Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

arkadaşlar bir yazı buldum ekliyorum.
internetten bir siteden alıntı yaptım.

Sperm hücreleri genital kanalda 5 güne kadar canlı kalabilir; yumurta hücresi ise yumurtlamadan sonra yalnızca 12-24 saat yasayabilir. Bu nedenle yumurtlama olduğu anda spermlerin yumurta hücresini, fal-lop tüpü içinde (kanalda) bekliyor olmaları veya kısa zamanda oraya ulaşmaları gerekir. Erkekteki sperm sayısı her boşalmayla birlikte azalır. Erkeğin spermlerinin dölleme yeteneğinin özellikle sabahları daha yüksek olduğuna dair görüşler vardır ve bu nedenle sabah ilişkide bulunmak uygun olabilir. Ancak elbette bu, tüm çiftler için rahat olmayabilir. Dolayısıyla, bu öneri uyulması zor bir öneridir. Bazı calısmalarsa düzenli olarak haftada iki kez düzenli olarak ilişkide bulunulmasının kolay hamile kalmada etkili olacağını gösteriyor. Ancak, bizim önerimiz verimli günlerden birkaç gün öncesinde sperm sayısının azalmaması için cinsel perhizde bulunulması ve verimli günlerde gün asın beraber olunmasıdır. Yani, günün saatinin önemine inanmıyoruz.

bunu bende okumustum bırde sıze cok ılgınc bır yazı gonderecegım sanırım bunu nurtopu bılır sperm hucrelerı yumurtayı beklerken vagına kendını temızleme gudusu ıle antıkor uretıyormus ve bu antıkor spermlerın olmesını saglıyormus bu ıse tespıt edılemıyormus hanı sebepsız kısırlık denıyor ya en buyuk nedenlerınden bırıde buymus

alminasım evet böyle bi şey var
bundan şüphe edilirse ve o bölgeden sıvı alınıp incelenirse antikor olup olmadığı anlaşılabiliyor
ama sanırrım aşılama ile bu yeniliyor.
aşılamada spermler direk rahme konuluyor ya
spermler vaginayı korunarak geçmiş oluyor

ama tespıtı cok zormus dımı nurtopum ılıskıden sonrakı 2 saat ıcınde alınıyormus o sıvı oda dogru sonuc vermıyormus

Kadında ve erkekte bulunabilir. Rutin kısırlık araştırma testi olarak kullanımı son derece azalmıştır. Çünkü çiftin takip ve tedavisinin programlanmasında etkisi yoktur.

Sistemik veya lokal olabilir.

Sperm kuyruğuna bağlı olanlar motiliteye ve servikal mukusu geçmeye olumsuz etki yapabilir

Sperm başına bağlı olanlar fertilizasyon veya embryo gelişimine etki edebilir

Hangi test antikor belirlemede en iyi?

Hangi izotip infertilite ile ilişkili??

Hangi oranda test + liği anlamlı?

En iyi ted metodu hangisi?? BU KONUDA KESıNLEŞMıŞ ORTAK BıR GÖRÜŞ YOKTUR.

WHO; %50 den fazla sperme IgG veya IgA bağlanmış ise klinik anlamlı olabilir.(1992)

Genel görüş; başka faktör yoksa sadece ASA varlığı komplet infertiliteye (steriliteye) sebep olamaz.

Önerilen tedaviler

Spermlerin yıkanması

IUI (AŞILAMA)

IVF

ICSI

Kortikosteroidler zararlı olabilir, kullanılmamalı

ASA tetkiki yerine erkek faktörüne ampirik yaklaşım yeterli gebelik oranı sağlar

IUI..(2-3 KEZ AŞILAMA YAPILIR BAŞARILI OLMAZSA ICSI UYGUN TEDAVıDıR.

nurtopum bırsey soracagım sımdı benım adetımden 4 gun gectı ıdrar testı yaptım negatıf cıktı acaba kan testınde kesın sonuc cıkarmııı

yani şu an bebek varsa bile idrarda negatif çıkma ihtimali var geç döllenme olmuşsa
ne zaman yumurtladığını biliyon mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…