Koca dayağiı..İnsana en çok koyan şey..

Yok film falan değil benim ki de beni beslerdi ,bazen o verdiği lokmayı burnumdan getirir tabii..

mesajında da belirttiğin gibi acı gerçek bu sen dayağı hakediyorsun.dayak yiyen kadınların büyük bölümü kocalarını sevmezler.içlerinde biriktirdikleri ama eşlerine söylemedikleri kötü enerji eşlerinden şiddet olarak geri döner.herkez hakettiğini yaşar.kendine acımayı bırak bu adamı seçen sensin.kabalıklarına katlanan sensin.büyük ihtimalle birtakım özgüven eksikliklerin var ki böyle bir adamı seçmişsin.bağımlılık ilişkisi seninki.şu anda mağduru oynuyor kocanın sana acımasını bekliyorsun.haklı çıkmak için onu kötülüyorsun.bir kere şu öğrenilmiş çaresizliği bırakacaksın.bu adamdan ayrılsan ne olacak ki sen bu kurban psikolojisiyle yine hayatında aynı şeyleri yaşayacaksın.
boşanmak çözüm değil.dimdik dur hayattta eşini kendini düzeltmek için ne gerekiyor onu araştır mücadele et.maddi olarak güçlü duruma gelmek için ne gerekiyorsa yap.evladını kurban etme.kimse mükemmel değil sen de değilsin.kendi hatalarını bulup düzelttikçe eşinin de düzeldiğini göreceksin.hatta denemekten zarar gelmez çok zor gelse de bir hafta dene eşine koşulsuz sevgi ver bebeğini sever gibi.sonra ondaki değişimleri gör.Bülent gardiyanoğlunun iki tam bir tek kitabını mutlaka oku.hayatının kontrolünü eline al.öyle acınmayı bekleyerek suçlayarak hiç bir yere varamazsın.

Arkadaslar bosanmak kolaydir kestirip atmak kolaydır kolayi secme diren. Herkes darp raporu al baba evine git demiste ya ne gerek bunlara.. Yani baba evine gitse ne degiscek Allah askina Kendine laf gelir sadece bu hiçbirşey değişmez.. Sabirla diranetle duzelmesini bekle evlenmeden once bunlarin yasanacagini bilemiyor insan o yuzden
duzeltmeye bak ki mutlu olun belki pisman olmuştur bilemessin yani o yüzden ustune gitme ozur dilemiyo deme belki diler niye dilemiyosun dersen dilemek istese de dilemez.. Cok uzuldum bu arada kardesim yasadiklarina insallah hersey duzelir

Şimdi sana burda yazmak istediklerim çok farklı ama bir yandan da tedirginim.
Sonra bir yuva kolay kurulmuyorcularla uğraşması ayrı dert,
Senin ama benim kocam aslında şöyle iyidir,böyle sevimlidir deyip kocanı aklama çabası ihtimallerin olabilme falan..
Yani böyle bir durumda ne yapılacağı belli diyeyim,sen anla.

Merhaba,
'Bir yuva kolay kurulmuyor'cu arkadaşım,
Kadıncağız pata küte dayak yemiş ama sabretsin belki düzelir değil mi?
Hayvanlara bile dayak atılmamalıyken bir anne yediği dayakların acısını,gördüğü muameleyi unutuversin sabretsin.
Erkektir yapar, sonra belki pişman olur hemencecik hoop herşey eski haline döner.Kadın kısmısı dövülür de sevilir de sana göre çünkü.
Boşanmak ve darp raporu almak kolay olan değil, insanın kendine olan saygısını korumasıdır.Güçlü durmaktır.
Dayak yedikçe insan direnmiş olmaz,aksine dövülen hayvandan bir farkı kalmaz.

Ne gerek mi? İftiralara, ahlaksızlıklara, dengesizliklere, iğrençliklere katlandım diyor konu sahibesi, kocasından dayak yiyor. siz baba evine gitsen ne değişecek, düzelmesini bekle diyorsunuz. Şiddete sesi çıkmayan kadınlar öldürülüyor bu ülkede farkında mısınız? Yarın bir gün o bebek büyüdüğünde, babasının onu da dövmeyeceğinin garantisi var mı?
Artık kadınları sindirmeyin ne olur. Zaten yıllardır erkekler bunu yapıyor bir de kadın olarak siz yapmayın. Hukuk kadının arkasında öyle ya da böyle. Gidip şikayetçi olmasın, dayağını yesin otursun, sabretsin belki düzelir diye. Böyle bir şeyi benim mantığım almıyor.

hiç eşinizden dayak yediniz mi?

Kendine laf gelir doğru,hala ülkemizde dul kadın damgası yiyen kadınlarımız var.
Buna 1 tane daha eklense bişey olmaz,yesin dayağı otursun evinde kocasına kul köle olsun..
Otursun kocasının evinde ..

Sizin gözünüzde kadının değeri bumudur?

Sen bu kadının kocası olabilir misin acaba?yazdıklarını dehşet içinde okudum..
Dayağı yiyen kadın,işkence göre kadın ama tüm bunları düzeltme görevi de yine kadının!
yahu iyi misiniz siz kadın da düzgün psikoloji mi kalır böyle bir durumda bir de adamı düzeltecek öyle mi?
Tüm bu zihniyettekiler kendine gelsin rica ederim, yahu madem kadın böyle bir kötü enerji yayıyorsa kocası onu dövmesin?!O kocası düzeltsin sevgiyle yaklaşsın bu kadıncağıza?O adam da yuvayı kuran diğer kişi değil mi?
Adam düzeltsin bu evliliği?!Neden böyle söylemiyorsun??...
Çok kızıyorum şu erkek zihniyetiyle düşünen kişiliklere..
Yeri gelmişken şu bir yuva kolay kurulmuyorculara 2 çift lafım var;
bir yuva kolay kurulmuyor evet, ama unutmayasınız ki bir yuvayı da tek kişi tek başına kurmuyor.
yuvayı yapa iki kişiyse o yuvayı korumak iki kişiye de düşer.birisi yuvayı korurken diğeri bunu umursamıyorsa,yuvaya aykırı davranıyorsa o yuva zor kurulduğu gibi çok kolay da yıkılır böyle evet,kimse kusura bakmasın.

hiç eşinizden dayak yediniz mi?
evet yedim hatta boşandım.uzun zaman sonra olgunlaştıkça araştırdıkça anladım ki suçlayarak acındırarak bir yere varılmıyor.önce sen kendini düzelteceksin hayattta dimdik duracaksın.sen saçını süpürge ettikçe süpürge olmayı hakediyorsun demektir.şimdi kişisel gelişimimi tamamladım.çok güzel bir yuva kurdum.sen kendini düzeltirsen kurban olmayı bırakır hayatının kontrolünü eline alırsan hayatın düzelir.kimse seni mutlu etmek için kendini paralamaz önce mutlu olmayı seçeceksin.önce sen mutlu olacaksın ki etrafına mutluluk veresin.sen kendini düzeltmedikçe tanrı seni eğitebilmek için benzer olay ve insanlar çıkarır karşına

sevgili kardeşim ben sözlerimde yanlıs anlasıldım galiba konu sahibi hanımefendi ne dedi eve gitsemde babam sahip çıkmaz eve gönderir dedi anlamaz dedi o yuzden sabret dedim yoksa neden eve gitmesin ailesine sıgınmasın ama anlayızsız bir baba var evde.. kadın asla dövülmez kadını geçtim insan asla dövülmez..

sevgili kardeşim ben sözlerimde yanlıs anlasıldım galiba konu sahibi hanımefendi ne dedi eve gitsemde babam sahip çıkmaz eve gönderir dedi anlamaz dedi o yuzden sabret dedim yoksa neden eve gitmesin ailesine sıgınmasın ama anlayızsız bir baba var evde.. kadın asla dövülmez kadını geçtim insan asla dövülmez..

tebrik ederım ilk mesajınızda konu sahibinin affetmesini buna göz yummasını söylüyorsunuz zannettim
ben de seninle aynı yoldayım arkadaşım
saçımı süpürge ettim aynı şeyleri yaşadım

sevgili kardeşim babası anlayıssız dıye öyle dedim sizede izah edeyim kadınların dövülmesi eziyet görmesi bunlar hepimizi çok üzüyor ama yapacak birşeyim yok diyor o yuzden ben sabretmesini söyledim tutunacak dalı olsa kadıncagızın neden gerekenleri yapmasın restini çekip gitmesin ama olmadıgı için birşey yapamıyor bende guzellikle davranmasını istedim boyle insanlra eşini dövene iyi davranılmaz ama sana taş atana sen gül atacaksın onlara benzemeyeceksin .. onlra benzersek onlardan ne farkımız kalır öyle değilmi kardeşim

düşüncenize saygı duyuyorum ama bence öyle değil. bana bir taş atana ben iki taş atarım ki bir daha ne bana, ne de bir başkasına aynı şeyi yapabilsin.. dikkatli okuduysanız, ailem beni bırakmaz ama babam katlanılacak bir insan değil demiş konu sahibesi. eşinden dayak yiyeceğine, babasının sitemlerine katlanmak daha kolay değil mi.. o çocuğu böyle şiddet dolu bir ortamda büyütmeye çalışmak, onun da psikolojisini yerlebir etmek doğru mu?

sevgili kardeşim arkanda kımse olmayınca kendısıne laf gelır anlatabıldım mı herkes anlayıslı olsa neden laf gelsin ki
kesinlikle yesin dayagı otursun demıyorum oyle geri kafalık mı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…