hayatçığım benim de geçen ay bir tanesi büyümüştü hatta çatlatma iğnesi yaptırmıştım ama kısmet olmadı işte. bu ay 2. defa klomen kullandım fakat yumurta pek yoktu. coraspın verdi günde yarım tane. Bugün adetimin 15. günü olmasına rağmen sadece 14 mm olmuş yumurtambenneyaptımki senin yumurtaların yavaş büyüyor dedi bana. çarşamba yine gel bi daha bakalım dedi. yaa herseferinde de vajınal ultrasyonla bakıyotahriş neyim oldum tatlım yaa
Bir şey daha paylaşmak istiyorum. Kendi takvimime göre ben çatlatma iğnesinden 14 veya 15 gün sonra regl oluyorum. 18'i bulmamış hiç.
Kızlarrr çatlatıcııı iğneee kullananan olmadımı hiçç göbekten olan yaa sorumun cevabını alamadım :dilcikar:
canım çatlama ve olgunlaşma süreci genel olarak adet gördüğün ilk günden itibaren 10-16. günler arasıdır. ama genel olarak ve adeti düzenli kişilerde. Fakat birçok istisna var. Mesela regl tarihinden itibaren 6. 7. günde yumurtası çatlayanlar olduğu gibi benim gibi regl tarihinden itibaren 17. 18. günlerde bile yumurtaları geç çatlayanlar mevcut. Yani çok kesin bir kuralı yok.merhaba kızlar
ben bi şey sormak istiyorum 13 aralıkta adet oldum drum 16 ve 28 ilişkiye girmemizi söyledi yumurtaların çatlaması ne zaman oluyor benim hiç bilmiyorum çatladıgı zamanmı bebek oluşuyo yada sperm o sırda yumurtada mı olmuş oluyor
ne saçma şeyler sordum ama bilmiyorum ne yapayım gülmeyin :))
Kızlarrr çatlatıcııı iğneee kullananan olmadımı hiçç göbekten olan yaa sorumun cevabını alamadım :dilcikar:
canım çatlama ve olgunlaşma süreci genel olarak adet gördüğün ilk günden itibaren 10-16. günler arasıdır. ama genel olarak ve adeti düzenli kişilerde. Fakat birçok istisna var. Mesela regl tarihinden itibaren 6. 7. günde yumurtası çatlayanlar olduğu gibi benim gibi regl tarihinden itibaren 17. 18. günlerde bile yumurtaları geç çatlayanlar mevcut. Yani çok kesin bir kuralı yok.
Gebelik ise şöyle oluşuyor. Senin yumurtaların olgunlaşıp çatlıyor ve tüplere bırakılıyor. Tüplere bırakılan yumurta 12 ile 24 saat arası yaşıyor. Hamile kalman için tam bu sırada tüplerde çatlamış yumurtanın ve spermin birleşmesi lazım. Birleştiklerinde bölünerek büyüyorlar ve yuvarlanarak rahim içine düşüyorlar. Rahim içinde en uygun yere yerleşiyorlar. İşte gebelik böyle başlıyor. Döllenmeden itibaren rahime yerleşme süreci 9-12 gün arası sürüyor.
çok mu uzattımmm...inşallah açıklayıcı olmuştur
aminnnnn canım....ALLAH tüm isteyenlerle birlikte banada versin.a.s.a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?