Koca ailesine duyulan antipati

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailenle konuşma demedim hiçbir zaman. Bu negatif enerji ister istemez bize yansıyor ve beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Bana yansıtma dedim daha önce bunu mantıklı buldu, harfini bile sana duyurmayacağım dedi fakat hemen ardından yine aynısı oldu. Benim yanımda kısıtlı vaktimizde bununla uğraşmak durumunda kaldı.

Peki sorun anlatan kişiler kim tam olarak, anne baba mı yoksa ikinci derece akrabalar mı onu tam göremedim.

Belki gün aşırı abartı olur ama en azından iki günde bir, üç günde bir bunlar yaşanıyor. Ben de mesafeli olup tatlı olmak istiyorum fakat bir şekilde sınırlarımız aşılıyor.

Evet ama adam boş zamanlarında bununla kafa yoruyormuş. Konu sahibini de ilgilendiriyor yani. Beraber geçirecekleri kaliteli zamandan çalıyor.

O kendi abartması bence.
Yani ne yapıyor olabilir ki? Tam film seçip izleyecekleri sırada "ya benim emmoğlunun x derdine canım çok sıkıldı, acil çözmem lazım" diyerek bir anda kalkıp orayı burayı aramaya başlamıyordur sanırım.

Peki sorun anlatan kişiler kim tam olarak, anne baba mı yoksa ikinci derece akrabalar mı onu tam göremedim.
Anne baba değil yani onların da olduğu oluyor fakat ben de dinliyorum zaten onları. Ki benim annem babam da bana yapar çok sık olmamakla birlikte. Amca, kuzen, hala, dayı, yeğen yani dert ettiklerim bunlar.

Bence olabilir. Gözümün önüne Yaprak Dökümü Fikret geldi nedense. Hiçbir şey yapmasa bile ailesinin derdi yüzünden tüm gün oturup surat asması bile yeter karşıdaki kişinin enerjisini düşürmeye.

Yahu nerden biliyorsun adamın başında mısın tüm gün ? Cidden muhalefet olmak için saçmalamayın bu kadar da ya.
Mesai saatleri içinde acil telefon görüşmeleri dışında, sohbet amaçlı telefon görüşmesi yapmak normal mi sizce ? Bu başlı başına iş akdi fesh nedenleri arasında yer alıyor ayrıca.

Ben de geniş ailemle ilgili çoğu şeyi bilir,öğrenirim, yapacağım bir şey varsa yaparım ama bu her gün her gün olsa bir şey mi? Sizin yanınızda sürekli uzun uzun telefon görüşmeleri mi oluyor, eşinizin modu bundan ötürü düşüyor mu? Bu kadar abartılı bir durum olduğunu düşünmüyorum. O kadar ne olabilir aile içinde?
Eğer öyleyse haklı olabilirsiniz ama değilse eşinizin hangi akrabasıyla ne için ilgilendiğine karışamazsınız.

Son düzenleme:
Anne baba değil yani onların da olduğu oluyor fakat ben de dinliyorum zaten onları. Ki benim annem babam da bana yapar çok sık olmamakla birlikte. Amca, kuzen, hala, dayı, yeğen yani dert ettiklerim bunlar.
Peki böyle bir an olduğunda ben bunu dinlemek ya da çekmek istemiyorum, yürüyüşe çıkıyorum deseniz işe yarar mı? Yani evden uzaklaşmak, belki eşinizin farkındalığını arttırır ya da farklı odaya gitmek, gidip kitap okumak, yemek yapmak be konuyla ilgilenmediğinizi ve hayatınızda istemediğinizi net bir şekilde göstermek.

Müko örnek Ya herkes katlanmak zorunda değil mıy mıy hayatlarının her şeyi dert olan insanlara. Bazısı bayılıyor dert anlatmaya.

Aramaya başlamıyor, ama gelen aramaları hiç kaçırmıyor. hiçbir zaman kaliteli zaman geçiremiyor da değiliz fakat en en iyi ihtimalle 3 günde bir bunlar yaşanıyor. Veya telefon görüşmesi kısa sürse ve kaldığımız yerden devam etsek, aklı filmde olmuyor bunu da film bir örnek olduğu için söylüyorum.

Yürüyüşe ya da kafa dağıtmaya şansım yok maâlesef bulunduğum yerin imkanlarından dolayı. Dediğiniz gibi oda değiştiriyorum ya da yemek kek kurabiye vs yapmaya geçiyorum ama konuşma bitince yanıma geliyor, konuyu açmasa da suratı asık oluyor, bir şey anlatıyorum kafası dalgın oluyor dinleyemiyor. Ben de çok pasif agresif davranabilen biri değilim zaman zaman güzellikle, zaman zaman da öfkeyle söylediğimde en son çözüme varmıştık fakat dediğim gibi tekrarlandı. Yani benim derdim bana ayrılan vaktin hiç olmasında aslında.

Eşin seninle, eviyle, varsa çocuğuyla ilgileniyorsa, sizi ihmal edip milletin derdine yetişmeye çalışmıyorsa sorun etmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Müko örnek Ya herkes katlanmak zorunda değil mıy mıy hayatlarının her şeyi dert olan insanlara. Bazısı bayılıyor dert anlatmaya

Ay o kadar güldüm ki. gerçekten enerjim düşüyor. akrephanim 'a yaptığım son alıntıda daha net anlatabildim sanırım

Ben sizi anlıyorum ya. Bazı aileler yek vücut gibi en ufak bir olayda telefona yapışır tüm akrabaya anlatırlar. Ne olursa artık. Durduk yere canın sıkılır sinirin bozulur. Yani aile mahremiyeti yoktur. Biri saçma sapan işler yapar batar hemen kardeşler halalar teyzeler aranır ağlanır. Biri eşiyle kavga eder 5 dk içinde tüm sülale haberdar olur. Böyleyse gerçekten çok sinir bozucu.
Eşin geri çekilmiyorsa pek yapacağın bir şey yok maalesef.
Yani "bizim huzurumuz kaçıyor" vb tarzında yumuşak bir üslupla konuşabilirsin. Aksi maalesef ters teper

Mesai saatleri içinde acil telefon görüşmeleri dışında, sohbet amaçlı telefon görüşmesi yapmak normal mi sizce ? Bu başlı başına iş akdi fesh nedenleri arasında yer alıyor ayrıca.

Ya sen ne anlatıyorsun , adam 2 dakika müsaittir arayıp konuşmasına kimse bir şey demiyordur arar konuşur hesabını da iş yerine verir.
Ne meraklı kadınlar varmış eşinin bıdı bıdı sürekli dert anlatmasına.

Düşünüyorum ben olsam ne yapardım diye. Eşim tam telefonda konuşurken bağıra bağıra karşıdaki kişinin de duyabileceği şekilde hayatım acil gelebilir misin falan derdim, söylenirdim ya da işte film yarım kaldı hadi ama falan gibi.

Bu arada ben sizi haklı buldum. Ben de sinir olurdum. Bir arkadaşım var sürekli enerjisi düşük, sürekli bir şeylerden şikayet ediyor. Ben sinir oluyorum, farkediyorum eşime de yansıyor. O yüzden görüşmeyi azalttım kendisiyle. Eşimin de bana böyle bir şeyi yansıtmasını istemezdim. Güzellikle olmuyorsa farklı şeyler deneyeceksiniz.

Mesela şöyle de yapabilirsiniz, biri arayınca telefonu siz açıp müsait değiliz deseniz eşiniz kızar mı telefonunu açtınız diye?

Siz çalışıyor musunuz? Memur musunuz? Bir öğle aranız var değil mi? Veya işten çıkıp eve geçene kadar muhakkak bir sigara içmelik vakti olur her insanın. Aptal değilim işi gücü bırakıp muhteşem sülalenin dişe dokunur sorunlarını çözmesini isteyecek kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…