Ben de buna şaşırıyorum. Gerçekten bundan mutluluk duyacaklar herhalde.Ya sen ne anlatıyorsun , adam 2 dakika müsaittir arayıp konuşmasına kimse bir şey demiyordur arar konuşur hesabını da iş yerine verir.
Ne meraklı kadınlar varmış eşinin bıdı bıdı sürekli dert anlatmasına.
Bence olabilir. Gözümün önüne Yaprak Dökümü Fikret geldi nedense. Hiçbir şey yapmasa bile ailesinin derdi yüzünden tüm gün oturup surat asması bile yeter karşıdaki kişinin enerjisini düşürmeye.
Evet evet evet kesinlikle mahremiyet kayboluyor. Başlarda bizim sorunlarımızı da anlatmaya çalışıyordu bunun önünü net bir şekilde kestim. Ki bir nebze daha azaldı. Huzurumuzu kaçırmamaya gayret göstereceğim de dedi fakat akrabalar durmuyor.Ben sizi anlıyorum ya. Bazı aileler yek vücut gibi en ufak bir olayda telefona yapışır tüm akrabaya anlatırlar. Ne olursa artık. Durduk yere canın sıkılır sinirin bozulur. Yani aile mahremiyeti yoktur. Biri saçma sapan işler yapar batar hemen kardeşler halalar teyzeler aranır ağlanır. Biri eşiyle kavga eder 5 dk içinde tüm sülale haberdar olur. Böyleyse gerçekten çok sinir bozucu.
Eşin geri çekilmiyorsa pek yapacağın bir şey yok maalesef.
Yani "bizim huzurumuz kaçıyor" vb tarzında yumuşak bir üslupla konuşabilirsin. Aksi maalesef ters teper
Bunları yaparsam tamamen saygısızlık olacağını düşündüğüm için hiç yapmadım. Eşim kızar veya kızmaz diyemiyorum fakat bozulacağına eminim. Acaba memlekete gidince tüm aile bir aradayken tatlı bir konuşma mı yapsam? Ya da eşimin babasıyla aram çok iyidir. Tatlı bir dille ona mı anlatsam durumu?Düşünüyorum ben olsam ne yapardım diye. Eşim tam telefonda konuşurken bağıra bağıra karşıdaki kişinin de duyabileceği şekilde hayatım acil gelebilir misin falan derdim, söylenirdim ya da işte film yarım kaldı hadi ama falan gibi.
Bu arada ben sizi haklı buldum. Ben de sinir olurdum. Bir arkadaşım var sürekli enerjisi düşük, sürekli bir şeylerden şikayet ediyor. Ben sinir oluyorum, farkediyorum eşime de yansıyor. O yüzden görüşmeyi azalttım kendisiyle. Eşimin de bana böyle bir şeyi yansıtmasını istemezdim. Güzellikle olmuyorsa farklı şeyler deneyeceksiniz.
Mesela şöyle de yapabilirsiniz, biri arayınca telefonu siz açıp müsait değiliz deseniz eşiniz kızar mı telefonunu açtınız diye?
Tamam da söz konusu kişiler ailesi, sevdiği akrabaları. El değil ki hayatından çıkarıp atsın.
Ailesinin derdine üzülür insan. Hayır üzülemezsin, yasaklıyorum dese ne değişecek?
Konu sahibi için çözümü var sadece. O da boşanmak. Adamı boşarsa ailesinden ve akrabalarından sonsuza kadar kurtulur.
Bunun için boşanmayacağına göre "bana anlatma, bana yansıtma" diyebilir sadece.
Boşanmayı da düşündüm. Fakat regl iken. Yani tam o duyguların hormonların zirve olduğu dönemde. Ama dediğiniz gibi bu sebepten boşanmak mantıklı gelmedi aklı selim düşündüğümde.Tamam da söz konusu kişiler ailesi, sevdiği akrabaları. El değil ki hayatından çıkarıp atsın.
Ailesinin derdine üzülür insan. Hayır üzülemezsin, yasaklıyorum dese ne değişecek?
Konu sahibi için çözümü var sadece. O da boşanmak. Adamı boşarsa ailesinden ve akrabalarından sonsuza kadar kurtulur.
Bunun için boşanmayacağına göre "bana anlatma, bana yansıtma" diyebilir sadece.
Bazı gelişmeler gördüğüm için ışık var diye düşünüyorum. Acaba memleketine gidince akrabalara tatlı bir konuşma yapsam nasıl olur? Ya da eşimin babasıyla aram çok iyidir ona tatlı tatlı bahsetsem?Evet kalıcı çözüm boşanmak ya da adam derdini yansıtmamayı öğrenecek, çünkü böyle hayat geçmez.
Evet meslek icabımeslek icabı mı oradasınız eşiniz asker polis falan mı? doğu görevi mi?
Bazı gelişmeler gördüğüm için ışık var diye düşünüyorum. Acaba memleketine gidince akrabalara tatlı bir konuşma yapsam nasıl olur? Ya da eşimin babasıyla aram çok iyidir ona tatlı tatlı bahsetsem?
Senin eşin, ama bir başkalarının oğlu, abisi vs vs.. Yani senin eşin olunca diğer insanlarla bağı kopmuyor onların oğlu olmaya devam ediyor. Adam kendi ailesinin derdini dinliyor, birde üstüne sen üstüne söyleniyorsun, üzüldüm adam için. Eğer sizi etkileyecek bir şey yoksa mesela dertlenip borç para isteyip sizin boğazınızdan kısmıyorsa eşiniz bence çok saçmalıyorsunuz. Yani neticede ailesi kapat anlatmayın dertlerinizi mi diyecek.Kızlar selam. Şimdi bir akıl almak istiyorum. Bazı yaşanmışlıklar da var çok detaya girmiyorum uzatmamak adına, gerektiği yerde güncellerim.
Benim eşim idare edebilen köprü olabilen biri fakat eşimin ailesi sürekli her derdini sorununu duyuran sürekli telefonda dert anlatan insanlar. Bana çok absürt ve saçma geliyor belki diğer konularımdan bilen vardır biz çok mahrum bir yerde yaşıyoruz görev icabı, yeri geliyor 2 ay market bile görmüyorum. Kendi derdimiz bize yetiyor kısaca. Bunu bildikleri halde bunu yapmaları aşırı sinirimi bozuyor. Fakat kimse senin bir derdin var mı demiyor? Ben zaten mesafe koydum konuşmuyorum denk gelmedikçe ama eşimin sürekli ev içinde bu sorunları dinlemesi, başka zamanlarda bu sorunlara çözüm bulmaya çalışması yani vaktini ve enerjisini buna harcaması beni çıldırtıyor. Sorunun eşimde olduğunu söyleyenler olacaktır evet sorun eşimde. Birkaç alakasız kişinin önünü bu şekilde kestim fakat artık kesemeyeceğim kişiler bunu yapınca, eşimin bu şekilde dertlenmesini istemediğim için, ona bir şey söylediğimde silip atmamı mı istiyorsun senin ailen böyle değil diye benimkiler de böyle olmak zorunda mı? Ben de farkındayım ama sorun anlatan insanları görmezden mı gelmeliyim şeklinde dönüt veriyor. Yaşayan var mı?
abartıyorsun diyenler olursa da sebepleri ile birlikte dinlemek isterim. evliliğimdeki bu sorunu çözmek adına fikir danışmak amaçlı yazıyorum. yapıcı veya kırıcı yorumlarınızı bekliyorum
Bu tamamen o insanların ne kadar açıkgörüşlü olduğu ile alakalı. Mesela ben bunu yapabilirim çünkü eminim eşimin tarafında bunu anlayacak kadar kültürlü, eğitimli insanlar var. Yani bunun kararını siz vereceksiniz. Eğer anlamayacak yurdum insanlarıysa bu sefer sizi düşman belleyip dedikodunuzu yapabilirler, kök aileyi size karşı kışkırtabilirler. Kayınpeder kendi ailesini savunabilir, yani insanların tepkileri bazen tahmin edilemez oluyor.Bunları yaparsam tamamen saygısızlık olacağını düşündüğüm için hiç yapmadım. Eşim kızar veya kızmaz diyemiyorum fakat bozulacağına eminim. Acaba memlekete gidince tüm aile bir aradayken tatlı bir konuşma mı yapsam? Ya da eşimin babasıyla aram çok iyidir. Tatlı bir dille ona mı anlatsam durumu?
İşte bunu ona öğretemiyorum. Ya beni de zorlamaz ara, konuş, ilişkilerin tatlı olsun diye asla baskılamaz. Hatta laf sana gelirse cevabını çekinmeden ver diye söyler, bana da laf söyletmez. Yani ona danışsam ve bu şekilde konuşsamBence hayır, eşiniz duyarsa bozulur. Eşinizin yeri geldiğinde ''müsait değilim'' demeyi öğrenmesi gerekiyor.
Yüzeysel anlattığım için bu şekilde düşünmekte haklısınız. Geniş ailesinden bahsediyorum. Yorumlarda epey belirttim. Kök ailesinin sorunları değil bahsettiğim. Teşekkür ederim yorumunuz içinSenin eşin, ama bir başkalarının oğlu, abisi vs vs.. Yani senin eşin olunca diğer insanlarla bağı kopmuyor onların oğlu olmaya devam ediyor. Adam kendi ailesinin derdini dinliyor, birde üstüne sen üstüne söyleniyorsun, üzüldüm adam için. Eğer sizi etkileyecek bir şey yoksa mesela dertlenip borç para isteyip sizin boğazınızdan kısmıyorsa eşiniz bence çok saçmalıyorsunuz. Yani neticede ailesi kapat anlatmayın dertlerinizi mi diyecek.
Bilmiyorum ne sorun yaşadınız zaten çok yüzeysel anlatmışsınız ona göre yorum yapıyorum ama durduk yereailesine neden mesafe koydunuz mesela sürekli eşinizi aradıkları dertlerini paylaştıkları için mi? Senin ailenin bir derdi olsa seni arasa eşin rahatsız olsa bence çok zoruna giderdi.
Deneyeceğim. En azından kavga etmekten daha iyidir. Sonuçta sunduğum sebepler haklı sebepler olacak. Bir sonraki olayda bunu deneyeceğim kesinlikle. Kayınpederimin böyle yapacağını sanmıyordum ama sorun benden giderse tepkisi değişebilir haklısınız.Bu tamamen o insanların ne kadar açıkgörüşlü olduğu ile alakalı. Mesela ben bunu yapabilirim çünkü eminim eşimin tarafında bunu anlayacak kadar kültürlü, eğitimli insanlar var. Yani bunun kararını siz vereceksiniz. Eğer anlamayacak yurdum insanlarıysa bu sefer sizi düşman belleyip dedikodunuzu yapabilirler, kök aileyi size karşı kışkırtabilirler. Kayınpeder kendi ailesini savunabilir, yani insanların tepkileri bazen tahmin edilemez oluyor.
Verdiğim örnekler aslında çok saygısızlık olarak algılanacak şeyler değil zira elle tutulur bir sebep sunarsanız telefonda konuştuğu esnada eşinizi yanınıza çağırmanız saygısızlık olmaz. Bozulursa bozulsun bazı insanlar kırılmadan bazı şeyleri anlamıyor. Abartın demiyorum ama en azından baktınız muhabbet uzuyor, dertler anlatılmaya başlandı, hayatım hadi ama yemek soğudu film kaçtı demeniz saygısızlık değil bence. Önemli olan karşı tarafa duyurmak.
Sizin bu akrabalarla muhabbetiniz var mı mesela arada siz de arayıp konuşur musunuz? Aklıma bir de şu geldi. Mesela halayı hal hatır sormak için arayın; onun dert anlatmasına fırsat vermeden siz anlatmaya başlayın. Tam ağzını açtığı esnada benim de şöyle dertlerim var, oram buram ağrıyor diye siz karşı tarafı darlayın, sözünü falan kesin mesela. Hem eğlenirsiniz hem de belki böyle böyle anlarlar. Madem eşinize anlatamıyorsunuz biraz daha geniş düşünün bakalımDeneyeceğim. En azından kavga etmekten daha iyidir. Sonuçta sunduğum sebepler haklı sebepler olacak. Bir sonraki olayda bunu deneyeceğim kesinlikle. Kayınpederimin böyle yapacağını sanmıyordum ama sorun benden giderse tepkisi değişebilir haklısınız.
Benim nişanlılıkta ve evliliğin başlarında muhabbetim vardı hatta samimi gelmişlerdi daha önce bu ciddiyette bir ilişkim olmadığı için. Sen de bize katıldın işte oğlumuz seni üzerse bize anlat, vs konuşmalar yaptılar. Tabi ki bir sorunumu anlatmadım fakat söylemeleri hoş gelmişti. Sonra samimiyet ilerleyince baktım ben de konulara dahil oluyorum, kafam kaldırmadı. Kendimi geri çektim. Ki çekmeseydim de bunu yapabilecek bir insan asla değilim. Anneme bile bir derdimi anlatmam. Eğlence için olabilirdi Ama karşı tarafa da daha fazla fırsat verebilirdim. taktiğiniz çok iyiymiş ama gerçekten en sonında offff banane milletin sorunlarından moduna giriyorum ben deSizin bu akrabalarla muhabbetiniz var mı mesela arada siz de arayıp konuşur musunuz? Aklıma bir de şu geldi. Mesela halayı hal hatır sormak için arayın; onun dert anlatmasına fırsat vermeden siz anlatmaya başlayın. Tam ağzını açtığı esnada benim de şöyle dertlerim var, oram buram ağrıyor diye siz karşı tarafı darlayın, sözünü falan kesin mesela. Hem eğlenirsiniz hem de belki böyle böyle anlarlar. Madem eşinize anlatamıyorsunuz biraz daha geniş düşünün bakalımbu bahsettiğim de çok etkili bir yöntemdir bu arada, biz eşimin anneannesine yapıyoruz bunu sürekli. Sürekli hasta, sürekli söyleniyor ve çocuklarına hayatı zehir ediyor. O yüzden çocukları yani benim kayınvalidem de dahil, torunları tam o ağzını açtığı esnada ay benim de oram ağrıyor falan diyoruz sonra susuyor
Hiç çekemem böyle insanları ya, sürekli dert anlatıp insanın hayat enerjisini sömüren insan hiç sevmem.
demek ki eşin de bunalıyor orda. kafasını elin dertleriyle oyalıyor. belki batıya geçince düzelir her şey. sabredin derim.Evet meslek icabıbenim zorunlu görevim
Özel sektör çalışanıyım. İş saatlerinde herkes işini ve işinin gereğini yapmakla mükellef.Siz çalışıyor musunuz? Memur musunuz? Bir öğle aranız var değil mi? Veya işten çıkıp eve geçene kadar muhakkak bir sigara içmelik vakti olur her insanın. Aptal değilim işi gücü bırakıp muhteşem sülalenin dişe dokunur sorunlarını çözmesini isteyecek kadar.
Yansıyor işte söylediğiniz gibi olsa işyerinde çözüp gelse yine ses etmeyeceğim. Ki son tartışmamızdan sonra sana harfini dahi duyurmayacağım ama sen de tepki alma diye söyledi. Fakat yine bir şey oldu, yine bizim kısıtlı vaktimiz mahvoldu.Ben de gayet arar hal hatır sorarım böyle olduğu takdirde fakat beni de soğutuyorlar. Bu şekilde dahil olmak istemiyorum sorunlara
İş yerinde nasıl çözüp gelecek ? Mesai saatleri içinde özel görüşmeler yapmak için bulunmuyor kimse iş yerinde.
Özel görüşmelerini iş dışı saatlerde yapacak tabii ki.
Bunu yapabileceği bir işi olduğu için bu tarz konuştum. Yoksa tek akıllı siz değilsiniz idrak yeteneğim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?