Koca eline bakanlar.. yardım

Bende önceden çalıştım sonra istifa ettim işimden.
Çalışana ayrıcana saygım sonsuzdur,merdiven silende kadın en tepede olanda kadın benim için.

Takılma değil aslında,burada ifade şekli yanlış.
Ev hanımıyız diye saygımı görmüyorum acaba eşim tarafından.
Ev hanimligi diye bir seyi kabul etmiyorum ben zaten cunku ipsiz sapsizlarmis gibi bir algi var. Ben muhendisim ama bazi sebeplerden su an calismiyorum. Evdeki insan oturmuyor zaten. Bitmeyen bir dongu icinde gorulmeyen bir is gucu var. Bunu da herkese soyluyorum zaten. Evde her isini yapan bir yardimcisi olmayan kimseye calismiyor denmemeli.

Evet size göre işte.
Bana göre de çocuklarımı birakamadigimdan calismam.
Sağlığım elvermez çalışmam.
Gürültüyü hareketli yaşamı kaldıramadigimdan çalışmam.
Kocam zengindir çalışmam.
Keyfim ve kahyasini çok severim çalışmam.
Öğlen kuşağı izleyip kısır yemeyi sevdiğimden çalışmam vs. vs.
Ama çalışan kadına da çocuğun rezil oluyor orda burda, çalışma evde otur demem destek, moral veririm.
O yüzden ne yapıyoruz; genelleme yapmıyoruz.

Eşinizin maaş durumu bir evin temel gereksinimini ancak karşılar.
Sizin ekstra çalışmanız lazım.
Açıkçası ben kimseden para istemem babam dahil olsa.ancak ev gecindirecek paralari olur.kendim kazanmayinca da yine temel gereksinimleri almasını beklerdim
Bu benim tarzim.
Ama siz istemekten rahatsızsaniz çalışmanız lazim

Bende önceden çalıştım sonra istifa ettim işimden.
Çalışana ayrıcana saygım sonsuzdur,merdiven silende kadın en tepede olanda kadın benim için.
Aynen öyle abla aynen. Ben evdeyim senin gibi istifa ettim şartlar hoşuma gitmedi.

Ben evde yattığım yerden online tercümanlık yapıyorum insanlara göre ev hanımıyım olsun.

Çalışan sabah evden çıkmak zorunda kalan insanları da hep takdir ettim.

Evde oturup çocuklarına zaman ayırana da saygı duydum.

Ben kendi fikrimi söyledim zaten

Yok onu demek istemiyorum bende şu anda evdeyim mesela sadece çalışmak güzel şey diyorum
Çalışmak elbette çok güzel,bir kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi bağımsız olması kadar mutheşem bişey olamaz.
Cdden iş bitmiyor hiç,çalışan kadınlarımız inan daha programlı oluyorlar bizlere göre.
Sonra yaparım deyip erteleyebiliyoruz bazı şeyleri.

Kesinlikle emek veriliyor sonuçta her işte kolay diil
Sonuçta emek var ortada.

Bak ne güzelsen evden çalışıyorsun,eve bir katkın var hiç değilse.
Bazı insanlar bizi hazıra konmakla beleşe yaşamak gibi görüyorlar.
Ben kızımı öyle bir yetişdirdim ki,oku dedim kendi paran olsun kimseye muhtaç olma diye kulağına hep küpe ettim onun.
Okudu evlendi bebeside oldu çalışıyor eşine muhtaç değil çok şükür.

Benim ablamın ufak bir çocuğu var çalışmayıp çocuk bakma kararı aldı bir müddet, eşiyle ortak kararıydı daha sağlıklı büyüyeceğine inandılar okul dönemine kadar. Eniştem ablamın istemesine fırsat vermiyor ya da sormuyormuş bile paran var mı yok mu diye. Ablam param var niye gönderdin dese de yine de hesabına para atıyor ablamın olsun senin hesabında kalsın ne fark eder diyor. Bana göre her evlilik kendine özgüdür bir kadın da çalışmayabilir bir erkek de. Kendi aralarında konuşup karar alıp herhangi bir şeyin paylaşımını yapabilirler. Tabi ekonomik olarak zorlamayacaksa bu durum yoksa bir kişi ekonomik olarak çok zorlanıyorsa her iki tarafında çalışması gerektiğini düşünüyorum. Bir erkek sana ne benim param diyemez o zaman kadın da dönsün sana ne ben ütüledim bu gömleği giymeyeceksin desin ya da ben yaptım yemeği al bu kadar ye desin. Bana çok yanlış geliyor, evlilik demek bir olmak demek devlet bile kanuna yazmış bunu evlilik süresince kazanılan her şey ortaktır çalışmayan arkadaşlar kendini ezik hissetmesin siz de evin işini yükleniyorsunuz. Ben kendim çalışırım ama bu benim kendi yaşam çizelgem, çalışmayana da eğer ekonomik sebepler nedeniyle huzurları kaçmıyorsa hiçbir tavsiyede bulunamam. Eşinize bunun ortak bir hayat olduğunu anlatmaya çalışın.

Canım para ver diyorum
Iki kart var bende onları kullanıyorum nakit de bulunuyor yanında ama genelde kart kullanıyorum
Eşim kendi parasıymış gibi davranmıyor ortak sonucta o geliri sağlıyor ben ihtiyaçlarla ilgileniyorum

Kolay mı be abla bir evladı yetiştirip böyle güzel konuma getirmek. Sen zaten dünyanın en zor işini layıkıyla yapıyorsun.

Burda konuları görüyoruz ne anneler babalar var çocuklarına doğru düzgün bir hayat sunamayan.

Şu hayatta benim en çok saygı duyduğum insan. Çalışsın veya çalışmasın bir insanın hayatına dokunup onu güzel yetiştiren kişidir.

Bizde aylik belirledigimiz bir miktar var. Kendi kisisel harcamalarim icin onu hesabima gonderiyor otomatik talimatta. Onun disinda da sut market vs icin eve birakiyor istemeye ihtiyaç kalmiyor. Her yil butce gorusmeleri yapiyoruz zamn icin, hos bir eglence oluyor :) eger odenecek bir sey varsa borc verebiliyorum veya iyi gunumde isem hibe ediyorum :) hesaplar tamamen ayri yani bizde. Bu sisteme gecmeden once istemek bana da zor geliyordu.

6,5 yıl bizden ayrı ülke dışındaydı,hasta olur sen yoksun arkadaşları bakar özel günler olur gene ayrısın.
Okuduya benim için herşeyden daha önemliydi,hamileyken yds sınavlarına giriyordu,sabah uçağa bniyordu akşam gene dönüyordu evine.
Doğum yaptı gene aynı bebeyi bırakıyordu sabah gidip akşam geliyordu.
Bizlerde umarım elimizden geldiği kadarıyla iyi anne baba olmaya gayret edebişmisizdir.
Bunları yaşayamayan bir sürü aile var gördükçe okudukça daha da çok üzülüyorum.

Onun için burada hep gençlere kızıyorum ya, hepsinin iyi bir hayatları olsun yanlış kararlar vermesiner diye.

Reactions: JES
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…