- 25 Nisan 2015
- 835
- 549
- 103
- Konu Sahibi Morbidanqel
-
Kızlık zarıyla ilgili başka konularda açmışsın. Madem bu konu seni bu denli düşündürecekti hayatını bu kadar alt üst edecekti o zaman neden evlilik öncesi ilişki yaşadın? Bu konuyla ilgili alman gereken en önemli ders hayatta altından kalkamayacağın hiçbir şeyi yapmaman. Umarım bundan sonra bazı şeyleri yaşarken sonuçlarını düşünürsün.
Diktirme olayına gelince, yerinde olsam zarımı diktirir ve bu konuyu da kendimle beraber mezara götürürdüm. Kandırma muhabbetini geçin, bu memleketin değer yargıları, bakış açısı ortada. Erkek egemen toplumda kadın olabildiğine kurnaz ve akıllı olmak zorunda. Madem erkek evlenmeden önce istediğini yaşıyor bir de bakire kız arıyor, o zaman sonuçlarına da katlanacak.
Yav he he.
1 ay ders calismak çok zor evet.
Allahım cocuklarimiz kimlere emanet.
yok zaten hayatımda biri yok düşünmüyorum evet aileme söylemem iyi oldu tek başıma altından kalkabilecegimbir sey degilZardan önce dusunmeniz gereken ciddi bir rahatsizliginiz var. Doktorunuz bilgi vermistir mutlaka ama omur boyu kontrol altinda tutmaniz gereken bir rahatsizliktir bipolar bozukluk. Mustakbel esinizden bunu da mi saklamayi planliyorsunuz?
Yasiniz daha cok genc ve emin olun yasiniz ilerledikce bunu sorun olarak gormeyeceksiniz. En zor kismi atlatmis ailenize soylemissiniz. Ailenize soylemeniz gereken sudur;
-benim zarimdan once, endise etmeniz gereken bir hastaligim var. Evlilik icin yasim cok genc. Once okulu bitirip meslek sahibi olmam gerekiyor. Zamani gelince esimle benim aramda cozulecek bir mevzu bu.
Rica ediyorum onceliginiz hastalikla basa cikip kaliteli bir yasam surmek olsun. Evliligi simdiden dusunmeyin.
Gerçekten seni seven biriyle beraber olduğunda bu önemli olmayacak. Baştan gidip bu konulara takık, kadını aşağı cinsiyet olarak gören bir adamla beraber olmazsan, adam gibi bir adamla olursan gerçekten sorun olmayacak.arkadaşlar ben 22 yaşında üniv ögrencisiyim bipolar bozukluk diye psikiyatrik rahatsizlıgim var o yüzden okula bir yıl ara verdim yani derdim çok. 19 yaşında gaflete kapılarak bu hatayı yaptım.şimdi çok pişmanım. günahından çok korkuyorum zarımı diktirmek istiyorum tabi evlenirsem hastalıgımın iyileşmesi, ögretmen olmam lazım. napmam gerek? sizce söylesem beni kullanmaya mı kalkarlar zaten psikolojik rahatsızlık, antidepresanlar, bölümümüm zor olması yıpratıyor.aileme yeni anlatabildim durumumu annem felç geçiriyordu ama bana yardımcı olacaklarını söylediler.
Erkekleri aklamak mı? Siz onca yazdığımın içinden sadece tecavüz yalanını alıp erkek ırkını akladığımı düşünüyorsanız evet bir daha siz ile yazışmayalım.
arkadaşlar ben 22 yaşında üniv ögrencisiyim bipolar bozukluk diye psikiyatrik rahatsizlıgim var o yüzden okula bir yıl ara verdim yani derdim çok. 19 yaşında gaflete kapılarak bu hatayı yaptım.şimdi çok pişmanım. günahından çok korkuyorum zarımı diktirmek istiyorum tabi evlenirsem hastalıgımın iyileşmesi, ögretmen olmam lazım. napmam gerek? sizce söylesem beni kullanmaya mı kalkarlar zaten psikolojik rahatsızlık, antidepresanlar, bölümümüm zor olması yıpratıyor.aileme yeni anlatabildim durumumu annem felç geçiriyordu ama bana yardımcı olacaklarını söylediler.
Bu ülkede yalnız yaşayan bir kadınım. Bir maçoyla bir çay bile içmem. Etrafımdaki insanların hepsi farklı inançlardan olsalar da kadın ile erkek arasında böyle ayrımlar yapmayan insanlar. Bu insanlar da Türkiye'de yaşıyor.Biz bu konular da çok rahat bir ülke hala değiliz ki.Mini etek giydi diye ahlaksız sayılan bir toplumdan bahsediyoruz
Herşeyi çok bilen ABLA ların bu ülke de yaşamadığını düşünüyorum.
Maşallah kız iyi ki konu açtı,pişman oldu resmen.
Ya burda yardım istiyor,herkes çok biliyor ya nasihatlar diz boyu.
Ben bu çok bilmiş ABLALARIN Türkiye de yaşadığına inanmıyorum.
Namus yüzünden öldürülen,mini etek giydi diye adı kötüye çıkan,tecavüze uğradığın da o da tahrik etti denilen kadınlar bizim kadınlarımız değil mi?
Bu ne şimdi?Kadın bile kadına sahip çıkmıyor..
Niye kadın bunu yaşadı diye herkes ondan dürüstük belkiyor.Adamın onu ömrü boyunca bu konuda yüzünden yerden yere vurmayacağını nerden biliyor sunuz?
Erkekler evlenmeden günü gün edip bakire kız ararken evlenmek için,bu ne şimdi?
Niye erkekler bu kadar rahatta bir kız yapıp pişman olsa ömür boyu bunu taşaımak zorunda.
Bu kız nerede büyüdü,ailesi ve çevresi bunu kabul edecek türden mi?Bunu düşünen yok,vurun yerden yere vere
Bu kız kalkıp intihar etse,'ah yazıkk,kadınlarımız ölüyor 'diye sokağa çıkan insan da bizim kadınlarımız.
Erkeğe kimse sormaz bakir misin diye,kadına gelincee illa dürüst olacak..
Eşitlikse herkese eşitlik..
Bu işin günahını sevabını bırakın Allah tayin etsin..
Bipolar hastalarının çoğuna evlenme izni bile verilmez.Hele anne olmayı aklınızdan geçirmeyin çünkü bipolar annenin çocuğunun psikolojisinin sağlıklı olma ihtimali yok.Daha anne karnında annenin duygularını hissetmeye başlıyor bebek..ve sizin ruh dünyanız olduğu gibi ona geçicek..evlenseniz bile çocuk düşünmeyin,bencilllik için bir insanın hayatını karartmayın (ben annemle babama hala kızgınım bu konuda).
Kendi konumda da böyle yapmıştınız artık kib leyip geçiyorum siziNe onca yazması , sadece 3 cümle yazmışsınız.
İsterseniz bir köşede zincire de vuralım bu kızcağızı.
"Bipolar annenin çocuğunun psikolojisinin sağlıklı olma ihtimali yok" derken hangi bilimsel veriden faydalandığınızı çok merak ettim doğrusu.
Bipolar, şiddeti kişinin içgörüsü ile kontrol altına alınabilen, doğru adımlarla sıfırlanan, minimum doz düzenleyicilerle ömür boyu sorunsuz yaşatabilen imkanda, ortalama 32-33 yaşlarından sonra inişe geçebilen bir hastalık.
Bana %100lük bir kanıt sunun da ihtimali yok diyelim hadi.
İsterseniz bir köşede zincire de vuralım bu kızcağızı.
"Bipolar annenin çocuğunun psikolojisinin sağlıklı olma ihtimali yok" derken hangi bilimsel veriden faydalandığınızı çok merak ettim doğrusu.
Bipolar, şiddeti kişinin içgörüsü ile kontrol altına alınabilen, doğru adımlarla sıfırlanan, minimum doz düzenleyicilerle ömür boyu sorunsuz yaşatabilen imkanda, ortalama 32-33 yaşlarından sonra inişe geçebilen bir hastalık.
Bana %100lük bir kanıt sunun da doğacak çocuğun psikolojik olarak sağlıklı olma ihtimali yok diyelim hadi.
Gel buraya sarılıp öpcem ne güzel anlattın aynı düşüncedeyiz. Bunu ifade edince erkekleri aklıyor oluyosun amaBu ülkede yalnız yaşayan bir kadınım. Bir maçoyla bir çay bile içmem. Etrafımdaki insanların hepsi farklı inançlardan olsalar da kadın ile erkek arasında böyle ayrımlar yapmayan insanlar. Bu insanlar da Türkiye'de yaşıyor.
Üstünlüğüne inanan erkeklere prim verenin yine kadın olduğuna inanıyorum. Bu erkeklerin yüzüne bakan, onları göklere çıkaran kadınlar olmasa kendilerini zamana uydurmak zorunda olacaklar. Oysa kadınlar baştan bayılıyor onlara, aman şöyle erkek, aman böyle aslan diye ayılıp bayıldığı adamlar sonra o kadını korkunç bir çaresizliğe sürüklüyor.
Önce kadın olarak adam seçmeyi öğreneceğiz. Ben o zihniyete mecbur değilim. Gerekirse de ömür boyu bekar kalmayı göze alırım. Nişanlım da o zihniyetten değil elbette. Türkiye'nin bizden ibaret olmadığını biliyorum. Ama hiç bir kadın ikinci tür olmaya, aşağılanmaya mecbur değil. Aileyi seçemiyoruz ama eş ve arkadaşlar seçilebiliyor. Bir üniversite öğrencisi söz konusuyken ben asla boyun eğ diyemem de. Adam gibi bir adam seçebilir bir üniversite öğrencisi. Ben bu zihniyeti kadınların tepemize çıkardığına inanıyorum. Biz kendinizi bu zihniyete layık görmediğinizde bir şeyler değişmeye başlayacak bu ülkede. Konu sahibi okuyamamış ve ailesinin apar topar evlendirmeye çalıştığı bir kadın olsaydı bile yapılabilecekler vardır. Böyle böyle kadının yeri değişecek bu ülkede. Ülkemiz böyle ne yapalım dersek kız çocuklarımıza ihanet etmiş, onları karanlığa mahkum etmiş oluruz.
Canım yanlış yere yazmışsın hamile kalmaya çalışanlar gurubuna yazarsan daha iyi yardımcı olurlar sanaKızlar adet günüm 6 gun geçti bgn sabah test yaptım ama silik çıktı çok fazla da umutlanmak istemiyorum ama sizce Hamile miyim lütfen yardımcı olun
stalıgı olanlar cidden evlenemıuorlar mı? Tedavısı yok mu ki bu hastalıgınBöyle bir ailede bipolar olmanız hiç şaşırtıcı değil..Nasıl bir aileniz var ki size böyle bir tavsiye verebiliyor? Ayrıca bipolar çoook çoook ama çoook ciddi bir rahatsızlıktır ,bırakın bekaretinizi kaybetmeyi kendinizi havuz diye köprüden atmadığınıza şükretsinler..sizi yargılayamazlar yani bunun için..çünkü mani döneminde herşey olabilir..
Eski konunuza baktım kullandığınız ilaçlar gerçekten ağır,yani hayatınızı ve okulunuzu etkilemesi çok normal.Bir aptal doktor uyku sorunum için bir seroquelin çeyreğini içmemi söylemişti,resmen insanı bayıltarak yapay bir uykuya sokuyor.Kullandığınız 2 ilaç hayatınızı yeterince zorluyodur ama sakın sakın bırakmayın,ilaçlarınızı düzenli kullanın..
Bipolar hastalarının çoğuna evlenme izni bile verilmez.Hele anne olmayı aklınızdan geçirmeyin çünkü bipolar annenin çocuğunun psikolojisinin sağlıklı olma ihtimali yok.Daha anne karnında annenin duygularını hissetmeye başlıyor bebek..ve sizin ruh dünyanız olduğu gibi ona geçicek..evlenseniz bile çocuk düşünmeyin,bencilllik için bir insanın hayatını karartmayın (ben annemle babama hala kızgınım bu konuda)
Velhasılkelam evlenmek en son düşüneceğiniz şey olmalı..evlenirseniz de evleneceğiniz kişi sizi hastalığınızla kabul edebilecek biri olmalı..hastalığınızla kabul edecek biri hastalığınız hakkında yeterince bilgi sahibi olmalı..ve yeterince bilgi sahibi olan biri zaten sizi bakire değilsiniz diye yargılamayacaktır.Çünkü mani dönemlerinde önüne gelenle,yabancılarla falan yatan insanlar var..bir nevi psikoza giriyorsunuz..
Yani kocayı,zarı falan boşverin siz okulunuza,kendi hayatınıza focuslanın..o anne olacak cahil kadının da dediklerini sakın dinlemeyin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?