- 20 Ocak 2016
- 2.153
- 2.861
- 83
- Konu Sahibi hostes_destan
-
Çok zor gerçekten, o tanıdığınız için de üzüldüm. Bekarken zaten çalıştığım 10 yıl boyunca babamın arkasını topladım, borçlarını ödedim, harçlık verdim, kendime birikim yapamadığım gibi borçlandım da. Hep canı sağolsun dedim, anneme hiç kıyamıyorum çünkü, annem tasarruf eder babam har vurup harman savurur. Aileyi atamıyorsun satamıyorsun öyle bir şey işte. Neyseki 5 ayda ödedim bitti, çok şükür beni okuttular da kazanıyorum, faydam olsun evet ama işin içine evlilik girince durum hassaslaşıyor. Artık kendimize bir aile kurmuş oluyoruz, kendimizin ve olursa çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayız.Cok uzuldum. Ailenizin sizi borc edip zor durumda birakmamasi daha iyi olurdu. Esinize karsi ailenizin imajida ister istemez zedelenir bu durumda. Benim esimin bir arkadasi buna benzer bir sebepten esiyle bosandi. Kadina bekarken aile kredi cektirtip evlendiriyor ve kadinda belli bir zaman sonra yasadigi saglik problemliyle isten ayriliyor. Ailesine isten ayrildigi icin krediyi odeyemecegini soyluyor ama ailesi de odemeyi Kabul etmiyor oysa kredi parasi tamamen kendileri icin cekilmis. Kadin bir kac ay esinden gizli esinin maasiyla kredi oduyor ama esi bu durumu farkediyor. Sonrasinda buyuk tartismalar vs. Bosanmayla sonuclaniyor. Para meseleleri tum iliskilerde en hassas konulardan birisi zaten. Evliliklerde de en cok problemi olan konulardan. Hic riske girip fedakarlik yapilmamasi cok daha mantikli.
çevremdeki evliliklerde hep gördüğüm şey, karı koca birbirinden gizli saklı para işlerine giriyorsa o evde bet bereket kalmıyor.
Ailene yardim edebilirsin, ihtiyac varsa bende veririm, saglik sorunu olsa arabami satar veririm ama ailen lüx sitede oturcak diye cocuklatimin geleceginden feragat edemem diyo
Yok konu baskaydi, zaten 5 yildir krediyi odedigin icin evlenemiyoruz bi 5 sene daha bekleyemem gibi bisey olduEsinin maasi ne kadar bu da cok onemli bence .ayrica neyi tartistiniz su an nisanliyken artik odeme mi dedi sana
Su an karismiyor zaten evlenince karisacak.Suan evli degilsiniz ve paranizla istediginizi yapabilirsiniz... direk söyleyin ailenize yardimci oldugunuzu size karisma hakki yok .
Evlendiginizde hos olmaz yalanin olmasi . En azindan basindan biliyordun dersiniz .
Yo kendinide koyuyor zaten ben karimla yurt disina tatile gitmek cocuklarimi kolejde okutmak istyrm diyorO kendi geleceğimden demek istemiş,çocuklardan vurmuş:)
Bastan söylerseniz de mi karisir..Su an karismiyor zaten evlenince karisacak.
Belkide cocugum olmadigi icin once ailem diyorum bilmiyorumÇok zor gerçekten, o tanıdığınız için de üzüldüm. Bekarken zaten çalıştığım 10 yıl boyunca babamın arkasını topladım, borçlarını ödedim, harçlık verdim, kendime birikim yapamadığım gibi borçlandım da. Hep canı sağolsun dedim, anneme hiç kıyamıyorum çünkü, annem tasarruf eder babam har vurup harman savurur. Aileyi atamıyorsun satamıyorsun öyle bir şey işte. Neyseki 5 ayda ödedim bitti, çok şükür beni okuttular da kazanıyorum, faydam olsun evet ama işin içine evlilik girince durum hassaslaşıyor. Artık kendimize bir aile kurmuş oluyoruz, kendimizin ve olursa çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayız.
Bastan söylerseniz de mi karisir..
Banka hesaplariniz ayri olsun ozaman
Ortak hesap acin hesaplari paylasin herkes oraya odeme yapsin giderler ordan cekilsin
Bu zamanda yadirganicagini sanmiyorum ayri hesabin ki sizin icinde daha iyi olur öylesi ... sonucta maasiniz var calisan bayansiniz
Bastan söylerseniz de mi karisir..
Banka hesaplariniz ayri olsun ozaman
Ortak hesap acin hesaplari paylasin herkes oraya odeme yapsin giderler ordan cekilsin
Bu zamanda yadirganicagini sanmiyorum ayri hesabin ki sizin icinde daha iyi olur öylesi ... sonucta maasiniz var calisan bayansiniz
Katılıyorum
Eş diyorsun, aynı yastığa baş koyuyorsun, sırrımı paylaşmak, gerektiğinde desteğini almak, gerektiğinde sırtımı yaslamak isterim. Böyle gizli saklı işlerin olduğu evliliklerbana samimiyetsiz geliyor.
Anliyorum ailen ne diyor bu konuda ? Ve cok mu uzun zaman ödemen gerekiyorSöyleki, bastan söyledim, önce biliyordu, evlilik konu olunca biz isin icinden cikamadik, maddi anlamda, hak verdim onda yok benim ailemde bize verecek bisey yok, oda krediyi konu etti o zaman cok paraydi, bunu konu edeceksen evlenmeyelim dedim, o zaman borc bitene kadar erteleyelim dedik, aradan zaman gecti bi konuyla ayrilik karari aldik, zaten bu borc konusunu asamiyoruz ailenin umrunda degilsin dedi, onu artik babam oduyo tabiki umrundayim demis bulundum.
Simdi baristik lafimi yiyemiyorum
Onun maasida sizinkiyle ayni mi ? Ayni olsada aslinda anlayis göstermesi gerekli isteginize sonucta anne babaniz ..haklari ödenmezIste o da ortak hesap dedi, ben aldigimi sen aldigini oraya koycaz eve kedi mamasida alsak buzdolabida alsak arabamiza yakitda taksi parasi ayakkabi da ordan odensin dedi. Burdada kizlar o senin paranin pesinde parayi senden gizli ceker diyolar. Buna inansam zaten evlenmem
Zaten normal bi insanın öyle demesi gerekiyo. Saklamayı değil de ayrılmayı düşünseniz daha isabetli bi karar olur.Ben
Tabiki hayatim para senin ailene yardim et tabi bana niye soruyosun dese buna mecbur kalmasak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?