Kocam annemin yanında bana beddua etti

eşim kızdı 15 dk el yıkanmaz hemen içeri geçin diye

kardeşime kızmaya devam ediyor Yaren sen 10 yaşındasın on beş dk el yıkanmaz,.

Peki uyarmak ve azarlamak fiillerinin sözlük anlamları ile başlayarak bende sizi okumaya davet ediyorum. Daha da tartışmayacagim. O adam bostan korkuluğu değil sonuçta değil mi? Neyi tartisiyorsak

Şu cümleler azarlamak mı? Yazmış işte konuda ne söylediğini. Ses tonu da önemli ama iki cümleyle psikolojisi bozulacak kadar hassas çocuğu olanlar da çocuklarına sahip çıksınlar bir zahmet.

Konu sahibini savunacağım diye kayınvalideyi çocuk bakıcısı yaptınız ki bir haftadır oradalarmış.
9 yaşında çocuğu olan kadına yaşlı diyorsunuz.
3 yaşındaki çocuk bebek olmuş.

9 ve 3 yaşında iki çocuk saat 23.30'da ayaktalar farkındaysanız, çoktan 10. rüyalarında olmaları gerekirken. 9 yaşındaki çocuğa her türlü kuraldan üstün olduğu öğretiliyor. 3 yaşındaki çocuk millete tükürmeyi öğreniyor.
Ortada "aman kardeşimin psikolojisi çizildi çok üzüldüm" diyecek bir konu sahibi mi var sizce? Çocukları önemseyen insan böyle davranmaz zaten.

Yok bunada laf eder aşkım biz cahiliz ona göre

Yahu kızdı yaziyor kızdı ! Kızdı! Kızdı! Kızmak ve azarlamak eş anlamlidir. Kızmak ve uyarmak değil yahu şaka gibisiniz gercekten.

Yahu kızdı yaziyor kızdı ! Kızdı! Kızdı! Kızmak ve azarlamak eş anlamlidir. Kızmak ve uyarmak değil yahu şaka gibisiniz gercekten.

Konu sahibinin anlatımı bu. Adamın ses tonunu ben duymadım. Siz duydunuz mu?
Ayrıca kızmaması gerekir ama kızabilir de. Siz kendi çocuğunuzu düşünüp sahip çıkmazsanız başkası hiç düşünmez ve gelir kızar.
Şu durumda çocuğun ebeveynlerinin ve ablasının düşünmesi gereken şey "neden insanlar çocuğumuzdan yaka silkiyor" olmalı. Zaten kendisi söylemiş kardeşine dur demediklerini.
Ama 3 yaşındaki çocuğuna babasına tükürmeyi öğreterek geleceğin yaka silkilecek çocuğunu yetiştiren birisinin bu sorgulamayı yapacağını sanmıyorum.
Belki siz yaparsınız.

Diğer hanımefendi dediğiniz kişi ben miyim?? Lütfen biriniz cevap verin anlayamadım.. yanlış mı anladım..?? Şimdi konu sahibi ve ben aynı kişi olarak mı algılandım??
Evet sizin için yazdım Maalesef bir yanlış anlaşılma olmuş sizi konu sahibesinin 2. üyeliği sanmışlar.

Hanımlar,
burada yine çarşı karışmış, rica ediyorum polemiğe girmeyin.

Küçük çocuklarınıza şaka ve bir kereye mahsus dahi olsa daha sonra karşınıza çıkacak olumsuz davranış, hareket veya kelimeler öğretmeyin lütfen.
Sizler o anlık sanıyorsunuz lakin çocuklar kayıt cihazı gibidir, her şeyi kaydeder ve tek tek uygulamaya geçer.

Kızım 3 yaşındaydı kadınlara söylenen "f" ile başlayan bir küfür duydu, çocuktur unutur demeyin unutmuyorlar, her zaman alışveriş yaptığımız markete girdik, kızım market sahibine "f" dedi yerin dibine girdim, ki küfürü benden veya babasından öğrenmemişti, zaten çocuğun ağzında küfürü argoyu da sevmem ama o kelimenin kötü bir şey olduğunu anlatana kadar epey bir uğraştım.

Aynı şekilde yine 4 yaşındayken kızımdan 1 yaş küçük torunu olan komşuya gittik çocuklar birlikte oynasın diye, komşumuz çocuklar onun odasına girmesin diye girmeyin diyerek uyarmak yerine orada öcü var dedi, koskoca kadının el kadar çocukları olmayan bir varlıkla korkutmaya çalışmasına kızmam bir yana, odasında tek başına yatan, gece tuvalete bile tek kalkan kızımın öcü korkusunu yenmem aylarımızı aldı.

O yüzden rica ediyorum çocuklarınıza tükür, dil çıkar, vur, şöyle söyle vb şeyler yaptırmayın veya doktordu, öcüydü, uslu durmazsan köpek seni ısırırdı gibi şeylerle de korkutmayın.

Kızım tükür mü ? Kızın lama mi niye tukuruyor :) alistirmayin boyle hiç hoş degil
Benim de aklima Şener Şen filmde karısı rolündeki Perran Kutmani aldattiginda kadinin ogluna tükür babanin suratina dedigi sahne geldi
Adam kızmış oyle demiş ha bela okunacak bir sey mi degil ama o an agzindan oyle cikmis gibi geldi

Çocuğa tükürükle şaka! yapıyorsunuz sonra sizin yetiştirdiğiniz çocuk gidip başkasının çocuğuna tükürüyor.

Bir akşam sahilde yürürken geçmiş yıllarda, oğlum önden yürüyor biz arkasından. Karşıda aynı bizim gibi tek çocuklu bir aile, çocuk biraz daha ufak. Oğlum karşıdan gelen çocuğa güldü ilgi gösterdi çocuktan öyle bir küfür geldi ki biz böyle oğlum anlamadı efendim falan diyor karşı taraf hohahohohaho böyle ayımsı kahkahalar. O da muhtemelen küfür et annene, babana, amcana şeklinde büyütülen bir çocuktu.

Sizin babana tükür lafiniz çok yumusakimsi şaka oluyor eşinizin bedduası dağlar yıkan sel. Kayınvalidesinin yanında rencide olan bir koca gördüm ben. Adam sizi düşünmüş git yat bakarım çocuğa diye ve kendiniz diyorsunuz annem şımarttı kardeşimi asla dur demez diye tek mesele de su değildir eminim fazlası ile sınırını zorlamışlar çocuklar belli ki . Çocuklardan ziyade annenin çocuğuna dur dememesi damadı sinirlendirmis olmalı üstüne sizde kardeşinize enişten hakli lütfen daha dikkatli ol tarzı cümle kurmak yerine Yarene herşey serbest deyip birde üzerine kızım tükür babaya derseniz mumu dikersiniz.

Hanimefendi fazla hassas oldugunuzu dusunuyorum. Burada kimse cocuklara bir laf etmemis zaten neden edelim? Esas tepkiyi bence konu sahibi ve annesi cekmeli. Ben bilmiyorum ama eski konulardan yola cikarak eşin bayagi zorlandigi soylenmis. Cocuklar yasayarak kesfederek ogrenmek ister emin olun tek bir seyler okuyan siz degilsiniz. Ama bunlarin ebeveynin kontrolunde olmasi gerekmez mi? Bir baskasi bizim cocugumuza dadılık etmek zorunda mi? Hic ne alakasi var demeyin konu sahibi en bastan kabul etmis kardesinin yaramaz oldugunu annesinin de ona toz kondurmadigini. Ayrica adam da sinirine hakim olamamis ama bir cocugun gozunde ebeveynini asagilatacak davranislar sergilemenin de cocuga zarari var unutmayin derim.

Bence ailenizi evine gönderin 1 hafta yeter. Evde fazla şımarıklık olmuş, sinirler gerilmiş. Eşiniz ile sakince ve ciddi şekilde konuşun ve kendi hatalarınız içinde özürdileyin.Tabi ki eşinizde özürdilemeli. Sinirli iken banada şaka yapılmasından hoşlanmam dalga geçer gibi olmuş adamı ciddiye almıyormuşsunuz gibi olmuş. Umarım düzelir aranız.

Siz ve eşiniz bu kafayla devam ederseniz üç beş seneye anne babasının ne dediğini umursamayan disiplin problemi olan bir çocuğunuz olacak bu cepte.

Konuya dönersek rezilliği yapan, seviyeyi düşüren, adamı çileden çıkaran siz, rencide olan sizsiniz. Nasıl oluyor ben anlamadım?
Asıl rencide edilen eşiniz.

Beddua etmeseydi %100 eşiniz haklı derdim. Bedduadan puan kırdık %90 haklı.

Ben eşinizin yerinde olsam sizinle çok ciddi bir şekilde konuşurdum. Bunun tekrarlanması halinde daha sert tepki veririm.

Ben çıkarmadım. Adam pedagog değil. Ben uyarırım dedim, adam diyelim ki azarladı. Çocuğunu elaleme azarlatmak istemeyen sahip çıksın diyorum. Hikayedeki herkes hatalı ama en az hatalı kişi enişte benim gözümde.

Valla kusura bakma ama eşim annesinin yanında bana tükür çocuğum annenin yüzüne de dayının neşesi yerine gelsin diyecek ben orda Allah belanı versin demem belasını ben veririm. Ne saygısılık ne kadar küçük düşürme bu? Eşiniz sirk maymunu mu da onun yüzüne tükürülüp kardeşinizin neşesi yerine getirilecek.
Bence gidin özür dileyin.

Çocukların yanında eşinize neden kızdın diye sormanız yanlış
Çocukların gözünde o yetişkin sıfatında ve ciddiyetini sarsar.
Çocuğunuza tükür vs demeniz çok yanlış
Alışkanlık haline böyle böyle getiriyorlar. Sizin basit gördüğünüz konular çocukların karakterine yerleşiyor ve o bir çocuk lama değil.
Eşinizin beddua etmesi kabul edilebilir bir şey değil.
Konuşmamak, tavır yapmak yerine alın karşınıza konuşun.
Çocuk değilsiniz iki yetişkinsiniz konuşarak problemleri çözebilirsiniz

Çocukların yanında eşinize neden kızdın diye sormanız yanlış
Çocukların gözünde o yetişkin sıfatında ve ciddiyetini sarsar.
Çocuğunuza tükür vs demeniz çok yanlış
Alışkanlık haline böyle böyle getiriyorlar. Sizin basit gördüğünüz konular çocukların karakterine yerleşiyor ve o bir çocuk lama değil.
Eşinizin beddua etmesi kabul edilebilir bir şey değil.
Konuşmamak, tavır yapmak yerine alın karşınıza konuşun.
Çocuk değilsiniz iki yetişkinsiniz konuşarak problemlerinizi çözebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…