Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

Canım benim umudum kalmadı inan dün dünyam yıkıldı ama yapacak bişey yok Rabbim isterse verir istemezse vermez ama yaş 29 çok yaşlı anne olacam bu giidişle.

Canım dekort destekliyormuş şimdi klomeni 5 gün kullanıyoruz yaa bu dekortada aynı başlayacam ama doktora gidene kadar içilecekmiş.

biraz daha sabır canım rabbim kavuşturacak seni tavruna pes etme yeterki...:teselli:

Dr umu aradım lekelenmenin dahada siyahlaştığını yoğunlaşıp arttığını söyledim. Oda bugün sen bhcg yi tekrar yaptır bir bakalım emin olalım dedi. Akşam 5 te gidip yaptıracağım. Artık kendimi tanıyamıyorum hastamı oluyorum onu bile anlayamaz duruma geldim.

Zeyhatcım mrb. Ben de gecen ay aynı durumu yasadım öyle siyah akıntı oyle korkulacak bisey yok sonucta vucudumuza hormon yüklediğimiz için böyle olabilirmiş. Hatta doktorum bana buayda oyle olut-rsa yaptırmam için bir iğne verdi. Birde çatlama iğmesinde 15-16 gün sonra rengli olunabiliyor. Ben gecen ay beklenen adet tarihimden 5 gün önce oldum hesapladım iğne vurulduktan sonra 16. güne denk geliyor. Çünkü doktorum bana yumurta catladıktan 14 gün sonra adet baslar bu dongu hiç degişmez dedi. Ama inşallah sen hamilesindir.

PKO NASIL TEDAVı EDıLıR?
PKO mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Rahim iç tabakasının progesteron hormonu etkisinden mahrum kalması ve sürekli kalınlaşması belli bir süre sonra rahim iç tabakasında kanser öncesi değişiklikler oluşmasına (“endometrial hiperplazi&#8221, hastalık uzun süre devam ettiğinde ise bu tabakada kanser gelişmesine neden olabilir.
Dahası, PKO kadında androjen ("erkeklik") hormonlarının aşırı salgılandığı bir hastalıktır. Bu nedenle uzun vadede, kadında artmış androjen hormonlar kan lipit (yağ) metabolizmasını olumsuz etkilemekte, kalp-damar sistemi hastalıklarının ortaya çıkma riskini artırmaktadır.

Gebe kalamama sorunu nedeniyle incelenen bir çiftte sıklıkla PKO sorununa rastlanır ve tedavi, çocuk arzusu olup olmamasına göre değişir:

Çocuk arzusu olmayan bir kadında doğum kontrol hapları verilerek yumurtlama en temel aşamasından, yani folikül gelişim aşamasından durdurularak daha fazla sayıda kist gelişimi önlenir.

Doğum kontrol hapının içinde bulunan progesteron hormonu etkili maddeler de rahim iç tabakasında kanser öncüsü lezyon gelişimine karşı korurlar.

Çocuk arzusu olmayan bir kadında doğum kontrol hapları verilerek yumurtlama en temel aşamasından, yani folikül gelişim aşamasından durdurularak daha fazla sayıda kist gelişimi önlenir. Doğum kontrol hapının içinde bulunan progesteron hormonu etkili maddeler de rahim iç tabakasında kanser öncüsü lezyon gelişimine karşı korurlar.

Tüylenmenin temel sorun olduğu durumlarda erkeklik hormonu salgısını azaltan veya hormonların kıl folikülüne etkisini engelleyen çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur.

Doğum kontrol hapı kullanamayan veya kullanmak istemeyen kadınlarda rahim iç tabakasının korunmasına yönelik olarak adet düzeninin belirli aralıklarla progesteron hormonu verilmesi yoluyla sağlanması gerekir.

Çocuk isteyen bir kadında ise yumurtlamayı sağlamak amacıyla ağızdan veya enjeksiyon yoluyla çeşitli hormonal ilaçlar verilerek “ovulasyon induksiyonu” yapılır ("yumurtlamayı sağlamak için ilaç verilmesi"). PKO'lu kadınların yumurtalıkları bu ilaçlara çok hassas olduklarından tedaviye çok fazla sayıda folikülün aynı anda gelişmesiyle cevap verebilirler. Bu yüzden PKO durumunda yumurtlama tedavisi çok dikkatli yapılır ve sıkı takip edilir.

Kilo verilmesi tedaviye önemli katkılarda bulunur. Vücut ağırlığının %5 oranında azalması bile yumurtlamanın geri dönmesini sağlayabilir.

Şeker hastalığı veya şeker hastalığı eğilimi saptandığında bu durumun çeşitli ilaçlarla tedavisi mümkün olabilmektedir.

Laparoskopiyle yumurtalıklara ufak delikler açılarak (“drilling&#8221 foliküllerin sayıca azalması ve kısır döngünün kırılması sağlanabilir, ancak bu yöntem en son kullanılması gereken yöntemlerden biridir.

nostok canım, seldam ve mehtapcıım için Aminn diyorum öncelikle..
bizim için de sağol bitanem duaların için..hayırlısıyla inanıyorum ki, balım, umutlu ve ben de hamiş olacağız bigün. ve hatta bu topikteki umutla bekleyen herkes...

gerçekten de burası farklı canıım, görmesekte birbirimizi gerçek dost olduk hep..olacağız da her zaman...bende senin duacınım canım her zaman..çok öptümm seniii

dualarımız seninle.rufeydanın bebişi gel hadi gel.
bol şans canım.
:Saruboceq:
aminn canım inşalllahhhhhhhhhhhhh
rufeyda adet tarihinde yanlışlık var heralden bugün çatlatma iğneni olcaksan daha 15 gün var demi.biz listeye neden 7 eylül yazmışız.değiştirim ben onu.

canım asslında tarihim 7 eylül dü ama ara kanama olunca tarihim degişti
artık yeni tarih ya 23 ya 24 sanırım bende bilmiyorum:)
inşallah olmam da hamiş olurum:CüvCüv:

canım valla bende bişi anlamadım göğüslerim sertleşti ucları koyulaştı karnım acayip kurulduyo bence ben galiba erken görecem kırmızıları onun belirtisi galiba arada sırada böyle erken gelir benimki:çok üzgünüm:

Şimdi Farlutal a başladım adet olursam 5. gün klomen günde 3 tane içicem ve yanında Dekort diye bi ilaç verdi...
n
slm ceydammm 13 14 yaslarında adetım cok uzun suruyodu doktora gıttım bana dogum knrl hapı verdı 6 ay kullandım sonra bıraktım 3 ay adet olmadım doktor buseferde farlutal verdı 6 ay kullandım sonra ben her ay bunumu kullancam dedım bıraktım 7 ay adet olmadım daha sonra 8 ayda adet oldum ogun bugun adetlerım cok sukur duzenlı bence bunyenı bu farlutal alıstırma bırak bekle alısınca her ay ıstıyo bunye onsuz adet olamaz hala gelıyo ınsan hoscakal..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…