- Konu Sahibi holdencaufield
-
Ben sizi anladım düzgünce anlattınız sağolun saygı meselesinde bende saygı duyuyorum hatta banane onu tercih etmiş sadece bir temenni olarak herkesin bunu tatmasını isterim sadece bu ama anlamadığım muhabbet farklı onu anlatamadım bende küçük yaşımdan beri çalışıyorum hatta çoğu zaman işsiz kalıp iş bulamadığımda kendime kızmışlığım çoktur bir dönem ev hanımıydım ama o zaman bile oturup çalışanlar bana laf söylüyor çünkü beni kıskanıyor diye güzellemek aklıma gelmedi gelemez zaten bulunduğum pozisyon atla deve değil işi bırakan herkesin yapabileceği bir şey aksine ben kendime acırdım elim ayağım tutuyor niye evde oturuyorum bir şey üretmiyorum diye buna şaşırdım hani benim bilemediğim bir pozisyon mu var da kıskanılıyor diyeşöyle örneklendirerek anlatayım,
ben mesela 17 yaşımdan beri çalışıyorum şu an 30 yaşındayım. evliyken de çalıştım boşandım hala çalışıyorum. ve şu durumda emekliliği hayal dahi etmiyorum. bakın edemiyorum değil etmiyorum.
şimdi biri bana dese ki al sana aylık 5000 tl maaş evde otur, yapamam. laf değil gerçekten camdan falan atarım en sonunda kendimi. ama ev hanımlarına saygım sonsuz asla da laf söylemem, evde oturup kısır yiyiyosunuz buraya laf söylüyosunuz filan gibi çirkin şeyler asla söylemem. onlar da zor bir işte çalışıyorlar bana göre.
mesela ben bi makarnayla akşamı geçiştirebilirim ama bir ev hanımından hani bizim toplumumuzda 3 çeşit yemek beklenir kusursuz olmalıdır ütüsü temizliği çocuk bakımı eğitimi ders çalıştırması filan mükemmellik beklenir ya şayet kadın "TÜM GÜN EVDEYSE"
bana göre bu hayatı kötüleyen biri de, aslında kendisi de ev hanımı olmak isteyip olamadığı için kötülüyodur.
dediğim gibi BANA GÖRE böyle, kabul etmek onaylamak zorunda değilsiniz. illa ki sizin de kendi fikriniz olur, bu da benim düşüncem.
not: tekrar yazayım, muhabbete konu olan üyeyi de konuyu da bilmiyorum.
Kimsenin kimseyi kıskandığı yok bence. Dediginiz gibi bir erkeğin insafına kalmak( ne kadar iyi görünse de akli başından gidebilir) bir olay olduğunda kocanın yanından babanın ya da annenin yanına gitmek kıskanılacak bir şey olmasa gerek zaten. Bir yerden geliri vardır o ayrı. Yoksa çalışmak da kendi paran varsa çok matah değil güzel koşullarda hakkını alabildiğin bir yerde çalışmıyorsan.Ben sizi anladım düzgünce anlattınız sağolun saygı meselesinde bende saygı duyuyorum hatta banane onu tercih etmiş sadece bir temenni olarak herkesin bunu tatmasını isterim sadece bu ama anlamadığım muhabbet farklı onu anlatamadım bende küçük yaşımdan beri çalışıyorum hatta çoğu zaman işsiz kalıp iş bulamadığımda kendime kızmışlığım çoktur bir dönem ev hanımıydım ama o zaman bile oturup çalışanlar bana laf söylüyor çünkü beni kıskanıyor diye güzellemek aklıma gelmedi gelemez zaten bulunduğum pozisyon atla deve değil işi bırakan herkesin yapabileceği bir şey aksine ben kendime acırdım elim ayağım tutuyor niye evde oturuyorum bir şey üretmiyorum diye buna şaşırdım hani benim bilemediğim bir pozisyon mu var da kıskanılıyor diye
Doğru. Sizin çalışmama sebebiniz nedir? Geçerli bir sebebiniz varsa tamam da aksi takdirde neden banka kartlarını versin ki? Ben eşim sebepsiz yere çalışmasa vermek istemezdim. Belki çok bencilimdir bir şey diyemiyorum. Çalışmak önemli.ne güzelmiş o öyle yaa.. ben banka kartını istesem surat yapar. eşşek gibi çalışıyoruz neden vereyim vs vs
Şu da var konu sahibinin kocası hele cocuk da varsa çok kazanmıyor zaten. Ne kadar verebilir ya da konu sahibi ne kadar istediğini alabilir. Kocam bana para vermiyor diye dertlenmek yerine niye çalışmıyor anlamadım. Bir yerde söylediyse de görmedim. Yani eve giren maaş çok olmayanlar niye elini taşın altına koymuyor anlamıyorum ben.Ben sizi anladım düzgünce anlattınız sağolun saygı meselesinde bende saygı duyuyorum hatta banane onu tercih etmiş sadece bir temenni olarak herkesin bunu tatmasını isterim sadece bu ama anlamadığım muhabbet farklı onu anlatamadım bende küçük yaşımdan beri çalışıyorum hatta çoğu zaman işsiz kalıp iş bulamadığımda kendime kızmışlığım çoktur bir dönem ev hanımıydım ama o zaman bile oturup çalışanlar bana laf söylüyor çünkü beni kıskanıyor diye güzellemek aklıma gelmedi gelemez zaten bulunduğum pozisyon atla deve değil işi bırakan herkesin yapabileceği bir şey aksine ben kendime acırdım elim ayağım tutuyor niye evde oturuyorum bir şey üretmiyorum diye buna şaşırdım hani benim bilemediğim bir pozisyon mu var da kıskanılıyor diye
Koca eli deyince aklıma direkt kocamın eli geldi.Koca eline bakanlar ne ya
Koca eli deyince aklıma direkt kocamın eli geldi.
Aklı başından gitmese bile ölüm var kalım var bakın benim babamla annem 55 yaşından sonra ayrıldı annemle ikimiz bir başımıza kaldık annem temizliklere giderek hasta bakarak beni okuttu ben okurken her bulduğum işi yaptım bu hayatta ne olacağı asla belli değil ve kimse tecrübesiz senelerce evde oturmuş birini işe almak için kucak açmış beklemiyor ben gerçekten bir insana faydamız olsa kârdır kafasındayım yoksa banane ömrümde hiç görmediğim etmediğim biri çalışsın çalışmasın gerçekten alttan vermek istediğim mesajım çok masumane bir yerden geliri bile olsa hayat bu gelire güvenip oturmak da saçma bir kız vardı geçen tarlası mı vardı neydi ona güveniyordu çalışmam diyordu bana göre mesela bu aptallık ilerlemek varken neden yerimde sayayım ki ? Kıskanma mevzusuna gelince ben kıskanırım açıkcası ama mesela olmak istediğim kişiyi kıskanırım hasetlenme anlamında değil arzulamak anlamında biri eğer çok iyi bir dansçıysa kıskanırım neden ben değilim derim hırs yaparım çalışırım insani bir duygu bu ama anlatamadığım şu kendimizi avutmayalım kıskanılacak şey var kıskanılmayacak şey var şimdiKimsenin kimseyi kıskandığı yok bence. Dediginiz gibi bir erkeğin insafına kalmak( ne kadar iyi görünse de akli başından gidebilir) bir olay olduğunda kocanın yanından babanın ya da annenin yanına gitmek kıskanılacak bir şey olmasa gerek zaten. Bir yerden geliri vardır o ayrı. Yoksa çalışmak da kendi paran varsa çok matah değil güzel koşullarda hakkını alabildiğin bir yerde çalışmıyorsan.
Onu bende anlamadım iyi bir ortak gelir olsa bir taraf çalışmaya ara verse sorun değil bence bunu net söylüyorum şu anki gelirimle eşim olsa dese ki ben yoruldum bir süre evde oturacağım tamam otur derim ama 4.000 maaş varken ne ben oturabilirim ne de eşim yani yaşamak dediğimiz şey boğaz tokluğuna yaşamak değil bana göre ben kendi zevklerime vakit nakit ayıramıyorsam bir şey alırken kırk kere düşünüyorsam yaşamamın pek anlamı yok ki zamanında bunları çok fazla yaşadım insan bir yerden sonra nefes almak istiyorŞu da var konu sahibinin kocası hele cocuk da varsa çok kazanmıyor zaten. Ne kadar verebilir ya da konu sahibi ne kadar istediğini alabilir. Kocam bana para vermiyor diye dertlenmek yerine niye çalışmıyor anlamadım. Bir yerde söylediyse de görmedim. Yani eve giren maaş çok olmayanlar niye elini taşın altına koymuyor anlamıyorum ben.
Sedoş'da seyrediyoz ohhhhh canımıza değsinHepiniz 100 kilosunuz
Sedoş'da seyrediyoz ohhhhh canımıza değsin
Slm şu pandemi dönemleri biraz geçsin belki sizde bir iş bakarsınız kendinize göre,çalışın kendi paranızı kazanın kimseye muhtaç olmayın hem erkekler çalışan kadına daha çok saygı duyar.Kızlar selam 2 yıllık evliyim. Sorunum şu ki çalışmıyorum dolayısıyla da bir gelirim yok. Eşimin bekarken aldığı evinde oturuyoruz. Eşinizden nasıl para istiyorsunuz? Kendisimi hergün size çıkarıp veriyor? Bu iş çok canımı sıkmaya başladı.
İşte o yok bitti gittiDoğurun anam çatır çatır smdsöd
Bu da çok ilginç bir bakış açısı.Slm şu pandemi dönemleri biraz geçsin belki sizde bir iş bakarsınız kendinize göre,çalışın kendi paranızı kazanın kimseye muhtaç olmayın hem erkekler çalışan kadına daha çok saygı duyar.
Yani essek gibi calisiyorum falan derse cok cirkin ama maas kartini neden versin ki burda maas kartini kocasina veren kadin olinca neden veriyorsun sen calisiyorsun senin kartin diyoruz ama erkek vermeyince farkli bakiyoruz, bence kimse maas kartini vermek zorunda degil isterse verir ama onun disinda para isterken utanacak birsey yok ben calisiyorum ona ragmen esimden para da isterim bazen cok harcayip istedigim olur ne bileyim hic de utanmadim, tabi burda esinizin tavri da onemli size kotu hissettiriyorsa bu konida bir sorun var demektir...ya ise girin calisin ya da acik acik konusun ek kart falan cikarsin size
İşte o yok bitti gittitorun seviyom ben artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?