- 17 Ekim 2018
- 524
- 1.114
- 28
- Konu Sahibi hostes_destan
-
Suan evli degilsiniz ve paranizla istediginizi yapabilirsiniz... direk söyleyin ailenize yardimci oldugunuzu size karisma hakki yok .Ailemin 1000 lira konut kredisini ödüyorum.
5000 lira maas aliyorum.
Ben evlenince ailemin 1000 lira borcunu ödemek ama esimden gizlemek istiyorum cunku yakin zamanda tartistik ve artik ben ödemiyorum demis bulundum. Oda evlenince ortak hesap acip maaslarimizi oraya atalim evin giderlerini ordan yapalim diyo. Aldigim maasi mecbur bilebilir.
Bu durumda ne gider göstererek 1000 lira gizleyeyim
Ortak hesabı çok konuşmadık. Ailesi öyle yapıyomuş. Amaç benim paramı kontrol değil bi eve giren para o evindir. 2000 alanda koyar 10.000 alanda koyar. Ev içinde senin paran benim param olursa bereket olmaz, o ayrıma girersek bu evlilik olmaz. Evlenince işsizde kalsan 2000 de kazansan 5000 de benim karım olacaksın senin borcunda benim borcum olacak ben ailenin kredisi varken para biriktiremem, 2 kredi aynı anda ödeyemem, işten çıkarırlarsa seni altından kalkamam çocuk istiyosun çalışmycaksın 10 sene sonunda neden benim evim yok diye bana ağlycaksın diyo
Ortaya çıkıyor, boşuna gizlemeyin. Eşimin benden gizlediği borçları varmış, en fazla birkaç ay gizli kaldı, sonra borçlar sıkıştırırsa anlatmak zorunda kaldı mahcup bir şekilde.
Ben konuya yazdığınız tüm cevaplardan sonra eş adayinizin probleminin ailenizle olduğu kanısına vardım. Aralarinda bir sorun mu var? Yoksa maaşınızdan marka kiyafetler alın en son model telefon alin mutlu olun ama ailenize vermeyin demezdi sanki. Ileride çalışmayabilirsin diyen biri neden maaşın 5te 1ine kizsin ki. Sanki sadece aileniz almasın yeter diyor. Yoksa kirada olmak istemezseniz söylediğiniz maaşlarla 1000lira eksikken de ev alinir. Hem siz ailenize vermeseniz ve ev alsaniz yine istemezsen çalışma diyecek mi o da var.
O kendi geleceğimden demek istemiş,çocuklardan vurmuş:)Ailene yardim edebilirsin, ihtiyac varsa bende veririm, saglik sorunu olsa arabami satar veririm ama ailen lüx sitede oturcak diye cocuklatimin geleceginden feragat edemem diyo
Canı sıkkındı eşimin, maaşı yetmemeye başladı, ev alışverişi daha çok ben yapıyordum. Çok fazla paraya sıkıştı ve açıklamak zorunda kaldı.Nasil anladiniz
Eşimle ortak hesabımız var ve ben dilediğim gibi harcıyorum,kimse de ailesine para vermiyor kimse de bi diğerini sömürmüyor,hayatı paylaşıyoruz ortak çocuklar yetiştiriyoruz,bi hesabı ortak kullanmak neden bu kadar rahatsız ediciymiş gibi gösteriliyor cidden anlamıyorum.
Gelecek kaygısını biçok kadın gibi zaman zaman hissettiğimden dolayı benim üzerime ev alınsın istedim mesela olası boşanma durumunda çocuklarla otururum dedim ve yine el altından değil bile isteye konuşarak yaptım bunu eşimin bilgisi dahilinde,beni aldatmazsan da kiraya verir çatır çatır beraber yeriz dedim :) şunları şöylece paylaşamadığım en yakın arkadaşım olmayan bi adamla zaten evlenemez,evli de kalamazdım. Koşullar gereği biçok insandan biçok şey saklıyorum basit şeyler ama kimse tamamen bilmiyor,birine dürüst şeffaf olmalıyım buna da ihtiyacım var
Sizde dürüst olun ama evlenmeden önce de gerekirse iki iki ödeyin kapatın ya da azaltın cidden hoş değil aile bütçesi dışına para çıkması.
Ve bu cevap size mantıksız mı geliyor? Eş adayınıza onun ailesine de 1000 tl destek olmayı teklif ettiniz mi?Ailene yardim edebilirsin, ihtiyac varsa bende veririm, saglik sorunu olsa arabami satar veririm ama ailen lüx sitede oturcak diye cocuklatimin geleceginden feragat edemem diyo
Çok doğru, benim de ailem için çektiğim bir kredim vardı, ben bekarken ailem taksitleri bana ödüyordu, ama evlenince kalan 5 taksiti vermediler, sıkıştıklarını söylediler. Halbuki düğün masraflarını kendim karşılamıştım. Neyse arkadaşlar ben bu beş ay boyunca eşime çok mahcup oldum. Aynı şeyi kendi ailesi için isterse diye korktum. 4 bin maaş alıyorum ve her ay bin lirası krediye gidiyordu. Zaten borçla evlendiğimiz için sıkıntılı günler geçirdik. Eşimin benden gizlediği birkaç borcu varmış, sanırım bu yüzden sesini çıkarmadı bana. Evliliklerde kazancın dışarı gitmesi illaki sorun yaratıyor arkadaşlar.Ben evlendikten sonra her iki tarafinda kazancini aileleri ile paylasmamasi gerektigini dusunuyorum sebebi ne olursa olsun. Bazen yardim edilir veya borc verilir ama onlar icin bir borcu duzenli odemek kari/kocanin kurdugu aile icin iyi sonuclar dogurmuyor genellikle. Imkaniniz varsa evlenmeden bu borcu toplu olarak kapatirsaniz cok rahat edersiniz.
Çok doğru, benim de ailem için çektiğim bir kredim vardı, ben bekarken ailem taksitleri bana ödüyordu, ama evlenince kalan 5 taksiti vermediler, sıkıştıklarını söylediler. Halbuki düğün masraflarını kendim karşılamıştım. Neyse arkadaşlar ben bu beş ay boyunca eşime çok mahcup oldum. Aynı şeyi kendi ailesi için isterse diye korktum. 4 bin maaş alıyorum ve her ay bin lirası krediye gidiyordu. Zaten borçla evlendiğimiz için sıkıntılı günler geçirdik. Eşimin benden gizlediği birkaç borcu varmış, sanırım bu yüzden sesini çıkarmadı bana. Evliliklerde kazancın dışarı gitmesi illaki sorun yaratıyor arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?