evet oraya gideceğim..
böyle düşündüğün Allah senden razı olsun..
bazı kişiler teklif ettiler gelirim yanına diye..ama onlar bana çok yakın değil..yani yanlış anlamayın..ama bu çok özel bir an..ve bana çok yakın biri isterim öyle bir anda..eşim/annem yada çok iyi bir arkadaş..
benim arkadaşım var gelmek ister..ama her an gelemez..hemde havalar şimdi çok kötü..gelir mi gelmez mi bilmem..gündüz kesin gelemiyormuş
akademiyi hiç görmedim, sadece dışarıdan gördüm eski bi hastaneye benziyo. o sebeple şimdilik alternatiflerim arasında akademi yok. ama olmayacak manasına da gelmiyor tabiiki.
dün akşam bebek ziyaretine gittim devlet hastanesinde yaptı arkadaş doğumunu ve şiddetle tavsiye ederim diyo.. ebeler,odalar,ilgi,alaka süperdi diyo.. önce sancı vermişler özel odasına almışlar arkadaşı.. eşi, annesi, arkadaşlar, kızı bile girmiş içeri. çok rahat ettim dedi.
geçen gün de yine devlet hastanesinde doğum yapan bir arkadaşa gittim o da çok memnun ve kesinlikle devlet hastanesine git dedi. prensesler gibi doğum yaptım dedi.. onu da aktif doğum başlayana kadar özel tek kişilik odasında tutmuşlar..eşide, annesi de akrabaları da hep yanındaymış. son zamanlarda doğumhaneye almışlar ama o kadar çok ilgilenmişler ki hiçbi sıkıntı çekmedim dedi. bu sebeple bende ciddi ciddi devlet hastanelerini düşünemye başladım...
inşallah herşey hayalimdeki gibi olur... sancılarımın büyük kısmını evde çekmeyi tercih ediyorum. ki böyle olursa eğer benim için devlet, özel farketmez.. ama bi aksilik olur ve erken gitmem gerekirse yanımda eşimin olmasını isterim. anladığım kadarıyla da bu devlet hastanelerinde(bi yere kadar) mümkün.. bakalım zaman neler gösterecek
sen içini ferah tut canım inşallah herşey dilediğin gibi olur sancıları evde çekmek en iyisi tabiki, hastane ortamı pek doğal olmuyor insan kendi evinde daha güvende hissediyor kendini, yurt dışında ne güzel evinde doğuruyor kadınlar keşke türkiyeyede böyle bir sistem gelse, ikinciyi evde doğurasım var
karamürsel devlet hastanesinde bayan doktor olsaydı simdi kesin düşünürdüm orda doğum yapmayı..ama ben kesin bayan doktor istiyorum..
çarşamba gülçin hanıma gittim..çok korktuğumu söyledim..eşimi yanıma almayacaklar diye duyduğumu söyledim..ve tek başıma doğum yapmak istemediğimi..
bana kesinlikle tek başına olmazdın diye söyledi. ozaman eşini alırdık..
Perşembe annem geldi ama..yani o kesin yanımda olacak..ama yinede biraz üzülüyorum..bu sefer eşim yanımda olmayacak diye..çok üzücü birşey bence.
insaAllah gece bir saatte doğum yaparım ve hastanede kimse olmayacak ve eşim de gelebilir..nasip artık.
su anda 38 hafta ve 3 günlük hamileyim..sancılarım vardı..ama açılış yoktu henüz..sancılar da yok bu son 2 gün ama bebek tamamen doğuma hazır söyledi doktor. bakalım nezaman doğacak :) hayırlısı insaAllah
palette sana özel msj göndermeyi denedim..ama gönderemiyorum...:S daha önce gönderebiliyordum ama..
karamürsel devlet hastanesinde doktor doğuma giriyor mu yoksa sadece ebeler mi? doktor girmiyor diye duydum..sadece acıl bir durumda..
konağa gitmeyeceğm doğum için..eşim o kadar para ödemek istemiyor...değmez diyor..ve aslında gerçekten haklı..yarın için atakentte randevu aldı..
için hala hiç rahat değil..resmen stres yapıyorum her gün..hem bebeğin doğmasını istiyorum (1 gün geçti artık argg) ama aynı anda da istemiyorum..tam istediğim bir hastane bulamadığım için..
amin canım!
3 gün geçikim..bıktım artık ya..doğurmak istiyorum ama gelmiyor hehe..
cuma günü atakente gittik...doktor çok tatlı biri..güleryüzlü..anlatıyor, dinliyor ve altan muayenesi hiç de açıtmadı! hemde ebeler eşime yanlış bilgi vermişler...sancılarını önce özel odada çekiyorsun..doğuma yaklaşınca doğumhaneye alıyorlar..
doğumhane konaktan çok daha rahat ve konforlu! bir oda var..orda ebeler de oturyor..bilgisayar da var filan..ama bir kaç tane rahat koltuk var..ve iki tane yatak..son sancılarını orda çekersin..
ben memnun kaldım yani..içim çok daha rahat! muayene fiyatı 30 lira filan..doğum fiyati da 350! (normal doğum)
sadece bu doktor bebeğim iri olduğunu söylüyor..ve gülçin hanım hep iri olmadığını söylüyordu :S bu biraz tuhafıma gitti..ama hayırlısı bakalım..
bir doğsun da..yeter artık...çok bekledim
ben zaten kesinlikle sezeryan istemiyorum..ona da dedim..çok acıl bir durum olması lazım ki tamam sezeryan yap diyeyim. Benim annem 3 nisana kadar yanımda kalıyor..ondan sonra tek olacağım. Sezeryan olsam benim için büyük bir sıkıntı..benim başka kimsem yok burda ve 3 tane çocuğa bakamam ozaman. Doktor ne derse desin..ben normal doğuracağım. ben kaç kişiye sordum..4.5 kilo bebekleri doğuranlar var..sıkıntısız ve dikişsiz bile..doktor saçmalıyor..hemde bu benim 3. çocuk..
ama doktor tatlı biri..yani benim içim ısındı..
ben doğum başlatma yöntemleri de sordum...öyle birsey varmı türkiyede diye..hollanda jöle yada alttan bir hap filan veriyorlar doğumu başlatmak için..o suni sancı gibi değil..ama açılma yapabilir ve sancıları başlatabilir..önce türkiyede öyle birşey yok, yasak dedi..ama ondan sonra var dedi..tam anlamadım..ama ondan isteyeceğim herhalde yarın..başlasın artık çünkü daha bekleyemem..yoruldum artık ve her tarafım ağrıyor.
ben zaten kesinlikle sezeryan istemiyorum..ona da dedim..çok acıl bir durum olması lazım ki tamam sezeryan yap diyeyim. Benim annem 3 nisana kadar yanımda kalıyor..ondan sonra tek olacağım. Sezeryan olsam benim için büyük bir sıkıntı..benim başka kimsem yok burda ve 3 tane çocuğa bakamam ozaman. Doktor ne derse desin..ben normal doğuracağım. ben kaç kişiye sordum..4.5 kilo bebekleri doğuranlar var..sıkıntısız ve dikişsiz bile..doktor saçmalıyor..hemde bu benim 3. çocuk..
ama doktor tatlı biri..yani benim içim ısındı..
ben doğum başlatma yöntemleri de sordum...öyle birsey varmı türkiyede diye..hollanda jöle yada alttan bir hap filan veriyorlar doğumu başlatmak için..o suni sancı gibi değil..ama açılma yapabilir ve sancıları başlatabilir..önce türkiyede öyle birşey yok, yasak dedi..ama ondan sonra var dedi..tam anlamadım..ama ondan isteyeceğim herhalde yarın..başlasın artık çünkü daha bekleyemem..yoruldum artık ve her tarafım ağrıyor.
sağol..ama yaşımla ne alakası var? her yaşta zor olur :) 35 yaşında olsaydım daha kolay olmazdı :)
palette: doktorum nilgün hanım.
sancım var canım..haftalarca var..her akşam..ama hiç birşey yapmıyor..
prostaglandin: Kknsan - Doum nasl balatlr?
jart: hala anlamadım herhalde..yani 35 yaşından sonra mi daha iyi olur diyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?