Klasik sorun bayram geliyor

Auri

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
2.248
6.064
358
Merhaba kızlar,

Daha önce de bir konu açmıştım, sorun kaldığı yerden devam ediyor. Özet geçmek gerekirse bir buçuk aylık evliyim. Evlilik sürecinde eşimin ailesinden hiç destek görmedik. Arayıp sormadılar bile hazırlıklar esnasında "nasıl gidiyor, bir ihtiyaç var mı?" diye.

Nikaha da zaten misafir gibi geldiler ve o gün tartışma çıktı nikah salonunda. Annem "kızımı evden almaya bile gelmediniz, hiç arayıp sormadınız, ben kızımı 26 sene tek başıma büyüttüm ama yalnız evlendireceğimi hiç düşünmemiştim, keşke böyle olmasaydı." dedi. Bunun üzerine eşimin ablası annemin üstüne yürüdü. "Ne bekliyordunuz ki bizden? Ben terbiyemi bozup şu an sizin seviyenize düşmeyeceğim" gibi şeyler söyledi. Annem sessiz kaldı. Çok üzüldüm ben de doğal olarak ama sesimi çıkartmadım. Evlendikten sonra da bu konularla ilgili pek konuşmadık, yoksa tartışmaya dönüyordu.

Neyse sorun tabi ki bayram. Bayramda eşim babasına gitmemizi istiyor. Ablası da babası da bizden ayrı şehirlerde. Ablası gidemeyecekmiş babasına, kayınvalidesi gelmiş. Ben de gidemeyeceğimi söyledim. Anneannem felçli, annem ona bakıyor ve bayramda yardımcı bayan izinli. Anneme ben yardım edeceğim doğal olarak. Bunu öne sürdüm. 3. ve 4. günler gidebiliriz dedim. Eşim onu da kabul etmedi, kurban kesiminde babasına yardımcı olması gerektiğini söyledi. Arkandan ben gelirim öyleyse 3. gün dedim. Bu sefer de ben zaten döneceğim o gün gerek yok dedi.

Bu konu yüzünden günlerdir aramız bozuk. Bir şey yok gibi davranıyoruz ama kırgınız. En son ablası aradı. Ben de içerden duyuyorum konuşmalarını. Çok irdeledi "niye gelmiyormuş vs." diye. Eşim de "ben gideceğim işte tamam" dedi en son. Neymiş babası yalnızmış, misafirlerine kim hizmet edecekmiş falan da filan da.

Ben de bunun üzerine "biz evlenirken gelenek görenek sevmiyorlardı, bayram olunca birden gelenekçi oldular" dedim. İstemiyorum gitmek, beni evladı gibi görmeyen, sahiplenmeyen insanlar için annemi bırakıp bir yere gitmeyeceğim dedim. Ne yapacağım bilmiyorum gerçekten. Allah aşkına bir yol yordam gösterin.

aramasınlar sormasınlar düğüne müsafir gibi gelsinler. ne oluyo böyle olunca? bildiğim kadarıyla inciler filan dökülmiyor. tamam hoş değil ama tutup da düğün günü bunun lafını ederseniz tabi ki kavga çıkar. yani dünyada bi evenen siz değilsiniz. bırakalım artık hiç yardım etmediler ayağını. mecbur değiller köstek olmadıkları sürece.

eleştiriyi yaptık şimdi sonuca geleyim. gitmemek doğal hakkınız. siz de gitmeye mecbur değilsiniz, hele hele gelene gidene hizmetçilik etmek için gitmeyin zaten.

Bunun lafını ben etmedim ki. Nişandan sonra ilk kez nikah salonunda karşılaştık annem de sitem etti. Belki sussa daha iyiydi biliyorum ama o da dayanamadı demek ki bilmiyorum. Yardım beklentisi maddi değil zaten. Yardımdan ziyade destek. Arama, sorma, nasılsınız, ne yaptınız, halledebiliyor musunuz deme gibi şeyler. Nişan günü evde görüştük sonra nikah salonunda. Arada hiç telefon görüşmesi bile olmadı. Bilmiyorum ben kızımı evlendirsem ben de üzülüp söylenirdim belki.

üzgünüm sizi tek başına büyüten annenize düğün günü elalemin insanlarını ezdirdiğiniz başını yere eğdirdiğiniz yerden sonrasını okumadım bile.

Ben olsam ilk bayram ve eşimin yanında olmalıyım der giderdim. Artık aile oldunuz ve asıl aileniz esiniz. İkinci günü anneme gitmeliyim de annene git nacizane fikrim budur

bu forumda da herkesin anası melek, kv kp şeytan. karşı taraf söyleyince tüü kaka gelin annesi söyleyince sitem... işte burda bi yanlışlık var.

neyse konu bu değil. zorunda değilsiniz. gitmeyin.

kesınlıkle gitme,
hem karşındakını ciddiye alma umursama,hemde beklentiye gir..iyi valla
çay kahve işinide görümcen yapsın bir zahmet gidip

üzgünüm sizi tek başına büyüten annenize düğün günü elalemin insanlarını ezdirdiğiniz başını yere eğdirdiğiniz yerden sonrasını okumadım bile.

Ne yapsaydım? Kavga mı çıksaydı iyice? Gelin odasındaydık, herkes oradaydı. İnsanlar zaten şaşkınlık içinde baktılar. Kayınpederim "bunun yeri burası değil" dedi. Ben de "sizlerle karşılaşmak mümkün olmuyor ki, bir daha ne zaman karşılaşacaktık, ne yapsın kadın?" dedim. Daha fazlasını diyemedim evet hatalıyım belki ama tartışmanın kavgaya dönüşmesi, ilk günden bunların yaşanması daha mı iyi olurdu bilmiyorum inanın. Ben de bir kere evlendim, daha önce bir deneyimim yok ki.

bayramdır bu. ne olursa olsun büyüğe gidilir ve siz de 3.gün gideriz demişsiniz.
bence siz annenize gidin o babasına gitsin. kurbana yardım etsin gelsin, gidebilirseniz 3. veya 4.gün gidin kpnizin elini öpün gelin. yalnız ve yaşlı adama bayram ziyaretine giden de hizmet beklemez zaten.

Kesinlikle benim bahsettiğim de bu zaten.

gitmemeniz normal olan bu davranışlar karşında ama bu durumlara çözüm bulmalısınız bence ailesi yüzünden aranız açılacak

gitmek istemiyorsan gitme.
kararlı ol
yoksa öyle alışır öyle gider...

Tavrınızda net olun boşverin.
İlk bayramda karımı bırakmayım yaşnız diyecegine. Ailesine koşa koşa gitsin.

Ben olsam ilk bayram ve eşimin yanında olmalıyım der giderdim. Artık aile oldunuz ve asıl aileniz esiniz. İkinci günü anneme gitmeliyim de annene git nacizane fikrim budur

Ben de gidelim dedim ama o 3. gün gitmeyi kabul etmiyor. Dediğim gibi anneannemin bakıma ihtiyacı var ve ilk iki gün yardımcı izinli. Ben bu koşullarda annemi yalnız bırakmaktansa ona yardımcı olmayı arzu ediyorum. Kayınpederim 7 saat uzaklıktaki bir şehirde zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…