evet kesin konağa gitmeyeceğiz..çok pahalı ya orası..ve parasına bence değmiyor.
bakalım..bugün yada yarın doğum yaparım insaAllah..sana anlatarım nasıl geçtiğini hehe..
bu sabah doktora gittim..2-3 cm açılış vardı..yarın sabah gel diyor..bugün başlamasza yarın bana alttan ilaç verecek..
insaAllah gerek kalmaz ama...öteki doğumlarda da pek birşey hissetmedim ilk cm'lerde
29 martta oğlumuz Tevhid dünyaya geldi..
sabah hastaneye gittiğimde 5 cm açılış vardı..ama rahım ağzı tam yumuşamamıştı..o ilaçı verdi ve ondan sonra sancılar başladı..malesef bu sefer çok zor bir doğum oldu..oğlum çok iriydi ve aşağıya inmemişti. 4 saat surdu toplam..40 dakıka ikındım..ve son anda omuzu takılı kaldı ve zorla çıkardılar..
doktorum gerçekten haklı çıktı..4380 gram ve 53 cm doğdu..
hastaneden memnun kaldım ama! ebeler çok ilgilendiler..ve herşeyimi dinlediler..ve annem doğum anında de yanımdaydı..
29 martta oğlumuz Tevhid dünyaya geldi..
sabah hastaneye gittiğimde 5 cm açılış vardı..ama rahım ağzı tam yumuşamamıştı..o ilaçı verdi ve ondan sonra sancılar başladı..malesef bu sefer çok zor bir doğum oldu..oğlum çok iriydi ve aşağıya inmemişti. 4 saat surdu toplam..40 dakıka ikındım..ve son anda omuzu takılı kaldı ve zorla çıkardılar..
doktorum gerçekten haklı çıktı..4380 gram ve 53 cm doğdu..
hastaneden memnun kaldım ama! ebeler çok ilgilendiler..ve herşeyimi dinlediler..ve annem doğum anında de yanımdaydı..
canım tahmin etmiştim doğum yaptığını, birkaç gündür yoktun ya.. hayırlı uğurlu olsun canım. maşallah tevhid bebeğe..ne kadar da iyi beslemişsin :))) demek ki normal olabiliyormuş.. hastaneden memnun kalmana sevindim canım. atakent hastanesiydi dimi? doktorun yanında oldumu doğumda?? bu arada iyisin herhalde maşallah yazabildiğine göre..
Beni önce özel odaya aldılar..ama sancılarım çok ağrımaya başlayınca rahat değildim artık..ara sıra geliyordu.ama ebeler yakın olmalarını istedim..zaten o kadar ağrıyordu ki..doğum artık çabuk olur diye düşündüm..önceki doğuma bakınca..malesef öyle değildi..
doğumhaneye aldılar ama orda hastalar da giriyordu..ve ebeler orda oturup sohbet ediyordular..bu aslında çok rahatsız edici bir şeydi..çünkü çok özel bir an..sen orda acı çekiyorsun..ve başkalar aynı odada gülüyorlar ve sohbet ediyorlar..(bu arada ebeler de bu çok rahatsız edici birşey olduğunu düşündüler..doğumdan sonra bundan bahsediyordular..ama anında demek ki pek düşünmediler bunu çünkü gayet rahattılar.
Ama bunun dişinda yinede çok memnun kaldım..benim istemediğim birşey yapmadılar..doğum anında 'beni sakın kesme' dedim doktora (ve çok da kızgın baktım) ve beni kesmedi..hihi
doktor da doğuma geldi..sancı çekerken bir kere muayene etti sadece.
ben iyiyim evet..mecburum napayım :) 2 tane çocuğum daha var..temizlenecek bir evim var ve yemek yapılması lazım..her işimi yapıyorum.
musbet: ben zaten bir bebek daha hiç düşünmüyorum..ama bu kadar kilolu olacağını bilsem öyle bir durumda gerçekten bir daha doğurmazdım herhalde..yani çok şükür normal oldu..ama o kadar acı çektim ki anlatamam...doktor gerçekten haklıdyı..zaten çıktığında hemen 'bu sezeryan olması lazımdı!!!' dedi..bir sonraki gün yanıma geldi ve ömrümü bitirdin dedi..haha..
palette: bende ismi çok beğenmiştim :) aslında Amin istiyordum isim olarak..ama türkiyede pek uygun bir isim olmazdı diye tevhid oldu..hemde kızlarımın isimlere de çok yakıştı bence anlamı olarak (Eslem & Müslime)
dikiş hakkında bana herhalde yalan söylemişlerçünkü baya varmş haha ama herneyse..zaten şaşırmıştım çünkü ağzıma kadar yırtılacağım gibi hissediyordum haha.
ama dikiş için çok korktuğumu biliyordu..herhalde beni rahat etmek istedi..zaten hiç birşey hissetmedim dikiş attığında çünkü küçük bir narkos gibi birşey verdiler bana..
çok şükür ben konağa gitmedim..hemde gülçin hanım bu bebeğin irri olduğunu hiç söylememişti..hatta..hep olmadığını söylüyordu! 800 tl değmezdi bence..hemde orda hiç özel odada yatırmazdılar..
evet canım atakentte özel sancı oda var..orda istediğin kişi yanında durabilir..
benim eşim doğumhaneye girdi bir kaç dakikalığına ama bu ancak başka hiç kimse yoksa mümkün.
doktora çok kararlı suni sancı vs istemediğini söylersen dinliyorlar.. :)
doktoruma bıraksaydım normal doğum yaptırmazdı..ama para için değil..gerçekten çok zor olacağını bildiği için..
ama çok kolay doğuranlar var..sadece benim için çok zordu..bide aşağa inmediği için çok sancı çektim.. rahim ağzım tam yumuşamamıştı..
Beni önce özel odaya aldılar..ama sancılarım çok ağrımaya başlayınca rahat değildim artık..ara sıra geliyordu.ama ebeler yakın olmalarını istedim..zaten o kadar ağrıyordu ki..doğum artık çabuk olur diye düşündüm..önceki doğuma bakınca..malesef öyle değildi..
doğumhaneye aldılar ama orda hastalar da giriyordu..ve ebeler orda oturup sohbet ediyordular..bu aslında çok rahatsız edici bir şeydi..çünkü çok özel bir an..sen orda acı çekiyorsun..ve başkalar aynı odada gülüyorlar ve sohbet ediyorlar..(bu arada ebeler de bu çok rahatsız edici birşey olduğunu düşündüler..doğumdan sonra bundan bahsediyordular..ama anında demek ki pek düşünmediler bunu çünkü gayet rahattılar.
Ama bunun dişinda yinede çok memnun kaldım..benim istemediğim birşey yapmadılar..doğum anında 'beni sakın kesme' dedim doktora (ve çok da kızgın baktım) ve beni kesmedi..hihi
doktor da doğuma geldi..sancı çekerken bir kere muayene etti sadece.
ben iyiyim evet..mecburum napayım :) 2 tane çocuğum daha var..temizlenecek bir evim var ve yemek yapılması lazım..her işimi yapıyorum.
musbet: ben zaten bir bebek daha hiç düşünmüyorum..ama bu kadar kilolu olacağını bilsem öyle bir durumda gerçekten bir daha doğurmazdım herhalde..yani çok şükür normal oldu..ama o kadar acı çektim ki anlatamam...doktor gerçekten haklıdyı..zaten çıktığında hemen 'bu sezeryan olması lazımdı!!!' dedi..bir sonraki gün yanıma geldi ve ömrümü bitirdin dedi..haha..
palette: bende ismi çok beğenmiştim :) aslında Amin istiyordum isim olarak..ama türkiyede pek uygun bir isim olmazdı diye tevhid oldu..hemde kızlarımın isimlere de çok yakıştı bence anlamı olarak (Eslem & Müslime)
canım maşallah bundan sonarası içinde allah yardımcın olsun...
benimde ailem kocaelinde, bulunduğum şehirde özelde bayan olmadığı için en son kontrolüme konakta gittim ama burda okuduklarımdan sonra içimde şüphe oluştu...
eşim askerde hamileliğim müddetince yanımda olamadı ve ben şiddetle eşimin doğumuma girmesini istiyorum her anımda yanımda olmasını istiyorum.bide bene senin gibi bayan doktordan başkasına gidemem.ve illaki normal doğum hatta suni sancısız istiyorum.ama hala karar veremedim özel mi devlet mi 1 milyara yakın para verip oralarda keni başıma olmak istemiyorum.he bide illa sezeryan yapma merakları hayret sen özelde 4 kilonun üzerinde hemde dikişsiz doğum yapmışın çok dua ettin herhalde.....
işim hasebiyle öğrencilerimle habire bebk için hatim indiriyoruz.normal rahat ve sağlıklı bir doğum olsun diye ama hala doktor ve hastane için karar veremedim.....
acaba bende mi yalovaa yapsam.diye düşündüm orda sancı odasına ve doğuma eşimi alırlar mı?
canım ben de çoook araştırdım bu konuyu malesef ki konakta eşler doğumhaneye giremiyorlar... ve hala hangi hastanede girebildikleri konusunda pek fikrim yok.. ben vazgeçtim artık eşimin doğum anında yanımda olmasından. sadece sancı sırasında yanımda bulunsun yeter diyorum artık. ama baksana yalovadaki hastanede doğumhanede beklerken başka hastalar falan da geliyordu demiş gülay bence erkeği almazlar içeri
evet kesinlikle öyledir peki konağın doğumhanesi nasıl acaba.....ordada başka hastalar giriyor mu ki.
aslında ben bide bolu dünya kadın hastalıkları ve doğum hastanesini merak ediyorum bana kocaelinden daha yakın......doğumhanesinin fotosuna baktım tek kişilik gibi acaba orda alırlarmı bi sorucam linkini veriim sizde bi bakın he bide gebzede anadolu tıp merkezi acaba orası nasıldır büyük bi hastane....
Bolu Gndem Gazetesi: -Dosyalar-: Bolu, son teknoloji Kadn Hastalklar ve Doum Hastanesi'ne kavuuyor (bolu haber, basn, son dakika, gazete, spor, yazar...) sizce doğumhanesi nasıl?
canım konakta bir arkadaşım konakta normal doğum yaptı. sancı odası 3 kişilikmiş ama büyükmüş. o sancı çekerken başka bir bayan da uzaktaki yatakta sancı çekiyormuş. her yatağın çevresinde perde varmış. onun eşi sancı odasına girebilmiş. hatta öbür hastanın da girmiş. ne kadar kötü bir durum.. doğumhanede de eğer doğuma alınacak biri varsa senden başka hastalar da olabilir.
linkini yolladığın hastane güzele benziyor. ama ben hiç adını duymamıştım. sen nerede oturuyorsun canım? bolu bana çok uzak da...
ben düzcedeym canım...boludaki bu hastane bana yarım saat uzaklıkta ve daha yeni açıldı eşim gelince gdip bi kere muayene olup araştırcam.başhekimiide yılların kadın doğumcusu geçen bi bayanla karşılaştım 25 yıl önce doğumumu yaptırdıydı dedi.yani tecrübeli biri.....
konağada gidip bi görüşücem ben panik atak hastasıyım ve eşim olmadan doğuma girmek istemiyorum diycem ay düşünsene adı üstünde özel ama ne doğumun ne sancın özel oluyo çok saçma sorsan avrupa sıtandartlarındayız derler
he bide özellerin sezeryan merakından son ana kadar belirlediğim iki üç doktora brden göriniim diyorum bi hafta birine bi hafta birine giderim son ay her hafta kontrol oluyo ya biraz tuhaf olcak ama
napıyım güvenmiyorum.
sen kaç haftalıksın ben 28+4üm inşallah doğum 30 haziran
canım ben de özellerden caydım... sırf bu sezeryan merakı yüzünden.. bir de konak hastanesi de aynı devlet gibi kalabalık mı kalabalık.. hiçbir özelliği yok. ben devlette doğuracağım nasipse.hem eşim veya bir başkası yanımda olamayacaksa neden o kadar parayı verip de özelde doğurayım? devlet de aynı konforu sağlıyorken
ben 25. haftamdayım canım. doğum için 20 temmuz denildi.bakalım inşallah en iyi ebe ve doktorlarla karşılaşırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?