Kocam annemin yanında bana beddua etti

Minicik çocuğa öğrettiğiniz davranış biçimi çok ama çok üzücü ...
çok net : eşiniz sonuna kadar haklı
Hakli vallahi.
Esim bana bunu yaptiracak,daha agirini isitir.
Eş eşi asagilayacak,oteki de miy miy amaaa askiiimmi diyecek?

Aile içinde hiçbir şey bedduayı haklı kılmaz.
Bana beddua eden eşin sevgisinden şüphe ederim
Tükür demeniz çok yanlış ama bunu kırıldığını anlatarak dile getirebilirdi
Kim sevdiğinin kötülüğünü ister?
Üslup problemi çok net
İkinizde de var
Ama beddua kabul edilemez

Kuzum ilk esprinmiydi?yapma boyle sakalar ki zaten saka da degil boyle saka olmaz buyuk saygisizlik etmissin

Çocuk psikoloji diye diye saçma sapan bebeler türedi sagolsunlar hele öğretmenlere çok üzülüyorum bu memlekette asla öğretmen olmak istemezdim Allah sabır versin onlara

Cocuğu uyarmış üzmüş ne demek bi açiklar mısınız cocukları nasıl büyütelim mesela tamam cocuğum ne istersen yap diye mi sizin kafanızda olmakta zor

10 yaşında kocaman çocuğun şımarıklıkları benim de canımı sıkardı.Üstelik " Ona her şey serbest" diyorsunuz.Yanlış üstüne yanlış."Tükür babana " diyerek de zirveye çıkmışsınız.Bunun argoda bir adı var ama yazmayayım:)Kocanız sonuna kadar haklı.Bir de tavır almayı düşünmüşsünüz.Senin kadar haksız olanı ilk defa görüyorum

15 dakka el yıkamak mı. Bu susuzlukta. Ya tvler bangır bangır bağırıyor. Susuzluk, kuraklık. Yağmur yağmıyor, suyu israf etmeyin diye. Bunların çocukları suyun başında el köpüklüyor. Anaları yüzüne tükür diyor, babaları beddua ediyor. Vallahi size yazıklar olsun. Bu kafayla ben bi şey demiyorum size. Daha fazla şey söyleyeceğim ama tutuyorum kendimi. Böyle kafalar böyle beyinler

Ben annenizede kızdım, koskoca torun torba sahibi kadın insan hiçmi görmez hiçmi duymaz çocukların orada şakır şakır suyu akıttığını, eşinizin yerinde olsam bende patlardımki eşiniz maşAllah yine sabırlı hareket etmiş.
Birde 3 ve 9 yaşındaki çocukların saat 23:30 da ne işi var ayakta onların çoktan yatıp uyuması gerekmezmiydi, saat 21de yatarken çocuklarıda yanınızda götürüp yatırmanız gerekirdi.
Bence Eşinize tavır almaya hiç hakkınız yok, hatta özür dilemeniz gerekir.

Konuşman gerekiyo bence de orda adam sinirlenmişken böyle biraz dalga geçer gibi cevap vermiş gibi olmuşsun bende mesela çok fazla çocuk tantanasını sevmem orda sinir küpü olsamda biri gelip böyle daha hala komik olmaya çalışsa o an sinirlenebilirdim tabiki bu bela okumasını haklı çıkarmaz orda haksız tabiki eşiniz oakdar da değil

Cocuğu uyarmış üzmüş ne demek bi açiklar mısınız cocukları nasıl büyütelim mesela tamam cocuğum ne istersen yap diye mi sizin kafanızda olmakta zor
Sizin eşiniz kardesinizi ya da yegeninizi azarlasa üzülmez misiniz ? Bu normal mi? Çocuğu güzel bir dille uyarmamış çocuk üzülmüş. Kızmış. Neyini açıklıyorum? Neyi anlamadınız? Ne yapmış bu çocuk ? Ortada ciddi bir suç göremedim ben. Taraflar çocuk. Konu sahibi annemin yaninda bana beddua ettiye takılmış. Kimsenin aklına gelmemiş küçücük bir çocuk kendisi yüzünden eniştesinin ablasına bagirmasina ona beddua etmesine şahitlik ediyor. İnsan yeri gelir kendi evladına bağırabilir bunu anlayabiliirm. Ama bu misafir çocuğu. üzecek kalbini kıracak kadar bagiramazsin. Bu kadar gözü dönmüş bir adamın neyi savunuluyor. Benim yegenim bu gün bende kalıyor 4 yaşında. An itibariyle yerde döke döke kurabiye yiyor. Canı sağ olsun. Cocuk bu. Supurürüm ne olacak. Eşim gelse kızarak orada yeme dese ben boğarim o kocayı. Ona mı kaldı benim yeğenime terbiye vermek diye düşünürüm. Ayrıca terbiye vermeyi azarlamak sanmak gibi bir bakış açısı var. Normalleşmesi gereken bu En çok ,çok azarlayan ebeveynlerin çocuğu yaramazdır. en çok sürekli odevini yap diyen annenin cocugu okul hayatında başarısızdir.. Hiç sekmez. Ben çocuğuma tabii ki her istediğini yapmasına izin vermiyorum ona kurallar koyuyorum örnek oluyorum. Abur cubur, eline telefon vermiyorum mesela. Ama çocuk yere yemek döktü diye azarlamanın çocuğa sınır koymakla ya da terbiye vermekle ilgisi yoktur. Burada pek çok hanımefendinin sandığı gibi. Bu çocuğa terbiye vermek demek değildir. Ebeveynlerin görevi çocuğa rehberlik etmektir. Sevgi ile ilgi ile özguvenli özgür çocuklar yetiştirin. Bu konuda daha fazla mesajların alintilanmasin artık lütfen. Konuyu da takipten çıktım. İlgilenmem gereken çocuğum misafir yeğenim var. Kimseye 5 dk da burada bir şey ogretemem. Konu sahibi cevap vermiyor. Bana ne oluyor.

Bakış açınız cok yanlış. 3 yasindaki kisi size göre bebek olabilir ama aslında o bir bireydir bebek değildir. Gayette kurulan kelimeler belleğini yerleşir ve kisiler hakkinda fikir şemaları oluşacak yastadir. O nedenledirki bakimin yapıldığı kreş degil bilişsel ve diğer becerilerin verildiği anaokulu düzeyine kabul yasi bu yaştır.

Amma taktın sen de şu azarlanmaya be kadın :) evde iki çocuk kafasina göre dolansin sagi solu kopuklesin biz de aman nolcak diye düşünelim hep hic uyarmayalim. Konu sahibi uyumasaymis da ilgilenseymis o zaman madem bu kadar kiymetli psikolojileri var ne canavar babayla birakio.

Saçmalamışsiniz 3 yaşındaki çocuk şakadan ne anlar yahu ben eşim bana böyle bişey yapsa ne desem yeridir bedduayi kastetmiyorum ama hata sizde eşiniz zaten kızgın koruklemissin bence

Babanın suratına tükür demek şakamı
Ayrıca sizin kız kardeşinize niye herşey serbest?

Birde eşinize tavrımı koymayı düşündünüz?

Beddua etmesini tasvip etmesemde eşinize acıdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…