--kocaelide özel sancı odası imkanı olan hastaneler--

canım dün bebek ziyaretine gittiğim arkadaş karamürsel devlet hastanesinde doğum yaptı.. bana kesinlikle tereddüt bile etme artık devlet hastanelerinin özelden farkı yok dedi.herkes çok ilgiliymiş. dediğim gibi eşi bile yanına gelebilmiş. ki senin durumun daha özel bence eşin de girer yanına

çok iyimiş canım yaa sevindim öyle bi olanak olmasına eşini bile yanına olıyor olmaları çok iyi,boşuna para dökmenede gerek yok hem

inşallah herşey hayalimdeki gibi olur... sancılarımın büyük kısmını evde çekmeyi tercih ediyorum. ki böyle olursa eğer benim için devlet, özel farketmez.. ama bi aksilik olur ve erken gitmem gerekirse yanımda eşimin olmasını isterim. anladığım kadarıyla da bu devlet hastanelerinde(bi yere kadar) mümkün.. bakalım zaman neler gösterecek

sen içini ferah tut canım inşallah herşey dilediğin gibi olur sancıları evde çekmek en iyisi tabiki, hastane ortamı pek doğal olmuyor insan kendi evinde daha güvende hissediyor kendini, yurt dışında ne güzel evinde doğuruyor kadınlar keşke türkiyeyede böyle bir sistem gelse, ikinciyi evde doğurasım var

karamürsel devlet hastanesinde bayan doktor olsaydı simdi kesin düşünürdüm orda doğum yapmayı..ama ben kesin bayan doktor istiyorum..

çarşamba gülçin hanıma gittim..çok korktuğumu söyledim..eşimi yanıma almayacaklar diye duyduğumu söyledim..ve tek başıma doğum yapmak istemediğimi..
bana kesinlikle tek başına olmazdın diye söyledi. ozaman eşini alırdık..
Perşembe annem geldi ama..yani o kesin yanımda olacak..ama yinede biraz üzülüyorum..bu sefer eşim yanımda olmayacak diye..çok üzücü birşey bence.
insaAllah gece bir saatte doğum yaparım ve hastanede kimse olmayacak ve eşim de gelebilir..nasip artık.

su anda 38 hafta ve 3 günlük hamileyim..sancılarım vardı..ama açılış yoktu henüz..sancılar da yok bu son 2 gün ama bebek tamamen doğuma hazır söyledi doktor. bakalım nezaman doğacak :) hayırlısı insaAllah

bende bugün onu diyodum... keşke cesaretim olsa da evde doğursam..:) beni doğurtan ebeyle de yakınız hala, onu çağırır doğurturdum diyorum. ama ne yazık ki insan güvenemiyor kimseye:))

peki canım inşallah herşey gönlüne göre olur... sen doğum yapınca bana da haber verirsin.. benim korktuğum bir nokta daha var. o da özel hastane olduğu için hemen ufak bir problemde seeryana almaları.. inşallah kısa bi zamanda karar verebilirim

sen 'kesinlikle sezeryan istemiyorum' desen bence almazlar ve herşeyi denerler..bende baştan öyle söyledim doktoruma...hemde suni sancı da istemiyorum..

Ben hala kararsızım...inanılmaz birsey ya..39 hafta ve 5 gün hamileyim..ve hala hastene konusunda kararsızım.

Konakta: özel odan yok..annem yanıma gelebilir..ama küçücük ve karanlık bir odada sancını çekiyorsun ve herkesi duyabiliyorsun. Hemde bunun için 800 tl ödüyorsun

akademi : dokturu beğenmedim..özel sancı odan var ve fiyat da ucuz..ama içim isinmadı..hemde sadece 1 kere muayene oldum orda. Eğer doğum için oraya gidersem..bayan doktor gelir mi gelmez mi bilmem. (kesinlikle bayan doktoru istiyorum çünkü)

yalova uzmanlar: ilk haftalarımda gittim oraya..doktordan çok memnun kalmadım..ve hastanin hakkında çok kötü şeyler duyduğum için korkmaya başlamıştım. Ama hatırladığıma göre özel sancı odası varmış orda..ama emin değilim. doğum fiyatı tam bilmiyorum ama 600 dan fazla değildir herhalde.

yalova atakent hastanesi: eşim bugün aradı..özel sancı odası yokmuş..ve annemi ancak çok kalabalık olmadığında alırlar..kalabalıksa bazen alırlar dediler..ve bu herhalde oda tamamen ortak olduğunun anlama geliyor..fiyat ucuz ama...350 tl filan

palette senin dediğine göre karamürsel devlet hastanenin özel sancı odası varmıs? hemde eşin filan da yanına gelebiliyormus?
Ama orda ki problem..erkek doktordur...

palette sana özel msj göndermeyi denedim..ama gönderemiyorum...:S daha önce gönderebiliyordum ama..

karamürsel devlet hastanesinde doktor doğuma giriyor mu yoksa sadece ebeler mi? doktor girmiyor diye duydum..sadece acıl bir durumda..

konağa gitmeyeceğm doğum için..eşim o kadar para ödemek istemiyor...değmez diyor..ve aslında gerçekten haklı..yarın için atakentte randevu aldı..

için hala hiç rahat değil..resmen stres yapıyorum her gün..hem bebeğin doğmasını istiyorum (1 gün geçti artık argg) ama aynı anda da istemiyorum..tam istediğim bir hastane bulamadığım için..

canım 50 mesaj dolunca mesaj yollanamıyor olabilir... o yüzden atamamış olabilirsin.. devlet hastanelerinde doktorlar normal doğuma girmezler. sadece muayene ederler, eğer herşey yolundaysa ebeler gerçekleştirir doğumu. bu yüzden devletteki doktorunun erkek veya bayan olması önemli değil. dün bebek mevlüdüne gittim oradaki herkes bana devlet hastanelerini önerdi. kesinlikle düşünme bile dediler. hem rahat, konforlu, hem de ilgililermiş. ebesi, doktoru... 5 kuruş da para vermiyorsun. atakent hastanesi de özel değil mi? ordada doğum paralı. neden atakente aldı ki?
canım sen içini rahat tut. ve dua et. Allahım en iyi ebeler, doktorlar çıkart karşıma, rahat olayım,herşey istediğim gibi olsun de... stres yapma gereksiz yere üzme bebeğini... Allah nyardımcın olsun. inşallah tez vakitte kolayca kurtulursun...

amin canım!

3 gün geçikim..bıktım artık ya..doğurmak istiyorum ama gelmiyor hehe..

cuma günü atakente gittik...doktor çok tatlı biri..güleryüzlü..anlatıyor, dinliyor ve altan muayenesi hiç de açıtmadı! hemde ebeler eşime yanlış bilgi vermişler...sancılarını önce özel odada çekiyorsun..doğuma yaklaşınca doğumhaneye alıyorlar..
doğumhane konaktan çok daha rahat ve konforlu! bir oda var..orda ebeler de oturyor..bilgisayar da var filan..ama bir kaç tane rahat koltuk var..ve iki tane yatak..son sancılarını orda çekersin..

ben memnun kaldım yani..içim çok daha rahat! muayene fiyatı 30 lira filan..doğum fiyati da 350! (normal doğum)

sadece bu doktor bebeğim iri olduğunu söylüyor..ve gülçin hanım hep iri olmadığını söylüyordu :S bu biraz tuhafıma gitti..ama hayırlısı bakalım..
bir doğsun da..yeter artık...çok bekledim

canım devlet hastanelerinde bile artık öyle. son anlarda seni doğumhaneye alıyorlar. yanii benim arkadaşlarım hep öyle oldu. atakent hastanesine 1 kere gittim. filiz hanım diye biri vardı. ilk gebeliğim gelişmiyordu. daha görür görmez yarın gel kürtaja demişti. benim pek içime sinmedi. yanii bikaç gün beklemeden, bir daha hiç kontrol etmeden yarın gel hemen alalım demişti. o yüzden bir daha gitmedim.

özel hastane ve özel doktorların taktiğidir. hiçbirşey bulamayınca son anda bir bahane uydurup sezeryana yönlendirirler. kafanı bulandırmak gibi olmasın ama sezeryan için altyapı hazırlıyo olmasın doktor?? şuana kadar normal olan bebek bianda mı irileşti?? inşallah normal doğumla biran önce kurtulur,tecrübelerini de anlatırsın canım. bak burda bekliyor olacağım seni. sakın unutma)

ben zaten kesinlikle sezeryan istemiyorum..ona da dedim..çok acıl bir durum olması lazım ki tamam sezeryan yap diyeyim. Benim annem 3 nisana kadar yanımda kalıyor..ondan sonra tek olacağım. Sezeryan olsam benim için büyük bir sıkıntı..benim başka kimsem yok burda ve 3 tane çocuğa bakamam ozaman. Doktor ne derse desin..ben normal doğuracağım. ben kaç kişiye sordum..4.5 kilo bebekleri doğuranlar var..sıkıntısız ve dikişsiz bile..doktor saçmalıyor..hemde bu benim 3. çocuk..

ama doktor tatlı biri..yani benim içim ısındı..

ben doğum başlatma yöntemleri de sordum...öyle birsey varmı türkiyede diye..hollanda jöle yada alttan bir hap filan veriyorlar doğumu başlatmak için..o suni sancı gibi değil..ama açılma yapabilir ve sancıları başlatabilir..önce türkiyede öyle birşey yok, yasak dedi..ama ondan sonra var dedi..tam anlamadım..ama ondan isteyeceğim herhalde yarın..başlasın artık çünkü daha bekleyemem..yoruldum artık ve her tarafım ağrıyor.

bu yaşta 3. çocuk
allah kolaylık versin.

sağol..ama yaşımla ne alakası var? her yaşta zor olur :) 35 yaşında olsaydım daha kolay olmazdı :)

doktorunun ismine? doğum başlatma yöntemini hiç duymamıştım.. hiç mi sancın falan yok...

sağol..ama yaşımla ne alakası var? her yaşta zor olur :) 35 yaşında olsaydım daha kolay olmazdı :)

26 yaşındasın üç çocuk
hayatının en güzel yılları 20-35 arası bence
çocuklarla uğraşacaksın diye yazdım
yanlış anlama yani.

palette: doktorum nilgün hanım.
sancım var canım..haftalarca var..her akşam..ama hiç birşey yapmıyor..

prostaglandin: Kknsan - Doum nasl balatlr?

jart: hala anlamadım herhalde..yani 35 yaşından sonra mi daha iyi olur diyorsun?

nilgün hanımı hiç duymamıştım.. canım yakındır inşallah doğumun.ama sen sen ol tek bi doktora göre sezeryana kalkışma. çünkü onlar sezeryan için bahane arıyorlar. eğer bir risk var derlerse ve vaktin de varsa başka bi doktora görün hiçbirşey demeden bakalım o ne diycek. ama ben inanıyorum, yakında olacak nasipse.

yaşın genç olduğu için hayatını yaşamaktan bahsediyor arkadaş. genç yaşta 3 çocukla hayatının zorlaştığını düşünüyor.. genç yaşta çocuk bakacağına gez,toz,eğlen gibilerinden.... anladın hayatım:))

ben hayatımda yeterli gezdim ve yaşadım 20 yaşıma kadar:) kendim hollandalıyım..ve sonradan müslüman oldum..
başka ülkeleri gördüm..hayat yaşadım..çocuklarla yapamayacağım birşey kalmadı ki..

bugün bir daha hastaneye gideceğim..hayırlısı bakalım..doğum başlamamış henüz..gerçek sancı yok hala...insaAllah birşey verir bana bugün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…