Kocam annesine ve ablasi?

Şu yazdığını okudun mu? Eşine aileci diyorsun sende öylesin. Benlm anneme de alınsın diyorsun. Niye aileleriniz yardıma mı muhtaç anlamadım ki. Çok extra farklı bir indirim olur alırsınız anlarım. Yağ şeker vs ara ara indirime girer zaten. Siz kocanızla daha aile olamamışsınız

Ee sen de onun ailesiyle görüşmüyosan onun seninkilerle görüşmemesi neden sorun? Sen de al at arabaya annene al. Ekonomik özgürlüğün yoksa geçmiş olsun önce ekonomi sonra çocuk

Marketten yağ vs alıyor indirimli ve ablasina annesinede alıyor

Size almıyor mu peki? Sadece onlara mı alıyor?
Biz de öyle yapıyoruz ucuz bir şey bulduk mu annelere de stokluyoruz. Kayınvalidemin zeytinyağlarını biz alıyoruz genelde. Bu yüzden kendimi değersiz hissetmek aklıma gelmemişti.

Ben evli olup ailesine yağ almayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Hediye alırsın da onların yağ gibi temel ihtiyacından bize ne, anasını ablasını doyuracaksa evlenmeseydi, kendi evliliğimde yaşadığım sorunları da düşündükçe diyorum ki önceliği eşi ve ailesi olmayan adamlarla evlenmeyin. Yani bir yağ mı alamıyorlar bize mi muhtaçlar? Ablası çalışmıyor mu ya da kocası yok mu da çoluğunun çocuğunun rızkını yediriyor

Eşinizle başka problemleriniz varsa ayrı ama indirimde bir şey görünce ailesine almak isteyebilir gayet. Bende alıyorum anneme, indirimde gördüğümü, evinde eksik fark ettiğim şeyleri. Eşim de ailesine alır, alsın, gelire göre alınan şeyler değişse de bunun lafının edilmesini yanlış buluyorum.

Kardeşim ve gelinimiz de sık sık marketlere gidip indirimleri takip ederler. Her gittiklerinde de bizi arayıp şu ürün şu kadara düşmüş deyip aldırmaya çalışırlar. 1 tuvalet kağıdı, salça, zeytinyağı, çay onlar yüzünden ömrü hayatımızda bir üründen 2.si olmayan evimizde 6 aylık stok var şu anda. :)
Aldığı zaman parasını o öder ben ya fişini at ya tutarı söyle deyip anında parasını gönderiyorum bankadan.
Konu sahibini haklı buldum ben. İnsanlar evlendiğinde ailelere hediyeler alınır. Ama bunlar temel ihtiyaçlar olmaz. Bu insanlar artık çekirdek aile oldular. İleride çocukları olacak. Belki yatırım yapacaklar kenarda para biriktirecekler. Kendisiyle birlikte 2 ayrı evi de her defasında düşünüyor olması aşırı can sıkıcı bir durum. Tek maaşla 3 eve alınan indirimli ürünler yüzünden birikimi bırak belki ay sonunu zor getiriyorlar. Görümceye ayrıca alındığına göre acaba o evli mi ? Eğer öyleyse en büyük saçmalık ona alınması oluyor bu durumda. Kocası dururken kardeşinin evine erzak alması hiç hoş durmuyor.

Bence az da olsa haklılik payiniz var konu sahibi.
Ablasına,annesine şayet muhtaç,ihtiyaç sahibi falan değillerse temel ihtiyaç denebilecek şeyleri alıyorsa,annene de aldım diyip 1 tane de annesine alabilir.
Ben kendi anneme alırken,kayınvalideme de alırım,ikisini ayırmam. Tatil dönüşü zeytinyağı vb seyler alirken ikisine de alırım mesela. Sadece anneme alayım demem.
Ha bir aradayken biriyle ikisine de hesap ödetmem,dısarı cıkartırım birşeyler yiyip içeriz bunda aman ona şu kadar yaptım buna bu kadar yapayım diye özellikle incelemem ne gerekiyorsa o anda onu yaparım. Eşimde böyledir asla ayırmaz ,annem denize yakın oturuyor balıkçılar var yaşadıgı yerde taze balik bulunur genelde, alırken bana da alır ne bileyim zeytinyağı gelecektir bir yerden bana da söyler. Kayınvalidem sen bunu seviyorsun der gittiği yerden sevdiğim birşey varsa getirir. Hicbirşey yapamazsa eve gelmeden markete,pastaneye ugrar çocuklara dondurma tatlı falan alır.
Kısacası bir tarafı kayır diğerini düsünme olmaz ki. Neden gözüne soka soka anneme kardeşime aldım senin annen umurumda değil şekline geliyor ki olaylar anlamadım.
Kimse ihtiyac sahibi degilse temel ihtiyaç iki tarafa da almasın zaten o da ayrı bir tuhaflık. Ha karşılıklı birbirlerine alma huyları varsa bilemem,atıyorum kayınvalide,görümcede uygun bulunca alıyordur ona o zaman böyle alışmışlar denebilir yada parasını veriyorlardır falan amenna ama öyle olduğunu hissetmedim acıkçası. Sadece konu sahibinin eşi alıyor galiba.

Benim anneme babama gitmiyor yanına telefonlarins bakmıyor kısacası kendi konuşmuyor ve annene bakmicam etmicem gitmicem diye laflar ediyor annesine ablama aldığım gibi annende alalım demiyor varsa yoksa anası Abasi
anladığım kadarıyla iki taraf ta birbirinin aileleriyle görüşmüyor. İnsan görüşmediği kayınvalidesine niye yağ falan alsın ki? Siz de kendi annenize alın o zaman. Bir de lütfen azıcık kitap okuyun, cümleleriniz çok bozuk

onlara alıp da evi , seni eksik ve mahrum bırakıyorsa sıkıntı. Değilse sorun değil bence.

Konu sahibi, sizin kocanızdı di mi yatırımlık sigara alıp elinde patlayan. Hatta borçlarını da siz ödemiştiniz altınlarınızı bozdurup. Birbirinizin ailesiyle görüşmüyorsunuz ve ortak bir bebeğiniz de var. Bu şekilde yıllarca evli kalamayacaksınız biliyorsunuz değil mi? Eninde sonunda boşanacaksınız çünkü. Kendinizin ve çocuğunuzun geleceğiyle ilgili plan kurmaya başlayın bir an önce.

Tüm her şeyden bağımsız 26 yaşındasınız, yeni anne olmuşsunuz. Sırf yetiştireceğiniz çocuğunuzun hatırına bir kitap, gazete okuyun. Biraz kendinizi geliştirin. Şurada konu açarken, üyelere cevap yazarken bile özenip yazsanız size katkısı olur. Kayınvalidenize, görümcenize yetişmeye ayıracağınız zamanı allah aşkına kişisel gelişiminize ayırın...

Back
X