• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam bana zerre kıymet vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kafanda esin hakkında nasıl bir beklenti oluşturursak o gerçekleşir.
Sen eşine öfkeli dedikce adam zaten bu etiketi aldığı için buna layık biri olmaaya çalışacak.
Yeni doğum yapmışsın.
Kolay değil psikoloji ve beden anlamında yıpratıcı bir süreç.

Bu süreçte evliliğini devam ettirmek istiyorsan kendinin mutluluğuna öncelik ver.
Beklentin olmazsa üzüleceğin bişeyde olmaz.

Beraber aynı evde yemek yeme tv izleme ve yatma aktivitesi yapıyorsunuz.

Bisey sorma birkaç gün konuşma.
Ama eve gelince güler yüzle karşıla.
Yemekte sevdiği şeylere ağırlık ver.
Bugün çok yoruldum ama beraber keyifle yemek yemek bil3 büyük nimet.
Diyerek olumlu cuml3lerini arttır...
Sana hakaret ettiğinde
Cevap verme kırıldığını şöyle ve odayı terket.
Kendine bebeğine odaklan.
Sonrasında sürat asma ama ancak kendine bak.

Böyle böyle kendisine gelir.

Evet çekip gitmek bizde biliyoruz bunu ama evlat var tabi bu da sebep değil amalar yakıyor insani
Özellikle korku
Düşünün sizi bi mezara diri diri gömmüşler de üzerinizdeki toprağı atıp çıkamıyorsunuz işte bu
Bayanlar bn konu sahibini anlıyorum ve yaşıyorum gidememk var ya cesaret gelmiyor
Özellikle şiddet görüyorsanız sözlü yada fiziksel işte bu ayağınıza takılan Pranga ahh lar yakıyor canımızı...
Kaç defa hatta her dk boşanmak istiyorum ama bu zinciri her kırmaya kalkışımda ağır darbelerle geri geliyor KORKUUU

Konu sahibi durum nedir hala aynimi.ne yaptin sende onu görmezden geldinmi

Biraz uzaklaşıp ayrılmayı düşünürsen kıymet vereceğini düşünüyorum.

eşiniz ne kadın olan size, ne eşi olan size, ne de anne olan size yani sizin hiçbir vasfınıza saygı duymuyor.
hayata bir kere geliyoruz, ömrünüzün geri kalanına acıyın bari.

Hanımlar yazamadım dün. Migrenin tuttu çok kötüydüm. Vaktini ayırıp yorum yazan herkese teşekkür ederim. Ancak bazı arkadaşlar çok ağır konuşuyor. Ben zaten kötü bir psikoloji içindeyim. Canımi daha da sikmaktan öteye geçmiyor hakaret edici yorumlar. Bu durumdan zevk alıyor olmam sizce mümkün mü Allah aşkına. Ama işte insan başına gelince farklı oluyormus. Siz anlamayın bazı kadınlar çocuk olunca ha diyince gidemez. Ben de öyle bir kadınım. Bunu yargılamak kimseye düşmez. Ben sizden destek ve makul çözümler bekledim. Sizin bazilarinizin yaptığının eşimin yaptığından hiç bir farkı yok. Uzaktan konuşmak kolay geliyor kimisine her daim. Ama makul konuşan çözüm üretmeye çalışan tüm arkadaslara da çok tesekkur ederim.kimisi hayatında biri vardır demis. Yok arkadaşlar öyle birşey yok ondan çok eminim. Nasıl desem eşim başka birine aşık olsa gelip bunu söyleyip benden ayrılacak biridir. O aldatamaz. Yani gelir itiraf eder. Ve benden ayrilir. Yada pişman olduysa yine itiraf eder kendini affettirmeye çalışır. Suanki halimize gelince. O tavrından ve söylediği sözden pişman oldu bence. Çok iyi davranıyor. İçten ve utanmış bir hali var.mesela Sevdiğim şeyleri alıyor, yedrirene kadar uğraşıyor. Eskiden soyledigi guzel sozler soyluyor.Kısacası mutlu etmeye çalışıyor. Ben ise ilk defa taktik değiştirdim. Surat asmiyorum. Normal konuşuyorum. Hatta gülüyorum eğleniyor um. Ama öyle bir yerde ona mesafemi hatırlatıyorum ki ne bir şey diyebiliyor ne pes edip ee yeter diyebiliyor. O lafından sonra bile kavga çıkarmadim düşünün sustum . O alışkın değil bu halime afalladi. Bakalım birde böyle deneyelim. Kızlar bir şey diyim mı kadınlık onuru aslında cevap vermek demek değil ,altta kalmamak aslında cevap yetiştirmek değil, edilmemek aslında kavga etmek demek değilmiş. Aslında kadınlık onuru saygın olmak kadının susmasinda imiş. Ama bu susmak demek herşeyi sineye çekmek demek değil. Yeri geldiğinde tepkini vermek ama bunu bile hanımefendilikle yapmak demekmiş. Göreceksiniz Allah in izniyle insallah eski saygınligimi yeniden inşa edicem . Tuğla tuğla orucem bu duvari. Bir daha bana terbiyesini bozamayacak. Şimdikinde olduğu gibi utandiricam onu ağırlıgimla. İnşallah bunu başarabilirim. Başarmak lazım çünkü bir insanın kendine duyduğu saygıyı kaybetmesi kendini değersiz görmesi kadar berbat birşey yok bu dünyada.

Son düzenleme:
Hanımlar yazamadım dün. Migrenin tuttu çok kötüydüm. Vaktini ayırıp yorum yazan herkese teşekkür ederim. Ancak bazı arkadaşlar çok ağır konuşuyor. Ben zaten kötü bir psikoloji içindeyim. Canımi daha da sikmaktan öteye geçmiyor hakaret edici yorumlar. Bu durumdan zevk alıyor olmam sizce mümkün mü Allah aşkına. Ama işte insan başına gelince farklı oluyormus. Siz anlamayın bazı kadınlar çocuk olunca ha diyince gidemez. Ben de öyle bir kadınım. Bunu yargılamak kimseye düşmez. Ben sizden destek ve makul çözümler bekledim. Sizin bazilarinizin yaptığının eşimin yaptığından hiç bir farkı yok. Uzaktan konuşmak kolay geliyor kimisine her daim. Ama makul konuşan çözüm üretmeye çalışan tüm arkadaslara da çok tesekkur ederim.kimisi hayatında biri vardır demis. Yok arkadaşlar öyle birşey yok ondan çok eminim. Nasıl desem eşim başka birine aşık olsa gelip bunu söyleyip benden ayrılacak biridir. O aldatamaz. Yani gelir itiraf eder. Ve benden ayrilir. Yada pişman olduysa yine itiraf eder kendini affettirmeye çalışır. Suanki halimize gelince. O tavrından ve söylediği sözden pişman oldu bence. Çok iyi davranıyor. İçten ve utanmış bir hali var.mesela Sevdiğim şeyleri alıyor, yedrirene kadar uğraşıyor. Eskiden soyledigi guzel sozler soyluyor.Kısacası mutlu etmeye çalışıyor. Ben ise ilk defa taktik değiştirdim. Surat asmiyorum. Normal konuşuyorum. Hatta gülüyorum eğleniyor um. Ama öyle bir yerde ona mesafemi hatırlatıyorum ki ne bir şey diyebiliyor ne pes edip ee yeter diyebiliyor. O lafından sonra bile kavga çıkarmadim düşünün sustum . O alışkın değil bu halime afalladi. Bakalım birde böyle deneyelim. Kızlar bir şey diyim mı kadınlık onuru aslında cevap vermek demek değil ,altta kalmamak aslında cevap yetiştirmek değil, edilmemek aslında kavga etmek demek değilmiş. Aslında kadınlık onuru saygın olmak kadının susmasinda imiş. Ama bu susmak demek herşeyi sineye çekmek demek değil. Yeri geldiğinde tepkini vermek ama bunu bile hanımefendilikle yapmak demekmiş. Göreceksiniz Allah in izniyle insallah eski saygınligimi yeniden inşa edicem . Tuğla tuğla orucem bu duvari. Bir daha bana terbiyesini bozamayacak. Şimdikinde olduğu gibi utandiricam onu ağırlıgimla. İnşallah bunu başarabilirim. Başarmak lazım çünkü bir insanın kendine duyduğu saygıyı kaybetmesi kendini değersiz görmesi kadar berbat birşey yok bu dünyada.
Ne güzel ufak çözümler bulmussun inş tekrar aynısı olmaz hep böyle sevecen ii davranır daha daha mutlu olursunuz

Ne güzel ufak çözümler bulmussun inş tekrar aynısı olmaz hep böyle sevecen ii davranır daha daha mutlu olursunuz
Valla bilmiyorum canım o tamamen değişmez. Pek inancım yok. Yani beni kırmaya devam eder. Sadece ben bu şekilde davranabilirsem o da bana karşı o şekilde davranamaz çünkü mahal vermemiş olurum. Yani iş yine bana düşüyor. Allah razı olsun rabbim herkesin yuvasına huzur versin inşallah .

İşin buraya kadar gelmesinin muhakkak bir sebebi vardır eğer severek evlendiyseniz ya da eşiniz ruh hastası değilse. Şu durumda boşan demek çok doğru olmaz her ilişkinin kendi iç dinamikleri farklı yaşamayan anlamaz. Ben de eşimle böyle bir dönemden geçtim hamileliğimi de kapsayan bir dönemdi üstelik. Doğum sonrasını da. Eğer yeterince oturmuş bir evlilik değilse doğumla beraber oluyor bunlar. Sevgimizin bitme noktasına yaklaştığını ikimiz de yaşadık eşimle. Ama küçük bir bebekle karar verirken sadece kendini düşünemiyorsun. Öyle olsa inan pek çok evlilik biterdi. Biz aşmaya çabaladık karşılıklı ve normale döndük diyebilirim. Yaşanan onca şeyden sonra ne kadar normal olursa tabi. Yapman gereken şey eşinle sakince konuşmak eğer boşanmak istiyorsa yapacak bişey yok. Ama eğer ortak bir noktada anlaşabilirseniz deneyin. Ha yok o ortak noktaya bile gelmiyorsa eşiniz ailenizin yanına dönün size bunları daha fazla yapmasına izin vermeyin

Valla bilmiyorum canım o tamamen değişmez. Pek inancım yok. Yani beni kırmaya devam eder. Sadece ben bu şekilde davranabilirsem o da bana karşı o şekilde davranamaz çünkü mahal vermemiş olurum. Yani iş yine bana düşüyor. Allah razı olsun rabbim herkesin yuvasına huzur versin inşallah .
Bizim durumumuzda ayni söyler söyler kırar kırar sonrada neler alicani neler yediriceni şaşirir.5 yıl böyle çektim o kadar kırıcı konuşma sinirlenme gönül almak içinde kendini heba etme ama dimi

Amin kuzum
Valla biz de neler yaşadık kabul ediyorum bn de sınırları zorladığım zamanlarda üzerine gittim eşimin ana şiddet i desdeklemiyor
Biz şuan ii yiz birbirimizi tanıdık haa bnm içimdeki kin zor geçecek onu biliyorum hala gördüm mü sinit oluyorum ama onun çabasını görmesem dayanamazdım inş hep böyle olurlar

Hersey ortada bosanmama sebebiniz ne?
Boşanan demek le haklısınız ama elimize geçecek kendi mutluluğumuz ama evlat ları mız ilerde bizi bir arada görünce mutlu olsun parçalanmış aile sendromuna girmesin die çabamız.
Ama haklısın insan bu zulme katlanmak zorunda değil ama işin içine girince işler değişiyor

Boşanan demek le haklısınız ama elimize geçecek kendi mutluluğumuz ama evlat ları mız ilerde bizi bir arada görünce mutlu olsun parçalanmış aile sendromuna girmesin die çabamız.
Ama haklısın insan bu zulme katlanmak zorunda değil ama işin içine girince işler değişiyor
Mutsuzlugunuz onlara yansir ilerde, boyle yasamaktansa ayri ayri mutlu gorunseniz cocuklariniza?

Çalışmıyorum. Ailem her zaman destek tır bana. Yani o açıdan hiç çekinmeden donebilirim babamın evine. Beni düşündüren tek şey oglum. Altı aylık. Çok kararsız kalıyorum ondan dolayı. Bir de boşanma sonrası korkutuyor beni. Bilmiyorum sıkıştım kaldım.
Nefret ediyorum surekli dir dir yapan aptal aptal elestiren erkek musveddelerinden.

Insallah biran once atlatirsiniz bu gunleri.En cok ilgi ve destege ihtiyaciniz olan zamanlar.Belli bir sure aileniniz yanina gitseniz.Biraz ayri kalmak iyi gelir en azindan.Esinizde yoklugunuzda dusunur belki bazi seyleri.

Mutsuzlugunuz onlara yansir ilerde, boyle yasamaktansa ayri ayri mutlu gorunseniz cocuklariniza?
HAKLISINIZ
Işte umut ediyoruz belki düzelirler bir gün die yuva kurmak zor
Karar vermem lazım
Nie ayrılmak zor geliyor anlamiyorum kendimi

Konuyu okurken anladım ya dedim küçük çocuk vardır, ya hamilelik... Nitekim doğru tahmin etmişim. Boşanacak olan kadın zaten çocukla elini kolunu bağlamadan boşanmayı akıl eder çünkü, siz bu evliliklere çocuk getirip hayatını daha da zorlaştıran tipik kesimdensiniz. Boşanmayacağınızı biliyorum, siz de biliyorsunuz, o yüzden o tavsiyeyle vakit kaybetmeye değmez. Bari adamın suyuna gidin de yediğiniz azarı, hakareti minimuma indirin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X