Koca ve Maas

böyle birşeyi saklamayın, böyle bir yalana maruz kalarak yaşayacagınız bir evlilik sağlıklı yürümez. nasıl başlarsa öyle devam ediyor. baştan söyleyin, ''evet, bir tartışma yaşadık ama, ben bu krediyi ödeyecegim' diyin.

Çok zor gerçekten, o tanıdığınız için de üzüldüm. Bekarken zaten çalıştığım 10 yıl boyunca babamın arkasını topladım, borçlarını ödedim, harçlık verdim, kendime birikim yapamadığım gibi borçlandım da. Hep canı sağolsun dedim, anneme hiç kıyamıyorum çünkü, annem tasarruf eder babam har vurup harman savurur. Aileyi atamıyorsun satamıyorsun öyle bir şey işte. Neyseki 5 ayda ödedim bitti, çok şükür beni okuttular da kazanıyorum, faydam olsun evet ama işin içine evlilik girince durum hassaslaşıyor. Artık kendimize bir aile kurmuş oluyoruz, kendimizin ve olursa çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayız.

Nisanlinin simdiden buna karismaya hakki yok sizinde ben odemiyorum artik demeniz cok yanlis eger odemek istiyorsaniz ben ailemin kredisi bitene kadar odeyecegim sen buna karisamazsin diyebilmelisin.sonucta sen calisip oduyorsun onun calistigini vermiyorsun ki.daha nisanliyken uzerinize baski kurmasina izin vermeyin bence.ben nisanliyken nisanlim bana boyle birsey soylese cevabim sanane olurdu..ama yalan soyleyerek hakliyken haksiz duruma dusuruyorsunuz kendinizi

Bende bekarken aileme kredi cekmistim evlenene kadar ödedim dugunumun oldugu ay bileml. sukur babam gecte olsa ödüyo kredi puanim fln kalmadi ama en azindan benim ustume de birakmadi

çevremdeki evliliklerde hep gördüğüm şey, karı koca birbirinden gizli saklı para işlerine giriyorsa o evde bet bereket kalmıyor.

Katılıyorum
Eş diyorsun, aynı yastığa baş koyuyorsun, sırrımı paylaşmak, gerektiğinde desteğini almak, gerektiğinde sırtımı yaslamak isterim. Böyle gizli saklı işlerin olduğu evliliklerbana samimiyetsiz geliyor.

Ailene yardim edebilirsin, ihtiyac varsa bende veririm, saglik sorunu olsa arabami satar veririm ama ailen lüx sitede oturcak diye cocuklatimin geleceginden feragat edemem diyo

Yani bence ailenizi çekemiyor işte. Farazi bir durum için " çok zor durumda kalınsa da ailene yardim etmem" demez diyemez kimse, yardim etmeye niyeti olmasa bile. Ama 4 yılı kalan bin liralik borcun lafını ediyor işte. Evlilik tarihi bile belli değil belki sadece 2 yilinda evli olacaksınız. Bunu sorun etmesinin tek sebebi ailenizi kiskanmasi olabilir. Belki kendisi kendi ailesine bir erkek olarak sizin ailenize sunduğunuz imkanlari sunamiyor diye de bozulmuştur. Yani direk ailenizi kiskanmiyor da kendi yapamadigi için içerliyor olabilir. Insanin içinde neler var bilemiyoruz işte.
Siz de "ben kirada olmaya hiçbir şey demem artık bu konuyu kapat. O borç benim işine gelirse" deyin bir zahmet. Daha evlilik tarihi yok ipotek koymuş maaşa.

Su an karismiyor zaten evlenince karisacak.
Bastan söylerseniz de mi karisir..
Banka hesaplariniz ayri olsun ozaman
Ortak hesap acin hesaplari paylasin herkes oraya odeme yapsin giderler ordan cekilsin
Bu zamanda yadirganicagini sanmiyorum ayri hesabin ki sizin icinde daha iyi olur öylesi ... sonucta maasiniz var calisan bayansiniz

Belkide cocugum olmadigi icin once ailem diyorum bilmiyorum

Söyleki, bastan söyledim, önce biliyordu, evlilik konu olunca biz isin icinden cikamadik, maddi anlamda, hak verdim onda yok benim ailemde bize verecek bisey yok, oda krediyi konu etti o zaman cok paraydi, bunu konu edeceksen evlenmeyelim dedim, o zaman borc bitene kadar erteleyelim dedik, aradan zaman gecti bi konuyla ayrilik karari aldik, zaten bu borc konusunu asamiyoruz ailenin umrunda degilsin dedi, onu artik babam oduyo tabiki umrundayim demis bulundum.

Simdi baristik lafimi yiyemiyorum

Iste o da ortak hesap dedi, ben aldigimi sen aldigini oraya koycaz eve kedi mamasida alsak buzdolabida alsak arabamiza yakitda taksi parasi ayakkabi da ordan odensin dedi. Burdada kizlar o senin paranin pesinde parayi senden gizli ceker diyolar. Buna inansam zaten evlenmem

Ben

Tabiki hayatim para senin ailene yardim et tabi bana niye soruyosun dese buna mecbur kalmasak

Bi dakika ya ne sacma
O esine dermisin annem babam beni okuttu
Onlara bir iyilik evlat olarak yapamiyicakmiyim
Ayrica ona ne aileniz sizi bu gunlere getirmis ne karisiyor ne hakki var
Sizin ekonomik ozgurlugunuz bir erkek kititlasin diyemi var

Bakin ortak hesap actirmak tamm mantikli olabir
Fakat ben sahsen asla parama esimi karistirmam.
Gormuyormusunuz tv lerde neler oluyor ayrilirken onca ekonomik isgenceler vs vs
Tabi Allah korusun ama herturlu sey var bu dunyada onlem sart.

Anliyorum ailen ne diyor bu konuda ? Ve cok mu uzun zaman ödemen gerekiyor

Ayrica evlilikte gizki sakli herturlu ise karsiyim neyse o.
O parayi vereceksen neden vermen gerektigini izah ederek ikna et.
Gayet iyi gelirin var masallah bin tl de az olsun de ne olucak.bukadar iyilikde vok gorulmsz aileye

Onun maasida sizinkiyle ayni mi ? Ayni olsada aslinda anlayis göstermesi gerekli isteginize sonucta anne babaniz ..haklari ödenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…