Koca ailesine duyulan antipati

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de buna şaşırıyorum. Gerçekten bundan mutluluk duyacaklar herhalde.

Tamam da söz konusu kişiler ailesi, sevdiği akrabaları. El değil ki hayatından çıkarıp atsın.
Ailesinin derdine üzülür insan. Hayır üzülemezsin, yasaklıyorum dese ne değişecek?

Konu sahibi için çözümü var sadece. O da boşanmak. Adamı boşarsa ailesinden ve akrabalarından sonsuza kadar kurtulur.
Bunun için boşanmayacağına göre "bana anlatma, bana yansıtma" diyebilir sadece.

Evet evet evet kesinlikle mahremiyet kayboluyor. Başlarda bizim sorunlarımızı da anlatmaya çalışıyordu bunun önünü net bir şekilde kestim. Ki bir nebze daha azaldı. Huzurumuzu kaçırmamaya gayret göstereceğim de dedi fakat akrabalar durmuyor.

Bunları yaparsam tamamen saygısızlık olacağını düşündüğüm için hiç yapmadım. Eşim kızar veya kızmaz diyemiyorum fakat bozulacağına eminim. Acaba memlekete gidince tüm aile bir aradayken tatlı bir konuşma mı yapsam? Ya da eşimin babasıyla aram çok iyidir. Tatlı bir dille ona mı anlatsam durumu?

Evet kalıcı çözüm boşanmak ya da adam derdini yansıtmamayı öğrenecek, çünkü böyle hayat geçmez.

Boşanmayı da düşündüm. Fakat regl iken. Yani tam o duyguların hormonların zirve olduğu dönemde. Ama dediğiniz gibi bu sebepten boşanmak mantıklı gelmedi aklı selim düşündüğümde.

Evet kalıcı çözüm boşanmak ya da adam derdini yansıtmamayı öğrenecek, çünkü böyle hayat geçmez.
Bazı gelişmeler gördüğüm için ışık var diye düşünüyorum. Acaba memleketine gidince akrabalara tatlı bir konuşma yapsam nasıl olur? Ya da eşimin babasıyla aram çok iyidir ona tatlı tatlı bahsetsem?

Bence hayır, eşiniz duyarsa bozulur. Eşinizin yeri geldiğinde ''müsait değilim'' demeyi öğrenmesi gerekiyor.

Senin eşin, ama bir başkalarının oğlu, abisi vs vs.. Yani senin eşin olunca diğer insanlarla bağı kopmuyor onların oğlu olmaya devam ediyor. Adam kendi ailesinin derdini dinliyor, birde üstüne sen üstüne söyleniyorsun, üzüldüm adam için. Eğer sizi etkileyecek bir şey yoksa mesela dertlenip borç para isteyip sizin boğazınızdan kısmıyorsa eşiniz bence çok saçmalıyorsunuz. Yani neticede ailesi kapat anlatmayın dertlerinizi mi diyecek.
Bilmiyorum ne sorun yaşadınız zaten çok yüzeysel anlatmışsınız ona göre yorum yapıyorum ama durduk yereailesine neden mesafe koydunuz mesela sürekli eşinizi aradıkları dertlerini paylaştıkları için mi? Senin ailenin bir derdi olsa seni arasa eşin rahatsız olsa bence çok zoruna giderdi.

Bu tamamen o insanların ne kadar açıkgörüşlü olduğu ile alakalı. Mesela ben bunu yapabilirim çünkü eminim eşimin tarafında bunu anlayacak kadar kültürlü, eğitimli insanlar var. Yani bunun kararını siz vereceksiniz. Eğer anlamayacak yurdum insanlarıysa bu sefer sizi düşman belleyip dedikodunuzu yapabilirler, kök aileyi size karşı kışkırtabilirler. Kayınpeder kendi ailesini savunabilir, yani insanların tepkileri bazen tahmin edilemez oluyor.

Verdiğim örnekler aslında çok saygısızlık olarak algılanacak şeyler değil zira elle tutulur bir sebep sunarsanız telefonda konuştuğu esnada eşinizi yanınıza çağırmanız saygısızlık olmaz. Bozulursa bozulsun bazı insanlar kırılmadan bazı şeyleri anlamıyor. Abartın demiyorum ama en azından baktınız muhabbet uzuyor, dertler anlatılmaya başlandı, hayatım hadi ama yemek soğudu film kaçtı demeniz saygısızlık değil bence. Önemli olan karşı tarafa duyurmak.

Bence hayır, eşiniz duyarsa bozulur. Eşinizin yeri geldiğinde ''müsait değilim'' demeyi öğrenmesi gerekiyor.
İşte bunu ona öğretemiyorum. Ya beni de zorlamaz ara, konuş, ilişkilerin tatlı olsun diye asla baskılamaz. Hatta laf sana gelirse cevabını çekinmeden ver diye söyler, bana da laf söyletmez. Yani ona danışsam ve bu şekilde konuşsam

Yüzeysel anlattığım için bu şekilde düşünmekte haklısınız. Geniş ailesinden bahsediyorum. Yorumlarda epey belirttim. Kök ailesinin sorunları değil bahsettiğim. Teşekkür ederim yorumunuz için

Deneyeceğim. En azından kavga etmekten daha iyidir. Sonuçta sunduğum sebepler haklı sebepler olacak. Bir sonraki olayda bunu deneyeceğim kesinlikle. Kayınpederimin böyle yapacağını sanmıyordum ama sorun benden giderse tepkisi değişebilir haklısınız.

Sizin bu akrabalarla muhabbetiniz var mı mesela arada siz de arayıp konuşur musunuz? Aklıma bir de şu geldi. Mesela halayı hal hatır sormak için arayın; onun dert anlatmasına fırsat vermeden siz anlatmaya başlayın. Tam ağzını açtığı esnada benim de şöyle dertlerim var, oram buram ağrıyor diye siz karşı tarafı darlayın, sözünü falan kesin mesela. Hem eğlenirsiniz hem de belki böyle böyle anlarlar. Madem eşinize anlatamıyorsunuz biraz daha geniş düşünün bakalım bu bahsettiğim de çok etkili bir yöntemdir bu arada, biz eşimin anneannesine yapıyoruz bunu sürekli. Sürekli hasta, sürekli söyleniyor ve çocuklarına hayatı zehir ediyor. O yüzden çocukları yani benim kayınvalidem de dahil, torunları tam o ağzını açtığı esnada ay benim de oram ağrıyor falan diyoruz sonra susuyor

Hiç çekemem böyle insanları ya, sürekli dert anlatıp insanın hayat enerjisini sömüren insan hiç sevmem.

Benim nişanlılıkta ve evliliğin başlarında muhabbetim vardı hatta samimi gelmişlerdi daha önce bu ciddiyette bir ilişkim olmadığı için. Sen de bize katıldın işte oğlumuz seni üzerse bize anlat, vs konuşmalar yaptılar. Tabi ki bir sorunumu anlatmadım fakat söylemeleri hoş gelmişti. Sonra samimiyet ilerleyince baktım ben de konulara dahil oluyorum, kafam kaldırmadı. Kendimi geri çektim. Ki çekmeseydim de bunu yapabilecek bir insan asla değilim. Anneme bile bir derdimi anlatmam. Eğlence için olabilirdi Ama karşı tarafa da daha fazla fırsat verebilirdim. taktiğiniz çok iyiymiş ama gerçekten en sonında offff banane milletin sorunlarından moduna giriyorum ben de

Özel sektör çalışanıyım. İş saatlerinde herkes işini ve işinin gereğini yapmakla mükellef.

Eşiniz öğle arasını arkadaşlarıyla sosyalleşmek için kullanmayı tercih ediyordur belki. Onu da eşinize sormalısınız.

Ancak önceki yanıtlarınızda bu telefon görüşmelerini dinlenme süresinde yapmasından bahsediyor gibi gözükmüyorsunuz.

İş yerinde nasıl çözüp gelecek ? Mesai saatleri içinde özel görüşmeler yapmak için bulunmuyor kimse iş yerinde.

Özel görüşmelerini iş dışı saatlerde yapacak tabii ki.

Bunu yapabileceği bir işi olduğu için bu tarz konuştum. Yoksa tek akıllı siz değilsiniz idrak yeteneğim var.

Eşimin mesleği gereği evde bile o telefon hiç susmaz. Senelik izin harici, istirahatliyken uykusundan bile uyanır aktif bir birimde mesela 1 saat kesintisiz sohbet edebiliyorsak şanslıyız. Artık normalimiz oldu bu durum. Bu durumun tek artısı maddi rahatlığı bunun dışında çekilecek değil.

Ben, evlenmeden bunu görmüştüm. Siz de görmüş olmalısınız. Bile göre kabul edildiyse sonra şikayet edemezsiniz. Artı olarak eşim, yeğenleri okusun diye her şeyi ile ilgilendi ve velisi oldu bir şekilde. Bir şey olunca eşim ilgilenirdi ve halen öyle yani. Sonuçta bu da zaman isteyen şeyler. Benim yeğenim yoktu o zamanlar ve buna benzer bir durumum yoktu oturup dertlenmedim.

Biz de nerelere tayin olduk? Nerelerde oturduk. Hadi gittik, sonra koca bile yoktu ortada calış, çocuk bak vs. Yani bu ışıltılı ruhani hayatı ben seçmiştim

Şimdi daha rahatız bir nebze. Şu an şikayet ettiğiniz hayatı geçmişte bana verselerdi oh mis gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…