Kocam annemin yanında bana beddua etti

Çocukların gözünde adamın otoritesini hoş olmayan bir şekilde yerle yeksan etmişsiniz, o da size aynı dilden cevap vermiş.

Küsmek konuşmamak çözüm değil.
Bence oturup karşılıklı ikinizinde yaptığınızın yanlış olduğunu ve tekrar etmemeniz gerektiğini konuşmalısınız, bu tür saygısız davranışlar evliliği olumsuz etkiler.

Kendinize saygısızlık yaptırmayın tepkinizi güzel bir şekilde dile getirin ama aynı şekilde siz de saygısızlık yapmayın.

Tükür kızım babana?
Tertemiz deliriyoruz resmen..
Hayır ailenizde büyüyecek çocuklara üzüldüm şuan.

Valla hak etmişsiniz. Yaren ne yapsa serbest ne demek eşinizin uyarısı üzerine? Sanırım kardeşiniz de baya yaramaz. On yaşında. Laftan anlamıyor. 15 dk el yıkanmaz deyince “on dk yıkamadık, köpükledik” diye cevap veriyor çekineceği yerde arsızlık edip. Bir de siz yarene söz yok laf yok setbest diyorsunuz. Üstüne tükür falan filan. Adam nasıl sıktıysa kendini birden patlamış. Hem suçlu hem güçlüsünüz.

Ya siz iyi miisniz ? Konu 3 yaşın bebek olması ya da olmaması mi? Neredeyse bebek anlamında söyledim. Bebek denecek kadar küçük! Çok küçük. Ne alaka? 5 yaşında da olsa hap kadar bebe derdim. Yani gerçekten okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Ona bakarsanız 2 yaşında da da alınıyor kreşe? Bunu mu konuşuyoruz? Çok merak ediyorsunuz malum okumaya üşenen bir toplumda yaşıyoruz malum bilimsel olarak 1 yaş sonrası çocuk kabul eden de var 3 yaşa kadar bebek kabul eden de. Ben tekstilde çalışıyorum. Giyim endüstrisinde de bebek depatmanlari 36 aya kadardir genelde. Ne sacmalaniyor. 36 aylık altı bezli, 50 kelimeyi gec3meyen de var. 1 yaşında patır patır cümle kuranda. Neyi bildigi neyi bilmedig akli neye erdigi ile ilgilenmiyorum. Çünkü konumuz bu değil. Kimse kimsenin çocuğuna bagiramaz bağırarak terbiye etmek diye de bir şey yoktur. Bitti. Nokta. Sizin neyi dusundugunuz ile ilgilenmiyorum. Toplumda 30 yaşına gelmiş hala banyoda elini yıkarken sabun köpükleri ile oynayan yetişkin birey yoktur. Yemek yerken döken ya da oyun oynayıp etrafı dagitan da! Bunlar gelişimlerinin bir parcasi ve çok normal şeyler. Ama etraf çocukken kaybettiği özgüvenini bu gün başka seylerle örtmeye çalışan yetişkin dolu. Şiddet eğilimi, kaba, saygısız, hatta sosyal medya da hava atarak prim yapmaya çalışan yetişkinler de çocukluğun da evlerinde azarlanan ezilen çocuklar. Bunlardan o kadar çok var ki... Görüyorum ki olmaya da devam edecek. Yazık. Sizin nezdiniz de toplu cevap verdim.

Allahimmmm...

Misafirlik 3 gundur. Tam 1 haftadir oradalarmiş misafirligi mi var artik? Kim bilir bir haftadir neler oluyor o evde. Kim olursa olsun bir haftadir evimde ve annesinin ilgilenmedigi cocuga kizarim gerekirse, herkes cekmek zorunda mi yahu. Cocuga kizamayacak kadar yabanciysam 1 hafta benim evimde işleri yok, herkes evine gitsin vakitlice.

Bu kadar cocugun psikolojisine düşkün olan anne cocugunun başinda dursun, konu sahibi de uyumasin yegenine baksaymiş.

Yaren’in psikolojisi ne annesinin umrunda ne de ablasının (konu sahibinin).
Umurlarında olsa çocukla ilgilenirler biraz.
Çocuklarını saldım çayıra Mevlam kayıra hesabı büyütenler, başkaları uyarınca bir de bozulmuyor mu?
Buna şaşırıyorum.
Elbette çocuklara bağırıp onları örselemeyelim ama gecenin 23:30’unda iki çocuk başıboş takılıyor, evin babası onları uyarınca kabahatli oluyor çok ilginç doğrusu.

Ayyy kaç gündür duyar kasacağım diye saçmalığın dibihe vurdunuz.. 1.si kocası bağırmamış.. Söylediği kelimeye kadar lazdı konu sahibi. Sen 9 yaşındasın yaren 15 dk el yıkanmaz demiş. Bunu normal bir şekilde söylemekte kızmakla eş değerdir.. Nerede kardeşime bağırdı çağırdı yazıyor.. 17 sayfa okudum sadece sizin kafanızda kurduğunuz algıda yazıyor.. Ayrıca çocuklara herşeyi serbestleyerek düzen oturtamazsınız. Çocuklarında sınırları olmalı. Küçükken serbest olsun büyüyünce nasılsa yapar diye bir mantık yok. 3 yaşındaki "çocuk" herşeyi ahlayacak yaştadır ki 10 aylık oğlum hayır anlayabiliyor.. Çocuklana sınırlar koymazsanız yanlş bireyler yetiştirirsiniz.. 9 yaşındaki çocuk da herşeyi anlayacak, bilecek yaştadır.. 9 yaşındaki çocuk 15 dk el yıkanmaması gerektiğini bilir.. İsetrseniz bir çocuk psikoloğuna gidin bakalım sizin dediğiniz gibi herşeyi özgürce yapma hakkına sahiptir çocuklar mı diyecek.. 9 yaşındaki çocuk odasını toplamaya kadar yaşına uygun olan birçok sorumluluğu alabilecek olgunluktadır. 3 yaşındaku çocuk da kendi oyuncaklarını toplayacak olgunlukta.. Onlar "bebek", "çocuk" başlığı altında herşeyu serbest bırakırsanz başını alamazsınız. Atalarımız boşuna mı dedi "Ağaç yaş iken eğilir" diye..b

Arkadaş sadece kafasında kurguluyor sonra ona gore savunmaya geçiyor boşuna dil dökmeyin :) yazılanları okumuyor bile abuk subuk savunuyor sadece Allah eşine sabır versin çocuk az büyüsün kendiside tükürtur babasına sırf çocuğun psikolojisi bozulmasın :)

Sabırla uzun uzun yazmışsınız tebrikler

Şeyy yalnız, insanların gelişim evreleri bilimin belirlediği standartlara göre belirlenir ve adlandırılır; giyim endüstrisinin keyfine göre değil. Yine de siz bilirsiniz tabii
Konu sahibi "gözü dönmüş" olarak adlandırdığınız kocasıyla çoktan barışmıştır. Siz burada perişan oldunuz, canınıza yazık. Duyarınızı yavaşça bir yere bırakın artık isterseniz.

Çocuk sıfatı altında aslında bir birey onlar.. Bizler gibi onlarında yaşlarına uygun sınırları olmalı.. Ve toplumsal olarak yanlış olan herşeyin onlara küçük yaşta öğretilerek, o öğretiyi benimseterek yetiştirmek lazım... "Yüzüne tükürmek" eylemi nasıl ki yaşca büyük bir birey için şaka sayılmayacek bir eylem veya söylemse 3 yaşındaki çocuk için de öyle olmalıdr.. Suyun israf edilmemesi nasıl ki bizler için dikkat edilmesi gereken bir eylemse 9 yaşında herşeyi anlayan, bilen bir çocuk için de öyle olmalıdır.. Al yavrum sen istediğini yap diye bir kavram yoktur.. İstediğini yapabilirsin ama şu şu durumlara dikkat etmelisin bunlar olmasın gibi sınrlarını belirlemek lazım.. Ben 10 aylık oğlumun elini yiyebileceği birşey verdiğim zaman onu yere attığında sabırla alıp bu yere atılmaz hayır diyorum.. Bu benim kötülüğüme mi yoksa oğluma olması gerekeni anlamaya başladığı zaman içerisindi anlatarak onu yetiştirmeye çalışmam mı ? Çocuklar tabiki de serbest olsun ama sınırlarını bilerek... Ben de zannetmyorum anlayacağını. Kendisine göre bir annelik sıfatı çizdi ve ona göri ilerliyor. Tek haklı olduğu nokta çocuğa bağırmadan ve kızmadan anlatmaya çalışmak

Kimse kimsenin çocuğuna bağıramaz ise kimse kimsenin edepsiz ,saygısız yetişmiş çocuğunu da çekmek zorunda değil.

Oooff kes artık saçmalamayı yaa ne boş insansın bi susmadın.

Benim nezdimde toplu cevap vermeyin zira ben öyle yapmadım. Ailenin diger tutumu hakkinda gorus beyan etmedim. Ben sadece 3 yaşında bebektir annenin yaptığı şakadır tavrının dogru olmadığını belirttim. Ayrica diger cocuk icinde babanın ne kadar azarlamasi yanlis ise ablaninda o ortamda cocugun serbest olduğunu söylemesi yanlıştır. Ikiside eşittir. Ablanin yaptığı eniştenin yaptigini yumuşatmak yerine olayi disiplin açısından farkli bir boyuta suruklemistir. Burda ilk hata büyük cocugun annesinde olmakla birlikte müdahale etmemesi eniştenin gereksiz azarlamasi bunların ustunede ablanin gelip tutarlı Anne baba tutumu yerine daha beter hale getirmelisidir. Cocuk misafir olarak gittigi evin kuralına göre hareket eder zira bu cocuk 9 yaşındadır ve ön ergenligee adim atmaktadır. Oranin kural ve kaidelerine göre davranmalidir. Ben 5 yasindaki çocuğum için bir yere gittiğimizde sorun yaşadığında özel kurallar yoksa ev sahibine sorman gerekir yapmadan önce veya sorun kısmında diyorum.

Pess gerçekten siz kendinizi normal eşinizi suçlumu buluyorsunuz. Yahu bir kendinize bakın. Şakası edilmeyecek bir laf etmişsiniz. Şimdide eşinizie kırılıyorsunuz. Acaba eşiniz size kırılmadım mı kayınvalidesinin yanında çocuğuna suratına tükür demeniz. Empati kurun azcık normal olun.

Konu sahibesi annemin yanında bana beddua etti diye dertleniyor ama kendisi annesinin yanında çocuğa tükür babanın suratına diyebiliyor. Ve burdaki yorumları es geçip sadece ona hak veren 1 yada en fazla 2 yoruma cevap verip kendini aklamaya çalışıyor. 9 yaşındaki çocuğun terbiyesi annesinde olmalıdır. Anne ve abla hem karışmayıp hemde evladim kıymetli moduna girmelerine bambaşka bir ironi...

Onun yaptığı kötü annede olsa misafir sonuçta. Ama niye tükür diyosunki benim arkadaşın oğlu tükürüp duruyor alışmış çünkü ve benim midem bulanıyor. Gelsinler istemiyorum. Benim çocuğum yok ama öğretmeyin ya böyle şeyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…