- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.807
- 598
Liseden beri yaklaşık 20 sene evde oturup koca beklemişsiniz. Bulup bulacağınızın en iyisi muhtemelen bu adam. Genç ve enerjikken hayata karışmayıp ayakları üzerinde durmayan bir kadın şu saatten sonra hiç yapmaz. O yüzden ya bu kocayı çekeceksiniz ya gidip anne babanızı çekeceksiniz. Onlar da ömür boyu yanınızda olamazlar, eninde sonunda yalnız kalacaksınız.Bunu yapıyorum annemede diyorum olanları anneme yuzsuzluk yapıyorum hani atacakmisin edecekmisin zorlada olsa gelcem diye diye o asıl ayak diriyo istemiyoruz bıktık vs kardeşlerine kavga ediyosunuz diye.Sen calismazsin kal diyo olmadı sığınma evine git diyor bunları duymakta aşağılanmış hissettiriyor kapayıp teli kaç kere ağladım.Zoruma gitti bunları duymak.
Sabaha doğru uyudum karabasan bastı kabuslar iyice ağırlaştı evlenmeden önce yoktu desem adama bende bişey yok sen hastasın der .Korktum son bı saat vardı kalkmasına gittim yatağın diğer kenarına yattım hem saat kaçta geldiğimi anlamaz ayrı yattın diyede kızmaz diye ama en büyük sebep korkuydu.
Bugün eşimle telde birbirimize girdik böyle böyle istiyosun ama parasını vermiyosun diye oda ille yaptır demeidm ille sarı olsun demedim diye lafı kiriyo yuvayı dişi kuş yapar sen adım atmiyosun bende seni cezalandiririm diyo.Ben düzeltmek istemiyorum vs deyince babanın evine git diyor üç talakta boşa dedim gideyim donusude olmasın yazık diyo onada gelmiyo kısacası ben nasıl kan kusuyosam inada kusturuyorum zaten.
Türkçeyi yada cumlelerimin sirasini devrikligini düşünecek kafa yok şu an.Calismam düşüncesiyle liseyi bitirmedim sadece kendi kendime oyalandim evde ing öğrendim 600 den fazla kitap okudum benim hobim de bu.Simdi markete bile lise mezunu istiyolar nasıl olcak bilmiyorum ama bakicam.Bi kenara koymak birikimim olsun en azından.
Benimde agirima gidiyor baba evine donememek bu insanla yaşamak aşağılanmış hissettigimden elim ayağım dokuluyo yorgun hissediyorum yataktan çıkamıyorum.Normal işleri zor yapıyorum.
Burd albeni asagilayanlatada birşey demiyorum Allah çagresiz hissettirmesin öyle hissedince o enerji gidince hicbirsey yapmıyorsunuz
Aslında hiç evlenmem aileden miras kalır ayrı eve çıkar o zaman çalışır rahat olurum diye düşündüm.O miras hiç gelmedi dede öleli çok oldu ama paylaşım olmadı o paylaşım olacakta babam bize ayircakta hayal kurmusum.Otuz sonrası erkek kardeşlerimin de iyice bunaltmasiyla o zaman evlenmeliyiz fikri dank etti.Anvak belli bı yaşta bunun farkina varamadım ailem vs uyarmadi arksim vs yoktu içime kapanık oldugumdan hep kendi halimeydim sanırım örnek alacağım biti olmayinva böyle oldu.Sucluyum elbette ancak suçlusun sen bunu hak ettin duruyosun layiign bu tarzı yorumlar bana şu anı degistirmeye yardımcı olmuyor.Sizlerede hak veriyorum ama eve dönme rezilliği evde yaşayacağım rezillik kovayla durup kocada yasadigim rezillik ikiside benzer belki kovaninki daha fazla sonuçta o yabancı ve daha çok agirima gidiyo bilemiyorum kafam karışık ve düzgün dusnemiyorumLiseden beri yaklaşık 20 sene evde oturup koca beklemişsiniz. Bulup bulacağınızın en iyisi muhtemelen bu adam. Genç ve enerjikken hayata karışmayıp ayakları üzerinde durmayan bir kadın şu saatten sonra hiç yapmaz. O yüzden ya bu kocayı çekeceksiniz ya gidip anne babanızı çekeceksiniz. Onlar da ömür boyu yanınızda olamazlar, eninde sonunda yalnız kalacaksınız.
Yok ben size suçlu olduğunuzu söylemiyorum. Suç yok ortada zaten. Sadece belli tercihler yapmışsınız şimdi o tercihlerinize göre şekillenen hayatı yaşıyorsunuz. Bunun burdan da dönüşü var ama siz onu yapabilecek karakterde bir insan gibi de durmuyorsunuz. O yüzden iki seçeneğiniz var şu an ya koca evi ya baba evi.Aslında hiç evlenmem aileden miras kalır ayrı eve çıkar o zaman çalışır rahat olurum diye düşündüm.O miras hiç gelmedi dede öleli çok oldu ama paylaşım olmadı o paylaşım olacakta babam bize ayircakta hayal kurmusum.Otuz sonrası erkek kardeşlerimin de iyice bunaltmasiyla o zaman evlenmeliyiz fikri dank etti.Anvak belli bı yaşta bunun farkina varamadım ailem vs uyarmadi arksim vs yoktu içime kapanık oldugumdan hep kendi halimeydim sanırım örnek alacağım biti olmayinva böyle oldu.Sucluyum elbette ancak suçlusun sen bunu hak ettin duruyosun layiign bu tarzı yorumlar bana şu anı degistirmeye yardımcı olmuyor.Sizlerede hak veriyorum ama eve dönme rezilliği evde yaşayacağım rezillik kovayla durup kocada yasadigim rezillik ikiside benzer belki kovaninki daha fazla sonuçta o yabancı ve daha çok agirima gidiyo bilemiyorum kafam karışık ve düzgün dusnemiyorum
Ailem paylaştırın diye düşündüm kız kardesimin eşimde işten çıktı zora girdilwr vs hobi bahcelerine kadar sattılar tarlayı satışa çıkardılar vermek için.Haliyle banada vetirler diye düşündüm dahası hep diyorum ben evlenmiycem banada ev verin ufak diye annemde hep veririz diyodu.Ama bıçak kemiğe erkek kardeşlerimin ergenlikleriyle saldırgan olmalarıyla zirveye dayandı burda ipler koptu iste.Hersey bı sebep iste bu evliliği secmemde .Tam tanımadan iyi biri sandım harika evliliğim olur sandım olmadi.Acele ettiğim için oldu eğer sevg nişanlı devam etseydik zaten kesin ayrilirdik.Simdi sürekli söylüyorum um bunu ama neye fayda olan olduYok ben size suçlu olduğunuzu söylemiyorum. Suç yok ortada zaten. Sadece belli tercihler yapmışsınız şimdi o tercihlerinize göre şekillenen hayatı yaşıyorsunuz. Bunun burdan da dönüşü var ama siz onu yapabilecek karakterde bir insan gibi de durmuyorsunuz. O yüzden iki seçeneğiniz var şu an ya koca evi ya baba evi.
Dededen kalacak mirasa bel bağlanır mı allah aşkına. Hiç mi düşünmediniz bu mal mülk para benim değil bana gelme ihtimali %2 falan diye.
Aileniz size ufak bir ev verdi diyelim evlenmeden önce, o evi neyle döndürecektiniz?Ailem paylaştırın diye düşündüm kız kardesimin eşimde işten çıktı zora girdilwr vs hobi bahcelerine kadar sattılar tarlayı satışa çıkardılar vermek için.Haliyle banada vetirler diye düşündüm dahası hep diyorum ben evlenmiycem banada ev verin ufak diye annemde hep veririz diyodu.Ama bıçak kemiğe erkek kardeşlerimin ergenlikleriyle saldırgan olmalarıyla zirveye dayandı burda ipler koptu iste.Hersey bı sebep iste bu evliliği secmemde .Tam tanımadan iyi biri sandım harika evliliğim olur sandım olmadi.Acele ettiğim için oldu eğer sevg nişanlı devam etseydik zaten kesin ayrilirdik.Simdi sürekli söylüyorum um bunu ama neye fayda olan oldu
Çalışırım diye düşündüm marketle vs yeterdi o zaman tek başıma yaşamaya para ama şimdi ev yok annemlerle yaşasam aynı ortamdayken o çalışma ile ayrı eve çıkmak hayal olurfu getirisi olmazdı kendi luksumu onemsemedim kendime hicbisey hiç bı zaman almadım temel gıda harici haliyle vslismayada heves etmedim.Ot gibi yasayip gittim.Hicbiseyi beceremem algısı öyle güzel islenmiski hiç denemedim denemektende hep korktum halada korkarim.Aileniz size ufak bir ev verdi diyelim evlenmeden önce, o evi neyle döndürecektiniz?
Aslında hiç evlenmem aileden miras kalır ayrı eve çıkar o zaman çalışır rahat olurum diye düşündüm.O miras hiç gelmedi dede öleli çok oldu ama paylaşım olmadı o paylaşım olacakta babam bize ayircakta hayal kurmusum.Otuz sonrası erkek kardeşlerimin de iyice bunaltmasiyla o zaman evlenmeliyiz fikri dank etti.Anvak belli bı yaşta bunun farkina varamadım ailem vs uyarmadi arksim vs yoktu içime kapanık oldugumdan hep kendi halimeydim sanırım örnek alacağım biti olmayinva böyle oldu.Sucluyum elbette ancak suçlusun sen bunu hak ettin duruyosun layiign bu tarzı yorumlar bana şu anı degistirmeye yardımcı olmuyor.Sizlerede hak veriyorum ama eve dönme rezilliği evde yaşayacağım rezillik kovayla durup kocada yasadigim rezillik ikiside benzer belki kovaninki daha fazla sonuçta o yabancı ve daha çok agirima gidiyo bilemiyorum kafam karışık ve düzgün dusnemiyorum
Sunuda not düşeyim evlenmem düşüncesiyle benim ceyizimde yoktu son anda alındı herşey.Ailemde evlenmez diye dusunuyodu
Ailem çıkarmıyodu dışarı çalışsam neye yarayacakti ki.Haliyle hicbiseye hevesim olmadı ot gibi yaşadım ve evet düzgün bı gorucum isteyenim olmadı.Cevre yokki.Calismam dusuncesiyle lise okumadim, evlenmem diye ceyiz yapmadim yani ne dusunuyordunuz ölene dek evde kitap mi okuyacaktiniz? Insan calismam diye nasil lise okumaz ki hadi universte olsa diyecegim tamam herkes gitmiyor ama liseye gitmeyen kaç kişi vardir ki butun yasitlariniz giderken eve tikilip ne yaptiniz yani.
Hayret ettim dogrusu.Gercekten bu halinizle sizin zaten dogru durust biriyle evlenme ihtimaliniz de cok dusukmuş zaten.
Bilmem kim ölünce gelecek 1 tane miras ev icin mi senelerce eve tiktiniz kendinzi o ev gelseydi bile ev var diye omur boyu calişmadan gecinemezdiniz zaten.
Ailem çıkarmıyodu dışarı çalışsam neye yarayacakti ki.Haliyle hicbiseye hevesim olmadı ot gibi yaşadım ve evet düzgün bı gorucum isteyenim olmadı.Cevre yokki.
Ben bı iki sene evden hiç adımımı atamaz haldeydim hastaneye çıkınca bile panik atak geçirir hale geliyordum.Belki senede üç kez dışarı cikmisizdir o zamanlar çok mebur kalınca hadtahane için vs.Insanlar kendimi nasıl bı ogrenilmis çaresizlik içinde soktugumu anlamiyolar.cogu paikolojik ve evlendigimden beri bu muamele ile daha kötü oldum kabızlık çektim bı hafta w çıkamadım vajinit oldum anlamadım o yanmayı çektim tekrarladı iki kere antibiyotik vs derken kan değerim b vitagnezyum düşmüş dram söylerken psikolojikmi kabızlık yaşıyorum antibiyotikten mi kan fegerleirm değişti deyince adam lustral yazdı tabi psikolog yazmadan verilmiyomus.Ki adama bana ilaçta yaz dememistim.
Saçlarım dökülüyor yüzümde yara sivilce cikiyo ve migrenim var evlenince kötüleşti önceden böyle değildi.Evet mutsuzdum dışarı çıkmak insanlara karışmak istemiyordum ama cildim boyl bozmamisti.Evlenmeden oncebikac kere psikologa gidip ilaç yazdırdım defalarca değiştirdiler iki ay vs kullandım değişim oldu sürekli ama ise yaramadibende haliyle pes edip bırakmıştım çünkü yan etkileri ağır oluyodu.Benim tek kacisim kitaplar.
tek taş.klı mı acaba aklıma o geldiNereden bildin evet karadenizli.gotunu gördüm tabide kapatiyo sürekli banyoya girerken cikark n dahi saklanıyor garibime gidiyo bu denli kapaması.
Yara izi yok yağlı vücut vs yok neyi saklayasin göğsünü bile saklardida o azaldı saklamiyo artık ama belden aşağısı saklar
Ailen boşanmanı kabul ediyorsa yanlarına dönersin. boşanmanı kabul etmiyorlarsa da ayrı yaşarsın. Biriyle bir ömür geçirmeye kim kimi zorlayabilir ya?Işte öyle kolay olmuyo boşanmak üç ay evlilikte olsa ilk hafta bosanirdim ailem bosanmami istemiyor dönmek problem olmasa bı dk sabretmem.
Bakım konusu birincisi hani para ? Saçlarımı siyah sevmiyomus hangi parayla açayım boya alayım kuaföre para vermez ama lafa gelince saçıma laf eder.
Öyle bi konum yok muhabbeti bilemiyorumtek taş.klı mı acaba aklıma o geld
Evet özetle aynen öyle.Kafayi duvarlara vursamda zaman geri gelmiyor.Bisey basaramam korkusu bu yaştan sonra ayağıma pranga oluyor.Korku çaresizlik ve aşağılanmış değersizlik hissi.Vr bazen mahremiyetini.anlayamiyoum bı uyuşma geliyo anlamlandiramiyotum.Buraya konu açma sebebim ilk annem notmal değişir kimse mükemmel değil diye beni manipüle etmesiydi.Insanlarin bana notmal değil demesime ihtiyacım vardı.Ailen boşanmanı kabul ediyorsa yanlarına dönersin. boşanmanı kabul etmiyorlarsa da ayrı yaşarsın. Biriyle bir ömür geçirmeye kim kimi zorlayabilir ya?
Aaa durun tahmin edeyim. Ekonomik özgürlüğünüzü bir öküzün eline bıraktınız. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmadan evlenme yoluna gittiniz.
Yazık ediyorsunuz kendinize.. Solup gitmeyi kabullendin mi yani?Ailem çıkarmıyodu dışarı çalışsam neye yarayacakti ki.Haliyle hicbiseye hevesim olmadı ot gibi yaşadım ve evet düzgün bı gorucum isteyenim olmadı.Cevre yokki.
Ben bı iki sene evden hiç adımımı atamaz haldeydim hastaneye çıkınca bile panik atak geçirir hale geliyordum.Belki senede üç kez dışarı cikmisizdir o zamanlar çok mebur kalınca hadtahane için vs.Insanlar kendimi nasıl bı ogrenilmis çaresizlik içinde soktugumu anlamiyolar.cogu paikolojik ve evlendigimden beri bu muamele ile daha kötü oldum kabızlık çektim bı hafta w çıkamadım vajinit oldum anlamadım o yanmayı çektim tekrarladı iki kere antibiyotik vs derken kan değerim b vitagnezyum düşmüş dram söylerken psikolojikmi kabızlık yaşıyorum antibiyotikten mi kan fegerleirm değişti deyince adam lustral yazdı tabi psikolog yazmadan verilmiyomus.Ki adama bana ilaçta yaz dememistim.
Saçlarım dökülüyor yüzümde yara sivilce cikiyo ve migrenim var evlenince kötüleşti önceden böyle değildi.Evet mutsuzdum dışarı çıkmak insanlara karışmak istemiyordum ama cildim boyl bozmamisti.Evlenmeden oncebikac kere psikologa gidip ilaç yazdırdım defalarca değiştirdiler iki ay vs kullandım değişim oldu sürekli ama ise yaramadibende haliyle pes edip bırakmıştım çünkü yan etkileri ağır oluyodu.Benim tek kacisim kitaplar.
Defalarca söyledim şu an her yoruma düzgün cevap verecek kafamı toparlayip kafamdakini yansıtacak durumda değilim diye.kendimi övmeye vs de çalışmıyorum olanı soyluyorum. oje değil protez tırnağa ozeniyormus.Dahasi sadece o değil sarı saç pürüzsüz bacak vs sayiyor.Jiletle almamdan hoslanmiyormus.evliliğiniz berbat bir durumda. bence ikinizde de ciddi sıkıntılar var. anladığım kadarıyla boşanmaya yanaşmıyosunuz o zaman herşeyi sıfırlayıp evliliğinize sarılın. böyle hayat mı geçer
önce bir işe girin. hem eş hem aile güvenecek kimseniz yok sizin. yaş geçmeden işe girin ve kendiniz için bakımlı olun. evet herşey para ama bir ojede kaç lira yaaa... çocukta yok sanıyorum hergün ne temizliği. kendinize bakın.
söylemeden geçemicem yazdıklarınızda çok kitap okuyan (600 yazmışsınız) birinin türkçesine hiç benzemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?