KK'da evli bayanlarn yaad zorluklar beni evlilikten souttu:(

merhaba hanımlar ben burda bütün acı gerçekleri gördüm okudum ve gerçekten çok korkuyorum evlenmekten:1no2: sanırım ben evlenemem:1no2:
burada pek çok şey yaşamış ve yaşamakta olan arkadaşlar var canım.ama bunlardan biri de sen olucaksın diye bişey yok.kimler mutlu diye bi başlık olsaydı,hemen yazardım ben diye.ben diyorum ki iyiyki evlenmişim eşimle.Allah bozmasın.ha bu demek değil ki sorunlar yaşamadım ya da halen yaşamamaktayım.asla,mutlaka zorlukları da var.ama ben eşimin beni sevdiğini biliyorum.sevgi dolu çocuklarım var ve çok şükür mutluyum.Allah herkese nasip etsinŞeniz

kızlar daha öncede yazdım bi yerde bu site hayatın kendisiymiş diye...öyle şeyler okudum ki..hayır olamaz ,yok artık abarttın,nasıl yani ne hakla diye tepkiler verdim..bazen diyorum bu siteyi hiç görmeseydim dünyayı daha güllük gülistanlık düşünseydim...

eğer karşındaki insanın doğru insan olduğuna inanıyorsan,seviyorsan ; evlenmek, hayatını birleştirmek en güzel şey.ben eşim gibi biriyle evli olduğum için çok şanslıyım ve iyi ki evlenmişim,keşke daha önce evlenseymişim,daha önce tanısaymışım eşimi diyorum.
hepimiz burada kadınlar kulübünde , yaşadıklarımızı hayatımızı paylaşıyoruz.ama her şeyi kendimize mal ederek,yaşayamayız.bizim de başımıza gelecek diye bir kural yok,olabilir tabi ama bunu düşünerek yaşarsak ,yaşadığımız hayat hayat olmaz ki...
sevgiler.

ben ikinizinde söylediklerinin altına imzamı atıyorum:hooray:

"Evleneceğin kişiyi iyi seç...Mutluluğun % 90 ı bu kararına bağlıdır.."

Bu söz çok doğru... Aman dikkat edin doğru kişiyi seçerken... Aksi halde çok zor olur hayat...

canım benim...herkes aynı şeyi yaşayacak diye bişey yokki..kimi mutsuz olur evliliğinde kimide o kadar çok mutlu olurki iyiki evlenmişim der..
ben iyiki evlendim diyeni de gördüm..
keşke evlenmeseydim diyenide...
bu hem kısmet hemde insanın kendi elindeolan bi karar..
bi adamdan aslında ne olacağı belliyse bi halta yaramadığı ortadaysa,çapkınsa,alkolikle gidip onunla inaillede evlenen bi kadın sence mutlu olurmu??
bazı şeyleri görüp görmezden gelen bi insan evliliğinde elbette çok problem yaşar..
tabi kavun değil bu koklaya koklaya alacaksın.iyi görünür kötü olur bilinmez..ama göz göre göre de hata yapmamalı..
herşeyi iyi rartıp biçersen..tanımaya,anlaşmaya çalışırsan mutlu olursun..

bunun çok kolay bir yolu var kendisiyle görüşmek istemediğinizi söyleyin ve gerekçelerinizide açıklayın güvenim yok sana de böle insanlar dan uzak durmazsan ilerde yoluna çok taş koyarlar arkadaş çok önemli güven demek

Eyvah arkadaşım, basıldık.

Valla günahım yok Moniş'ciğim. Söylediğin yöntemle Dilaremi dikizliyordum.

Bu arada bekar arkadaşlar, hiç canınızı sıkmayın, karamsar olmayın. Ama uyanık olan eş seçerken, çok fazla gözünüzü karartmayın.

Gerçi ben de aşık olup evlendim eşimle. 14 yıllık evliyim. Kasım da 15 olacak.Hala birbirimizi çok seviyoruz. Elbette birbirimize zıt huylarımız da var. Ama önemli olan aramızdaki sevgi ve güven. Bir de eşimin çok merhametli bir insan olduğunu biliyordum.

Sevgi, bir çok sıkıntıyı el ele verip atlatmaya yardımcı oluyor. Tabi ki her evlilikte iyi kötü anlar olacak. Ama zaten evlilik yemini ederken iyi günde ve kötü demiyor muyuz. En önemlisi Allah, merhametli ve iyi insanlarla eş etsin sizleri de.:Saruboceq:

Bu arada ben de Diloş'umun yazdıklarına mührümü basıyorum. (Herkes imza atmış da.:dance:)

doğru kişiyi seçtikten sonra evlilik gerçekten çok güzel bişey. tabiki herşeyin olduğu gibi evliliğinde zorluğu var. onca zorluğa rağmen sevdiğin kişiyle akşam aynı yastığa kafayı koymak yeterli bence insanın sevdiği insanla uyumasından daha güzel bişey var mı şu hayatta??
:asigim:

Hayatını paylaşmak için doğru kişiyi seçtikten sonra neden korkuyorsunki...Doğru kişiyi olduktan sonra gerçek sevgiyi saygıyı bulduktan böyle düşünmeyeceksin...Diğer sorunlarmı....

O zaman bir bedende iki yürek oluyorsunuz herşeyin üstesinden el ele birbirinizden destek alarak geçmeye çalışıyorsunuz bütün zorluklara karşı birbirinize sarılarak üstesinden geliyorsunuz...

Kocaman yatakta tek başına uyumaktansa sevdiğine sımsıkı sarılarak uyuyorsun sabahları tek başına gözlerini açmaktansa bir öpücükle uyanıyorsun...Kocaman bir hayatı paylaşıyorsun iyisiyle kötüsüyle ama hiç kendini yanlız hissetmiyorsun her zaman elinden tutup senin arkanda duracak birinin olduğunu biliyorsun....

Evlilik çok güzel ama saygı sevgi olunca çok güzel...

mrhba canım.sunu bılkı evlı olmasanda bırcok sorunla karsılasıcaz.bı dusunsene daha baska nelerden kacabılırızkı yada nekadar kacabılırız.evlılıkte hayatın bır gercegı.ben onsekız yasında evlendım.:bbo:19 daanne oldum.dogumdan 4 ay sonra esım askere gıttı.:çok üzgünüm:kaynana kayınpeder.babaannesı buyukbabası ve gorumce bır ev ve sadece 1 odada yasadım yol gozledım.senağlamacok seyden vazgectım gururu dusunmedım hep affeden oldum.NEDENMI...SEVDIM VE SEVIYORUM.karsılıgını ıse tam 7 sene sonra aldım.suan ıkıncıkez hamıleyım.ve ve vede coooooook MUTLUYUM MUTLUYUZ.EN BASTA SABIR.ALLAHIM senın karsınada sevecegın mutlu olacagın bırını cıkarsın.a.s

arkadaşım burdaki bayanlardan önce insan kendi ailesine çevresine bile bakarak evlilikten soğuyabilir. ben kendimi bildim bileli annem babam hep didişirdi. hiç saygı sevgi aralarında görmedim. sonuçtada yakın bir zamanda yollarını ayırdılar. bende başta senin gibi evlilikmi asla diyen biriydim. ama allah her kötülükten sonra bir güzelliği veriyor insanın karşısına. ben şimdi evleneceğim gün için gün sayıyorum. sen belki ailende çok rahatsın ne bileyim herşeyin dört dörtlük evliiliğin hep kötü taraflarını görünce korkman çok doğal. ama hayatta herşeyin iki yüzü var. allah hakkımızda en hayırlısını versin bizi hep iyilerle karşılaştırsın. sende karşına sana kendi hayatından çok değer veren biri çıkınca bu korkularının yersizliğini anlarsın. o aldatanlarda bana gre kanı bozuk çıkanlar. bütün erkekler elbette öyle değildir.

merhaba hanımlar ben burda bütün acı gerçekleri gördüm okudum ve gerçekten çok korkuyorum evlenmekten:1no2: sanırım ben evlenemem:1no2:

Ne tuhaf...ben evlenemem...evlenmekten korkuyorum diyenler bir bakiyorsunki herkesden önce evlenmis...yerimseniben

Burdaki okuduklarin seni korkutmamali aksine bunlari okuyup ibret alabilir ders cikarabilirsin....a.s

Ayrica her insan yasadigi hayat ve cevresi ile farklidir.....

Son düzenleme:
Bende bi dönem böyle düşünüyodum. aman allah yaaa hatamı yapcam ne diyordum.ama evliliklerin kötü yanları yanında cookk güzel yanlarıda var. hep bir derdim var kısmını okuma. ne güzel paylaşımlar var eşler arasında. burdan okumasanda otur düşün.
annen,baban.kardeslerin.herşeyin yabancılasıor. ve sen sevdiğin bir erkekler kendi aileni kuruyorsun.
her akşam acı tatlı herşeyini kaynatıyorsun tencerende
evlilik güzel. güzel olarak sürdürebilmek ise büyük bir sabır istiyor

canım ben de nişanlıyım
ve burda konuları okuyarak korku yaşıyorum ara sıra
ama bazen burdaki yaşanan olaylara yapılan yorumlardan ders alıyorum
etrafımda kötü evlilik geçiren kimse yok ve ben hep tospembe görürüyordum
burda okuduklarımla başıma ya bunlar gelirse die korktuğum çok oldu ama verilecek cevapları yapılacak davranışları kazıdım aklıma :lepi:
hatta yakın bir zaman da burdan aldığım bir yorumu uygulamak zorunda kaldım
ama karşı taraf geri adım attı ve bir daha böle birşey yapmayacak yapamayacak kötükedihüso
ama okumasam bilmesem ezilebilirdim aklıma birden öle bir cevap gelmeyebilirdi...
sende sadece okurken kendine birşeyler katmaya çalış ve korkma

saçmalama canım olurmu öyle şey her erkek bir mi? sevdiğin ve güvendiğin biri olduğnda tereddüt etme bence aklınada öyle şeyler getirme sonra kendine yaparsın...

selam merve,burası derdim var bölümü,tabiki burada sorunu olanlar yazıyor.Burayı takip ederek evlenmekten korkman bana garip geldi....Bence yanlış düşünüyorsun,kendimden örnek vererek yazacağım sana, umarım yardımcı olabilirim.

Ben eşimle 1990 senesinde evlendim. (senesini yazmamda ki sebeb belki doğum yılına yakındır diye)Şuanda ben 38 eşim 39 yaşında. 19.senemize girdik ve huzurlu ve mutlu bir evliliğim var,Tartışmalar tabi ki oldu,ama birbirimizi kıracak, rencide edecek şekilde olmadı hiçbir zaman.Kimi zaman ben,kimi zaman eşim alttan aldı,ikimiz bir parlamadık hiç.Demek istediğim ben eşimle çocuğumla,19 yıllık evliliğimle mutluyum,eşimi seviyorum,BıZ olmayı seviyorum üç kişilik ailemi seviyorum.....evli olmaktan mutluyum.

Herşey karşılıklı saygıyla başlar,anlayışla devam eder mutluluğa doğru......

valla ben de tam tersini tavsiye ederim sanayerimseniben
doğru insanla doğru zaman da.yerimseniben
eminim mutlu çok evli bayan vardır.yerimseniben

aynen katılıyorum
evlendiğinde sana evliliğine zararlı olabilecek kişilerden uzak durduğun, mesafe koyduğun sürece mutlu olursun
evlilikte herşey karşılıklıdır canım iy şeyler için hep bana hep bana demiceksin
dörtdörtlük evlilik yoktur
ama dörtüçlük yapabilirsin bu karşılıklı sevgi saygı anlayış hoşgörü ile olur
bunlar olduğu sürece kimse yıkamaz
çokşükür mutlu bi evliliği olan biri olarak bunları söyleyebilirm sana
şunuda unutmaki herşey bi imtahan !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…