- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Hakli vallahi.Minicik çocuğa öğrettiğiniz davranış biçimi çok ama çok üzücü ...
çok net : eşiniz sonuna kadar haklı️ ️ ️
Çocuk psikoloji diye diye saçma sapan bebeler türedi sagolsunlar hele öğretmenlere çok üzülüyorumYok eş hatalı peki. Konu sahibi , şımarık kardeşi ve umursuz annesi birer melek. Eş kim ki zaten anladığım kadarıyla bostan korkulugu gibi bisey. Sabaha kadar açık dursun musluk yeterki çocuk psikolojisi etkilenmesin. O çok önemli.
Cocuğu uyarmış üzmüş ne demek bi açiklar mısınız cocukları nasıl büyütelim mesela tamam cocuğum ne istersen yap diye mi sizin kafanızda olmakta zorİyi de adam uyarmamış çocuğu üzmüş! Uyarsaymis haklısınız. Ayrıca çocuk suyu açık bırakmadığını elini kopukledigini söylemiş. O sırada şu açık değildi sonucu çıkarıyorum ben buradan. Yani kabahati yokmuş. Elini biraz uuzn uzun kopukledi. O kopuge bakmak biraz boşuna gitti diye çocuk azarlayan tahammülsüz bir adam görüyorum ben bu hikayede. Kadın da çocuk üzüldü diye tamam yarene herşey serbest demis. Araya da bebeği katmış. Çocuk oyunu gibi bak biz kiziyoruz eniştene sen merak etme diye gönlünü almaya çalışmış. Ortada haksız yere azarlanmis kalbi kırılmış bir çocuk var. Bunu niye kimse gormuyor. Kadının yöntemlerini tartışmak çok saçma bana kalırsa. Çocuğa tükür babana demek yerine parmağını sallitip hii baba bir daha yapma bak yaren çok üzüldü deseymis keske. Ama adamın gaddarligi yanında çok hafif bir kusur. Hem çocuğu üzmüş hem hala bağırmaya devam ediyor.
Ben gerçekten şaka olsun diye dedim. Yoksa kızıma ciddi şekilde tükür babana demem
Konuşman gerekiyo bence de orda adam sinirlenmişken böyle biraz dalga geçer gibi cevap vermiş gibi olmuşsun bende mesela çok fazla çocuk tantanasını sevmem orda sinir küpü olsamda biri gelip böyle daha hala komik olmaya çalışsa o an sinirlenebilirdim tabiki bu bela okumasını haklı çıkarmaz orda haksız tabiki eşiniz oakdar da değilMerhaba kızlar çok üzgünüm akşama kadar uyudum sinirim çok bozuk ve kocama karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum kk nin akıllı kadınları bana bir fikir verin..
Annem 1 haftadr bende kalıyor, kardeşim de var kardeşim 9 yaşında birde benim çocuğum var oda 3 yaşında
Dün hep birlikte yemekler yedik çay içtik herşey keyifliydi saat 9 gibi ben çok yoruldum biraz uyuyum dedim eşim de tamam biz annenle bakarız çocuklara dedi. Ben yattım çocuklar tabi şımarmaya başladı çocuklar banyoya girmiş 15 dk el yıkıyor eşim kızdı 15 dk el yıkanmaz hemen içeri geçin diye kardeşim de biraz yaramaz vs derken eşim baya sinirlenmis
Sonra 23.30 gibi ben uyandım geldim anladım eşim baya sinirli ama bana birşey demiyor Nyse bende dedim çocuklara neden kızdın falan oda anlattı halen kardeşime kızmaya devam ediyor Yaren sen 10 yaşındasın on beş dk el yıkanmaz,. Yaren de enişte biz on beş dk el yikamadk elimizi köpükledik dedi bende orda yaren baya üzülmüs diye yarene herşey serbest dedim kızıma da şaka olsun diye kızım bana tükür neşesi yerine gelsin dedim
Eşim o sırada bana Allah belanı versin senin dedi bağırdı ve yatmaya gtti ben kala kaldım. Biraz dan işten gelecek nasıl davranmam gerekli
Konuşmayı düşünmüyorum kalbim çok kırıldı
Sizin eşiniz kardesinizi ya da yegeninizi azarlasa üzülmez misiniz ? Bu normal mi? Çocuğu güzel bir dille uyarmamış çocuk üzülmüş. Kızmış. Neyini açıklıyorum? Neyi anlamadınız? Ne yapmış bu çocuk ? Ortada ciddi bir suç göremedim ben. Taraflar çocuk. Konu sahibi annemin yaninda bana beddua ettiye takılmış. Kimsenin aklına gelmemiş küçücük bir çocuk kendisi yüzünden eniştesinin ablasına bagirmasina ona beddua etmesine şahitlik ediyor. İnsan yeri gelir kendi evladına bağırabilir bunu anlayabiliirm. Ama bu misafir çocuğu. üzecek kalbini kıracak kadar bagiramazsin. Bu kadar gözü dönmüş bir adamın neyi savunuluyor. Benim yegenim bu gün bende kalıyor 4 yaşında. An itibariyle yerde döke döke kurabiye yiyor. Canı sağ olsun. Cocuk bu. Supurürüm ne olacak. Eşim gelse kızarak orada yeme dese ben boğarim o kocayı. Ona mı kaldı benim yeğenime terbiye vermek diye düşünürüm. Ayrıca terbiye vermeyi azarlamak sanmak gibi bir bakış açısı var. Normalleşmesi gereken buCocuğu uyarmış üzmüş ne demek bi açiklar mısınız cocukları nasıl büyütelim mesela tamam cocuğum ne istersen yap diye mi sizin kafanızda olmakta zor
Bakış açınız cok yanlış. 3 yasindaki kisi size göre bebek olabilir ama aslında o bir bireydir bebek değildir. Gayette kurulan kelimeler belleğini yerleşir ve kisiler hakkinda fikir şemaları oluşacak yastadir. O nedenledirki bakimin yapıldığı kreş degil bilişsel ve diğer becerilerin verildiği anaokulu düzeyine kabul yasi bu yaştır.Siizn evinize mesala gorumcenjz misafir gelse. Çocuğu evinizde yaramazlık yapsa ki bence ortada bir yaramazlık yok siz azarlar misiniz ? Ben azarlamam. Annesine söylerim. Allah bilir o kadın o evde bedava bakıcılik yapıyordur. Bütün gün 2 çocuğa bakan yaşlı kadın aksam yorulmuş bezmiştir. O kadın bütün gün o adamın çocuğuna bakar lafı olmaz. Akşam 2 saat baba cocukkara tahammül edemez çünkü bostan korkulugu değildir sonuç olarak
Amma taktın sen de şu azarlanmaya be kadın :) evde iki çocuk kafasina göre dolansin sagi solu kopuklesin biz de aman nolcak diye düşünelim hep hic uyarmayalim. Konu sahibi uyumasaymis da ilgilenseymis o zaman madem bu kadar kiymetli psikolojileri var ne canavar babayla birakio.Sizin eşiniz kardesinizi ya da yegeninizi azarlasa üzülmez misiniz ? Bu normal mi? Çocuğu güzel bir dille uyarmamış çocuk üzülmüş. Kızmış. Neyini açıklıyorum? Neyi anlamadınız? Ne yapmış bu çocuk ? Ortada ciddi bir suç göremedim ben. Taraflar çocuk. Konu sahibi annemin yaninda bana beddua ettiye takılmış. Kimsenin aklına gelmemiş küçücük bir çocuk kendisi yüzünden eniştesinin ablasına bagirmasina ona beddua etmesine şahitlik ediyor. İnsan yeri gelir kendi evladına bağırabilir bunu anlayabiliirm. Ama bu misafir çocuğu. üzecek kalbini kıracak kadar bagiramazsin. Bu kadar gözü dönmüş bir adamın neyi savunuluyor. Benim yegenim bu gün bende kalıyor 4 yaşında. An itibariyle yerde döke döke kurabiye yiyor. Canı sağ olsun. Cocuk bu. Supurürüm ne olacak. Eşim gelse kızarak orada yeme dese ben boğarim o kocayı. Ona mı kaldı benim yeğenime terbiye vermek diye düşünürüm. Ayrıca terbiye vermeyi azarlamak sanmak gibi bir bakış açısı var. Normalleşmesi gereken buEn çok ,çok azarlayan ebeveynlerin çocuğu yaramazdır. en çok sürekli odevini yap diyen annenin cocugu okul hayatında başarısızdir.. Hiç sekmez. Ben çocuğuma tabii ki her istediğini yapmasına izin vermiyorum ona kurallar koyuyorum örnek oluyorum. Abur cubur, eline telefon vermiyorum mesela. Ama çocuk yere yemek döktü diye azarlamanın çocuğa sınır koymakla ya da terbiye vermekle ilgisi yoktur. Burada pek çok hanımefendinin sandığı gibi. Bu çocuğa terbiye vermek demek değildir. Ebeveynlerin görevi çocuğa rehberlik etmektir. Sevgi ile ilgi ile özguvenli özgür çocuklar yetiştirin. Bu konuda daha fazla mesajların alintilanmasin artık lütfen. Konuyu da takipten çıktım. İlgilenmem gereken çocuğum misafir yeğenim var. Kimseye 5 dk da burada bir şey ogretemem. Konu sahibi cevap vermiyor. Bana ne oluyor.
Saçmalamışsiniz 3 yaşındaki çocuk şakadan ne anlar yahu ben eşim bana böyle bişey yapsa ne desem yeridir bedduayi kastetmiyorum ama hata sizde eşiniz zaten kızgın koruklemissin benceMerhaba kızlar çok üzgünüm akşama kadar uyudum sinirim çok bozuk ve kocama karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum kk nin akıllı kadınları bana bir fikir verin..
Annem 1 haftadr bende kalıyor, kardeşim de var kardeşim 9 yaşında birde benim çocuğum var oda 3 yaşında
Dün hep birlikte yemekler yedik çay içtik herşey keyifliydi saat 9 gibi ben çok yoruldum biraz uyuyum dedim eşim de tamam biz annenle bakarız çocuklara dedi. Ben yattım çocuklar tabi şımarmaya başladı çocuklar banyoya girmiş 15 dk el yıkıyor eşim kızdı 15 dk el yıkanmaz hemen içeri geçin diye kardeşim de biraz yaramaz vs derken eşim baya sinirlenmis
Sonra 23.30 gibi ben uyandım geldim anladım eşim baya sinirli ama bana birşey demiyor Nyse bende dedim çocuklara neden kızdın falan oda anlattı halen kardeşime kızmaya devam ediyor Yaren sen 10 yaşındasın on beş dk el yıkanmaz,. Yaren de enişte biz on beş dk el yikamadk elimizi köpükledik dedi bende orda yaren baya üzülmüs diye yarene herşey serbest dedim kızıma da şaka olsun diye kızım bana tükür neşesi yerine gelsin dedim
Eşim o sırada bana Allah belanı versin senin dedi bağırdı ve yatmaya gtti ben kala kaldım. Biraz dan işten gelecek nasıl davranmam gerekli
Konuşmayı düşünmüyorum kalbim çok kırıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?