Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

nostok arkadaşım hoşbulduk okuduğum kadarıyla hamişler çoğalmış darısı bizim başımıza müsait zamanımda daha çok yazışırız hayırlı günler...

sağol canım cevabın için ben de internette yaptığım araştırma sonucunda polikistik over çok sayısa küçük yumurtalara sahip olan yumurtalıklar için kullanılıyormuş ama polikistik over sendromu tamamn farklı bişey miş.onda adet düzensizliği, tüylenme gizi belirtileri oluyormuş ve şeker hastalığı ile bağlantı kurulduğundan onların tedavi biçimi çok farklıymış. doktorlar bu iki kavramın birbirine karıştırılmaması gerektiğini söylüyolar.

bir de pkolu olduğunu söyleyen ama tüylenme ve adet gecikmesi gibi sıkıntıları olmayan birkaç arkadaşın mesajını okudum burda. br doktorun makalesinden alıntıdır.ben de okkyunca rahatladım. polikistik bizim yumurtalığımızın şekliymiş.her kadında görülmezmiş. yani çok yumurta adayımız var" poli" kelimesinden geliyo çok anlamında.polikistik over sendromu ise bambaşka bişey o tedavi süreci bambaşka olan bir rahatsızlık.ben doktoruma sorduğumda bu bi rahatsızlık mı dediğim de hayır sadece çok yumurtan var onun için böyle deniyo demişti ama bidaghaki hafta daha ayrıntılı öğrenicem.görünüm açısından benzediği için böyle söyleniyomuş ama polikistik over sendromu hormon tahlillerinde mutlaka kendini belli eden bişeymiş. adet düzensizliği tüylenme yapıyormuş biz de bu yok. bu alıntıyı okyunca rahatlıcaksınız:

"
Polikistik over (PKO), ultrasonografide yumurtalıkların görünüşünü ifade eden bir tanımdır. Polikistik over sendromu ile karıştırılmamalıdır. Pekçok kadının ultrasonografik gürüntüsü polikisitk olabilir ancak hormonal değerler ve klinik tablo tamamen normal bulunur. Genel popülasyonda kadınların %20'sinde polikistik görünüşlü overler vardır. Polikistik over sendromu (PKOS) ise bir belirtiler grubudur ve hastalığı yani patolojiyi ifade eder. PKO ve PKOS iki farklı tanımdır."

merhaba kızlar ben aranıza yeni aktıldım ama bir kaç aydır mesajlarınızı takip ediyorum. bende pco luyum. pazartesi doktora gittim iltihap ve mantarda çıktı. ilaçsız adet olamıyorum. dr adet olmam için ilaç verdi ve adetin 3. günü gel dedi. adet bitincede rahim filmi istedi. sizlere sormak istediğim bir şey var. bende sürekli akıntı olduğu için yumurtlayıp yumurtlamadığımı anlayamıyorum. ama geçen ay bitkisel kür denedim. 14 gün boyunce bal çörek otu tarçın yedim ve adaçayı içtim. 20 gün tuvallette vajinamdan şeffaf renkli 10-12 cm civarında bir şeyin sarktığını gördüm ve elimle temizledim. acaba yumurtlamış olabilirmiyim.

a.s canim ben Newyorka yakin bir bolgedeyim yaklasik 6 yil once bekarken gelmistim buraya Tr'de esimle evlendikten sonra tekrar buraya gelip yerlestik.. dedigin gibi burada sartlar biraz farkli sigortan olsa bile bircok seyi karsilamiyor ozellikle benim yeni doktorumda fiyatlar ucmus durumda :1shok: biz daha tedavinin basindayiz mecburen bebek icin karsilayacagiz.. onun icin birsuru planim var ve bir cok firsat.. ah bir gelse..

bu arada takip edenler bilir adetim geldikten sonra hormon testlerim tekrarlanacak birde hsg ve sono filmleri cekilecek esiminde vermesi gereken testler var doktorum sonuclara gore yeni tedavi uygulayacak.. yarin icin randevu verdiler ultrasonla bakilacak birde kan verecegim tekrar seker vs. degerlerim icin.. icinde bulundugumuz durum gercekten cok zor moral ve sabir gerektiriyor Allahim hepimize kolaylik versin..:Saruboceq:

canım hsg yi duymuştum doğruysa eğer rahim filmi idi peki sono nedir....ben hiç duymamıştım...:uhm:

merhaba arkadaşlar ben yeniyim bende gonephanla glukofen kullanmıştım ve hamile kalmıştım 1.5 yaşında oğlum var şu anda.inanın 5gün kullandım ve hamile kaldım gerçkten etkisini gördüm inşallah allah isteyen herkeze bebiş verir annelik duygusunu tattırır.

Rabbim hayırlı ,iyi haberlerle döndürsün inşallah seni:Saruboceq::Saruboceq:..güzel haberlerini bekliyorumŞeniz

Rabbim hayırlı ,iyi haberlerle döndürsün inşallah seni:Saruboceq::Saruboceq:..güzel haberlerini bekliyorumŞeniz

sagolasin canim arkadasim :1hug: dualarini eksik etme.. sendende guzel haberler bekliyorum.. insallah bebisin icinde saglikli sihhatli gelisir.. :Saruboceq:

canım hsg yi duymuştum doğruysa eğer rahim filmi idi peki sono nedir....ben hiç duymamıştım...:uhm:

a.s canim sononun acilimi 'Sonohysterography' seklinde..sulu ultrasonografi demek..yeni yayginlasan bir rahim ici inceleme yontemi..(fiyati 575 $) rahim içine, hazneden geçilerek kateter yardımı ile serum fizyolojik veriliyor. aynı zamanda ultrasonografi ile takip edilerek rahim dolduruluyor yani rahim ici bosluguna arindirilmis tuzlu su birakilarak net bir goruntu elde ediliyor. ve rahim içinde yer kaplayan oluşumlar (myom, polip) varsa gözlenmeye çalışıliyor. doktorumun bana soyledigi hamilelige engel olacak ne varsa en kucuk noktasina kadar sono sayesinde gorulebiliyor..

rahim agzi veya rahim icinde olusabilecek endometrial poliplerin (polipler; küçük ve çoğu zaman iyi huylu küçük tümoral oluşumlardır) tanısında kulanilabilen bir yontemdir.
Hsg (rahim filmi) büyük poliplerin saptanmasında yardımcı olabilir ancak küçük polipler gözden kaçabileceği için tanıda yeri çok fazla değildir.
Polip tanısı büyük oranda transvajinal ultrasonografi ile konur. Ancak yalancı polipler ile karışabilir. Rutin ultrason incelemesi yerine rahim iç boşluğunu daha iyi gösteren sulu ultrasonografi (sonohisterografi - sono) polip tanısında en etkili yöntemlerden birisidir. Rutin transvajinal ultrasonografinin polipleri saptamadaki duyarlılığı %66 iken sonohisterografinin duyarlılığı %100'dür.

ayni zamanda sono tekrarlayan gebelik kaybinda, sebepsiz infertilitede uygulanan degerli bir yontemdir.

asagidaki linkte sivi verilmeden onceki ve verildikten sonraki sono goruntusunu inceleyebilirsin..
http://www.nufw.com.au/sonohyst.htm

bende bu teknigi yeni duydum bildigim kadariyla anlatmaya calistim eger bu konu hakkinda bilgisi olan arkadaslarimiz varsa yine yazsinlar birde Turkiyede ne sıklıkla uygulaniyor merak ediyorum paylasimlarinizi bekliyorum..:1hug:

BiSMiLLAHiRRAHMANiRRAHiM

23-02-2009 İTİBARİYLE LİSTEMİZ

*************KLOMEN VEYA GONAPHENE İLE HAMİŞ KALANLAR**************

BABYFACE:::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
TUSE2006 ::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
EMİNEKAYA:::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
GİZNUR:::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
COCOSH:::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
gurbetgelini::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
EYLUL166 ::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE :hooray:
BEYAZBULUT:::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
fındıkk kurdum 81:::::::::::::::::::::GONAPHENE
irem34:::::::::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE :hooray:
xzeynep:::::::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
moril::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
YİĞİDO17:::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ
SEMA3455:::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ :hooray:
ROSEM:::::::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
BEYAZ MELEK:::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ
elifecan:::::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ
esrako:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ :hooray:
MİLKSHAKE :::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
BAŞAK 35:::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
beyz@:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
aabeyazmelek::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
maviş83::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
pushing:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOME N
((eslem)):::::::::::::::::::::::::::::::::::: İLAÇSIZ
sevil78::::::::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
melek_law:::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
mehtap gülü::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ :hooray:
sebossk:::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
ARZU38 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ
güngüneş:::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
ces_nar:::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
interhat::::::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ
deryamatrix::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
nlgunözkan23::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
sudeyoncaa::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
samyeli26::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
ggezgin::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
zeytinn79:::::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ :hooray:
melankolia:::::::::::::::::::::::::::::::::::
zeze26:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

***********************KLOMEN VEYA GONAPHENE KULLANANLAR**************************

ŞUBAT AYI LİSTESİ

arifeyvz ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::1 ŞUBAT ???????
a.akilli ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::6 ŞUBAT ???????
nese_206::::::::::::::::::::::::::::::::::::8 ŞUBAT ???????
papatyaaaa:::::::::::::::::::::::::::::::::10 ŞUBAT???????
ummahan_d::::::::::::::::::::::::::::::::10 ŞUBAT???????
APPLEARZU::::::::::::::::::::::::::::::14 ŞUBAT ???????
mavi rüya::::::::::::::::::::::::::::::::::::18 ŞUBAT ???????
hcgl_emilya:::::::::::::::::::::::::::::::::20 ŞUBAT ???????
bebişim52:::::::::::::::::::::::::::::::::::21 ŞUBAT ???????
incisu::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::22 ŞUBAT ???????
BeyaAZz:::::::::::::::::::::::::::::::::::::26 ŞUBAT
guleysa:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::26 ŞUBAT
ceylan:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::26 ŞUBAT
RANA.ABLE. ::::::::::::::::::::::::::::::27 ŞUBAT
ceylan83:::::::::::::::::::::::::::::::::::::28 ŞUBAT
serpil2003:::::::::::::::::::::::::::::::::::28 ŞUBAT
bilhun::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::28 ŞUBAT

MART AYI LİSTESİ

karamelek-07::::::::::::::::::::::::::::::::1 MART
cerot :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::3 MART
hulyaeyup::::::::::::::::::::::::::::::::::::3 MART
bernadette::::::::::::::::::::::::::::::::::::3 MART
Hayat70:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::4 MART
seldafid::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::5 MART
ebrunisa:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::5 MART
bihter41::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::5 MART
zeytin1007::::::::::::::::::::::::::::::::::::7 MART
merseray :::::::::::::::::::::::::::::::::::::8 MART
cangum::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::8 MART
simarik_gril:::::::::::::::::::::::::::::::::::9 MART
BLACK_PEARL:::::::::::::::::::::::::::10 MART
aymuel::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::12 MART
nilufer_3457:::::::::::::::::::::::::::::::::13 MART
deniz588:::::::::::::::::::::::::::::::::::::14 MART
askkizi::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::15 MART
26eser26:::::::::::::::::::::::::::::::::::::17 MART
pınar77::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::17 MART
nostok:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::17 MART
sweetbaby:::::::::::::::::::::::::::::::::::17 MART
kelebekafyon1::::::::::::::::::::::::::::::18 MART
nisan 13:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::20 MART
esemos::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::21 MART
reyyan86::::::::::::::::::::::::::::::::::::::22 MART

reyyancim saglik olsun guzelim uzulme sen :teselli: yeni bir ay yeni bir umut diyelim bol sanslar..

selam böyle güzel şeyler okuyunca daha mutlu oluyoruz.inşallah bizlerde hamile kalabiliriz senin gibi.

kızlar merhaba a.s.
kaç gündür bende giremiyordum özlemişim sizleri yazılanları okudum aramıza yeni katılanlar olmuş hepiniz hoşgeldiniz ugur getirirsiniz inşallah bizlerede

günaydın kızlar..sevilcim duana içtenlikle amin diyorum rabbim kısa zmanda hayırlısı ile bebiş nasip etsin bizlere..sende dikkat et kendine..seldacım ne haber cicim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…