- 6 Aralık 2010
- 34.488
- 91.174
- 798
- Konu Sahibi hostes_destan
-
Tam olarak yarısı senin yarısı benim gibi bir hesap yok. Ortak hesabın amacı zaten iki kişinin biri olmadan diğerinin tüm işlemlerini yapabilmesidir ve bu iki kişinin birbirine tam güveni olduğu kabul edilir. Birlikte işlem yapılan ortak hesap açılabiliyor ama onun da bir anlamı yok. Velhasıl bayanlara ortak hesap açmalarını tavsiye etmiyorum, açsalar da giderler için açsınlar, birikim için ortak hesap açmasınlar eşlerine sonsuz güvenleri yoksa. Ki olsa bile, yarın bir gün ortak olan kişi vefat etse mirasçılarının da hakkı oluyor hesapta.
Bir kadının her zaman kendine ait birikimi olmalıdır, bu benim düşüncem.
Bence ödemeden önce daha evlenmedigi halde bunu sıkıntı yapan insanla evlenmeyi bı daha gözden gecirinAilemin 1000 lira konut kredisini ödüyorum.
5000 lira maas aliyorum.
Ben evlenince ailemin 1000 lira borcunu ödemek ama esimden gizlemek istiyorum cunku yakin zamanda tartistik ve artik ben ödemiyorum demis bulundum. Oda evlenince ortak hesap acip maaslarimizi oraya atalim evin giderlerini ordan yapalim diyo. Aldigim maasi mecbur bilebilir.
Bu durumda ne gider göstererek 1000 lira gizleyeyim
Ihtiyac olursa birlikte odenir ama bunun dillendirilmesi falan filsn hic hoş degil .Daha önce işten çıktım ama 1700 e de çalıştım. O zaman da aynı fikirdeydi
Çok önemli bilgileri paylaşmışsınız özellikle vefat durumundaki detayı bilmiyordum kendi adıma çok teşekkür ederimTam olarak yarısı senin yarısı benim gibi bir hesap yok. Ortak hesabın amacı zaten iki kişinin biri olmadan diğerinin tüm işlemlerini yapabilmesidir ve bu iki kişinin birbirine tam güveni olduğu kabul edilir. Birlikte işlem yapılan ortak hesap açılabiliyor ama onun da bir anlamı yok. Velhasıl bayanlara ortak hesap açmalarını tavsiye etmiyorum, açsalar da giderler için açsınlar, birikim için ortak hesap açmasınlar eşlerine sonsuz güvenleri yoksa. Ki olsa bile, yarın bir gün ortak olan kişi vefat etse mirasçılarının da hakkı oluyor hesapta.
Bir kadının her zaman kendine ait birikimi olmalıdır, bu benim düşüncem.
Bunu yapmak zorunda kalacağın adamla evlenme.Ailemin 1000 lira konut kredisini ödüyorum.
5000 lira maas aliyorum.
Ben evlenince ailemin 1000 lira borcunu ödemek ama esimden gizlemek istiyorum cunku yakin zamanda tartistik ve artik ben ödemiyorum demis bulundum. Oda evlenince ortak hesap acip maaslarimizi oraya atalim evin giderlerini ordan yapalim diyo. Aldigim maasi mecbur bilebilir.
Bu durumda ne gider göstererek 1000 lira gizleyeyim
Ortaya çıkıyor, boşuna gizlemeyin. Eşimin benden gizlediği borçları varmış, en fazla birkaç ay gizli kaldı, sonra borçlar sıkıştırırsa anlatmak zorunda kaldı mahcup bir şekilde.Bence gizlemeyin.Bu birkerelik birşey değil illa ortaya çıkar daha kötü olur.
Ama burada son cümleniz önemli, o da ailesine istediği kadar verebilir. Burada o kısım eksik. Konu sahibinin eşi de gelirinin beşte birini kendi ailesine verirse ancak adaletli olur.Ben de evlendikten sonra 2 sene daha aileme cektigin krediyi odedim ayda 1200 lira seklinde, simdi o bitti kendi ev kredimjz var ama o donemde esim hic birsey demedi sormadi bile neden diye cunku ben de ayda ortalama 4.500 -5000 civari birsey aliyorum ve bu senede 60.000 gibi birsey yapiyor bunun 24.000 ini beni yetistiren aileme vermek istemem cok normal, bunu problem yapan insanla evlenmezdim...ayni sey esimin ailesi icin de gecerli o da ailesinn ihtiyaci oldugu zaman istedigi kadar verebilir
Kesinlikle ben istedigimde vereyim ama esime gelince olmaz demek yanlis...hatta cogu zaman ben derim esime annene sunu alalim ya da sunu da al diye falan, gerci artik esimin ailesiyle ortak calisiyor esim hesaplar bir yani ama benm maasima karismiyorlar tabi kiAma burada son cümleniz önemli, o da ailesine istediği kadar verebilir. Burada o kısım eksik. Konu sahibinin eşi de gelirinin beşte birini kendi ailesine verirse ancak adaletli olur.
Bunu yapmak zorunda kalacağın adamla evlenme.
Yanlis mi alinti yaptiniz yoksa bana mi yazdiniz anlamadim ama sayet bana yazdiysaniz oncelikle laflarina dikkat et terbiyesizlik yapma. Yazdiklarimdan kopek cikarimini nasil yaptin terbiyesiz insan. Srnin zihniyetine gore o zaman adam da eve evlenilecek kadin degil maasli eleman aliyor oyle mi ?
Ne hadsiz insanlar var ya. Lafa bak . Ne kadar asagilikca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?