Koca koca yalanlar ...

victoryvivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
5.935
7.244
148
44
günaydın ,
derdin bu mu demeyin ancak dün akşamdan beri gerçekten beni ciddi derecede rahatsız eden bu dizinin konusuna takıldım.
eşimle tavla oynuyorduk ve bu dizi arka fonda açıktı.
duyduğum diyaloglar beni çok rahatsız etti,
adam orta yaş bunalımına giriyor , kendisine emek veren 3 cocuk doğuran kadına aldatarak karsılık veriyor.

en çok yadırgadığım durum ise şu oldu ;
çocuklardan biri annesine diyor ki;
-anne sen metres misin?
diğer kardeşine annesinden bahsederek;
-babam annem, aldatıyormuş biliyor musun, boşanacaklarmış, babam metres tutmuş vs vs.

bir başka kadının kocası onu defalarca aldatmış,hatta karşısına çıkan her kadınla!!!
kadının birinin kocası ölmüş ama başka bir kadından çocuğu olmuş adamın kadın bunu yeni öğreniyor falan.

erkek karakterlerden emlakçı olan , çağkınlığı maddi durum ile bağdaştırıyor(normalleştiriyor)
bu adama göre hayat bir çiçekle sürüp gitmez gibi sanki vurgulanan nokta bu.

eşimle bir saate yakın tavla oynadık ve bu dizideki diyaloglara ister istemez şahit oldum arada zaten belli bir noktandan sonra da dikkatimi çekiti

o aldatılan kadının 3 çocugunun ağızlarında ; metres, boşanma , aldatma kelimelerinin sakız olması beni çok rahatsız etti.

metres olan kadının da , kendisine yağlı kapı aradığı , zengin avcısı olduğu falan vurgulanıyor.

bu durumlar eskiden ayıp sayılırdı, çcoukların yanında konusu olmazdı.
bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu

ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti, okul çağındaki bir çocugun annesine bakarak babam sana metres mi tuttu demesi ne kadar normal.
neden böyle saçmasapan dizilere prim veriliyor .
tv yi açtığımda neden eski diziler gibi konular , ya da eğitici öğretici yayınlar yok artık.

benim evladım yok ancak bir cocugum olsa tv karsısında yayılıp bu berbat diziye kulak misaifiri dahi olsun istemezdim.
sizin fikirleriniz ne yönde?

Son düzenleme:
Ben de dün zaplarken farkettim
Sanırım sen onu görmedin.
Metres olarak tabir edilen kadın intihar ediyor ve onu adamın kocası hastaneye götürüyor.
Kanki oluyorlar bir bakıma ...
O kadarını izleyebildim gerisini midem kaldırmadı.
Güncel olayları vurgulayıp dikkat çekmek istemişler ama gelecek neslin zihinsel gelişimini ve bilinç altını düşünmemişler.
Asla bir aile dizisi değil.
Ve kadınları son derece aşağılayan bir konu olduğunu düşünüyorum ,sana katılarak.

Katılıyorum sıze. Geçen hafta esımle tesadüf denk geldık. Bızımde çok tepkımızı cektı bu dızı.

Izleyen gençlere aldatmak çok çok normal her erkek aldatmalı ızlenımı verılıyor.

Böyle saçma bır dızı yayından kalkmalı.

Çocuklarımla dızı ızleyemez olduk. Onlar uyuyana kadar ızlemıyoruz.

Kadının baya küçük duruma düşürüldüğü örnek bır dızı.

evet bence de
resmen normalleştiriliyor bazı durumlar
baya canım sıkıldı benim de
kimse de kalkıp bu yayınları denetlemiyor mu çok merak ediyorum.

evet bir de adam sanırım 30 yaş bunalılıma girmiş
egosunu şişiren genç bir kadınla eşini aldatıyor
eşi ona 3 cocuk vermiş ama kendini salmış vs vs

benim eşim takıldı diziye hatta gerçekleri yansıtıyor dedi , eşime de sinirlendim baya.

aynen katılıyorum sana böyle özendirici diziler olmamalı..
insanlar iyiye gideceğine böyle dizilerden sonra herşey normal geliyor
kaldırılmalı.
izlememeye çalışsak bile aileek ya reklamı çıkıyor karşına ya tekrarı
topluma iyi şeyler örnek verilmeli.

tv de artık örnek olacak tek bir program bile göremiyorum.
haberlerden bile nefret ettim
kadına şiddet haberi verirken erkeğin nasıl dövdüğünü , tekmelediğini açık açık gösteriyor.

hırsızlık haberi verirken hırsıza yol gösterir gibi nasıl yapıldığı tarif ediliyor.

Bayram tatilinde hergun kendısını görmek zorunda oldugum dızı .
Şöyle bir yarım saat izledim .
Adama da sevgilisine söve söve günaha giriyorum dıye değiştirdim .

Yakın zamanda biter emınım...
umarım kalkar yayından
ancak kalksa da değişik versiyonu gelecektir eminim.

Valla bu dizi benim rüyalarıma dahi girdi.
Rtük e şikayet ediyordum kaldırılması için. Aldatmayı o kadar normallestırmısler ki sinirlerim bozuldu
Kaldırılması için ne yapılıyorsa varım ben

Dün eşim izliyordu .Sok oldum konusunu duyunca.Seyma Acun meselesini izliyoruz dedim.Kadin sevgilisinin eşine nispet yapıyor,resim yolluyor bıraksın diye falan.
Facia.Felaket.Sirf rating için yapılacak iş değil.Ben söylenince kızım döndü ve 'Anne aldatmak nedir,metres gerçekten çikolata demek mi?' Dedi.Ben şok

eşini aldatan yada evli olduklarını bildikleri halde erkeklerle metres hayatı yaşayan kadınların çoğu ne yazıkki dizideki mantığa sahip kişiler.
çocuklar desen artık herşeyi biliyorlar, herşeyin farkındalar o nedenle gerçek hayatta da buna benzer diyaloglara girdikleri oluyor.
tabiki bu konunun espri konusu olarak ele alınması ve tv de dizi olarak yayınlanması hoş değil ama hayatta bunlardan ibaret ne yazıkki..

En çok onlar izleniyor çünkü. Milletin tek derdi para. Biz dizi vs izlemiyoruz, açarsak belgesel kanalı açar yabancı belgeselleri izleriz. Tavsiye ederim, muhteşemler. Gün içerisinde 1 kez bile tv açmam ben mesela, eşim açmasa akşam da açmam. Gerek yok bence. Çocuğumun da kendiminde böyle ahlaksız şeylere maruz kalmasını istemiyorum çünkü.

benim de eşim izliyordu ,
ben hadi tavla oynayalım dedim
Ancak arka fonda açık kaldı
sonra ne saçma dizi bu falan dedim
hayatın gerçekleri dedi eşim

çocugunun soruları çok normal
benim evladım yok ancak ilk aklıma gelen bu oldu
çocugum olsa idi o odada onu tutmak istemezdim.

bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu

evet keşke hala böyle duyarlı insanlar olsa hiç değilse insanlar dışlanırım korkusuyla yeltenmese

ama yok hele ki aldatan taraf zenginse aldattığı için bi madalya takılmadığı kalıyo

ama dizinin hayatın gerçeklerini yansıttığı konusu gerçek

benim de tv ile alakam yok
aylarca evde tek kalsam tv açmam
ancak benim eşim evde annesi ve ablası ile büyümüş ve anne abla tam bir dizkolik oldugu için eşim de onlardan alısmıs sanırım

ben de belgeselciyim ya da farklı şeyler izlerim denk gelirse
ama eşim tam bir dizikolik
çocuk gibi resmen yeni bir dizi basladıgında ona adapte olmasın diye dıkkatını baska yone cekıyorum
tavla oynayalım, balkonda oturalım ya da yürüyüşe cıkalım gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…