatra bipolarda içgörüden bahsederseniz kahkaha atar size..psikoz diyorum hanımefendi ne içgörüsü? Mani dönemde de ,depresif dönemde de içgörüye sahip olmaları imkansız zaten sahip olmadıkları için "bipolarlar"..

Ayrıca zincire vurmak bana ne kazandırır ? Ben doğruları yazıyorum.Çoğu doktor bipolar hastasına evlenme izni bile vermez.çocuk yapma olayı toplumumuzda o kadar bencilleştiirilmiş ve tüm kadınlar tek kimliklerini annelik olarak görüyorlar ki,çocuğun iyiliği için çocuk yapmamayı bile düşünemiyorsunuz.Bu sebeple etraf psikopat,ruh hastası kaynıyor..

Ha birde o söylemesi kolay olan düzenleyicileri hiç kullandınız mı acaba? Ben kullandım..çeyreği bile insanın beynini uyuşturup,tüm duygularının ölmesine yetiyor..arkadaşın kullandığı dozu ve diğer kullandığı ilacı saymıyorum bile..

Ve bir anne duygularını hissedemezse o çocuk ileride borderline olur..

Bu şahsın evlenip,çocuk yapabilmesinin tek yolu doktorun evet evlenebilirsin,evet anne olabilirsin demesidir.Bunu diyen doktor çok azdır çünkü bilimsel gerçekleri bilirler

Gel buraya sarılıp öpcem ne güzel anlattın aynı düşüncedeyiz. Bunu ifade edince erkekleri aklıyor oluyosun ama

Bipolar ha
stalıgı olanlar cidden evlenemıuorlar mı? Tedavısı yok mu ki bu hastalıgın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…