Kocam beni ikinci planda neden tutuyor? Ne yapılmalı?

Neden onu hayatinin merkezine koydun ki? Tum dunyan o olmus gibi. Senin baska hayatin yok gibi. Hani elinden kacsa sudan cikmis balik olacaksin gibi. Kendi ayaklarinin uzerinde durmayi ogrenmelisin. Hayatinin merkezine de kendini koymalisin.
Dogru tabi meslegimi yapmaya baslayabilirsem degisirim belki ama bnim bu dogustan var sanirim cabuk baglanirim

Valla bir süre sonra ne eşe bağlılık kalıyor ne de ilgi ihtiyacı.Bir süre birlikte çalıştığım arkadaş (bir cocugu var adamin bu halini görünce ikinciyi yapmadı)eşinden goremediği sevgi nedeni ile gitti yüksek lisansa başladı,bitirdi doktoraya başladı.Esi ağladı başkasının yanında,bu doktoraya da bitirince bosar beni diye.Bosadi da arkadas.Senin şimdi kocaman bir sevgi kaynağın var.Bebeginin de sana olan sevgisini göstereceği günler çok yakın.Simdi yardımı kabul et ama.Bak daha çok küçük o .Ona bagirmanin sonrada oturup aglamanin bir faydası yok.

Ay görsen kafayi yersin bana sunu dediler bana boyle deme filan izah ediyorsun adam karsinda tebessum ediyor sadece dinliyor taş olsa çatlar. Boyle kendi soyler sen birsey dersin ciddoye almaz aslinda iyi merhametli biri ama boyle de tuhaf
Bir an ayni kisiyle mi evliyiz diye dusundumBen de senin gibi yapardim annen boyle dedi kardesin sunu yapti diye anlatirdim surekli ben duymadimm(onun yaninda olanlarda bile)sen yanlis anliyorsun icin fesat bilmem ne derdi.Ben sabahlara kadar aglamalar sinir hastasi olmalar neler neler yasadim.Sana ilerki seviyesini soyleyeyim kv ya da gorumcem bir sey dedigi zaman agizlarina tikiyorum lafi eskisi gibi sesimi cikarmayip gunlerce aglamiyorum.Bana laf soylediginde sallamayan adam onlara bir sey soylediginde aslan kesiliyor aglamak dahil her yolu deniyor.Bu durum seni ondan buzzz gibi sogutuyor evdr huzurun kalmiyor cinsel istek bile duymuyorsun.cunku onu erkek figuru olarak bile gormuyorsun ihtiyac duydugunda yaninda olmuyor seni koca gibi korumasi gerekirken korumuyor sonuc mutsuz evlilik ne zaman bosaniriz bilmiyorum ama su an o asamadayiz ve bir gr uzulmuyorum zaten benimle en basindan beri aile olamamisti ki hangi yuva yikilacak?

Cokta iyi yapmis cok ugrastim goruyorda kendisi yuksek lisansicin o olmassa kpss dedim bence bu da korkuyirdur zaten kvgil filan pek istekli degil kiskaniyirlar bence ailesinde okuyan yok geldigim zamanlar cok ugrastim is icin nasip olmadi zaten aileside olmamasi icin ugrastilar gorunurde istemesiklerini belli etmezler ama alttan yapiyorlar isi.. esim istiyor ama destek verse şöyle sen yaparsin inaniyorum sana dese daha cok gaza gelecegim ama destekleyen burda yok bir iki kisi disinda ama ben istiyorum ki esim yardimci olsun

Ohoo daha 1 senelik evlilikte intihar noktasına gelindiyse??

O 1 seneye çocuk hangi ara sığdırdınız?

Ayniyiz sanki ama Rabbim daha kotusunu yasatmasin bizlere ayriliyor musun? Bisanmak çözüm tabi ama Rabbimin izin veripte sevmedigi sey o yuzden sabretmeye calisiyorum seviyorum sogutsa da bu hareketleri seviyorum elden ne gelir aynisi onceden bosver boyleler diyen adam birsey dedin mi parlıyor niye cunku dolduruluyor huylari degisti tamam bnde dogumdan sonra degistim evladimi tabiki kiskanirim cunku sevgileri abarti ya normal olsallar yapma dedigin seyleri inadina yapmasalar guzel konussalar gelin degil de kiziymis gibi davransalar anlayisli olsalar karismasalar ben neden çocuğumu sakinayim ki? Kendi annemde kv ve torunu var o yuzden hep birsey yaparken düşünerek yapmaya calisiyorum torunu sevsin diyorum ses cikarmiyorum ama o nedense sanki ben onu tersliyor azarliyor gibi sessiz esimin ya inda cekingen davraniyor halbu ki arkamdan konusuyor bir yaptigim seye ne dediklerini duyuyorum.. arkadas sessizden korkacaksin demiyorlar bosa..

Canım bebeği daha 1.5 aylık .Büyük olasılıkla uzamış bir lohusa depresyonu var,iyi değil ve ilgiye ihtiyacı var.Daha evli olmaya alışmadan üstüne anne olmak eklenmiş.Saglikli dusunemiyor su an.

Ilk zamanlar iyidik tabi o ara sığdı o cocuk ve de cocuk cok istiyordu mutluydu mutlu olsun istedim. Rabbim intihar ettirmesin de insani biktirinca zihninden o geçiyor

Canım bebeği daha 1.5 aylık .Büyük olasılıkla uzamış bir lohusa depresyonu var,iyi değil ve ilgiye ihtiyacı var.Daha evli olmaya alışmadan üstüne anne olmak eklenmiş.Saglikli dusunemiyor su an.
Allah razi olsun tam da buydu iste

Dogru tabi meslegimi yapmaya baslayabilirsem degisirim belki ama bnim bu dogustan var sanirim cabuk baglanirim
Baglanma baska bagimlilik baska. Senin ki bagimlilik. Sanki kocan olmadan nefes alamiyormussun gibi. Ise girmen de sonucu degistirmez. Once kendini sevmeyi ogrenmelisin.

Allah razi olsun tam da buydu iste
Sen bu günleri geçir çok güçlenmiş genç bir anne olarak herşeyin ustesinden geleceksin.Ben de çok zorlandim anne olunca.Ustelik 30 yazindaydim kucuk de degildim.Eskiden sorun olarak gormediklerim birden beynime hücum etti.Benim de kimsem yokdu yaşadığım yerde ama kendime güzel dostluklar kurdum o dönem.Hayatimda başka şeylerin olması yapılanin,söylenenin üstesinden daha rahat gelmemi sağladı.

Sen degerlisin. Degerli olmasaydin ozene bezene yaratilmazdin. Allah bile sana deger verirken sen kendini hice sayip tamamen bir adama bagimli hale gelmissin. Sanki o ciksa hayatindan yasayamayacaksin. Ruhunu tamamiyla ona teslim etmissin sanki. Adam neden arasin ki? Nasilsa biliyor herseyini. Cunku kendin gibi yasamiyorsun.
Hepimiz evlenince herseyin bittigini, hayatimizin tum amacinin evlilik oldugunu saniyoruz. Oysa evlilik zor olan hayatin yukunu beraber paylasmaktir, ayni zamanda hayata birseyler katmaktir.
Kaybettigin kendini yeniden buldugunda benligin sana yol gosterecektir. Boyle devam edersen esin giderek uzaklasacaktir. Cunku bu hep boyledir. Bagimli olundugunda kaesi taraf da uzaklasir.
Hobilerin olsun, sevdigin seyleri yap, kendini yeniden tani, unuttugun kendini yeniden bul. En onemlisi kendini sev. Ozguvenini kazanmalisin. Senin de sevdigin ve sevmedigin seyler olsun. Herseyin kocan olmasin. Tek onceligin kocan olmasin. Yerlerde olan su ozguvenini bir topla once. Bak esin de kendini nasil topluyor o zaman.

Insallah bende oyle olurum kendimi buyudugu hissetmiyorum ya da kadin oldugumu hissettirmiyorkar belki de mutsuzlugum burdan başlıyor buyukmusum glbl davranan yok bende de hata var yakin davranıyorum dogal davraniyorum yani oyle derlerdi arkadaslarim ondan kimse coddiye almiyor

Ilk zamanlar iyidik tabi o ara sığdı o cocuk ve de cocuk cok istiyordu mutluydu mutlu olsun istedim. Rabbim intihar ettirmesin de insani biktirinca zihninden o geçiyor

Geçmesin efendim.
Bir defa çocuğunuz var, onu bu dünyaya getirdiniz madem sorumluluklarınız var.
İnsanlar hayatta neler yaşıyor, ne zorluklar ile imtihan ediliyor.
Gerek çocuğundan, gerek kendi sağlığından, gerek ailesinden, ama mücadeleyi bırakmıyor.
Sırf kocan seni ikinci plana koydu diye intihar mı edilir ya??

O seni ikinci plana koyuyorsa sen de kocanı dünyanın merkezi haline getirme.
Çocuğuna odaklan, hayatını pozitif anlamda etkileyecek şekilde yaşamaya odaklan...
Bırak onu bunu şunu, önce kendin ve ailen için ne gerekiyorsa onu yap ve mücadele et...

Dogru söylüyorsun elbet ama nasil davrannaliyim o zaman? Hobilerim hep vardi yemek yaparim elisi yaparim arada kpss calisirdim hepsini yaoardim o yuzden soruyorum nasil düzelirim yardimci olur musun cok ihtiyacım var.. boyle i sanlarla konusmak beni rahatlatiyor psikolojik destek oluyor

Haklisin neleri var insanlarin benimki dert edilecek bile degil ozguven sorunu olumca buyuk dert gibi gorunuyor insana

Sen attığın adımlardan emin ve arkasında olursan böyle davranamaz kimse.Kimsenin seni senden fazla sevmesini ve kayirmasini lütfen bekleme.Hayat öyle bir şey değil çünkü.Kendi planlarını yap ve uygulama yoluna koy ama önce kendine biraz zaman ver.İlk önce bebeğini hergun dışarı çıkarmak ve dönünce onu uyutup kendine bir kahve /çay yapmakla başla.Bebegini buyutmenin keyfi öyle güzel ki yaşadıkça kendin zaten siyrilacaksin bu ruh halinden.Simdi ikinci çocuğum 6.5 aylik.Her akşam alıp çıkarıyorum lafliya lafliya yürüyorum

Ne guzel degil mi Rabbim isteyen herkese hayirli evlatlar nasip etsin.. evet dogumdan once 1 aydir evdeydim sonrasida oyle 3.5 aydir evdeyim gerci hep oyle olurdu esim gezmeye götürmediki evlendigimizden beri hep is hep iz ben ailemden ilgi goren gezdiren gulduren yerden geldim bunlar soguk is kolik paracilar hep boyle mutsuz olmak normal

Haklisin neleri var insanlarin benimki dert edilecek bile degil ozguven sorunu olumca buyuk dert gibi gorunuyor insana

Özgüveninizi arttırın.
İlk çocuk zordur, ama pozitif noktalara odaklanın.
Dünyanın en tatlı varlığı geldi hayatınıza, Allah onun sevgisini tattırdı size.
Düşünün ki artık bu dünyada sizi hiç bir karşılık beklemeden sonsuza kadar sevecek bir evladınız var.
Onun için iyi olmak, onun için herşeyin en iyisini sağlamak zorundasınız.

Bir mücizevi değnek ile şık diye herşey mükemmel olmayacak hayatınızda, bunu bir özümseyin.
Hayat malesef ki problemler ve problemli insan ilişkileri ile dolu.
Ancak siz bunlar ile ne kadar mücadele eder ve gayret gösterirseniz, çocuğunuza o kadar faydalı olursunuz.
Hayat ile savaşmayı, çocuğunuza en iyi koşulları sağlamayı öğreneceksiniz.

Eşinize karşı da bence lohusalıktan kaynaklı olarak bu şekilde hissiyatlar içerisindesiniz.
Hele bir lohusalık döneminiz geçsin, kendinize geleceksiniz. Bu günleriniz de arkanızda kalacak.
Daha güçlü bir birey olarak çıkacaksınız bu günlerden.

Öyleyse o paraları harcamaya başla.Once bebekle ilgili alışverişler ile başla.Esinden kendine kredi kartı çıkartmasını iste(belki vardır bilmiyorum).Bebeğin bezini,mamasını kendin al.Sonra şapkaya ihtiyacımız vardı,bu bluz tam bebeğime gore....Ay su ayakkabilara bak....Sonra kendine birşeyler al.Disari çıkan insanın kıyafete de ihtiyacı vardır.Sana gelen herkese iade ziyareti yap.Kirkiniz dolmuş bebeğin gezmesi lazım.Bu kişiler arasından anlaşabilecegini sezdigini kahvaltıya davet et.Boyle böyle etrafın zenginlesicek,kahve arkadaşın bile olacaktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…