CANIM ARKADAŞIM senin hayatında ve etrafında hep kötü örnekler olmuş sen o yüzden evliliğe karşı cesaret ve güveni kaybetmişsin senin yapıcan tek şey ne biliyon mutüm samimiyetimle söylüyorum o kadr çok istiyorum ki hayatımdan çıkarmayı bizde kaldı kaçkere annem babam onaylamıyorlar zaten şimdide çok samimi değilim ama kesin bi şekilde çıkmasını istiyorum çok korkuyorum çok ilerde bana kazık atar diye sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var:a015:
merhaba hanımlar ben burda bütün acı gerçekleri gördüm okudum ve gerçekten çok korkuyorum evlenmekten:1no2: sanırım ben evlenemem:1no2:
Cogunlukla fark edeceksinizki, ya cok genc yasta evlenenler ve cok genc yasta cocuk yapanlarin problemleri oluyor veya kayinvalide ve kayinpederin evinde yasayanlarin problemleri oluyor.
Ama meslegi elinde veya maddi özgürlügü olan ve kendi ayaklarinin üzerinde duranlarin problemleri pek nadir, zira onlar hayati bilerekten yani hayatta bazi zorluklardan gectikleri icin ve sonrasindan bir evlilige giristikleri icin, saglikli evlilikler kurabiliyorlar.
Cünkü güzel bir evlilik her iki tarafin dengeyi cok iyi saglamasi demek. Ve dengeyide ancak sen kendi hayat tecrübenle dengeliyebiliyorsun.
Bilmem anlatabildimmi?:jeyyar:
bence burası bekar bayanlar için Allahın bir lütfü gıbı.herşeyı bılıyorsunuz,okuyorsunuz,derdınızı anlatıyorsunuz...burada okumasanız da gerçek hayatta bunlar oluyor ama sadece bızler bılmıyorduk. şimdı hangı adam neyı yapar, ılışkını ve erkegını nasıl seçmek lazım, en azından önunuzde bır kılavuz var. bız sagdan soldan ne duysak onları uyguladık.
bır de hep acı şeyler olmuyor hayatta bıraz da onlardan etkılenın hanımlar. kayınvalıdelerınızı nasıl ıdare edecegınızi,ceyız alışverışınıze kadar her detayı kımselere sormadan sağa sola dedıkodu malzemesı vermeden buradan ögrenebılıyorsunuz.
bu kadar olumsuz olmayın bakeemm kızlar;aşk, evlılık, bir ömur boyu mutlu olmak imkansız değil...
Sevgili b&m eger siz öyle görüyorsaniz birsey diyemem, bu sizin hayata bakis aciniz, siz kiziniza varsa eger, dediginiz gibi erken yasta evlendirirsiniz ve kayinvalidesiylede oturtursunuz, saygi duyarim.
Fakat benim kizim olsa ben yukaridaki yorumumum aynisini söylerdim, yani oku kizim veya önemli degil illa ünv. okuyacaksin diye bir mesele yok ama elinde bir meslegin olsun kizim. Hayati tani ve ondan sonra evlen derdim.
Eger sana ihtiyaclari varsa kayinvalidenede bak kayinpederinede ( misal verdim ) ama erken evlenme, hayati yasa hemen cocuk yapma esini tani ondan sonra cocuk yap derdim.
Anlatabildimmi?
Yani erken yasta mecburi yapilan, cünkü baska alternatifin yok, kücük yasta büyük problemler yükünü ben sahsen kimseye yakistiramiyorum.
Tabiki nice üniversite okumus ve akademisyen insanlar evliliklerini bitirebiliyorlar ama kendi istedikleri icin ayriliyorlar, aile yüzünden degil. Aradaki fark bu.
kızlar yapmayın yaaa. soğuyacak bişey yok. sanki hiç mutlu olan yokmu. valla başta ben varım. burdan herkese sölüyorum. doğru insanı buldupunuzda kaçırmayın. sıkı sıkı tutun onu. evlenin hemen. hepimizin sıkıntılı zamanları olmuştur ama yıllar geçtikçe düzeliyor herşey. benimde öyle oldu. sanki dün evlenmiş gibiyim. 11 yıl oldu bu arada. işten geleceği zaman heyecanlanırım.geç kalsa merak ederim. bir günüm ayrı geçecek diye ödüm kopar benim. iş için şehir dışına gider bazen o gece hiç uyumam ben. eşimi öyle çok seviyorum ki rabbim onu bana bağışlasın. ödüm kopar ona bişey olcak diye. hani bir söz varya sana gelen bana gelsin. evet ona gelen bana gelsin.
kızlar yapmayın yaaa. soğuyacak bişey yok. sanki hiç mutlu olan yokmu. valla başta ben varım. burdan herkese sölüyorum. doğru insanı buldupunuzda kaçırmayın. sıkı sıkı tutun onu. evlenin hemen. hepimizin sıkıntılı zamanları olmuştur ama yıllar geçtikçe düzeliyor herşey. benimde öyle oldu. sanki dün evlenmiş gibiyim. 11 yıl oldu bu arada. işten geleceği zaman heyecanlanırım.geç kalsa merak ederim. bir günüm ayrı geçecek diye ödüm kopar benim. iş için şehir dışına gider bazen o gece hiç uyumam ben. eşimi öyle çok seviyorum ki rabbim onu bana bağışlasın. ödüm kopar ona bişey olcak diye. hani bir söz varya sana gelen bana gelsin. evet ona gelen bana gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?