Koca ailesine duyulan antipati

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi anladim defalarca uyardim defalarca hasta oldu hastahanelik oldu. Artik bir önemi kalmadi gec oldu ama anladilar simdi karsilikli aglar hastahaneye tasinirlar. Gerci onuda beceremeyip kapima atmislardi beni ilgilendirmiyor
Kolay kolay cozemezsiniz
Agresif tansiyonu anlamayan aileler var basit moral bozuklugu gecer.

Eşiniz de başına iş arıyor sanırım. onu ilgilendirmeyen insanların dertlerini yüklenmesi ve evde toksik bir sohbet ortamı yaratması hoş değil. şayet benim başıma gelse ben de sinir olurdum. lütfen başkalarının dertlerini bana anlatma benim derdim bana yeter derdim. asla da dinlemezdim. odaları değiştirirdim. asla sevmem dert dinlemeyi.

Abartiyosunuz cok. Bi sorunum oldugunda tabi ki ailemi arayabilirim , abimiz annemi babami ablami cok normal. Sizinle evlendi diye ailesini mi silmesi gerekir. Hakli evet esiniz herkesin aile dinamigi farklidir arayip ic dokuyolarsa cok normal bu
Teyzenizi, kuzeninizi, dıdısının dıdısını da arar mısınız yoksa bu tavrınız sadece kök ailenize mi özel?

Yoo sorun sizde.
Adamın ailesiyle ne konuştuğu sizi ilgilendirmez.
Bana dertlerinizi anlatmayın mı diyecek ailesine? Sebep de sizin öyle istemeniz Bunun neresi mantıklı geldi size?
"Geniş ailesinin" her gün her sorununu dinleyip çözüm bulmaya çalışması gayet de beni ilgilendirir.

size fazla geliyor olabilir eşinize gelmiyor demek ki
dıdısının dıdısı konusunda belki haklısınız ama kendi ailesiyle istediği kadar dertleşir yapacak bişey yok

Eşim bana yansıtmıyorsa istediğini konuşsun. Bana yansıtıyorsa izin vermem buna valla kimsenin derdini çekemem. Ben kimseyi arayıp dert anlatmam bana da boş dertlerle gelmesin kimse. Hastalık olur, maddi manevi bir fikir alma olur o zaman dinlerim ama boş boş milletin derdini dinlemem.

Kocişkomun var da, sizin de vardır eminim de. Sebep sonuç ilişkisi kuramayacak karar kullanabildiğinizi düşünmüyorum. Umarım sizin de "kocişkonuzun" bir beyni vardır da bu tip saçmaladığınız durumlarda akıl danışmak için kuzenlerinizi yeğenlerinizi darlamazsınız.

Kendisi de eve kapalı değil ki aslında. Öğretmen olarak görev yapıyor tayin olduğu ilçede.
Evet bundan bahsetmiştim. Çalıştığım yerde hiç kimse yok. Sürekli yalnızım. Birkaç öğrencim var, bu kadar. En azından çok şükür ki iş ev döngüm var diyebiliyorum.

valla kim ne derse desin ben evimde demlemişim çayımı, eşimle hiçbir sorunum yok, çay tepsimi hazırlamışım, oturmuş eşimle tv izliyorum. çat telefon çalıyor. eşim, halasının dayısının saçma sapan dertlerini dinleyip bir de çözüm arıyor. dakikalarca da konuşuyor. ben mal gibi kalıyorum. bu seyrek değil sık sık yaşanıyorsa orda ben de isyan ederim. dur bakalım ne oluyor derim.

bizim derdimiz yok. şurda iki saat baş başa takılacağız ama sen seni ilgilendirmeyen sorunlarla hem kendi kafanı şişiriyorsun hem de benim kafamı şişiriyorsun. bu mantıklı mı? konuya biraz da bu açıdan bakın.

adam annesiyle babasıyla hasbihal etmiyormuş ki. yani konu adamın anne babasıyla muhabbet etmesi değil. dıdısının dıdısıyla dertlenmesi. kim kabul eder Allah aşkına yaa. biraz çok yönlü düşünün.

tek seferlik bir şey değilmiş. sürekli oluyormuş. yani ayda yılda kez değil. sürekli. benim de kafam kaldırmazdı. isyan ederdim artık.

Karşınızda azarlanacak bir çocuk yok hanımefendi. Evet dert arıyorum. Konumdan çıkın ve gidin.
Böyle atarlanacaksanız hiç konu açmayın, kocanızın ailesi ile ilgili olan ilişkileri ve muhabbetleri sizi hiç ilgilendirmez. İnsanlara kukla muamelesi yapmaktan vazgeçin artık, ikiniz de farklı ailelerden geliyorsunuz ve bunu kabul ederek evlendiniz.

Yansıyor işte söylediğiniz gibi olsa işyerinde çözüp gelse yine ses etmeyeceğim. Ki son tartışmamızdan sonra sana harfini dahi duyurmayacağım ama sen de tepki alma diye söyledi. Fakat yine bir şey oldu, yine bizim kısıtlı vaktimiz mahvoldu.Ben de gayet arar hal hatır sorarım böyle olduğu takdirde fakat beni de soğutuyorlar. Bu şekilde dahil olmak istemiyorum sorunlara

bizde de ben köprüyüm ancak bizimki biraz gamsızdır.
Ancak yeri geldiğinde müdahalesini eksik etmez...
Siz beni daha iyi anlayabilirsiniz sanırım. Eşiniz benim gibi üzülse tepkiniz nasıl olurdu?

Çok teşekkür ederim anlayıp yorumladığınız için. Söylediğim gibi kök ailesinden gelse ki onlardan da ayda yılda bir gelir, ben de dinler konuşurum. Fakat geniş ailede olanların yansıması beni artık yıpratıyor. Gerçekten çok çok teşekkür ederim. Hak verdiğiniz için değil, anladığınız için.
Bizim insanlarımız kocasının amcasının dayısına kadar dert dinlemeyi seviyor herhalde bu kadar güzelleme yapabildiklerine göre.

Ben böyle bir şeye izin vermem ya. O kadar her şeyi kendine dert eden insan da sevmem zaten. Yanımda telefonla dertlenip evde surat falan aşacak yani ihtimal yok. Neyse ki eşim de benim gibi düşünüyor ve kimsenin derdi umrunda değil.

Atarlandıracak şekilde insanların damarlarına basmamayı öğrenin öyleyse. Size açıklama yapmayacağım yazmayın.

Bunlar takılacak şeyler değil, ailesi sonuçta oğlunu arayıp dert anlatabilir her anne ,Baba aynı değildir. Bazıları sıkıntı olsa bile üzmemek adına anlatmaz , bunlarda bu şekilde kaç yaşında insanlar böyle gelmiş böyle gider değişmezler. Sonuçta sizin yanınızda değiller size iftara atmiyolar her ay para beklemiyorlar. Onlarida öyle kabul etmen lazım bide dertleri tlfnda eşin dinliyor sanada anlatip senide meşgul etmiyorlar. Bende 13 yıllık evliyim hoş görmek lazım , bunlar için tartışma eşinle. Onlarda oğulları uzakta diye üzülüyolardir, biz kayinaileyle aynı sehirdeyiz eşim hastaneye götürür ilgilenir ben karışmam annes babası tabiki sırtını dönecek değil evlat olarak ilgilenmeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…