- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.851
- 548
Hepsi aynı canim hepsiSaygı gösteriyorum ama gören yok, karşı taraf birşey der aman boşver yapabilecek birseyim yok deyip geçiştiriyor ama istese yapamaz mı ? Seviyor ama sadece bilmek yetmiyor daha 1 yıllık evlilik ve bir çocuk var ve ben artık yoruldum kocamı seviyorum ailesi tuhaf olsa da kocamın ailesi sonuçta seviyorum. Nasıl düzelir bu işler bilmiyorum bazen intihar etmek geçiyor içimden böyle hayaller kuruyorum acaba oyle olursa esim beni dikkate alip benim isteklerimi yapar mı benimle ilgilenir mi...
Ne bileyim öyle olmayanlarida var karısının ağzının icine bakıyor resmen kıskanmıyorum maşallah diyorum ama insan kendiside öyle olsun istiyor ve çabalıyorum bosa kurek cekiyorum...Hepsi aynı canim hepsi
Nasıl düzelir bu işler bilmiyorum bazen intihar etmek geçiyor içimden böyle hayaller kuruyorum acaba oyle olursa esim beni dikkate alip benim isteklerimi yapar mı benimle ilgilenir mi.
Belki de haklisiniz . Zaten evliligim nedense hemen oluverdi gibi geliyor bana uniden mezun olur olmaz evlenmek seviyorsun o olsun diyorsun karsi taraf aceleci davrandiNumaradan başvurduğun yolda ömür boyu bakıma muhtaç kal da gör eşinin ilgisini ,sevgisini. O zaman ömrünün sonuna kadar seviyor,sevmiyor....yapacak vaktiniz olur.Ne istedigini bilmeden,evlilik sorumluluğunu alacak olgunlukta olmadan evlendiğinizi dusunuyorum.Yoksa aile apartmanina gelin gittiginizin de mi farkında degildiniz?
Yalnizlik, evlilik sonra hrmrn hamile kalmak.. mezun okursun işe girersin ben bunu yapmadim ailemi dinlemedim evlenince olur sandim olmayinca meslek olmayinca sayginlik gormuyorsun ya da bu durum bende gecerli bunun sebebide olabilir psikolojik sorunAynen sen öldükten sonra ilgilenir seninle öbür dünyadan. Neden bu kadar bağımlısın eşine? Herkese hak ettiğinden fazlasını verirsen kıymetsiz olursun. Önce kendini seveceksin ki başkaları da seni sevebilsin. Sen kendini sevmiyorsun, kendini sadece eşinin sana olan ilgisi ve sevgisiyle tanımlamışsın. Psikolojik destek almalısın, ruh halini sağlıklı bulmadım.
Malesef bizim gibi iyi kadinlar boyle sevgiye sayısızlık edenlere nasip olmus bak sana.. hayirlisi deyip susmuyir muyuz zaten Rabbim en iyisini bilir. Fark yok arayip intihar aklima geliyor neden bilmiyorum dedim moralim bozuldu agladim gülüp ciddiye almiyor..İntihar etmek mi???? Sakınnn çünkü o zaman hiç ciddiye almayacak seni.
Kendi başıma gelen bir şeyi anlatayım. Düşük yaptım eşimle hastaneye giderken araba bozuldu ağrıdan kıvrandım öyle bir ağrı yok o sadece karşıdan baktı elimi bile tutmadı eniştesi arabayla gelinceye kadar yarım saat geçmişti hiçbir şey yapmadan öylece durdu.(daha sonra neden öyle davrandın dediğim de ise korktum sana bir şey olacak diye sevgimi göstermeyi bilmiyorum bilmiyorsun sanki demişti. Tabi ki yemedim) O saatten sonra anladım ki ölsem de kalsam da bir tek ben varım kendi yanımda. Karşılık olarak artık bende onu umursamıyorum sende öyle yap ama sakın intihar etme.
Ben isteyetek dusunmuyorum nedense aklimda kutgulaniyor sebebinu bilmiyorum ki.. evet inşallah atansak işim olacak ama cocuk oldu kpss ye calisamaz oldum onunda streside vardir belki...İntiharı nasıl düşünebilirsiniz üstelik çocuk sahibiyken kendinizi düşünmüyorsunuz ya bir şey olurda o çocuk annesiz kalırsa
Bence siz kendinize iş bulun yada bir hobi edinin kafanızı dağıtın arkadaş edinin vb.
Yalnizlik, evlilik sonra hrmrn hamile kalmak.. mezun okursun işe girersin ben bunu yapmadim ailemi dinlemedim evlenince olur sandim olmayinca meslek olmayinca sayginlik gormuyorsun ya da bu durum bende gecerli bunun sebebide olabilir psikolojik sorun
Esimin durumu iyi gitmek sorun degil bunlara inanip goturecek insan yok hastalaniyorsun adam beni aramiyorsun deyip laf sokunca ariyor birak hastaneye goturmeyi gitmek istiyorsan gidelim denmesindense hadi kalk hastaneye gidiyoruz denmesini bekliyorum hep.. 1.5 aylik bebegim var o olmasa giderim uni. Okurken gittim konusmak iyi geliypr insana benim zaten obsesiflik var dedi takıntı yani bir kac konuda atlattim ama boyle sacma dusunceler geliyor ben istemedigim halde biz dinimize inanan insanlariz intihar etmenin dinimizde yeri yok cok sukur inançsağlam olursa o da olmaz Allahin izniyleGeçmişle yaşamayı bırakmalısın. Herkesin geçmişte keşkeleri oldu, yapamadıkları oldu. Bunun çözümü intihar etmek değil, tek yolun intihar da değil. Şu an elinde olan şartlara göre yolunu çizmelisin, yolunu çizebilmen için de psikolojik destek alman şart. Ailevi durumun nasıl, maddi durumun falan? Gidebilir misin bir psikiyatri uzmanına, var mı paran pulun?
Allah razi olsun tercüman olmussunuz.. ama sorun iste o sanki ven onunla değil ailesiyle evliyim degismez ki kendi işi gec gelmese sorun birazda olsa duzelecek ama malesef...Sevgi bağımlılığı diye bir şey var. Öyle bir şey buda sanırım. Evde çocukla yalnızlığınızı, sıkıntınızı eşinizle gidermek istiyorsunuz. Ama onun yerine hep kayınvalide, kayınpeder var. İmzayı onlarla atmış gibisiniz. Anlıyorum.
Sorun şu ki; iş saatleri değişmediği sürece size vakit ayırabilmesi çok zor. Yorgunluktan bayılacağı için ilgi gösteren değil, görmek isteyen olacak. Ki oda çok haklı. Tek tavsiyem var; gününüzü doldurun. Haftada 2-3 gün mutlaka gezin. Küçük bi hobi edinin. Yemek, yazı, okuma, dikiş her şey olur. İyi bir komşu edinin.
Evet, hayaliniz bu değildi. Ama bir şekilde bunu iyi yönde kullanmayı öğrenmelisiniz. Bebek kreş çağında olsa çalışın derdim. Şimdilik stresinizi atın, akşama gevşemiş olun ki sürekli talep eden olmayın.
Allah razi olsun ellerinkzden ve yüreğinidenBir de adama söylediniz mi intihar aklıma geliyor diye!
Güler tabi.
Ciddiye alıncak gibi değilki.
Ve bu gülmesi sizde daha derin yara açar.
İyice dibe sürüklenirsiniz.
Psikolojinizi normal görmedim yazdığınız her msjı okudum.
Şu ölüm düşüncenizi bir atın üzerinizden.
Hayat güzel,her yeni gün fırsattır.
Neden değerlendirmiyorsunuz?
Çocuğunuz var,yeni de evli sayılırsınız.
Siz evliliğinizi güzelleştirmek adına neler yapıyorsunuz mesela?
Aramıyor diyorsunuz.
Gün içinde mi?
Ay aramasın nolmuş,akşam eve gelmiyor mu?
Sevgili gibi sürekli aranmak,msj atılmasını beklemek boşa.
Geçti o günler.
Önce bunu kabul edin.
Aile apartmanına gelin gitmek bana göre yanlış tercih.
Olmuş madem,düzeninizi ona göre kurun.
Öncelikle kayın aileden "eşimin ailesi" diye bahsetmeyin bakalım.
Eşinizin ailesi sizsiniz artık.
Bu bilinci kendinize de ona da aşılayın.
Onları bir adım dışarda tutmayı öğrenin,öğretin.
Çok mu iç içesiniz,az mesafe koyun.
Evde huzurunuz olsun, bunu sağlamak adına siz de bir şeyler yapın.
Sürekli melankolik takılıyorsunuz gibi izlendim edindim.
Adam sizi kaale almayabilir bu şekilde.
Net olun ve isteklerinizi-istemediklerinizi ifade edin açıkca.
Konuşun.iletişimi kesmeyin.
Evinizle,kendinizle ve elbette çocuğunuzla ilgilenin.
Mesleğiniz varsa icraa edin.Çalışmak istemiyorsanız çalışmayın.
Kendinizi geliştirin,maneviyatınızı kuvvetlendirin.
Hayata bir asılın bakalım.
Koca kişisi de farketsin sizin parıltınızı.
Olmaz mı?
*lakin iyi yazdım,yoruldum ha!
Sağolsunlar onlar hep geldi ve daha yeni gittiler.. iyi olmaya calisiyorum sabrediyorum guzel buyutmeliyim diyirum bagirmamaya calusiyirum dun agladim ara ara lahusalikta cok sıktım kendimi aglamadim pekCanım çağır aileni bir hafta misafirin olsunlar.Ramazan öncesi özledim sizi dersin.Ailene bırak çocuğu kendin git bir psikiyatriste.Buyuk olasılıkla çok düşük dozda ilaca da başlanır.Lohusa depresyonun ile obsesyon birlikte seni ve zihnini çok yoracak.Bebegin ile ilgilenecek iyilik halini bulabiliyor musun?Yoksa zorlanıyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?