Koca ve Maas

+1
Hatta tum birikim kadinda olsun, kadinlar daha makul her konuda.

Şu kadının maaşına göz koyan erkeklerden nefret ediyorum,benim maaşım bana ,eve ortak odiyecegimi öderim gerisi beni ilgilendirir deyip arkana bakma.
Dava evlenmemişsiniz bile maaşının derdine mi düşmüş?
Meslegini merak ettim

Noluyo da daha simdiden karisiyo acaba? Ortak hesap fikri zaten cok yanlis bence. Ailenize verdiginiz paraya karisiyorsa yarin daha nelereee neleree laf eder bu adam. Bence iliskiyi gozden gecirin..

Bence ödemeden önce daha evlenmedigi halde bunu sıkıntı yapan insanla evlenmeyi bı daha gözden gecirin

Allah allah nisanlin ne karisiyor ya seni bugunlere o mu getir di.iyi bir kazanciniz var masallah ne guzel..bu ne boyle evi gecindirecek olan o..simdiden maasiniza goz dikmis.aman sakin ha ortak hesap falan acmayin.ben kazaniyorum benim emegim aileme yardim etmeme karisamazsin ki karisamaz zaten..
bu zamanin erkekleride ne kadar hadsiz ya hem calisan es olsun hem para hukmu bende olsun.ben calissam ki insallah baslicam az kaldi kizlarim biraz daha buyusun katiyyen maasimi esime falan vermem eve katki yaparim ama hesabimi ben bilirim.
iyi bir dusunun derim nisanliniz daha evlenmeden bunu yapyorsa ileriyi hic dusunemiyorum..cok paragoz ve hadsiz..

Ben de evlendikten sonra 2 sene daha aileme cektigin krediyi odedim ayda 1200 lira seklinde, simdi o bitti kendi ev kredimjz var ama o donemde esim hic birsey demedi sormadi bile neden diye cunku ben de ayda ortalama 4.500 -5000 civari birsey aliyorum ve bu senede 60.000 gibi birsey yapiyor bunun 24.000 ini beni yetistiren aileme vermek istemem cok normal, bunu problem yapan insanla evlenmezdim...ayni sey esimin ailesi icin de gecerli o da ailesinn ihtiyaci oldugu zaman istedigi kadar verebilir

Neden ortak hesap kullanacaksınız eşiniz de sizin gibi iyi maaşla çalışıyor mu size karışma hakkıni kendinde gördü.yerinizde olsam maaşımı kendi hesabımda tutardim ve krediye devam ederdim evlenmeden alinmiş çünkü haksız buldum eş adayını.

Çok önemli bilgileri paylaşmışsınız özellikle vefat durumundaki detayı bilmiyordum kendi adıma çok teşekkür ederim

Bunu yapmak zorunda kalacağın adamla evlenme.

Ama burada son cümleniz önemli, o da ailesine istediği kadar verebilir. Burada o kısım eksik. Konu sahibinin eşi de gelirinin beşte birini kendi ailesine verirse ancak adaletli olur.

Esinin maasi ne kadar bu da cok onemli bence .ayrica neyi tartistiniz su an nisanliyken artik odeme mi dedi sana

Ama burada son cümleniz önemli, o da ailesine istediği kadar verebilir. Burada o kısım eksik. Konu sahibinin eşi de gelirinin beşte birini kendi ailesine verirse ancak adaletli olur.
Kesinlikle ben istedigimde vereyim ama esime gelince olmaz demek yanlis...hatta cogu zaman ben derim esime annene sunu alalim ya da sunu da al diye falan, gerci artik esimin ailesiyle ortak calisiyor esim hesaplar bir yani ama benm maasima karismiyorlar tabi ki

Burada kocasi kayinvalidesine bir sakiz aldi diye aglayan kadinlarin senin paran kimene demeleri bana hic samimi gelmiyor ya.
Esiniz sizden gizli ailesine her ay bin lira verse ama ev alacağız, cocuga birikim yapacagiz bu adam niye anneci diye konu acardiniz.
Boyle yardimlar gizli sakli yapilmaz. Evlilikte de senin benim olmaz. Ortak karar almalisiniz.

Daha önce verilmiş alınmış bir kararı nişanlınız sorgulayamaz bence resmen sinir oldum
Evlenirsiniz ve sonrasında ev almak istersiniz ama siz de Önce annemlere alacağım ev dersiniz kendince haklı olabilir ama kredi başlamış ödemeler devam ederken böyle bişey diyemez
Zaten 4000 lirayı eline vereceksiniz daha neler istiyor ki
Ailenize ne diyeceksiniz?
Nişanlınıza ya rest çekin, belli ki gayet bencil ve paragöz biri belki de cimri denebilir bu konu açıldığında sanane diyin benim param aile de benim ailem karar da benim kararım bu 1000 lirayı ödeyeceğim diye belirtin
Resmen 1000 tl için ailenizi yüzüstü bırakmanızı istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…