Klişe olcak ama başlık: Eltim

herkes neden geline laf soyluyor, ayip olmus evet ama iyide olmus
madem okadar iyi bir kayinvalide biraz daha dusunceli olsunda eltiye sorarken ondanda ye bundanda yedin mi diye aynisini bu gelininede yapsin
 
Ayip ettigini dusunuyorum canim, diger arkadaslarda demis.

Sen kendini eltinin seviyesine dusurme, kv ve kp yazik gozunun icine bakiyorlarmis. Hic gerek yok. Sen degerini koru. Kv'nin diger geline iyi davranmasini anlayabiliyorum, 'huzursuzluk cikarip bizi bahane etmesin kus beyinli gelin' diyor aslinda her 'kizim sundanda al bundanda al' demesiyle.
Senin yerinde olsam (yalan soylemiim) o ortamda gecip otursaydi, ben yardim eder, ama ederkende eltiye az biraz bi laf sokardim sanirim. Ona cay mayda vermez, kv'demede verdirmezdim.
 
Bencede ayip etmissin.
Seninn kvden bir sikayetin yokken eltin yüzünden kadına yazik olmus..
Eltin zaten nasil biri oldugunu belli etmis
Kendine göre kozlari eline almis oynatiyor milletii allah korusun..
Sen kalbine sinmeyen şeyleri yapma..
 

Anneniz yerden göğe kadar haklı helal olsun ona. Kv kp belliki iyi insanlar eltiyi hoş tutma çabası oğullarının ferahı için. Madem size karşıda iyiler siz eski yolumuza devam edin. Aksi takdirde huyunu suyunu beğenmediğiniz elti den bir farkınız kalmaz
 
Senin de anladığın gibi ayıp etmişsin sana iyiler anlattığın kadarıyla sen asaletinden ödün verme ve basit insanlarla kendini kıyaslama elinden geleni yap ki bunu zaten büyüklerin net bir şekilde görür
 
kayınvalidenizin size karşı hiçbir kötülüğü yokmuş .bence eltiniz yüzünden kayınvalidenize haksızlık yapmayın.siz iyi anlaşmaya çalıştığınız halde kayınvalideniz size kötülük yapsaydı anlardım sizi.ama kayınvalideniz arada kötülük olmaması için bazı şeyleri alttan almaya çalışıyordur.keşke bütün kv ler yıkıcı değil hep yapıcı olsalar.
 
ben şeyi merak ettim ilk önce hanginiz evlendiniz?
 
Aman bosver yapma öyle. Yardım et kv ne. Yazık ben üzülürüm yani. O saygısızmıs bırak ya senin bir farkın olsun kv kaç yasında insan anlıyordur farkınızı içten ice ama davranışları değişmez ki arada oğulları var. Ikinize de aynı davranır sonuc olarak. Sen yine de saygı duy, yardım et. Kardeşimin eşi oturur annem onlara hizmet ederse ben üzülürdüm şahsen.
 
Yazik ya kayinvalidene ne gzl bnm kaynanamda bir melek gercekten bunu gururla soyluyorum ve kendimi cok sansli hissediyorum cunku esim tek erkek cocugu eltim yok yani.

ama kayinvalidenin kiymetini bil burda neler okuyoruz sen eltine uyma saygida kusur etme.
 
seni anlıyorum hırslanıyorsun senden çok kv ne yaptıklarına hırslanıyorsun, ama sen vicdanen bence onunla aynı olamazsın aynı seviyeye düşemezsin yazdıkların gibiysen eğer. kendini ezdirmeden kv sana nasılsa sende ona öyle ol bence, eltini hiç kayle alma derim ben
 
Napsin kadin, kotu mu davransin gelinine. İkinize de esit davraniyor iste. Kirilma ama `en cok beni sevsinler` modundan cikmalisin bence.
 
Her sey dunya da insanlara sunulmustur.ama gorene.....allah siz iki geline cok iyi k.v. vermis.ve biriniz bunu goruyo,deger biliyor,digeri ise gormuyor,siz de dogru yoldan cikariyor.bakin,iyilikler allah icindir...kullar sizi sasirtmasin.
 
Napsin kadin, kotu mu davransin gelinine. İkinize de esit davraniyor iste. Kirilma ama `en cok beni sevsinler` modundan cikmalisin bence.

anlatildigina gore ikisine esit davranmiyor, diger gelinin daha cok ustune dusuyor
ve evet en cok beni sevsinler modunda olmali cunku bunu hakediyor, diger gelin onlari insan yerine koymayacak yinede el ustunde tutulacak adaletsizlik bu
daha cok sevilmeyide isteyebilir ki istemiyorr ama bence hak ediyor
 
o çirkefmiş oğulları mutlu olsun diye alttan alıyorlarmış bi de sen aynısını yapma yazık insanlara madem o kadar iyiler en azıdan senden gülsün yüzleri hayır dualarını al
 
Konuyu ben mi açtım diye düşündüm bir an .tipAtip ayni durumdayız.konuma da bakabilirsin.ayni seyleri hissediyoruz.surekli nefsimle hesap yapıyorum.bizde bir de maddi Ayrım da var.istesem de onun gibi kişiliksiz olamam o Yüzden Allah rızası icin iyi olmaya devam edicem,biliyorum ki hep kv kp Tarafından hep aynıyız ,yaptıklarımı Allah icin yapacagım
 
beni sevin kaygım olmadı hiç.. Allaha şükür başından beri hatır gönül yıkmadım..
benim takıldığım nokta şu ; söylenmedik laf yapmadık hakaret kalmazken, o kişiyle aynı muameleyi görmem..
hatta onun üzerine düşülmesi..
aman gitmesin aman dursun diye..
bu noktada şeytan giriyo kolumun altına işte..
yoksa benlik hiçbi zaman sıkıntı olmadı.. soranlara iki oğlum iki kızım var diyen insanlar kv kp..
bana oturmaya geldiğinde benden habersiz buzdolabı üstündeki alışveriş listemi cebine atıp, biz işteyken tamamını evime getirip bırakan insanlar..
 
Evet bir anlık kızgınlıkla hata yapmışsınız ama düzeltilebilecek bir durum kafana çok takma.. onun da görüyorlardır içten içten biliyorlardır ama yapacak bir şey yok. Kv den en doğrusunu yapıyor, aklı başında bir kadınmış.
Sen de eltin yokken gönüllerini alırsın.
 

Maşallah diyorum tek kelimeyle. Şeytanın vesvesesine kapılma. Belki de onlarda Allah rızası için o kıza iyi davranıyorlar, sonuçta oğulları eşinden memnun olmasa dile getirirdi. Bırak senden daha iyi muamele görsün. Bu seninle kv-kp arasında olan birşey değil ki. Bırak onun üzerine düşsünler, ne var bunda. Eğer burada sorun varsa, üzülmeyin ama kıskançlık var demektir. Yani sizin kv-kp niz şuanda dünyada eşi benzeri az rastlanır insanlardan bence. Genelde burada okuduğumuz kadarıyla oğlumuzdan ne koparırsak kar diye düşünceleri var insanların. Sen sana yapılana şükret, gerisi kalbinde kötülük oluşturur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…