Kocaeli Özel Konak Hastanesi hakkında ...

o hastane nerde? izmitte mi?

Belki sadece tek kişilik oda için ödediğin zaman özel bir odada yatarsın. Çünkü benim eşim de yanımda kalabilir diye söyledi doktor. Doğumda da.

vallah artık son anda başka bir hastaneye gitmeyi hiç düşünmek bile istemiyorum. Bana doğum fiyatı acayıp pahalı gelmişti..ama başka bir hastanede doğum anında kimseyi kabul etmiyorlar diye başka hastaneyi düşünmek bile istemedim. Hemde su anda memnun gibiyim..doktorum iyi..bebeğimi iyi kontrol ediyor ultrasonda filan..

Eşin yanında kaldı mı doğum yaparken?

izmitte değil canım istanbulda göztepede keşke izmitte olsaydı . evet benim eşim doğum anında da yanımdaydı ama doğumum çok rahattı bağırıp çağırmadığım için eşimde kötü etkilenmedi oda rahattı yani.konak hastanesi çok pahalı değil ben 1600 verdim medical parka buarada ben hipnozla doğal doğum yaptım onun için fiyat tuzlu oldu.ama çok rahat ettim.

evet google'den baktım..o çok pahalı bir hastane.. :)
zaten istanbul çok uzak, ben karamürselde oturuyorum..izmit bile 'uzak' oluyor..daha da uzak istemem..ve o hastane benim için fazla luks ve pahalı :)

ben önce yalovada ki uzmanlar hastanesine gidiyordum..ama rahat edemedim orda...hemde çok negatif ve korkunç hikayeler duydum o hastanenin hakkında...

evet karamürsel uzak baya bence doktorunla bidaha konuş belki değişmiştir sancı odasına ve doğuma alıyorlardır ben eylülde doğum yaptım değişmiştir inşallah.ya ne güzel yurt dışında kimi istersen doğumuna girebiliyor,burda zor bela eşini bile zor alıyorlar yanına ah ah çok dertliyim:)birine eşimde doğuma girdi diyince neeeeeee diyorlar ne var sanki anlamıyorum en çok ihtiyacımız olduğunda yanımızda olmucaklarda ne zaman olacaklarki:) canım inşallah bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın ALLAH BİR AVAZDA KURTARSIN DEMİCEM bağırmadan daha rahat doğuyor bebiş allah bebeğine kavuştursun 3. bebeğin galiba bende 2 yada 3 tane olsun istiyorum ama bakması çok zor geliyor
hamileleri görünce hamile kalasım doğurasım geliyor

alıyorlar zaten..konuşmuştum :)

Evet ben kendim hollandalıyım..ve bizde herkesin kocası doğum anında yanında oluyor. Ama burda hem hastaneler izin vermiyorlar..hem kocalar çok korkak

hehe ben zaten bağırmıyorum...yanı sancılarken bağırmam...sessiz olurum..ama ıkınca biraz ses çıkıyor napayım hahahah

evet bu benim 3. çocuğum oluyor..ve inan bana...1den fazla çocuğa bakmak gerçekten çok zor hehe :) bu 3. planda değildi zaten..ama tabiki..Allahu Alem..Allah istiyorsa ben ne diyebilirim...hemde bu sefer oğlu olunca aslında çok hoş bir supris oldu (kız olsaydı tabiki aynı sekilde sevinirdim merak etme :)) ama bu hamilelik gerçekten çok zor..ağrılarım çok..pek bişey yapamıyorum..ev işleri filan çok zor geliyor...alişveris yapmak bile çok yorucu

hamilelik gerçekten çok zor günler hiç geçmiyecekmiş gibi geliyır insana ama bir bakmışsın bebeğin kollarında...olsun ya napalım zor olsada sevgileri bambaşka yoksa dertleri çekilmez zaten

vallah benim önceki hamileliklerim çok rahattı...bunda kendimi o yaşlı ve sürekli şikayet eden teyzeler gibi hissediyorum..hehe..

göğüs kemiklerim çok ağrıyor...bebek oraya vurmuyor ama bir şekilde büyük bir baskı var üstünde..hiç bir pozisyonda (oturarak yada yatarak) rahat edemiyorum ve acı çekiyorum...
neyse bir kaç hafta kaldı insaAllah

Son düzenleme:

canım ben doktoruma gittiğimde çarşamba günü sordum eşim doğuma girebilir mi diye.. izin vermiyorlar dedi.. sadece sağlık görevlisi,doktor vs olursa ancak alıyorlarmış içeri.. çünkü o sırada sancı odasında da doğumhanede de başka hastalar oluyormuş ve haliyle eşler içeri giremiyormuş(açıkçası ben de istemem başka bi adamın sancı çekerken yanımda durmasını...) neyse senin az kalmış.. sen yazarsın cnm buraya bakalım alıcaklar mı eşini...

fiyat konusuna gelince de normal doğum 700, sezeryan(epidural de dahil) taş çatlasın 1000 dedi..

senin hangi sigortan var?

vallah ben sormuştum..annem yada eşim gelebilir mi..ve önce pek net bir cevap vermedi..ama ondan sonra merak etme..hallederiz..olur dedi..
hangi doktora gidiyorsun sen?

zaten özel odada sancı çekiyorsun..başka hiç kimse yok ki...doğum hanede umarim özel bir yerdir ve herkes yan yana doğum yapmıyordur...yoksa benim hiç bir işim yok orda...herkes aynı odada doğum yapıyorsa..

ben ssklıyım...

ben doktoruma sordum önce bi düşündü ama sokmazlar dedi.. ancak sağlıkçı eşin olursa alırlar dedi.. bende en azından sancı odasında yanımda durmasını istiyorum dedim.. sadece odanda durabilir,sancı odaları da ortak zaten konakta dedi.. özel oda olmuomuş yanı anladığım kadarıyla.ben o zaman doğum başlayana kadar odamda durayım sonra sancı odasına veya doğumhaneye geçerim diyince, doğumhaneyle hasta odaları farklı katlarda, öyle de olamz dedi... yanii hiçbişekilde olmaz dedi.. ama bnm bi kuzenim var tıpta okuo 4. sınıf..eğer burada olursa onu yanımda istiyorum en azından.. tek başıma kafayı yerim ben Allah korusun

huhhhh

yani sancılarımı ben ortak bir odada mi çekeceğim gerçekten?? ben öyle hiç anlamadım...ben bir soracağım çünkü bu şekilde kesinlikle bu hastaneye gitmek istemem.
Ben hep özel odada sancılarımı çektim ve eşim hep yanımdaydı. Ben kesinlikle tek başımda durmam...

korkuttun beni..ve bir sonraki randevum daha 2 hafta sonra..gerçekten öylese bu kısa zamanda başka bir hastane nerde bulacağım..doğum yaklaştı zaten...arghhh

bu hastanede normal doğum yapan hiç yok mu? bir öğrenebilseydik normal doğum orda nasıl oluyor diye..gerçekten başka kadınlarla beraber bir odada mi sancı çekeceksin filan..

çünkü öylese..ben niye 800 tl vereyim ki..devlet hastane gibi oluyor ozaman..

aa çok şaşırdım benimde hiç tanıdığım yok orda doğum yani normal doğum yapan ama ben akademide normal doğmyaptım

önce direk doğum haneye aldılar ebe açılmanın ne kadar oldguna baktı sonra odama aldı ve süreklki gelip tansiyon ölçümü ve nst' ye bağladılar sonrada doğum haneye girip doğurdum doğumda 1 ebe 1 hemşire bi hasta bakıcı ve doktorum vardı hasta bakıcı sürekli terimi sildi ağzıma su verdi hepsinden çok memnun kaldım doğum sonrası beni kendileri giydirdi kendileri bezledi ben utandım ben giyerim dedim ama tabiki mecalim yoktu ama onlar bırakmadı giydirdiler yatırdılar bebeğimi göğsüme koydlar öyle ayrıldılar başımdan süreklide gelip gittiler

konak akademiden daha sonra yapıldı binası filan daha yeni daha cazip geliyo göze ama böyle bişey varsa tercihimden birkeredaha memnun kaldım o zaman

ay işte evet öyle olması lazım...bende kızlarımda öyle doğum yaptım...önce özel odada sancılarımı çektim ve ondan sonra doğum yaklaştığında..yani ıkınmaya başladığında doğumhaneye götürdüler...
vallah çok strese girdim...napacağım diye..başka bir hastane nasıl bulacağım filan filan..

senin dokturun kimdi? bay mi bayan mi..ben kesinlike bir bayan istiyorum..

cnm dogum yaklasti demissin...senin dogum ne zamandi.gidecegin zaman sordugunda bizleri de bilgilendirirsen iyi olur...eger funda hanima özel bir durumsa bu ben baska doktora gecerim konakta...gulcin hnm olabilir mesela....ben esimin doguma girmesini pek fazla istemiyorum aslinda...kimi gorduysem sakin sokma cok kotu birsey diyor.psikolojik olrak cok etkileniyorlarmis erkekler..hatta eslerinden soguyan,bosanan,aldatanlar da oluomus...bencede o kotu manzarayi gormemeli...ama en azindan sanci odasinda yanimda dursun...yoksa gercekten ndn o kadar para verelim ki...??

Ben komşuma sordum..o yarın araştıracak...1 yada 2 hafta sonra kontrole gitmem lazım..ama kontrol artık 54 tl...eğer gerçekten düşündüğümüz gibiyse bu hastanede kalmayacağım..ve başka bir yere gitmem gerekecek...bir daha başka bir yerde muayene gitmem lazım ozaman..ve bir daha para ödemem lazım pff..insaAllah öyle değilmiş yaa... ben hangi hastaneye gideceğime gerçekten bilmiyorum...

hollanda'da herkesin kocası yanında kalıyor...hiç bir koca öyle birşey yaşamamış...hayatın en güzel şey olduğunu söylüyorlar...hollandalı kadınlarla evli olan türkler de giriyorlar..asıl başta istemiyorlar..türkiyede pek normal olmadığı için..ama ondan sonra çok güzel bir şey olduğunu söylüyorlar hepsi..
Türkiyede çok abartıyorlar..bu saçma birşey..erkek niye soğusun ki...illa oraya bakmasını gerek yok..yanında kalsın yeter...ben eşime çok ihtiyaç hissetmiyorum doğum anında..ama onun bunun görmesini ve yaşamasını istiyorum..çünkü bence çok önemli ve güzel bir şey....ve bu çocuğu ben 9 ay taşıyorum..doğum yaparken acısını çekiyorum..tek yapabileceği şey yanımda kalmak...çok mu zor yani..

canım çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum doğum insanın kocasına en çok ihtiyaç duyduğu zamanların başında geliyor ama bunu biz türklere anlatmak çok zor hatta doktorlar bile önyargılı bu konuda.konak hastanesinin sancı odası 4 kişil dediğim gibi arada bölmeler var ama herkes birbirini görebildiği içim erkekler içeri alınmıyor eğer vaktin varsa başka hastane bul derim akademi hastanesindeki evrim hanım çok iyi bir bayan diye biliyorum bir araştır derim bir akrabamız sezeryan doğum yaptı evrim hanımda çok memnun ama normal doğum şartları nedir nasıldır bilemiyorum

bu kadar para niye alıyorlar ki bizden ozaman...onu anlamıyorum...

Ben gerçekten bilmiyorum simdi hangi hastaneye gideceğimi..strese giriyorum artık pffff.
33 haftalık hamileyim simdi..daha ne kadar vaktım var ki ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…