Koca ve Maas

Suan evli degilsiniz ve paranizla istediginizi yapabilirsiniz... direk söyleyin ailenize yardimci oldugunuzu size karisma hakki yok .
Evlendiginizde hos olmaz yalanin olmasi . En azindan basindan biliyordun dersiniz .

Ben evlendikten sonra her iki tarafinda kazancini aileleri ile paylasmamasi gerektigini dusunuyorum sebebi ne olursa olsun. Bazen yardim edilir veya borc verilir ama onlar icin bir borcu duzenli odemek kari/kocanin kurdugu aile icin iyi sonuclar dogurmuyor genellikle. Imkaniniz varsa evlenmeden bu borcu toplu olarak kapatirsaniz cok rahat edersiniz.

Eşimle ortak hesabımız var ve ben dilediğim gibi harcıyorum,kimse de ailesine para vermiyor kimse de bi diğerini sömürmüyor,hayatı paylaşıyoruz ortak çocuklar yetiştiriyoruz,bi hesabı ortak kullanmak neden bu kadar rahatsız ediciymiş gibi gösteriliyor cidden anlamıyorum.

Gelecek kaygısını biçok kadın gibi zaman zaman hissettiğimden dolayı benim üzerime ev alınsın istedim mesela olası boşanma durumunda çocuklarla otururum dedim ve yine el altından değil bile isteye konuşarak yaptım bunu eşimin bilgisi dahilinde,beni aldatmazsan da kiraya verir çatır çatır beraber yeriz dedim :) şunları şöylece paylaşamadığım en yakın arkadaşım olmayan bi adamla zaten evlenemez,evli de kalamazdım. Koşullar gereği biçok insandan biçok şey saklıyorum basit şeyler ama kimse tamamen bilmiyor,birine dürüst şeffaf olmalıyım buna da ihtiyacım var

Sizde dürüst olun ama evlenmeden önce de gerekirse iki iki ödeyin kapatın ya da azaltın cidden hoş değil aile bütçesi dışına para çıkması.

E adam cok hakli.... Diyecek baska birsey yok

Paranizi ortak butce olusturup kullanin ama öncesinde 1000 lira odeyeceginizi söyleyin 4000 koyun borç bitene kadar
Gizli saklı iş yapmayın
Aldigin para asgari ücret degilki
4000 az bi para degil
Gık dememesi lazim

Ben konuya yazdığınız tüm cevaplardan sonra eş adayinizin probleminin ailenizle olduğu kanısına vardım. Aralarinda bir sorun mu var? Yoksa maaşınızdan marka kiyafetler alın en son model telefon alin mutlu olun ama ailenize vermeyin demezdi sanki. Ileride çalışmayabilirsin diyen biri neden maaşın 5te 1ine kizsin ki. Sanki sadece aileniz almasın yeter diyor. Yoksa kirada olmak istemezseniz söylediğiniz maaşlarla 1000lira eksikken de ev alinir. Hem siz ailenize vermeseniz ve ev alsaniz yine istemezsen çalışma diyecek mi o da var.

Bana ortak hesap cok garip geliyor.hiç lafı bile gecmedi.kamudayım.esim özelde.kimse kimsenin maasına karısmaz.birikimide her ay bir kısmına kenara koyarak yaparız.kalanı istediğimiz gbi harcarız.

Ailene yardim edebilirsin, ihtiyac varsa bende veririm, saglik sorunu olsa arabami satar veririm ama ailen lüx sitede oturcak diye cocuklatimin geleceginden feragat edemem diyo

Bence daha evlenmeden sizinle böyle muhabbetlere girmesi çok çirkin, sizinde ona bu hakkı neden verdiğinizi anlamadım. resmen ailenizi kıskanıyor, ilerde maaşınıza el koyup size 5 kuruş harçlık verirse hiç şaşırmayın

+1

Ailene yardim edebilirsin, ihtiyac varsa bende veririm, saglik sorunu olsa arabami satar veririm ama ailen lüx sitede oturcak diye cocuklatimin geleceginden feragat edemem diyo
Ve bu cevap size mantıksız mı geliyor? Eş adayınıza onun ailesine de 1000 tl destek olmayı teklif ettiniz mi?

Çok doğru, benim de ailem için çektiğim bir kredim vardı, ben bekarken ailem taksitleri bana ödüyordu, ama evlenince kalan 5 taksiti vermediler, sıkıştıklarını söylediler. Halbuki düğün masraflarını kendim karşılamıştım. Neyse arkadaşlar ben bu beş ay boyunca eşime çok mahcup oldum. Aynı şeyi kendi ailesi için isterse diye korktum. 4 bin maaş alıyorum ve her ay bin lirası krediye gidiyordu. Zaten borçla evlendiğimiz için sıkıntılı günler geçirdik. Eşimin benden gizlediği birkaç borcu varmış, sanırım bu yüzden sesini çıkarmadı bana. Evliliklerde kazancın dışarı gitmesi illaki sorun yaratıyor arkadaşlar.

Cok uzuldum. Ailenizin sizi borc edip zor durumda birakmamasi daha iyi olurdu. Esinize karsi ailenizin imajida ister istemez zedelenir bu durumda. Benim esimin bir arkadasi buna benzer bir sebepten esiyle bosandi. Kadina bekarken aile kredi cektirtip evlendiriyor ve kadinda belli bir zaman sonra yasadigi saglik problemliyle isten ayriliyor. Ailesine isten ayrildigi icin krediyi odeyemecegini soyluyor ama ailesi de odemeyi Kabul etmiyor oysa kredi parasi tamamen kendileri icin cekilmis. Kadin bir kac ay esinden gizli esinin maasiyla kredi oduyor ama esi bu durumu farkediyor. Sonrasinda buyuk tartismalar vs. Bosanmayla sonuclaniyor. Para meseleleri tum iliskilerde en hassas konulardan birisi zaten. Evliliklerde de en cok problemi olan konulardan. Hic riske girip fedakarlik yapilmamasi cok daha mantikli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…