Kocam beni ikinci planda neden tutuyor? Ne yapılmalı?

İşte eşinize odaklı yaşıyorsunuz.
Bakın havalar çok güzel, alın bebeğinizi koyun bebek arabasına, çıkın dışarıya.
Temiz hava hem size hem bebeğinize çok iyi gelecektir.
Biraz neşelenin, birilerinin sizi bir yere götürmesini beklemeyin.
Birilerine bağımlı yaşamayın, bu eşiniz dahi olsa bağımlı olmayın.

Havaların düzelmesi eşinizi de etkilemeniz için bir fırsat bence.
İş hayatı sıkıcı ve yorucudur, ama eşinize bu anlamda destek verebilirsiniz.
Sizin bakış açınızdan bakmasını sağlayabilirsiniz.
Zor bir mücadele olacaktır bu, ama aşılmayacak bir konu değil.
İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçip yeni alışkanlıklar kazanabilir.

Izin verse daha dur diyor 3 aylik olsun anca o zaman cikarim

Yazik ya aileden uzak yaşamanın çok etkisi var bunda. Ailen yanında olsa daha farklı olurdu eminim. Neden cikarmadigini iyice anla sebebini öğren derim.

3 sahislar olmasa iyiyiz ama onlar surekli karistigi icin bu stresli oluyor ister istemez hep uyguluyor onlarin dediklerinibelkide buyuzden sabirliyim ne kadar hal ve hareketleri degissede guvenimi kirsa da duzelir diyorum yaşı kucuk olmasina ragmen olgun benden daha olgun sahi degisir ufak yasi diyorlar sahi degisir mi dersin? :/

Yaşadığın yerde pastahane ,kafe var mı?Bebek arabasına bile gerek yok.Al kucağına çık kendine bir dilim pasta al.Orda yemesen bile olur.Disari çıkma fikrine ve kendine para harcamaya alışırsın.Sonrakinde orda yersin.Sonrakinde mağaza gezerken bulursun.Esine bebek için bunun iyi olduğunu söyle.Hatta toplum sağlığına kendin götür.Haber bile verme

Yazik ya aileden uzak yaşamanın çok etkisi var bunda. Ailen yanında olsa daha farklı olurdu eminim. Neden cikarmadigini iyice anla sebebini öğren derim.
Tabiki onlar yanimda oldugu icin kimse ezemez beni arkamdalar ama uzaktalar.. benim düşüncem bundan once kendi gezemiyor benimle diye izin vermiyordu simdide cocuk yeni dogdu bhanesi..

Hah
hah iste benim sorunum zaten habersiz birsey yapmamam bu benden kaynaklaniyor nisanliykendekendimi bildim bili oyleyim yalan soyliyemiyorum birsey gizleyemiyoum yaoarsamda vicdan azabi cekiyorum

Hah
hah iste benim sorunum zaten habersiz birsey yapmamam bu benden kaynaklaniyor nisanliykendekendimi bildim bili oyleyim yalan soyliyemiyorum birsey gizleyemiyoum yaoarsamda vicdan azabi cekiyorum
Vicdan azabı çekecek birşey yok.Oyle gelişti,öyle gerekti,annesi olarak ben öyle karar verdim.Sen daha kendin yetişkin olduğunu farketmemisken başkasından neden öyle davranmasını istiyorsun?Gerçekten neden öyle davransınlar ki?Seni parmagimda oynatmak varken niye senin bağımsız biri olmanı isteyeyim?Kendini sen azad et.Birak onlar sizlanan ,şikayet eden,mizmizlanan olsunlar.Cevabin da " ben öyle uygun gördüm" olsun

Dogru soyluyorsun dogrucu tavuğum zaten surda bile uye oldum diye vicdan yapiyorum

Dogru soyluyorsun dogrucu tavuğum zaten surda bile uye oldum diye vicdan yapiyorum
Canım bazı kararları kendin vermen dürüstlüğüne gölge düşürmez.Once bu herşeyi beyime sorayım kafasından vazgeç.Adam resmen kendisine biat edecek birini aramış bulmuş.O gece gündüz onu düşünen bir kadın aramış sen ne aradın da bu yola girdin? Sevilmek için ise hayattaki tek sevgi koca sevgisi değildir.Sence ben neden bu formda hiç tanımadığım birisine yardım etmeye çalışıp vaktimi harcıyorum?Çünkü birinin hayatında fark yarattığımi bilmeye ,ise yaradığımi hissetmeye ihtiyacım var.Sen de yardım et birilerine.Once kendine sonra cevrensekilere.Seni görmek istediğini,özlediğini soyleyen insanlar olacaktır inan bana

Eğer gerçekten bu adam için intihar edersen seni hem hiçbir zaman ciddiye almayacak hemde seni haketmeyecek.

Eğer gerçekten bu adam için intihar edersen seni hem hiçbir zaman ciddiye almayacak hemde seni haketmeyecek.
Tabi orasi oyle olan ölene olur kendisi zaten hayatini yasar Rabbim kimseye intihar edecek iman zayifligi vermesin korkuyorum zihnimden cikmasi lazim bunun

Tabi orasi oyle olan ölene olur kendisi zaten hayatini yasar Rabbim kimseye intihar edecek iman zayifligi vermesin korkuyorum zihnimden cikmasi lazim bunun
Profesyonel yardım almalısın maddi durumun yetmese bile devlet hastanesine gidebilirsin.

Profesyonel yardım almalısın maddi durumun yetmese bile devlet hastanesine gidebilirsin.
Biraz toparlanayim pskiyatriye gitmeyi dusunuyorum ilac icmeyi istemedigimde beni pskiyatriye yönlendirdi doktor unideyken yine gitmeyi dusunuyorum

Şevkini ve umudunu kırmak istemem ancak bir insan neyse odur.
Onu değiştirmek yerine, kendiniz hayatınızı şekillendirmek zorundasınız.
Olumsuzlukları olumlu yöne çevirmelisiniz.
Bu anlamda bir çok makaleler var internette, araştırıp bulabilirsiniz.
Kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz.
İnanın faydası olacaktır.

Ancak karşınızdakini değiştirmeye çalışmak yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri olur.
Sizi daha çok mutsuzlaştırır ve üzer.
O yüzden ne kendiniz değişin ne karşınızdakini değiştirin ama hayatınızı şekillendirin.

Bir nokta daha.
Neden izin alıyorsun onu anlamıyorum?
Sen annesin, o da baba, ikinizde bu çocuğun ebeveynisiniz.
Birinin izni gerekmez birşey yapabilmeniz için.
İkiniz de o çocuğun üzerinde hak sahibisiniz.
Mantıklı ve tutarlı şekilde davrandıktan sonra, izin niye?

Bu gibi durumlarda gereken şekilde hareket etmeyi bilmelisin.
Çocuğun ile bir aktivite yapabilmek için birilerinin iznine veya onayına ihtiyacın yok.

Intihar edecegim demiyorum tabi ki haklisin cok sukur Rabbim oyle birseyi yasatmasin. Zihnim arada onu gosterip duruyor demek istedim anlam veremiyorum sanirim oyle olursa benimle ilgilenirler diye dusunuyorum ondan sanirim bu dusunce
ilgilenir tabi ilgilenmezmi pamugu hocayla beraber tıkayip 2 kurek de toprak atar sonra geride kalan cocugunuzada size yaptigini yapar

Biraz toparlanayim pskiyatriye gitmeyi dusunuyorum ilac icmeyi istemedigimde beni pskiyatriye yönlendirdi doktor unideyken yine gitmeyi dusunuyorum

Gitmelisin, sana pozitif bir çok etkisi olacaktır.
Hakkında hayırlısı olsun ve Allah yardımcın olsun.
Olumsuz düşünceleri artık kafandan at ve pozitif şeylere yönel.
Kendini daha iyi hissedeceksindir.

Malesef can çıkarhuy çıkmaz boşa dememisler ben zaten degisecegine inanmıyorum ama en azindan uzaklasssk ayri yrrde yaşasak hayatimiz degisir. Kendimi cok degistirdim ona ayak uyduruyorsun zaten neden o bana uymaz ki

O
Özgüvenle alakali oda sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…