Klasik eş ailesi sorunlarından...

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.182
11.104
248
Kızlar hepinize öncelikle iyi bayramlar.

Çok da sıkmadan uzatmadan yazmak istiyorum.

Biz evleneli bikaç sene oluyor. Evlendiğimizden beri eşimin ailesi maddi olarak bizden beklentide sürekli. Eşim de az çok elinden geleni yaptı. Ortak ödediğimiz bi kredi vardı onlarla eşimin çektiği. Bizim kredi ödememiz bitti ve onların ödemesi gereken miktara onlar devam ediyor bikaç aydır. Sürekli bi gelirleri olmadığı için bi yerde tıkandılar (kredi çekmeden önce taa 4 yıl önce, eşim ödeyemedikleri takdirde ödemeyeceğini belirterek onlardan sözlü onay aldı. Ödeyeceklerini söylediler)

Neyse bu krediyi son zamanlarda bize iteklemeye çalıştılar ve eşimin ailesiyle araları bozuldu. Bugüne kadar ben hiçbi küskünlüklerine karışmadım. Ama bu sefer ben de biraz kendimi çektim. Çünkü evimde zerre huzur kalmadı.

Bikaç aydır eşimle beraber ben de tavır koydum. Ama daha benim tavır koyup koymadığımın bile anlaşılmacağı bi zaman içinde bütün görümcekler beni whatsapp durumuna kadar engellemişler. (Hiç biriyle zerre diyaloğum olmadı) Bu demek oluyo ki anneleri onlarla beni çekiştirdi. Yoksa vahiy gelmedi heralde durun hep beraber engelleyelim diye. Bu da beni iyice soğuttu.

Ben kayınvalide beni aramadan asla aramayı düşünnüyorum. Ki iki bayramdır da eşime sen ara istersen ama ben konuşmayacağım diyorum. Görümcelerle zaten arasalar dahi görüşmeyeceğim. Haklı değil miyim?

Ben özellikle eş ailesi (zorunlu bağ) ile asgari iletişim de olsa saygı çerçevesinde bi ilişki yürütmeyi denedim. Bi yere kadar da oldu ama işte. Gelinsin işte bi şekilde ucundan sokulursun işlere 😌

Son düzenleme:
Senin gelin olarak ödetmediğini düşünüyorlardır.
Ödemeyin.

Dimi.. Aklıma gelmedi değil. Tam da aklıma gelen buydu. Benim eşimin ailesiyle, özellikle annesi ve kardeşleriyle arası bozulana kadar para muhabbetinden haberim bile bu kadar yoktu. Ne zaman eşimde bıçak kemiğe dayanmış o zaman patladı

Umursamayın engelleyeni aramayanı.
Elbette evlat olarak destek olunur ama yapamayınca kötü davranmak silmek nedir
Ozaman kızları ödesin anne babalsrına destek olsunlar

Şu kısmı pek anlayamadım. Şimdi kredinin onlara ait olan kısmını ödüyorlar mi?

Herkes kendine güvenip borç yapsın.. Hayatınızdan tamamen çıkmak için çabalıyorlar ne güzel.. Darısı diğer Eş ailesinden çeken arkadaşların başına

Evet. Resmen onu yaptılar. Eşim aylardır arayıp sormuyor... Ne yapayım yapıcak bi şey yok. Sağlıklı olsunlar, uzak olsunlar diyo o da. Artık her telefonlarında eve düşen o huzursuzluktan o kadar yılmıştım ki..

Şu kısmı pek anlayamadım. Şimdi kredinin onlara ait olan kısmını ödüyorlar mi?

İşte ödeyemiyorlar. Bizim de pek ödeyecek durumumuz yok. Daha durumumuzdan dolayı çocuk düşünemedik. Ben de çalışıyorum ama büyük şehirdeyiz. Çocuğa yetemeyiz diye yapmadık... bunu bildikleri halde sürekli bizden çocuk isteyip duruyolardı. Çocuk yapalım, kredi borçlarını ödeyelim, kendi borçlarımızı ödeyelim, geçinelim. Hepsini yapalım istiyolar

Gelin ödetmiyor demişlerdir. Ne diyim ki valla alıştım böyle problemleri okumaya. Bu durumun en iyi tarafı eşinizin durumun farkında olması ve kendi tavrını koyması. Boşverin siz de eşinizle mutlu huzurlu olmaya çalışın.

Arayayip sormayın...bir gün size onları aramamanizin hesabını soracak olurlarsa "watsaptan bile beni engelleyene kadar yüzüme görüşmek istemediğinizi soyleyebilirdiniz..bilirsiniz ben arsız birisi değilimdir ...arsız birisi olmadığım için de beni engelleyen kişiyi aramam " dersiniz.

İşte ödeyemiyorlar. Bizim de pek ödeyecek durumumuz yok. Daha durumumuzdan dolayı çocuk düşünemedik. Ben de çalışıyorum ama büyük şehirdeyiz. Çocuğa yetemeyiz diye yapmadık... bunu bildikleri halde sürekli bizden çocuk isteyip duruyolardı. Çocuk yapalım, kredi borçlarını ödeyelim, kendi borçlarımızı ödeyelim, geçinelim. Hepsini yapalım istiyolar
Parayı harcarken nasıl harcadilarsa öderken de öyle odesinler. Aile bile olsa insan hep kendini garantiye almalı. Sözlü onay bir işe yaramıyor keşke yazılı birşeyler yapılsaydı. Sizin odetmediginizi düşünüyorlar muhtemelen dolduruyor diyorlardır. Desinler siz kendinizi bildikten sonra şart değil onların onayı.

Evet. Resmen onu yaptılar. Eşim aylardır arayıp sormuyor... Ne yapayım yapıcak bi şey yok. Sağlıklı olsunlar, uzak olsunlar diyo o da. Artık her telefonlarında eve düşen o huzursuzluktan o kadar yılmıştım ki..
Ne güzel işte hayatınızı yaşayın.. Niye erkek çocuk evlattan sayılıp yardım etmek zorumda gösterilip kız çocuk evlattan sayılmayıp yardım etmesi beklenmiyor.. Ne kadar saçma bi mantık.. o zaman kızları yardım etsin onlar evlat değil mi

Ortak yapılan işlerden nefret ediyorum.büyük konuşmayayım ama asla ve asla ortak iş istemem

Benim anlamadığım, ortak kredi ve aile borcu ödeyemiyoruz diyor, eşiniz bana ne ben de ödemem diyor, peki banka ne diyor? 🤔

Şöyle, pandemiden dolayı 3 ay ertelediler. Sonra kıvırmaya başladılar 3 aydan sonra. Baktılar eşim kabul etmiyor bi ay daha zar zor ödediler. Bu krediyle bi taşınmaz aldılar kendilerine. Hiç olmadı eşimin üzerine olduğu için onu satıcak. Banka borcunu kapatacak. Yoksa bize dert

Ortak yapılan işlerden nefret ediyorum.büyük konuşmayayım ama asla ve asla ortak iş istemem

Biz evlenmeden önce bu kredi olayına girdiler. Eşime dediklerimi dün gibi hatırlıyorum. Yapma etme diye yalvardım. Aileler arasında bu tür şeylerden sorun çıkıyo, aileler dağılıyor dedim. Ne yapayım ben sözlerini aldım dedi. Ne yaptıysam dinletemedim. Ki dediğim de artık oldu

Back
X