KK'da evli bayanlarn yaad zorluklar beni evlilikten souttu:(

hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyoruma.s. bu başlığı açmamında faydasını gördüm gerçekten:1rolleyes:
evlenmeden öncesi çok dikkatli olunması gerekiyormuş, herşeyi iyice tartıp öyle karar vermek gerekiyormuş sizler sayesinde bunlarıda hafızama kazıdıma.s

MRB ArKaDa$LaR
bende ayni sekilde düsünüyorum...
bu kadar sorun varsa evlilikde ben neden evleneyimmm...
zaten korkuyordum iiyice korkar oldum...
23 yasindayim bi 23 sene daha gecer herhaldee...
evde kalcamm yaaaa bu yasananlar yüzünden...

ne kadar etkilenmiyorum desemde şuan hala kendime gelemedim...lii arkadaşımızın anlattıklarına hala inanamıyorum.....

Korkmanıza neden olan konuların dışında, herşey normal olsa bile zaten evlilik öyle çok da matah bişey değil. E hazır korkmuşsunuz evlenmeyin bencede.

CANIM ARKADAŞIM senin hayatında ve etrafında hep kötü örnekler olmuş sen o yüzden evliliğe karşı cesaret ve güveni kaybetmişsin senin yapıcan tek şey ne biliyon mu
bence beş parmağın beşinin bir olmadığı gibi seninde yapıcan evliliğin hiç kimseninkine benzemiceni bilmek sen sensin onlar başka eğer gerçekten inanıyosan onun seni bir ömür mutlu edicene sakın orkma allah seni iyilerle karşılaştırsın hayırlısıysa olsun derim ben canımkaydirigubbakcemile3

merhaba hanımlar ben burda bütün acı gerçekleri gördüm okudum ve gerçekten çok korkuyorum evlenmekten:1no2: sanırım ben evlenemem:1no2:

her evlılıkte bır takım zorluklar sıkıntılar oluyor tabıkı ama bırbırını sevdıkten sonra bır sekılde orta yol bulunuyor.her seye ragmen evlılık guzel bence.sende dısardan duyduklarınla karar verme bence.zamanı geldıgınde senınıde evlılıgı dusunecegıne ınanıyorum

..burda okuduğum ihanetler,kaynana kavgaları vs.. beni de evlilikten soğuttu ...hiç güzel evlilikler yokmu herkesin evliliği kötümü yahu ?

kıslarrrr.
siz hep bir derdim var eşim ve ailesi bölümünü mü okuyorsunuz
bi derdi sıkıntısı olmayanlar neden yazıyor
derdi olan yazıyor
büyütmeyin
birazda öteki topiclere uğrayın evliki bölümü düğün fotoları vs...dimi ama

bekar arkadaşlarım şunu aklınızdan çıkarmayın
dört dörtlük evlilik yokk!!! olamaz!!!
çünki herşey bi imtahan
ben bile cok mutluyum desemde elbet var eksikler
ama yetinmeyi bilmek lazım şükretmek lazım
onun bunun evliliği sizi ilgilendirmesin
siz kendi yolunuza bakın
nasıl mutlu olurum nasıl mutlu ederim bunu düşün
yapmam gereken nee?
öyle her sorunda aa olmadı yürümüyo bu evlilik boşanıcam derseniz tabi temeli sağlam atamazsınız
direnmek lazım problemlerin ölçsüne göre
alışmak lazım biyerde hayatın gerçekleri bunlar
hayat sırf tatlı,ikolay,zahmetsiz değilki,acısıyla ,zorluklarıyla bi bütün... evlilikte aynen böyle
korkmayın bukadar yaa
eğer eşinizi seviyosanız onu sahiplendiyseniz
artık onu aileniz vazgeçilmeziniz olarak görür öyle davranırsanız karşılındada öyle görülürsünüz
şunuda unutmayın
hep aradığını bulmak mesele değil aranılan kişi de olabilmek çok önemlidir

ama evlilikte aldatma,yalan,dayak,samimiyetsizlilk,varsa ozamn evlilik çekilmez olur
bu hepinizin başına gelicek diye düşünmeyin
bu her evlilikte olacak bi kanun değildir

olumlu düşünün sadık olun vefakar olun sevin sayın
haa karşılığında tersimi oldu boşverin alçalan siz olmayın sizin kıymetinizi bilmeyenler olsun ve derdine yansın

""iylik yap denize at , balık bilmezse halik bilir "" yardılan bilmezse yaradan bilir....

Son düzenleme:
Cogunlukla fark edeceksinizki, ya cok genc yasta evlenenler ve cok genc yasta cocuk yapanlarin problemleri oluyor veya kayinvalide ve kayinpederin evinde yasayanlarin problemleri oluyor.
Ama meslegi elinde veya maddi özgürlügü olan ve kendi ayaklarinin üzerinde duranlarin problemleri pek nadir, zira onlar hayati bilerekten yani hayatta bazi zorluklardan gectikleri icin ve sonrasindan bir evlilige giristikleri icin, saglikli evlilikler kurabiliyorlar.
Cünkü güzel bir evlilik her iki tarafin dengeyi cok iyi saglamasi demek. Ve dengeyide ancak sen kendi hayat tecrübenle dengeliyebiliyorsun.
Bilmem anlatabildimmi?:jeyyar:

19 yaşımda evlendim 21 yaşımda anne oldum ama bi zararını görmedim çok şükür bi problem olmadı eşimle aramda
sadece kayınvaldem acısından başalarda zorluk yaşadık ama
bu hep olan şeyler
tabikide yokmu sizin dediğiniz durumda olan evet elbet var
bence iki türlüde olabilecek bi durum geçimsiz evlilik
bende biliryorum okumuş tahsilli olgun yaşta evlenmiş, ama boşanmış mantıkları uymadığı için...
tecrübe edinmek için yıllar geçmesi gerekmiyo erken yaşta çoğu tecbübelere sahip olanlar var
belki 30 yaşında bekar bi bayanın yaşamadığı coğu zorluğu 18 yaşında 20 yaşında yaşayıp ondan daha olgun hayata karşı daha savunmada olanlar da var

Son düzenleme:

bayildim bu yoruma, cok dogru demissin arkadasim.a.s.

Sevgili b&m eger siz öyle görüyorsaniz birsey diyemem, bu sizin hayata bakis aciniz, siz kiziniza varsa eger, dediginiz gibi erken yasta evlendirirsiniz ve kayinvalidesiylede oturtursunuz, saygi duyarim.
Fakat benim kizim olsa ben yukaridaki yorumumum aynisini söylerdim, yani oku kizim veya önemli degil illa ünv. okuyacaksin diye bir mesele yok ama elinde bir meslegin olsun kizim. Hayati tani ve ondan sonra evlen derdim.
Eger sana ihtiyaclari varsa kayinvalidenede bak kayinpederinede ( misal verdim ) ama erken evlenme, hayati yasa hemen cocuk yapma esini tani ondan sonra cocuk yap derdim.
Anlatabildimmi?
Yani erken yasta mecburi yapilan, cünkü baska alternatifin yok, kücük yasta büyük problemler yükünü ben sahsen kimseye yakistiramiyorum.
Tabiki nice üniversite okumus ve akademisyen insanlar evliliklerini bitirebiliyorlar ama kendi istedikleri icin ayriliyorlar, aile yüzünden degil. Aradaki fark bu.

anlaşamadık sanırım
size tabiki bende katılıyorum
kızım yok oğlum var.
tabikide kızım olsa onu mecburi evlendiricek cahillikte değilim helede kayınvaldesiyle oturtucak hiç değilim.
ama severse bişi yapamayız ki? dimi...
benim demek istediğpim sadece küçük yaşata evlenenlerde değil geçimsizlik
bu iki türlüde olabilecek bişi...insan cahil olmasın cahillik derken okumamışlık değil okumuş olupta cahillerde var ...beynen olgun olsun insan dimi
ayrıca mecburi bi evlilikte değildi benimkisi
olan yokmu tabi var...buda ailelerin cahilliğinden kaynaklanıyo
:)))

Son düzenleme:
kızlar yapmayın yaaa. soğuyacak bişey yok. sanki hiç mutlu olan yokmu. valla başta ben varım. burdan herkese sölüyorum. doğru insanı buldupunuzda kaçırmayın. sıkı sıkı tutun onu. evlenin hemen. hepimizin sıkıntılı zamanları olmuştur ama yıllar geçtikçe düzeliyor herşey. benimde öyle oldu. sanki dün evlenmiş gibiyim. 11 yıl oldu bu arada. işten geleceği zaman heyecanlanırım.geç kalsa merak ederim. bir günüm ayrı geçecek diye ödüm kopar benim. iş için şehir dışına gider bazen o gece hiç uyumam ben. eşimi öyle çok seviyorum ki rabbim onu bana bağışlasın. ödüm kopar ona bişey olcak diye. hani bir söz varya sana gelen bana gelsin. evet ona gelen bana gelsin.

korkmadan emin adımlarla saygı ve sevgiyle devam eden evlilikler yıkılmaz. ister bayanın ister erkeğin ailesi karışsın yine yıkılmaz.

ama iki tarafın ailesiylede biraz resmi olmak şart. yoksa vıcık vıcık oluyor evlilik. uzunca bir süre resmi davranınca karşı taraf zaten duvara çarpmış gibi olur.

ilk başta tavrını belli edersen ve aynı seviye de kalırsan kimse sana sen böyle yaptın da bundan oldu diyemez çünkü vereceğin cvp ( ben kimseye bir kötülük yapmadım terbiyesizlik yapmadım sende biliyorsun şahitsin buna )) dediğinde karşındaki eğer akli dengesi yerindeyse hayıııır öylde değil sen kötüsün diyemez.

neyse fazla uzatmayayım resmiyet şart ama dozunda

benim güzel giden bir evliliğim var.8 sene çıktık sonra evlendik.1 senedir evliyim.ilk çıkmaya başladığımızdan daha güzel gidiyor herşey.ailesiyle de hiç problemim olmadı.evlenme aşamasındada problem yaşamadık.çünkü ben istekleri olan bir insan değilim.4 senedir çalıştığım için kendi param vardı herşeyi kendimiz yaptık.sağolsun eşimin ailesi de sıfır bir ev ve araba verdiler.hatta kayınpederim bana düğün hediyesi araba aldı.ben öyle altın falan istemedim siz ne almak istiyorsanız alın dedim. araba da istemedim ama gönüllerinden öyle geçmiş demekki.altının yanı sıra araba alındı.belki dır dır yapsaydım yok 8 tane bilezik iki set şöyle eşya böyle eşya diye tuttursaydım büyük kavgalar anlaşmazlıkalr çıkardı.öyle bohça falan da yapmadık.
açıkçası demek istediğim karşılıklı saygı anlayış olduktan sonra ne eşle ne de eşin ailesiyle problem yaşanmıyor.ben insanlara insan gözüyle bakarım.eşime de insan gözüyle ailesine de insan gözüyle.yani eşimin ailesi diye sevmem insan oldukları için severim.karşı taraf insanlıktan yoksun olsaydı ne ben severdim ne de onlar bana iyi davranırdı.ben bi evin bi geliniyim.
burada bazı arkadaşlar yazıyor nişanlılık devresinde yaşadıkları kötü tecrübeleri ve şimdide mutsuz bir evlilik.belki en baştaki yaşanan problemler gözardı edilmezse mutsuz evliliklere de mahal vermemiş oluruz.değişir gözüyle bakmayın kimse kimse için değişmiyor.kayınvalideniz nişanlılıkta sorunlar çıkarıyorsa evlenince değişmez daha da artar.ya da nişanlınız size kötü davranmaya saygısızca davranmaya başladıysa evlenince değişmez üstüne bir de şiddet uygulamaya kalkar.herkes ikinci bir şansı hakeder ama karakterle ilgili bir problemse iki değil 5 ans verseniz değişmez.can çıkar huy çıkmaz.. herkese mutlu bir evlilik yaşantısı dileğiyle...

kayra aynı beni anlatmışsın canım bende 4 yıllkı ewliyim ama daha dün evlenmiş gibiyiz..Mesele kafana uyacak doğru insanı bulmakta..:teselli:

aynen al bendende okadar 7yil oldu evleneli 10yildirda birlikdeyiz yani tanisiyoruz allahim hic bozmasin insallah ve herkezoin gönlüne göre versin:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…