Koca ailesine duyulan antipati

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İzin vermemeyi ben de denedim fakat bunu başaramadım. Umarım çok çok mutlu olursunuz eşinizle sizin adınıza çok sevindim

Allah yardım etsin aşko

Siz beni daha iyi anlayabilirsiniz sanırım. Eşiniz benim gibi üzülse tepkiniz nasıl olurdu?
Yani şu varki: AİLE hangi tarafta olursa olsun tek başına kaldırılacak bir yük değil ki!
Baba figürü tamam bir evlat oldu ancak onunda bir ailesi var.
Evin Babası kendi anne babası ve akrabanın sorunları ile üst üste uğraşınca, E bu sefer kendi ailesindeki yükü evdeki kadın taşıyor.
Bizdeki tam tersi bir durum.
Ben eşimi haklı buluyorum, dünya tatlısı ailesine karşı biraz mesafelidir, ancak bu kez ben dayanamıyorum.

Diğer kardeşler veya yakınlarda devreye girmeli, tek başına kurtarıcı olunmuyor maalesef. Sonra giden ondan gidiyor.

Haklısınız elbet ama mesajlarda belirttim, eşimin anne baba kardeşleriyle değil sorunum geniş aileden gelen sorunlarla. Yoksa ben de kök ailesi için eşimi üzmek istemem. Diğer dertlerim yok bin şükür buna da.

Teyzenizi, kuzeninizi, dıdısının dıdısını da arar mısınız yoksa bu tavrınız sadece kök ailenize mi özel?
Benim bahsettigim kök aile ama istisna var biz de esimin ailesi yabanci ve burda da kislik evleri var bu evle ilgili bi sorun vs olunca esimi ararlar , klima gelecek nasil yapicaz vs diye ona bi sey demiyorum tek tanidiklari burda biziz diye . Ama onun disinda sülale surekli ararsa ben de rahatsiz olurum banane herkesin sorunundan . Onemli olan kök ailem benim icin

Tam olarak bu mesajı eşime okutacağım. Çok güzel ifade ettiniz. Olan bana oluyor.

İnanın ev sorunları olsa buna okeyim. Bahsettiğim şey tam olarak bütün sülalenin bunu yapması ve buna cüret etmesi.

İş yerinde nasıl çözüp gelecek ? Mesai saatleri içinde özel görüşmeler yapmak için bulunmuyor kimse iş yerinde.

Özel görüşmelerini iş dışı saatlerde yapacak tabii ki.

İş yerinde nasıl çözüp gelecek ? Mesai saatleri içinde özel görüşmeler yapmak için bulunmuyor kimse iş yerinde.

Özel görüşmelerini iş dışı saatlerde yapacak tabii ki.
Bunu yapabileceği bir işi olduğu için bu tarz konuştum. Yoksa tek akıllı siz değilsiniz idrak yeteneğim var.

Evlenince bu kadınlara ne oluyor anlamıyorum,ben mi çok rahatım.
Size yansıtmadığı sürece istediği kasar dinlesin ,size ne cidden.
Kadınlarımızda yok ailesiyle bayram yapamaz,yok onları dinlemeyemez,yok çekirdek ailem de çekirdek ailem.
Bu adamlar eş mi emir eri mi kusura bakmayın da.

Okuduğunuzu anlamanızı rica edeceğim. Zira önemli bir beceri.

"Geniş ailesinin" her gün her sorununu dinleyip çözüm bulmaya çalışması gayet de beni ilgilendirir.

Hayır ilgilendirmez.
Yetki sınırlarınız adamın akrabalık bağının derecesine göre genişleyip daralmıyor. Dinlemek istemiyorsanız bana anlatma diyebilirsiniz en fazla.

Hayır ilgilendirmez.
Yetki sınırlarınız adamın akrabalık bağının derecesine göre genişleyip daralmıyor. Dinlemek istemiyorsanız bana anlatma diyebilirsiniz en fazla.

Evet ama adam boş zamanlarında bununla kafa yoruyormuş. Konu sahibini de ilgilendiriyor yani. Beraber geçirecekleri kaliteli zamandan çalıyor.

Haklısınız. Ben olsam eşime söylerdim ya dinle ama bana yansıtma ya da tümden dinlemeyi kes diye. Sürekli dert anlatan insanlara da ayrı sinir olurum. Eşiniz ailenin kahramanı falan mı niye herkesin derdini o dinliyor ?

Eşiniz ailesinin sorunlarını dinleyebilir, çözüm üretmek isteyebilir ya da yalnızca manevi destek olmak isteyebilir. Maalesef eşinize ailenle konuşma, onların derdini dinleme deme şansınız yok. Fakat şunu söyleme hakkınız var; bu sorunlar bize yansımasın. Eğer kendi kendine dertleniyorsa ben şu an bunu çekmek istemiyorum lütfen bana yansıtma diyebilirsiniz. Daha önce dediniz mi? Nasıl bir geri dönüş oldu?

Evet çok fazla akraba arıyormuş ,sonradan okudum. Ne kadar sıklıkta ariyolar bilmiyorum ama gün aşırı arayıp dert anlatiyolarsa yanlış tabiki en fazla haftada bir 15 de bir konussalar yine normal. Ben şimdi kuzenimi arayacakken önce bı düşünürüm evde eşi varmıdır , eşiyle çocuğuyla geçireceği zamanda arayıp sohbet etmek istemem . Herşeyin azı karar çoğu zarar. Az ara tatlı ol.

Ben de bunun bir tip kurtarıcı sendromu olduğunu düşünüyorum. Veya akıl danışılan kişi olma durumu hoşuna gidiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…