Koca eline bakanlar.. yardım

Ben sizi anladım düzgünce anlattınız sağolun saygı meselesinde bende saygı duyuyorum hatta banane onu tercih etmiş sadece bir temenni olarak herkesin bunu tatmasını isterim sadece bu ama anlamadığım muhabbet farklı onu anlatamadım bende küçük yaşımdan beri çalışıyorum hatta çoğu zaman işsiz kalıp iş bulamadığımda kendime kızmışlığım çoktur bir dönem ev hanımıydım ama o zaman bile oturup çalışanlar bana laf söylüyor çünkü beni kıskanıyor diye güzellemek aklıma gelmedi gelemez zaten bulunduğum pozisyon atla deve değil işi bırakan herkesin yapabileceği bir şey aksine ben kendime acırdım elim ayağım tutuyor niye evde oturuyorum bir şey üretmiyorum diye buna şaşırdım hani benim bilemediğim bir pozisyon mu var da kıskanılıyor diye

Eşinizin aldığı para 4250 TL. Eğer mutfak masrafı, elektrik, su, doğalgaz , telefon , internet gibi faturaları eşiniz ödüyorsa zaten geriye çok bir para kalmaz. Pazarı sütçüden alınan sütü siz alıyor ve para vermiyorsa haklısınız ama Size ne kadar verebilir tartışılır. Bu maaşla ancak gerçekten ihtiyacınız olan şeyleri alabilirsiniz. Erkek yada kadın kimse maaş kartını vermemeli.

Kimsenin kimseyi kıskandığı yok bence. Dediginiz gibi bir erkeğin insafına kalmak( ne kadar iyi görünse de akli başından gidebilir) bir olay olduğunda kocanın yanından babanın ya da annenin yanına gitmek kıskanılacak bir şey olmasa gerek zaten. Bir yerden geliri vardır o ayrı. Yoksa çalışmak da kendi paran varsa çok matah değil güzel koşullarda hakkını alabildiğin bir yerde çalışmıyorsan.

ne güzelmiş o öyle yaa.. ben banka kartını istesem surat yapar. eşşek gibi çalışıyoruz neden vereyim vs vs
Doğru. Sizin çalışmama sebebiniz nedir? Geçerli bir sebebiniz varsa tamam da aksi takdirde neden banka kartlarını versin ki? Ben eşim sebepsiz yere çalışmasa vermek istemezdim. Belki çok bencilimdir bir şey diyemiyorum. Çalışmak önemli.

Şu da var konu sahibinin kocası hele cocuk da varsa çok kazanmıyor zaten. Ne kadar verebilir ya da konu sahibi ne kadar istediğini alabilir. Kocam bana para vermiyor diye dertlenmek yerine niye çalışmıyor anlamadım. Bir yerde söylediyse de görmedim. Yani eve giren maaş çok olmayanlar niye elini taşın altına koymuyor anlamıyorum ben.

Eşim parayı çekip çekmeceye koyuyor ordan lazım oldukça alıyorum

Koca eline bakmak ne ya. Ben daha çok çalışıyorum evde o da benim elime bakıyor o zaman :) kredi kartı bende. Para istemiyorum. Nakit çok kullanmıyoruz ama genelde o da bende kalır kendisi harçlık alır yanına. Alışverişi ben yapıyorum çocuklar da evde aksi saçma olur zaten.

Aklı başından gitmese bile ölüm var kalım var bakın benim babamla annem 55 yaşından sonra ayrıldı annemle ikimiz bir başımıza kaldık annem temizliklere giderek hasta bakarak beni okuttu ben okurken her bulduğum işi yaptım bu hayatta ne olacağı asla belli değil ve kimse tecrübesiz senelerce evde oturmuş birini işe almak için kucak açmış beklemiyor ben gerçekten bir insana faydamız olsa kârdır kafasındayım yoksa banane ömrümde hiç görmediğim etmediğim biri çalışsın çalışmasın gerçekten alttan vermek istediğim mesajım çok masumane bir yerden geliri bile olsa hayat bu gelire güvenip oturmak da saçma bir kız vardı geçen tarlası mı vardı neydi ona güveniyordu çalışmam diyordu bana göre mesela bu aptallık ilerlemek varken neden yerimde sayayım ki ? Kıskanma mevzusuna gelince ben kıskanırım açıkcası ama mesela olmak istediğim kişiyi kıskanırım hasetlenme anlamında değil arzulamak anlamında biri eğer çok iyi bir dansçıysa kıskanırım neden ben değilim derim hırs yaparım çalışırım insani bir duygu bu ama anlatamadığım şu kendimizi avutmayalım kıskanılacak şey var kıskanılmayacak şey var şimdi

Onu bende anlamadım iyi bir ortak gelir olsa bir taraf çalışmaya ara verse sorun değil bence bunu net söylüyorum şu anki gelirimle eşim olsa dese ki ben yoruldum bir süre evde oturacağım tamam otur derim ama 4.000 maaş varken ne ben oturabilirim ne de eşim yani yaşamak dediğimiz şey boğaz tokluğuna yaşamak değil bana göre ben kendi zevklerime vakit nakit ayıramıyorsam bir şey alırken kırk kere düşünüyorsam yaşamamın pek anlamı yok ki zamanında bunları çok fazla yaşadım insan bir yerden sonra nefes almak istiyor

Slm şu pandemi dönemleri biraz geçsin belki sizde bir iş bakarsınız kendinize göre,çalışın kendi paranızı kazanın kimseye muhtaç olmayın hem erkekler çalışan kadına daha çok saygı duyar.

Bu da çok ilginç bir bakış açısı.
Saygı çalışınca olacaksa hiç olmasın.

Adam kadinin kartini alip kisitlama uyguluyorsa neden verdin denebilir, ben de derim. Onun disinda bir problem yoksa neden kocana kartini verdim demem ben kimseye, beni ilgilendirmez.

"Ben eşimin kartina zorla el koydum veya para istemeye utaniyorum, kendimi kotu hissediyorum, calismali miyim sizce?" diye bisey sormadim size????

Konu sahibi siz napiyorsunuz demiş ben de ne yaptigimizi yazdim sadece. Bu sekilde olmasi zirt pirt istemekten daha pratik, kart vermesi eşimden bisey eksiltmiyor. Biz memnunuz yani duzenimiz boyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…