Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

kızlar doktorum bana bu ay aşılama yapalım dedi özele gidiyorum ne kadara maal oluyor bileniniz varsa bana söyleyin lütfen çok fazlaysa ertelemek zorunda kalacazyasakkelime:çok üzgünüm:

kızlar herkese selam!

baya zamandır giremiyordum siteye... baktım ki bir sürü yeni hamiş adayımız olmuş... herkes için hayırlısıolur inşallah...

ben 11 şubatta regl oldum ve reglin 5. günü klomene başladım. dün klomen bitti. yarın doktora gidicem! bakalım yumurtalar büyümüşmü? bu ay pek düşünmedim aslında siteye de o yüzden pek girmedim... bakalım kafayı biraz rahat bırakınca yumurtalarda rahat rahat büyüyormu? gerçi daha büyümeye devam eder ama rahat hissediyorum kendimi! ve kendimide dinlemiyorum! o yüzden ay kasığımmı ağrıyo şurammı batıyo demiyorum bakalım... inşallah hayırlısı olur...

BiSMiLLAHiRRAHMANiRRAHiM

21-02-2009 İTİBARİYLE LİSTEMİZ

*************KLOMEN VEYA GONAPHENE İLE HAMİŞ KALANLAR**************

BABYFACE:::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
TUSE2006 ::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
EMİNEKAYA:::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
GİZNUR:::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
COCOSH:::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
gurbetgelini::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
EYLUL166 ::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE :hooray:
BEYAZBULUT:::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
fındıkk kurdum 81:::::::::::::::::::::GONAPHENE
irem34:::::::::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE :hooray:
xzeynep:::::::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
moril::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
YİĞİDO17:::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ
SEMA3455:::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ :hooray:
ROSEM:::::::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
BEYAZ MELEK:::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ
elifecan:::::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ
esrako:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ :hooray:
MİLKSHAKE :::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
BAŞAK 35:::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
beyz@:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
aabeyazmelek::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
maviş83::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
pushing:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOME N
((eslem)):::::::::::::::::::::::::::::::::::: İLAÇSIZ
sevil78::::::::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
melek_law:::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
mehtap gülü::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ :hooray:
sebossk:::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
ARZU38 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ
güngüneş:::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN
ces_nar:::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
interhat::::::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ
deryamatrix::::::::::::::::::::::::::::::GONAPHENE
nlgunözkan23::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
sudeyoncaa::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
samyeli26::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
ggezgin::::::::::::::::::::::::::::::::::::::KLOMEN :hooray:
zeytinn79:::::::::::::::::::::::::::::::::::::İLAÇSIZ :hooray:
melankolia:::::::::::::::::::::::::::::::::::
zeze26:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

***********************KLOMEN VEYA GONAPHENE KULLANANLAR**************************

ŞUBAT AYI LİSTESİ

arifeyvz ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::1 ŞUBAT ???????
a.akilli ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::6 ŞUBAT ???????
nese_206::::::::::::::::::::::::::::::::::::8 ŞUBAT ???????
papatyaaaa:::::::::::::::::::::::::::::::::10 ŞUBAT???????
ummahan_d::::::::::::::::::::::::::::::::10 ŞUBAT???????
APPLEARZU::::::::::::::::::::::::::::::14 ŞUBAT ???????
mavi rüya::::::::::::::::::::::::::::::::::::18 ŞUBAT ???????
hcgl_emilya:::::::::::::::::::::::::::::::::20 ŞUBAT ???????
BAHTIM::::::::::::::::::::::::::::::::::::::20 ŞUBAT ???????
bebişim52:::::::::::::::::::::::::::::::::::21 ŞUBAT
Balsurat::::::::::::::::::::::::::::::::::::::22 ŞUBAT
incisu::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::22 ŞUBAT
reyyan86:::::::::::::::::::::::::::::::::::::24 ŞUBAT
BeyaAZz:::::::::::::::::::::::::::::::::::::26 ŞUBAT
guleysa:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::26 ŞUBAT
ceylan:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::26 ŞUBAT
RANA.ABLE. ::::::::::::::::::::::::::::::27 ŞUBAT
ceylan83:::::::::::::::::::::::::::::::::::::28 ŞUBAT
serpil2003:::::::::::::::::::::::::::::::::::28 ŞUBAT
bilhun::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::28 ŞUBAT

MART AYI LİSTESİ

karamelek-07::::::::::::::::::::::::::::::::1 MART
cerot :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::3 MART
hulyaeyup::::::::::::::::::::::::::::::::::::3 MART
bernadette::::::::::::::::::::::::::::::::::::3 MART
Hayat70:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::4 MART
seldafid::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::5 MART
ebrunisa:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::5 MART
bihter41::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::5 MART
zeytin1007::::::::::::::::::::::::::::::::::::7 MART
merseray :::::::::::::::::::::::::::::::::::::8 MART
cangum::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::8 MART
simarik_gril:::::::::::::::::::::::::::::::::::9 MART
BLACK_PEARL:::::::::::::::::::::::::::10 MART
aymuel::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::12 MART
nilufer_3457:::::::::::::::::::::::::::::::::13 MART
deniz588:::::::::::::::::::::::::::::::::::::14 MART
askkizi::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::15 MART
26eser26:::::::::::::::::::::::::::::::::::::17 MART
pınar77::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::17 MART
nostok:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::17 MART
sweetbaby:::::::::::::::::::::::::::::::::::17 MART
kelebekafyon1::::::::::::::::::::::::::::::18 MART
nisan 13:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::20 MART
esemos::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::21 MART

ben bu gün adet oldum ilk defa 29. günümde mart 20 olarak değiştirebilirsiniz....

merhaba arkadaslar benım adet tarıhım 18 mart insallah olmam:jeyyar::j14 martta dogum gunum ınsallah :Saruboceq:bana ugur getirir mart ayı. herkese getırsın.hepimiz hamis olalım.bebeıslerımız olsun

kızlar ben bugün kırmızıyı gördüm biraz erken geldi bu ay dün kü testten umutlanmıştım ama olmadı yine Çok üzgünüm çoook yeni tarihim 21 mart..

seldacım koptum ya ne güzel düşmüş :roflol: bir yumurtayı tutamadık deseydin... simeraycım bazen uzaklaşmak en iyisi valla bende bazen hiç girmeyeyim bu siteler diyorum ama yinede günde bir kez ugruyorum...kafadan atmak lazım bu düşünceleri ama kolay olmuyor maalesef..sevilcim nasılsın?cerot bu hafta dogru dürüst ugramadı neden acaba ?

arkadaşlar bişey soracam doktorlar tüplerimiz açıkmı deyilmi bakmadan klomen veriyor bizde kulanıyoruz ya tüpler kapalıysa bu kadar ay boşuna ugraşmış olmuyormuyuz neden ilk tüplerimize bakmıyorlarda klomen veriyorlar benim doktorda bana klomen bitince gel falan demedi 3 gün oldu biteli ancak pazartesi gidebilirim doktora oda geç olurmu acaba of ya

Banada drum ilaçtan sonra flim çekelim dedi..
Doktora hayırr ben ilk aydan tedavime başlarken çektirmek istiyorum dedim..İlacımı adet zamanı aldım ve adet bitiminde de dr rahim flimi çekti..
Bazı drların yanlış yaptıgını düşünüyorumm ilk önce kanallara bakılması gerekirrr.Hele aşılama yapılanlara bile çekmeyen drları duyuyorum ya o zaman yuhh diyorum sizde doktormusunuz
:dilcikar:

Ranacım canım beni listeden çıkartırsınn kırmızılarrr geldii hoşgeldiii sefalarr getirdiiii..Daha ilaç kullanmıycam canımm daha kalmayım buralarda.Herkezzın rabbım tez zamanda yüzünü güldürsün inşallahhh :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

balım hakkında hayırlısı olsun canım inşallah önümüzdeki ay kavuşursun bebişine 1 hafta sonra peşinden geliyorum canım yalnız bırakmam seni:)))

kızlar doktorum bana bu ay aşılama yapalım dedi özele gidiyorum ne kadara maal oluyor bileniniz varsa bana söyleyin lütfen çok fazlaysa ertelemek zorunda kalacazyasakkelime:çok üzgünüm:

canım benim gittiğim doktor 250 bine yapıyor bu kişi prof diğerlerini bilmiyrm canım.:uhm:

mrb kızlar .deneyimlerinize,bilginize ihtiyacım var . bana akıl verin.ben doktordan geldin. moralim çok iyiydi ama bozuldu.ya bişeyi anlamadım. ultrasonda baktı sağ da da solda da 5-6 adet folikül gördü.yani küçük çok sayıda yumurta adayı.klomene başladık günde 2 tane haftasonu yine gidicem ilaçla yumurta gelişimini sağlayamazsak iğneye geçicez dedi ama benim çok sayıda yumurta adayım olduğu için iğne de hepsini aynı anda büyüteceğinden sakıncalı olabilirmiş ama ilaç işe yaramazasa vakit kaybetmeden geçeriz dedi. ağzından bi kelime çıktı polikistik over görünümünde diye. ben de sordum bu bi rahatsızlık mı dedim hayır dedi. kist filan yok dimi dedim hayır,zaten olsa gebelik tedavisine başlayamayız dedi.sadce küçük çok sayıda yumurtan var dedi bu da 10 kadından birinde görünür dedi. şimdi kafama takıldı yani bende garip bi durum var ozaman her kadında olduğu gibi değil yani. polikistik over ı araştırdım.şöyle diyo.

"Polikistik over sendromunun oluşumu
Kadın vücudunda bulunan iki yumurtalık, bir adet döneminde döllenmeye müsait bir olgun yumurta geliştirir. Bu yumurta gelişimini ve olgunlaşmasını “follikül” adı verilen içi sıvı dolu bir kesecikte tamamlar. Polikistik Over Sendromu’nda ise birçok yumurta aynı anda olgunlaşmaya çalışır fakat bunu başaramazlar. Sonuçta bir çok yumurta vardır ama bunların hiçbiri gelişip döllenme yeteneği kazanamazlar. Ultrason muayenesinde ise yumurtalıklar, içerisinde gelişmemiş yumurta bulunan bir çok kesecik yani birçok kist şeklinde görülür.Özellikle bir hanım düzensiz adet görüyor, tüylenmede artış mevcut ve kilosu da normalin üzerinde ise, bu sendromdan kuvvetle şüphelenilmeli ve gerekli muayene, ultrason ve tetkikler yapılarak durum açıklığa kavuşturulmalıdır. "

"Bazen ultrason muayenesinde yumurtalıkların görüntüsü Polikistik Over Sendromu gibi izlenebilir. Bunu gerçek Polikistik Over Sendromu ile karıştırmamak gerekir. Adetler düzenli olabilir, kilo fazlalığı ve tüylenmede artış olmayabilir fakat yapılan ultrason muayenesi sonucu yumurtalıkların polikistik görüntüde olduğu ifade edilebilir. Böyle durumlarda da 1 yıl korunmasız düzenli ilişkiye rağmen gebelik oluşmuyorsa mutlaka bir merkeze başvurulmalıd

Tıbbi tedavi ve kilo kaybı sonucunda adette önemli oranda düzelme olabilmekte, yumurtlama probleminin ortadan kalkmasıyla bazen gebelik kendiliğinden oluşabilmektedir. Ancak bu işlemlerden sonra adet düzensizliği devam ediyorsa, yumurtlamayı uyaran ilaçlar ve hormon iğneleri uygulanabilir. Bu takipler sonucu gelişen yumurtalardan normal ilişki önerilerek veya aşılama yöntemi ile gebelik oluşturulmaya çalışılır. 3-4 kez yapılan takip ve aşılama ile gebelik elde edilememiş ise tüp bebek yöntemine geçilmesi önerilir." diyo.

yani görünüm çok sayıda yumurta olayı bana uyuyo ama en önemli belirtileri adet düzensizliği,tüylenme falanmış. ama benim hormon değerlerim normal çıktı. adetlerim çok düzenlidir hiç şaşmaz, tüylenme müylenme yok. çünkü bu durum gebe kalmayı zorlaştırıyomuş,ya çok korktuuuummmmmmmm. ne demek bu . nasıl sabredicem ben haftaya kadar. akıl verin bana.

Beni listeden sile bilirsinizs kırmızıları gördüm yanlız hiç üzülmüyorum bu ay hsg çekilicek edetimden sonra ve sonun da aşılama yapılacak bu aşılama nasıl bişe nasıl olcak bileniniz varmı nekadara mal olur bide

ya arkadaşlar klomenden sonra kasıklarda olması yumurtaların çatlamsı anlamına mı geliyor ayrıca adetim biteli 6 gün olmasına ragmen bu gün yine kanla karışık akıntım geldi ilaçla alaklımı acaba iyice stres oldum pazartesi iyi bi doktora gideyim bari

SWEET BABY canım özellikle senin için yazıyorum bak okumuş ılduğun polikist over sendromu yani hastalık embriyo oluşsa bile oluşan kistler mantar gibi çoğalarak ebmriyonun stünü kapatıyor ve adet kanaması gibi düşürüyor bu sendromlu kişilerde kanama 50 günde yada 3 ayda olabiliyor.bu hastalıktır canım üzerine basarak söylüyorum....şimdi senin durumuna geleyim POLİ zaten latincede çok demek polikistik denilen kadın çok sayıda yumurta üreten ve hangi gün üreteceği tam kestirilemeyen kadın tipi hep diyoruz ya 14. 13. gün kritiktir diye polikistikler için bu pek sölenemiyor ayrıca polikistik kadın çok geç menepoza girer aslında sağlıklı bir durumda diyebiliriz....bende ploikistik bir kadınım doktorumla bu konu üzerinde yoğun bir şekilde konuştuk zaten kendimde biyoloji öğretmeniyim umarım yardımcı olabilmişimdir...

kasıklarında ağrı oması normal herkezde aynı durum söz konusu korkmana gerek yok...

bugün reglimin 11. günü ve sabah doktor 10mm ve 12 mm yumurtalar gördü... biraz daha küçüklerde varmış... daha gelişecekler bakalım hangileri gelişcek dedi... benim biraz geç oluyor yumurtlamam. pazartesi tekrar gel dedi... hayırlısı bakalımmm

canım açıklaman için öncelikle teşekkürler ama biraz daha aydınlatırmısın beni.demek istediğin polikistik over sendromu ile hastalığı farklı şeyler mi. ve sadece küçük yumurta sayısının fazlalığı pko teşhisi konmasına yeterli değildir dimi. yani yumurta ilaçla büyüse de döllensede embriyonun üstünde kistler mi oluşuyo.ben bi kez düşük yaşadım ama benim adetlerim hiç şaşmaz. sence bende pko varmıdır anlayamadım.

Farklı şylermiş canım, bendede polikistik vardı ama polikistik over değildi, adetim düzenliydi kıllanma yada kilo olmadı, daha sonra evlenince ve doğum kontrol hapı kullanınca geçti, 7. ayımda hamile kaldım. Adetin düzenliyse bence sende benim gibisin.

canımm sağol napıyım bu ilaç beni mhvetti anormal bi şişliğim var daha iki hafta kullanıcakmışım tehlike geçene kadar, cerotcum nerde gerçekte yaa, canım benim, moral kaynağımız, Allah onunda, seninde, Nazomunda, Seldacımında, Rananında, Black indeeeee Hepinizin, hepinizin, bütün kızlarıııın, en kısa sürede hamiş haberlerinizi, en tez zamanda bebiş haberlerinizii, almak nasip etsin. Çalışın çalışın çaaaalışşşşıııııın bnhamile kaldığım ay yumurtlama zamanı hergün (hatta çatladığı gün sabah ve akşam), onun dışında 8. günden itibaren 2 günde bir çalışmıştım, unutmayın nooolurr, bide beslenmenize dikkat edin, süt ürünleri yiyin bolca dondurma, süzme yoğurt tam yağlı peynir gibi, kırmızı eti çok tüketmeyin, küçük patates, soya, soya yağı, ayçiçek yağı tercih edin benim tavsiyelerim bunlar ve dualarım sizlerle hepp, Allah hepinize sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…