Klasik sorun bayram geliyor

misafir gibi gidilecekse giderim ama gelene gidene hizmet etmemi bekliyolarsa bide ustune hicde gitmem, sende gitmemkte haklisin bence. ablasi alsin babasinida yanina, yada gitsin gorsun hizmetini.

bu forumda da herkesin anası melek, kv kp şeytan. karşı taraf söyleyince tüü kaka gelin annesi söyleyince sitem... işte burda bi yanlışlık var.

neyse konu bu değil. zorunda değilsiniz. gitmeyin.

Annemin melek olduğunu iddia etmiyorum, söyleyiş tarzında rencide edici, incitici bir tavırdan ziyade üzgünlükle, sitemle söylenmiş bir tavır vardı. Tabi ki herkes kendi ailesini seviyor, hatasıyla sevabıyla. Tüü kaka diye bir duruma girmedim, olanı anlattım. O tavra karşılık, eşimin ablasının nasıl annemin üstüne yürüdüğünü, annesi yaşındaki kadına bağırışını anlattım. Elbette haklısınız, ben ve annem eşimi ağına düşürmüş pis iki mahlukatız. Onlar ise mükemmel insanlar. Selametle.

Oncelikle anneniz dugun gunu bunlari dile getirmemeliydi, sonradan soyleyebilirdi. Tatsizliga bahane olmus resmen ve kadin hakliyken haksiz duruma dusmus.
Ikincisi tabiiki de gitmeyin. Gorumceniz ve esiniz az yesinler de babalarina bir hizmetci tutsunlar

Canım en iyisini sen bilirsin de erkekler bu bayramda ilk benim aileme gidilecek konusunda oldukça sorunlular. Ve annen de 2 gün idare etsin bakıcı yoksa. Olay yaratmaya değmez millet esine bir ton laf eder değmez sorun cikarmaya

Kesinlikle gitmeyin, gerekirse 1 hafta tartışması olsun, ama gitmeyin.
Bir kere zaten annenizin yanında olmanız gerekli. Ayrıca kıymet bilen, yol yordam bilen insanlar olsalar insan kendini sıkıştırır, gitme çaresi arar.
Anlattığınız kadarıyla buna değmeyen insanlar.

Eşin nerede duruyor? Sana ve annene yapılan haksızlığı görüyor mu?

Anladığım kadarıyla kayınvalide hiç hayatta değildi. Böyle merasimlerde arayan soran, ince düşünen kadın oluyor. Kayınpederi yönlendiren olmadıysa düşünememiş olabilir.

Görümce sinir bozucu.

Eşiniz anlayışlı, sevildiğinizi hissettiriyorsa onun hatrı için ilk gün gidebilirsiniz, sonra da annenizin yana geçersiniz

Eğer bütün bu olaylar hiç yaşanmamış olsaydı gidin derdim. Çünkü anladığım kadarı ile ailenizin olduğu ilde yaşıyorsunuz ve eşiniz kendi ailesini bayramdan bayrama görüyor. Bu durumda kadın olsun erkek olsun bayramlarda fedakarlık yapmalı diye düşünüyorum.
Ama yaşanan olaylarda incitici. Annenizin tam o zaman konuyu açmasını gereksiz buldum ama olan olmuş. Düğün zamanı bir şey yapmak zorunda değiller ama düğün zamanı geleneklerden kopup da bayramda gelinden hizmet beklemek cidden çelişki ve saçma. Görümceniz de saçmalamış o bakımdan.
Sonuç olarak anane durumundna zor durumda olduğunuz için gitmeyebilirsiniz de eşiniz bunu büyütüp büyütüp sorun yapacak bir insan mı?

Gitmek istemiyorsanız gitmeyin, eşiniz gitsin.
Ama henüz 1 buçuk aylık evlisiniz, bu böyle sürerse zor olur, siz mutsuz olursunuz, kimseye de bişey olmaz.

Senin ailen benim ailem durumları evliliği bozar.
Ne yapmak lazım çözebilen beri gelsin.
Türk aile yapısının eksi yönleri malesef bunlar, bayramlar seyranlar olay oluyor.

Misal ben evlendiğimizden beri bayramlardan nefret eder oldum Allahın gücüne gitmesin ama bir Müslüman olarak sevinçle karşılayamıyorum bayramları.
O suratsız insanlarla vakit geçirmek,kavgalarını gürültülerini duymak bezdirdi beni.Şimdiden düşüncelerdeyim ne yapsam nasıl tavır takınsam diye...

Kolay gelsin size, bize herkese

Eşiniz sizin bir birey oldugunuzu idrak etmeli, zorlamı götürecek, sevmiyorsanız gitmezsiniz.Daha yeni evlisiniz, tavrınızı net koyun, yoksa beklentiler hep artar.Bugün hizmet bekleyen görümce, yarın babama bak der.Ben gitmeyecegim mesela yapılan kötülükleri hep affetmekte iyi degilmiş bunu anladım, eşimde asla zorlamaz beni aksi çok saçma.

Onlar size yardım etmemiş olabilirler. Nikah günü alma meselesine gelince bunun ailesiyle ne alakası var eşiniz düşünmeliydi sizi evinizden alması gerektiğini değil mi o akıl edemediyse bunu ailesini niye suçluyorsunuz. Eşinize demediniz mi nikaha tek mi gideceğim ben diye?

Hem siz kendi aileniz ile aynı şehirdesiniz sürekli ama o başka şehirde sürekli gidemez size birşeyler yapılmış olabilir ama kurbanda o da orada olmak isteyebilir. Bayram tatili uzun 3. yada 4. gün gideceğinize ilk günü gidin kurban kesilsin 2. günü akşama doğru ya da 3. günü sabah çıkın gelin aynı şey 2 gün anneniz idare edebilir sonuçta. Eşiniz ilk gün kurban kesiminde orada olmak istiyor. Bu şartla gidin dönün.

Sizin ailenizin olduğu şehirde yaşadığınız için bayramlarda eşinin memleketınde olmanız gerekır bence, siz onun ailesini sevmiyorsunuz evet ama eşinizde sizin annenızden hazetmıyo olabılır ve suankı sehırde yasamak ıstemeyebılır. evet gidin ama görümcenizin dediği gibi hizmet için değil bayramlasın zamanınızı gecırın ve gelın.

Okurken bile nasıl üzüldüm adınıza, siz kimbilir neler hissettiniz. Gitmek istemiyorsanız gitmeyin derim. Sonuçta eşinize orta bir yol bulmaya çalışıp teklif de sunmuşsunuz. Umarım ki sonrasında işler iyice karışmaz , daha da moralinizi bozacak olaylar olmaz.

gitme hiç eşin gitsin ona da karışma

mazeretin gayet kuvvetli gitme. degmiyor kim ne hakediyorsa ona göre davranın

Bence de gitmeyin,
maddi olarak değil, manevi olarak bile destek veremiyorsa insanlar, gücenirsin, zoruna da gider..
Haklısın ve annen de haklı bence..

Madem yeni evlisin, başta nasıl olursa sonrası da öyle gider..
Kadir kıymet bilmeyen kayınpeder, kayınvalide bile olsa mesafeyi koyacaksın gerektiği zaman..

Ben bunu öğrendim ama sonrasında 'değiştin ' deniyor ve insanların işine gelmiyor..

O yüzden baştan tavrınızı koyun bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…