--kocaelide özel sancı odası imkanı olan hastaneler--

canım kesi yapmalarının sebebini düzgün bir şekilde açılma olsun, düzensiz yırtılma olmasın diyeyapıyorlar benim bildiğim... makasla kesilmediği zaman çok düzensiz yırtıklar ve dikişler oluyormuş. daha da zorluk çekiliyormuş.. keşke gerek kalmasa.sopalıyı hiç duymamıştım. gittim oraya temiz ve güzel bir hastane. sağol, aklımda bulunacak inşallah.. suni sancının ne zararı var? kimse istemiyor suni sancıyı

bunlar aslında bilimsel terimler benim dilim pek dönmüyor anlatmaya ama dilim döndüğünce anlatayım
suni sancı gereksiz yere verilmemeli çünkü vücud zaten kendi sancısını yani oksitosin hormonunu salgılar ve doğum eylemi yani kasılmalar sancılr başlar bununla bereber beynimiz bu sancıları tolere edebilmek için endorfin yani mutluluk hormonu salgılar bu sayede doğum sancılarımız dayanabileceğimiz düzeyde olur
suni sancıda ise vücudumuzun tolere edemeyeceği kadar çok oksitosin hormonu vucudumuza verilir ve endorfin hormonumuz bu suni sancıyı tolere edecek düzeyde olmadığı için tarifsiz acılar çekeriz
düz duvara tırmandım diyenlerin çektikleri acının nedeni budur işte
eğer annenin sancıları yoksa ve doğum ilerlemiyorsa suni sancıya baş vurulmalıdır ama malesef sancın olsa bile doğum çabuk bitdin diye annenin çekeceği acıyı düşünmeden suni sancı veriliyor buda bir gerçek
çok bilinçli bir şekilde itiraz etmeniz lazımki suni sancı verilmesinn
birde doğumu etkileyen kotekolamin hormonu vardır bu hormon ise korku ve stres anında salgılanır ve
doğumda daha çok acı çekmemize neden olur eğer sakinliğimizi korur ve strese girmezsek kotekolamin hormonu salgılanmaz ve çok rahat bir doğum yaşarız
doğuma sakin ve telaşsız gidin dememin nedenide budur
gelelim kesi olayına
her doğumda illa vajina yırtılacak diye bir şey yok
benimki yırtılmadı mesela eğer doktorum kesseydi boşuna kesik atmış boşuna canım yanmış olacaktı
ayrıca kesi olan yer kendi yırtığımızdan daha geç ve zor iyileşiyor
tabi bu birazda doktorun insafına ve doğum yapan kişiyede bağlı eğer ikınmakta zorlanırsa anne kesmek daha iyi olabilir bebek rahat çıkması açısından iyi olur ama ben çok rahat ıkındığım için kesiye gerek kalmadı
bu arada yurt dışında kesi atılmıyor kesi olan yer kendi yırtığımızdan daha geç ve zor iyileşiyor bunun için kesmiyorlar
bu yazdığım bilgileri daha ayrıntılı olarak bu linkten okuyabilirsin canım
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin-dogum/425491-dogum-yapacaklar-mutlaka-okumali.html

çok sağol canım... o zaman suni sancıyı istemiycem ben de gereksiz yere yapmasınlar... suni sancı iğne mi yoksa serum olarak mı veriliyor?

çok sağol canım... o zaman suni sancıyı istemiycem ben de gereksiz yere yapmasınlar... suni sancı iğne mi yoksa serum olarak mı veriliyor?

suni sancı serumla veriliyor diye biliyorum ben görmedim ama öyle olduğunu duymuştuma..
benim doktorum sağolsun kendisi anlattı bunları bana suni sancının can yaktığını falan bende konakta doğursam banada dayıyacaklardı suni sancıyı Allahım kormuş beni o hastaneden
istemediğin şeyleri doktorunla önceden konuş va anlat canım, doğum anında ebelere dert anlatmak zor olur eğer doktorun onları yönlendirirse rahat edersin

tamam hayatım çok sağol bilgilendirdiğin için. inşallah herşey yolunda gider ve rahat bir doğumum olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…