Kimsenin bunu yapabileceği bir işi yok. İş ahlakına da aykırı zaten bu durum.
Ailenle konuşma demedim hiçbir zaman. Bu negatif enerji ister istemez bize yansıyor ve beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Bana yansıtma dedim daha önce bunu mantıklı buldu, harfini bile sana duyurmayacağım dedi fakat hemen ardından yine aynısı oldu. Benim yanımda kısıtlı vaktimizde bununla uğraşmak durumunda kaldı.Eşiniz ailesinin sorunlarını dinleyebilir, çözüm üretmek isteyebilir ya da yalnızca manevi destek olmak isteyebilir. Maalesef eşinize ailenle konuşma, onların derdini dinleme deme şansınız yok. Fakat şunu söyleme hakkınız var; bu sorunlar bize yansımasın. Eğer kendi kendine dertleniyorsa ben şu an bunu çekmek istemiyorum lütfen bana yansıtma diyebilirsiniz. Daha önce dediniz mi? Nasıl bir geri dönüş oldu?
Peki sorun anlatan kişiler kim tam olarak, anne baba mı yoksa ikinci derece akrabalar mı onu tam göremedim.Ailenle konuşma demedim hiçbir zaman. Bu negatif enerji ister istemez bize yansıyor ve beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Bana yansıtma dedim daha önce bunu mantıklı buldu, harfini bile sana duyurmayacağım dedi fakat hemen ardından yine aynısı oldu. Benim yanımda kısıtlı vaktimizde bununla uğraşmak durumunda kaldı.
Belki gün aşırı abartı olur ama en azından iki günde bir, üç günde bir bunlar yaşanıyor. Ben de mesafeli olup tatlı olmak istiyorum fakat bir şekilde sınırlarımız aşılıyor.Evet çok fazla akraba arıyormuş ,sonradan okudum. Ne kadar sıklıkta ariyolar bilmiyorum ama gün aşırı arayıp dert anlatiyolarsa yanlış tabiki en fazla haftada bir 15 de bir konussalar yine normal. Ben şimdi kuzenimi arayacakken önce bı düşünürüm evde eşi varmıdır , eşiyle çocuğuyla geçireceği zamanda arayıp sohbet etmek istemem . Herşeyin azı karar çoğu zarar. Az ara tatlı ol.
Evet ama adam boş zamanlarında bununla kafa yoruyormuş. Konu sahibini de ilgilendiriyor yani. Beraber geçirecekleri kaliteli zamandan çalıyor.
Anne baba değil yani onların da olduğu oluyor fakat ben de dinliyorum zaten onları. Ki benim annem babam da bana yapar çok sık olmamakla birlikte. Amca, kuzen, hala, dayı, yeğen yani dert ettiklerim bunlar.Peki sorun anlatan kişiler kim tam olarak, anne baba mı yoksa ikinci derece akrabalar mı onu tam göremedim.
O kendi abartması bence.
Yani ne yapıyor olabilir ki? Tam film seçip izleyecekleri sırada "ya benim emmoğlunun x derdine canım çok sıkıldı, acil çözmem lazım" diyerek bir anda kalkıp orayı burayı aramaya başlamıyordur sanırım.
Mesai saatleri içinde acil telefon görüşmeleri dışında, sohbet amaçlı telefon görüşmesi yapmak normal mi sizce ? Bu başlı başına iş akdi fesh nedenleri arasında yer alıyor ayrıca.Yahu nerden biliyorsun adamın başında mısın tüm gün ? Cidden muhalefet olmak için saçmalamayın bu kadar da ya.
Peki böyle bir an olduğunda ben bunu dinlemek ya da çekmek istemiyorum, yürüyüşe çıkıyorum deseniz işe yarar mı? Yani evden uzaklaşmak, belki eşinizin farkındalığını arttırır ya da farklı odaya gitmek, gidip kitap okumak, yemek yapmak be konuyla ilgilenmediğinizi ve hayatınızda istemediğinizi net bir şekilde göstermek.Anne baba değil yani onların da olduğu oluyor fakat ben de dinliyorum zaten onları. Ki benim annem babam da bana yapar çok sık olmamakla birlikte. Amca, kuzen, hala, dayı, yeğen yani dert ettiklerim bunlar.
Müko örnekBence olabilir. Gözümün önüne Yaprak Dökümü Fikret geldi nedense. Hiçbir şey yapmasa bile ailesinin derdi yüzünden tüm gün oturup surat asması bile yeter karşıdaki kişinin enerjisini düşürmeye.
Aramaya başlamıyor, ama gelen aramaları hiç kaçırmıyor. hiçbir zaman kaliteli zaman geçiremiyor da değiliz fakat en en iyi ihtimalle 3 günde bir bunlar yaşanıyor. Veya telefon görüşmesi kısa sürse ve kaldığımız yerden devam etsek, aklı filmde olmuyor bunu da film bir örnek olduğu için söylüyorum.O kendi abartması bence.
Yani ne yapıyor olabilir ki? Tam film seçip izleyecekleri sırada "ya benim emmoğlunun x derdine canım çok sıkıldı, acil çözmem lazım" diyerek bir anda kalkıp orayı burayı aramaya başlamıyordur sanırım.
Yürüyüşe ya da kafa dağıtmaya şansım yok maâlesef bulunduğum yerin imkanlarından dolayı. Dediğiniz gibi oda değiştiriyorum ya da yemek kek kurabiye vs yapmaya geçiyorum ama konuşma bitince yanıma geliyor, konuyu açmasa da suratı asık oluyor, bir şey anlatıyorum kafası dalgın oluyor dinleyemiyor. Ben de çok pasif agresif davranabilen biri değilim zaman zaman güzellikle, zaman zaman da öfkeyle söylediğimde en son çözüme varmıştık fakat dediğim gibi tekrarlandı. Yani benim derdim bana ayrılan vaktin hiç olmasında aslında.Peki böyle bir an olduğunda ben bunu dinlemek ya da çekmek istemiyorum, yürüyüşe çıkıyorum deseniz işe yarar mı? Yani evden uzaklaşmak, belki eşinizin farkındalığını arttırır ya da farklı odaya gitmek, gidip kitap okumak, yemek yapmak be konuyla ilgilenmediğinizi ve hayatınızda istemediğinizi net bir şekilde göstermek.
Eşin seninle, eviyle, varsa çocuğuyla ilgileniyorsa, sizi ihmal edip milletin derdine yetişmeye çalışmıyorsa sorun etmeye gerek yok diye düşünüyorum.Sağlık sorunları yok çok şükür. Maddi ve manevi sorunlar oluyor, geniş aile içinde bir sorun yaşanıyor eşim sürekli buna dahil ediliyor sen ara sen çöz, sen konuş vs gibi. Dara düşünce ilk aranan eşim. Maddi sorunlarda çok yardımcı olmaya çalıştı öncesinde fakat onu bıraktırabildim.Bahsettiğim baba kardeş vs de değil sadece, teyze dayı yeğen kuzen dıdısının dıdısı...
Müko örnekYa herkes katlanmak zorunda değil mıy mıy hayatlarının her şeyi dert olan insanlara. Bazısı bayılıyor dert anlatmaya
Ay o kadar güldüm ki.Bence olabilir. Gözümün önüne Yaprak Dökümü Fikret geldi nedense. Hiçbir şey yapmasa bile ailesinin derdi yüzünden tüm gün oturup surat asması bile yeter karşıdaki kişinin enerjisini düşürmeye.
Haklısınız bir üst mesajda belirttim bunu da açıkcaEşin seninle, eviyle, varsa çocuğuyla ilgileniyorsa, sizi ihmal edip milletin derdine yetişmeye çalışmıyorsa sorun etmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Mesai saatleri içinde acil telefon görüşmeleri dışında, sohbet amaçlı telefon görüşmesi yapmak normal mi sizce ? Bu başlı başına iş akdi fesh nedenleri arasında yer alıyor ayrıca.
Siz çalışıyor musunuz? Memur musunuz? Bir öğle aranız var değil mi? Veya işten çıkıp eve geçene kadar muhakkak bir sigara içmelik vakti olur her insanın. Aptal değilim işi gücü bırakıp muhteşem sülalenin dişe dokunur sorunlarını çözmesini isteyecek kadar.Mesai saatleri içinde acil telefon görüşmeleri dışında, sohbet amaçlı telefon görüşmesi yapmak normal mi sizce ? Bu başlı başına iş akdi fesh nedenleri arasında yer alıyor ayrıca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?